merhabalar.. uzun zamandır kafamı çokça kurcalayan beni huzursuz eden bir konu var.seneler önce biri tarafından benzer konu açılmış. üzerine yorumlar yapılmış yorum olarak herkes o soruyu sorana rahat olmasını, zina yapmadıktan sonra diğer nefsi günahları herkesin yaptığını, karşı tarafın bunları detaylıca araştırmak istemesinin çok yanlış olduğu, sorarsa kabaca anlatılıp üzerinin kapanması gerektiği söylenmiş. detayları sormasına karşılık asla taviz vermeyin kabul etse de ilerde başına kakar denmiş. o yorumları tek tek okudum fakat içim hala tam manasıyla rahat değil. yardımlarınıza ihtiyacım var.uzun olduğunu biliyorum fakat en azından başlıktan hareketle yorum yaparsanız sevinirim.. soruyu silemeyeceğim için, ömür boyu herkes göreceği için detaylı yazamayacağım. belki özelden ulaşıp yardım etmek isteyen olursa dertleşmek için beklerim. bazen tanımadığına derdini anlatmak daha kolay oluyor şuan için kimsem yok kimseye detay anlatamıyorum ve kendimi çok üzüyorum kaygılar içinde hayatıma devam etmekten çok yoruldum bir çıkış kapısı arıyorum devamlı okuyorum araştırıyorum doğru yolu ve tercihi bulmaya çalışıyorum... 25 yaşına yakınım. üniversite öğrencisiyim. ailem de bende İslamı yaşamaya çalışıp elimizden geldiğince haramlardan uzak duran,erkek-kız ilişkilerinde dini hassasiyetleri olan insanlarız. annem babam bu tip konularda hassas ve yanlışımı gördükleri zaman çok üzülüp sinirleniyolar ama yine sağolsunlar affediyolar fakat tabi güvenleri çok zedeleniyor ve aşırı korumacı davranmaya başlıyolar. bizler dikkat etmeye çalışsakta bazen bu emirleri yeterince yerine getiremiyoruz nefsimize yenik düşüyoruz cahillik ediyoruz sonrasında devamlı pişman oluyoruz günlerce ağlıyoruz hatamızı anlıyoruz tövbe edip bir daha yapmamak için çaba veriyoruz tekrar aynı hataya düşsek bile tövbemize de devam etmek zorundayız.da.. evlenmek için daha ciddi niyetle görüşmeler başlayınca başkaları birilerini önerince de tanışma aşamasında ya bu insan birgün gelir de eskileri sorarsa geçmişteki ilişkilerimi en ince ayrıntısına kadar öğrenmek isterse bunları devamlı sorarsa, veya eskisi karşıma çıkarsa diye karalara bağlıyoruz sonucunda karşı taraftan hakaretler duymaktan ağlayıp üzülmekten, iğrenilmekten ,reddedilmekten ve terkedilmekten günahımızın birilerinin ağzına düşmesinden rezil olmaktan korkuyoruz... hayatıma ciddi olarak 2 kişi girdi. ondan öncesinde de saçma sapan bi iki görüşmem oldu onları ergenlik zamanımda yaptım merak ve hoşlantı içinde karşı tarafı yüzyüze hiç görmeden sanalda herhangi bir temas bu durumda zaten hiç olmadan sohbet ettim hep bi sevme sevilme merakım vardı sonra napıyorum ben böyle diyip tövbe ederek bu hatamdan vazgeçtim...son 2 kişi ise ciddi niyetleydi..ailem onları uygun bulmadığı için ve en başta Allah rızası olmadığı ve sürdürürsem devamlı günaha gireceğimi bildiğim için o kişilerden çok acı çeksem de nefsime çok zor gelse de vazgeçtim. onlara herhangi bi şekilde oramı buramı göstermedim.zina yapmadım kimseyle o en büyük günaha girmedim. elimden geldiğince temiz kalmaya da çalışıyordum ama o evlilik niyetiyle görüştüğüm kişilerle nefsi bi hareketle sevdiğim için dayanamayıp elimi tutmalarına ve öpmelerine izin verdim. sonuncusu, eskisiyle neler yaşadığımı ısrarla detayına kadar sordu .o da geçmişte yapmış ama sadece el ele tutuşmuş. ısrar edince ona anlattım benden hiç beklemediğini, en başında ona neden söylemediğimi, kaldıramayacağını, bu durumda ilişkimizi tekrar düşünmesi gerektiğini söyledi. bikaç gün sonra ise tamam oldu bi kere kendini üzme ben her şeyle seni kabul ediyorum dedi.ama ailem biizm ilişkimizi bi şekilde öğrenince uyumsuz bulduğu için bitirdi . fakat ben o günahlardan sonra aylarca kendime gelemedim hala kendimi affedemiyorum ben böyle yetişmedim Allahı bilen ondan korkan biriydim. annem babam duysa şok olur kahrolur. çok ağlıyorum hergün tövbe ediyorum, etmeye de devam edeceğim. bir daha yapmamak için de uğraşıcam zaten. fakat birgün gerçekten herkesin onaylayacağı damat adayı gelir de geçmişimi sorarsa ne dicem nasıl cevap vericem (artık bu hatayı neredeyse hiç yapmayan bir kızın veya erkeğin kalmadığını da biliyoruz gerçi ).. karşı taraf detaylara girmek isterse napıcam. yalan söylersem daha sonra ortaya çıkar da bana yalan söyledin en başta deseydin seninle ilişkimi keserdim diyip yalanımı başıma kakar diye korkuyorum... dinen söylememek doğruymuş anlatmayın tövbe edin bu sizle Allah arasında samimi bir tövbe edip hayatınıza bir daha yapmamak üzere devam edin , hocalar zina dışında bu tip daha ufak kalan yakınlaşmaları anlatmamalısınız, erkeğin geçmişi sormasına müsade etmemelisiniz kabaca bişeyler demeniz yeter deniyor ama kafam çok karışıyo kahroluyorum. eğer böyle bir durumda napmam gerektiği konusunda tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi aktarırsanız sevinirim.. en yakın zamanda yorumlarınızı bekliyorum..sağolun