Evlenerek ailemi ezip geçtim mi?

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
benim düğünüm problemli oldu. çok kısa anlatacak olursam eşimin ailesi düğüne kadar düğünle ilgili birşey demediler. ne olur nasıl yapalım diye, bohça vs hatta ilemin hatırını dahi sormadılar. bizimkiler de öfkelerini tuttular ve sonunda düğünde patladılar. ailesi gelin almaya gelmek istemediler nedeni de zaman yetmezmiş o yüzden fotoğrafcıdan sonra doğrudan salona gidecekmişim. o bir gün içinde iki tarafta birbirine laf attılar. ama ilk kırıcı şeyleri özellikle babası dedi. onların bana doğrudan bir sözü kötülüğü dokunmadı. ama düğünüm çok kötü oldu herkesin suratı asıktı. kimse oynamadı falan. düğünden sonra yaklaşık 6 ay geçti bizimkiler öfkelerini eşimden çıkarıyorlar. onla konuşmuyorlar, veya soğuk davtanıyorlar. annem sürekli ağlıyor onlar nasıl insan diye vs.

sorunum ise şu. eşimle evde anlaşıyoruz, şahsen hiç bir sorunumuz yok. herşey çok güzel. onun aileme karşı bir saygısızlığı olmadı. ağzını açmadı. biz evde bu konuyu konuştk kendisi ailemle sorunu olan ailemele konuşsun, benimle konuşmak isteyen benimle konuşsun hatam varsa konuşurum düzeltirim vs ama gel gör ki ne ablam ne yengemler (10 küsür yıllık yengemler yani abla gibi) ne ab,mler kimse bana veya ona ya bunlar olmuş biz iyi olalım gene ya da mutlumusunuz bir sorun var mı demedi. sürekli laf atma iğneleme. onları arayasım gelmiyor. 1 kere arsak niye iki kere değil diyorlar. çok yoruldum ve yıprandım. eşimle kötü olsak ve onu sevmeseydim bunun yüzünden kavga etseydik ayrılırdım. ama o çok anlayışlı ve birbirimizi seviyor ve sayıyoruz.

herkes de düğün ve tatilimiz burnumuzdan geldi şöyle ağladık böyle üzüldük diyor. ben de bu sefer suçluluk duyuyorum. acaba düğün günü hayır mı dememi bekliyorlardı. ben kötü evlatmıyım diye suçluluk duyuyorum. siz ne düşünürdünüz ne yapardınız. ama olayların %90ını eşim ve biz düğünden sonra duyduk. yani bir çok kötü sözden haberim yoktu. ben hata mı yaptım? ailemi ezip gezçtim mi? bana yardım edin:(

evlenmişsin, eşinle mutlusun kendi içinde ben kötümüyüm diye düşüncelere dalarak psikolojini bozma derim, hatta eşin yanında olmadığı bir gün aileni karşına alıp konuş yaşananların geçmişte kaldığını, eşinle çok mutlu olduğunu, onları da bu mutlulukta ortak olmalarını istediğin, geçmişi deşerek hiçbirşey elde edemeyeceğinizi anlatmaya çalış. Senin üzüntünü anlıycaklardır

Artık evlenmişsin canım, eşinle de mutluysan kimseyi karıştırma hayatını. Siz adım atmışsınız eşin yazık suçlu olmadıgı halde çabalamış daha ne yapabilirsiniz. Boşanıp geri dönsen hoşlarına mı gidecek yooo o yüzden sen hiç tadını bozma aramada aileni koy tavrını onlarında aklı başına gelsin son ana kadar milletin aklı neredeymiş varsa bir sorun önceden halletselerdi boşver siz hayatınıza bakın takmayın kimseyi.
Seviyorsan ve mutluysan çok iyi bir evlilik yapmışsın. Allah daim etsin inşaallah

ama bu psikoloji mahvediyor beni. mutluluğumu paylaşamıyorum onların önünde sıkılıyorum. sanki yasak bir ilişki gibi. ben herşeyi Allah'a havale ettim onlar etmiyor. üstelik bana da soğuk veya yapmacık davranıyorlar. belki kaçarak evlenseydim bu kadar tepki görmezdim. üstelik eşimde görüyor bunları ve bundan da utanıyorum.

madem aileniz biraz daha ilgi ve gönül alınmasını istiyor...o zaman bence şöyle yapabilirsiniz.m müsait bir zamanda eşiniz ailenizi, yengelerinizi vs.. yemeğe davet edin. oturun konuşun hal hatır sorun. eşiniz daha sonra düğün zamanı ailesinin yaptıklarından haberi olmadığını, bunun için özür dilemek istediğini, artık bir aile olduklarını ve bunların geride kaldığının kendilerinin de büyüklük göstererek affetmesini istediğini söylesin... sonra arada bir ailenizi ve diğerlerini arasın... büyükler bazı şeylerde gönül koyabiliyorlar olabildiğince orta yolu bulmak en güzeli. sonuçta yaşanmış bitmiş şeyler değiştirilemez, ilerisini düzeltmeye çalışın...,

eşinizle bu konuyu konuşup fikir alıp ona göre birşeyler yapın bence. evet siz bir ailesiniz sizin mutluluğunuzu dışarısı bozmamalı amaonar da bizim ailemiz, üzüntüleri ister istemez bizi de etkiliyor. bu yüzden onların da gönlünü almaya çalışın..

