Evlenince aile apartmanında oturmak isteyen nişanlı..

mujerelegante

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2023
16
27
31
Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
not: ikimiz de çalışıyoruz ben şu an kiradayım tek yaşıyorum

aylık geliriniz kiraya yetecek mi?
ona göre değerlendirmek lazım
evet normalde aynı apartman çok sıkıntılı
ama artık geçinmek çok zorlaştı ve kira inanılmaz pahalı
hazır ev varken,o parayı birikim yapıp ,bir kaç yıl sonra evinizi alıp çıkabilirsiniz
eğer tavrınızı baştan itibaren koyar ve korursanız bir kaç yıl sorun yaşamadan atlatabilirsiniz
ama nişanlınıza baştan şartlarınızı anlatın,konuşun ve bu konuda asla taviz vermeyeceğinizi anlatın

Asla kabul etmeyin. Sizin yanınıza gelsin. Çok yardım etmek isterse ailesi o daireyi kiraya verip, parasını size göndersin. Hatta ısrar ederse ayrılın. Çünkü köprüyü geçene kadar he! He! Deyip sonrasında ısrar kıyamet, sizi o apartmanda yaşamaya mecbur edecektir. İstemediğiniz halde ısrar etmesi zaten büyük saygısızlık. Yol yakınken sınırlarınız olduğunu kabul ettirin. Yoksa gönderin gitsin. Bunlar hafife alınacak konular değil. İlerde olacak çocuğun terbiyesini bile etkiler.

Evet hayırlısı olsun inşallah.
Öncelikle söylim bina aynı daireler ayrı olsada her şekilde karşılaşıp görüşüyorsun. 😄 mutlaka denk geliniyor. Ev içinde
Dışarda bahçede markette falan

ortalama bi gelirimiz var aslında. nişanlım da 1-2 sene borçlarımızı ödeyelim kendimizi toparlayalım ondan sonra ev alır çıkarız dedi ama ben kesinlikle istemediğimi söyledim
Hep aynı bahane sonra diyorlar ki bu ev zaten sizin . Amaç sizi kontrol altında tutmak

ortalama bi gelirimiz var aslında. nişanlım da 1-2 sene borçlarımızı ödeyelim kendimizi toparlayalım ondan sonra ev alır çıkarız dedi ama ben kesinlikle istemediğimi söyledim
O eve girdinizmi hayatta bir daha çıkamazsınız.
Evi kiraya verin başka yerden ev bakın en mantıklısıda bu zaten.

Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
hiç rahat vermezler huzurun kalmaz herşeye maydonoz olurlar huzurunmu önemli yoksa vereceğin kira mı ? aile apartmanındaki evi kiraya verin kendi kiranızı çkarın

Aile apartmanı olayı biraz sıkıntılı tabi ama bu devirde kira ödememek için her şeye katlanılır gibi geliyor bana. Tabi burda geliriniz de önemli. Kira verdikten sonra yaşamaya yetecek (hayatta kalmak, karın doyurmak değil) kadar geliriniz varsa kira düşünülebilir tabi ki. Ama bunun ilerisini,3-5 sene sonrasını da düşünün.

Aile apartmanındaki daire genelde kiraya verilmez. Ailenin içine yabancı sokmaz istemezler haklı olarak. Siz bu önerileri çok ciddiye almayın bence.

ev almak artık öyle kolay değil. o eve girerseniz de çıkamazsınız. çok sıkıntı yaşarsınız

Ailesi kafa dengi ise ne güzel işte bebek olunca da bakarlar. Mesafeli olursunuz baştan konuş nişanlınla. Aileye göre değişir bence.

Nasillar sana karşı kaynanan Eltin sana karşı tavırları filan ama şu bir gerçeklik illaki sıkıntılar oluyor olmuyor diyen bence yalan söyler çaresiz olsanız anlarım da ama çözüm çok kiraya verin evi sizde başka yerde kiraya çıkın bı akrabamizin gelini öyle yaptı kendi evini kiraya verdi başka eve kiraya çıktı en mantıklısı bu bence 🙏

Ben açıkçası adamları haksız bulmuyorum. Evim varken aylık 15 bin ve üstü kira vereceğime onu harcarım gezerim yada yatırım yaparım.
Ben olsam bir girer denerim. Fakat sorun olursa ayrılırım. Başta mesafeli olurum. Aşırı yüzgöz olmam. Söyleyeceğimi içimde tutmayıp şakayla karışık söylerim ki biraz çekinsinler.

Kuzum benim evim de tam olarak seninki gibi. Altta kayınvalide üstte elti. Gerçekten olmuyor. Bana baksan ikisi de ayda 1 ya gelirler ya gelmezler ben hep mesafemi korudum ama koruyamayıp sürekli rahatsız edilen, sürekli ilgi alaka ve iş bekleyen kayınvalideler falan var. Bilmiyorsun ki huyunu. Bakma bana gelmezler ama ben ne kavgalar ettim 😄 ki normalde hiç kavgacı bir insan değilimdir ama aile apartmanı oldu mu ediliyor gerçekten 😄 bana da eşim bir iki sene oturur para biriktirir ev alır çıkarız demişti. Kanma kızım beni de öyle kandırdılar 😄😄

X