son olarak, aileniz sizin düğünde hayır demenizi değil karşı tarafın biraz daha saygılı ve ilgili olmasını bekliyordur ki bu da çok normal. madem eşinizin ailesi bunu yapmadı, eşiniz bu konuyla ilgilensin ve gönüllerini alsın..

benim düğünüm problemli oldu. çok kısa anlatacak olursam eşimin ailesi düğüne kadar düğünle ilgili birşey demediler. ne olur nasıl yapalım diye, bohça vs hatta ilemin hatırını dahi sormadılar. bizimkiler de öfkelerini tuttular ve sonunda düğünde patladılar. ailesi gelin almaya gelmek istemediler nedeni de zaman yetmezmiş o yüzden fotoğrafcıdan sonra doğrudan salona gidecekmişim. o bir gün içinde iki tarafta birbirine laf attılar. ama ilk kırıcı şeyleri özellikle babası dedi. onların bana doğrudan bir sözü kötülüğü dokunmadı. ama düğünüm çok kötü oldu herkesin suratı asıktı. kimse oynamadı falan. düğünden sonra yaklaşık 6 ay geçti bizimkiler öfkelerini eşimden çıkarıyorlar. onla konuşmuyorlar, veya soğuk davtanıyorlar. annem sürekli ağlıyor onlar nasıl insan diye vs.

sorunum ise şu. eşimle evde anlaşıyoruz, şahsen hiç bir sorunumuz yok. herşey çok güzel. onun aileme karşı bir saygısızlığı olmadı. ağzını açmadı. biz evde bu konuyu konuştk kendisi ailemle sorunu olan ailemele konuşsun, benimle konuşmak isteyen benimle konuşsun hatam varsa konuşurum düzeltirim vs ama gel gör ki ne ablam ne yengemler (10 küsür yıllık yengemler yani abla gibi) ne ab,mler kimse bana veya ona ya bunlar olmuş biz iyi olalım gene ya da mutlumusunuz bir sorun var mı demedi. sürekli laf atma iğneleme. onları arayasım gelmiyor. 1 kere arsak niye iki kere değil diyorlar. çok yoruldum ve yıprandım. eşimle kötü olsak ve onu sevmeseydim bunun yüzünden kavga etseydik ayrılırdım. ama o çok anlayışlı ve birbirimizi seviyor ve sayıyoruz.

herkes de düğün ve tatilimiz burnumuzdan geldi şöyle ağladık böyle üzüldük diyor. ben de bu sefer suçluluk duyuyorum. acaba düğün günü hayır mı dememi bekliyorlardı. ben kötü evlatmıyım diye suçluluk duyuyorum. siz ne düşünürdünüz ne yapardınız. ama olayların %90ını eşim ve biz düğünden sonra duyduk. yani bir çok kötü sözden haberim yoktu. ben hata mı yaptım? ailemi ezip gezçtim mi? bana yardım edin:(

Artık evlenmişsin yani bence evinin huzuruna bak bi zaman sonra onlarda alışırlar..Benm anlamadğm artık olmuş bitmiş neden senin huzurunu kaçırıyolarki..

ben kayınailemi suvunmuyorum isterdim ki onlar beni ve eşimi sahiplensiler olan olmuş biz beraber olalım vs desinler. hepsi benden büyük ama hiçbiri obüyüklük göstermiyor ama bizden özür, itaat vs herşeyi istiyorlar.

ailemiz memlekette biz başka şehirdeyiz şuan davet edemem onları.

biz olurda onları geç ararsak onlar alınıyor ama:( yemin ederim çok yıprandım. çalışamıyorum bile kafam dolu

kıyamam yaa
insanlar nasılda acımasız oluyolar bazen en güzel şeyleri bile mahvediyolar.
sana bi şey anlatayım. yaş 35
bir hafta önce ömrüm boyunca sevdiğim adamdan ömrümün sonuna kadar ayrıldım. bi daha asla başka birisi olmayacak. çünkü onu tanıyıncaya kadar hep onun gelmesini bekledim. şimdi o gitti yapacak bişey yok. acı.. hem nasıl bi acı.. tarifi yok. düşünüyorum Allah birlikte olmayı nasip etseydi engel olarak neyi görürdüm? Hiç.. Anlıyor musun HİÇBİRŞEYİ..
işin kavuşmak ve birbirinizi sevmek gibi enn kıymetli olan kısmı elinizde gerisini boşver gitsin. ailen bile olsa
onlara saygısızlık et demiyorum ama herşey için yorumsuz kal kardeşim her laf için her iki taraf için.
ağzına ve aklına gelen herşeyde önce kocana olna sevgiden daha kıymetli ne var diye bi düşün. daha kıymetli bişey varsa o ayrı
ama yoksa yazık etme derim psikolojini bozup kocanla da arana soğukluk kırgınlık kızgınlık girmesine sebep olma o durumu hiç toparlayamazsın sonra..

benim tek tesellim eşim zaten. bütün bu olaylar ancak bizi birbirimize bağlıyor. ama bir o kadar da üzüyor işte.

benim tek tesellim eşim zaten. bütün bu olaylar ancak bizi birbirimize bağlıyor. ama bir o kadar da üzüyor işte.

üzülme işte
erkekler gariptir söylemesen bile yüzündeki bi kırgınlık bi mutsuzluk ifadesinden daralıveriyolar. Muhabbetlerine kulak kabartınca hep aynı şey var "evde bi güleryüz yok" boşver boşver gitsin

haklısın. senin adına da çok üzüldüm. Allah sabır versin, güç versin

Amin amin ama inan çok zor geçiyor biliyor musun
hiç tahmin etmezdim böyle olacağını. en ağırı da ne oldu biliyormusun ben onu seviyordum o da beni seviyordu.
şimdi
ben onu seviyorum ama galiba o artık beni sevmiyor

Bence ezmedin. Üzme kendini artık evlenmişsin ya birazda kendini düşün :45: Herzaman aileni onu bunu düşünürsen böyle gidersin. Sen mutluysan herşey hallolur zatenn:34:

aileler önce problem çıkarıyolar. eşler darılıyor küsüyor. bu seferde aileler ortalara çıkıp sizin kızınız bizim oğlumuza döküyolar. sonra herşey sarpa sarıyo. ipler kopuyo. iş işten geçiyor. bu seferde aileler tüh keşke onlar birarada mutlu olsalardıda bizimle olmasalardı diye üzülüyolar.
ve hepsi aynı
niye böyle yapıyolar anlamıyorm. biri de diğerinden ders almaz mı arkadaş. çeneyi tutmak bu kadar mı zor. mesela ben kardeşimin eşinden hiiiiiiç hazzetmem ama sadece ben değil hiç kimse hazzetmiyo. bi gün dedim ki ya bu niye böyle " ben seviyorum onu olsun ben öyle de seviyorum onu " dedi
haaaa orda dur dedim hem kendime hem diğer kardeşime hem anneme artık eşi hakkında tek laf etmek yok gerekirse evine az gidin eşiyle merhaba nasılsınızdan fazla konuşmayın muhabbet sade kısa öz olsun ne siz ona ne o size. şimdi durup durduk yerde kötü huyluda olsa sevdiği eşineden soğutmanın alemi yok dimi.
bunu neden göremiyolar anlamıyorum. bişey var tesbitimdir.
aile sürekli olumsuz konuşunca kadın ya da erkek bi süre sonra eşi hakkında evet ya haklılar aslında aynen de öyle demeye başlıyor. aman diyeyim arkadaşım sakın düşme bu psikolojiye..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ailen 100% hakli,
esinin ailesi gercekten cok terbiyesizmis, ailende buna susmak veya katlanmak zorunda olduklari icin kendilerini ezilmis gibi hissettiler dogal olarak,
e bi nevi sende ezmis oldun aslinda,

Esinle mutluysan aslinda sorun yok ama bu mutlulugu ailenede yansitmalisiniz,
ve bence esin ailesi adina, senin ailenden özür dilemeli,
bu konuda asla gurur yapmaya hakki yok, ailesi gercekten büyük terbiyesizlik yapmis,
ne demek hicbirsey yapmamak ve gelin almaya gelmemek, üstüne bide laf saymak,

Dedigim gibi ailene mutlulugunu yansit, gönüllerinide al

Bence ezmedin. Üzme kendini artık evlenmişsin ya birazda kendini düşün :45: Herzaman aileni onu bunu düşünürsen böyle gidersin. Sen mutluysan herşey hallolur zatenn:34:

iveeeeeet çok doğru bi laf her zamn onu bunu düşünürsen oooooooooooooo

çalışıyorum, çalışıyoruz ama bu kayınvaliden şikayet etmek gibi değil. onlar benim ailem beni üzen de o:(

arkadaş adamı gördüğünde mutlu oluyosan o geldiğinde herşey susuyorsa ve o başlıyorsa o yokken özlüyosan tamamdır. gerisi ailende olsa hikaye. biraz kulak arkası etmeyi öğreneceksin. yok gelin almaya gelmişler gelmemişler yok darılmış yok o bunu demiş bu bunu demiş .Allah aşkına düğünümde hiiiiç olay çıkmadı herşey güllük gülistanlıktı diyen birini bulun kulaklarımı keserim. dünyanın hiçbiryerinde yok öyle bişey. vukuatsız düğün diye bişey yok. ha nedir kiminin ki sonradan gülünerek hatırlanır çoğununki kırgınlık kırgınlıkla
amaaaaaan boşver ya hani büyüyünce geçer derler ya
bebişler olunca geçer :9::9: her iki tarafta bi torun olunca bak nasıl indirivericekelr süngüleri:9:

Back