• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenenlerden, Nianlananlardan akla ihtiyacm var !!!

sahra82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
68
0
86
Trabzon
arkadaşlar yarın sözleniyorum ve 1 ay sonra nişan 2 ay sonra da evleniyorum allah nasip ederse..ama kafama takılan soru şu nişanı kız tarafı yapıcak oldugu için ben aileler arasında istiyorum..masraftan yırtmak için..salon falan gerek yok bence..çunku ailemin durumu belli peki bir nişan kaç paraya patlar...en az eya en cok..hiç bir fikrim yok..yani nişandır dügündür ceyizdir en az ne kadar olur...bilmiyorum böyle bişey sorulurmu buraya bilmiyorum ama..akıla ihticım var..geceleri uykularım kaçıyoo..fikirlerinize ihtiyacım var..teşekkür ederim şimdiden..

öncelikle hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin kusursuzca inşallah :Saruboceq:
nişanı aile arası evde yapabilirsiniz evde kendi hazırlığınızla
çeyize gelince duruma göre değişiyor şu an neye ihtiyacın var daha önce bişi aldın mı bilmiyorum :sm_confused:
hiç bişey almadıysan mutfak eşya ve gerecler yatak odası takımı halı ve perdeler vs epey bi tutar laelaelaelaelae
Allah yardımcınız olsun :Saruboceq:

Nışanı yapış şeklinize göre değişir...
Ama korkma çok birşey tutmaz ikram edeceğiniz şeyler içecekler ve bohça hazırlayacaksanız bohça masrafı...Yanlız 2 ay sonra düğün demişsin asıl masraf o zaman oluyor ev düzmek pek kolay değil...Nışanlığını erkek alıyor , erkeğe bir yüzük alacaksın aklıma gelenler bunlar...

Valla nasıl bişe yapacağına bağlı....
Karşılıklı bohça yapmazsanız daha uyguna gelir.. Ama illaki erkek tarafı sana bohça yapacaktır sen de karşılığında nişanlına yapmalısın... Onlar ne koyduysa bohçaya sende ona benzer şeyler koyucan..
Genelde iç çamaşırı çorap gömlek parfüm pijama terlik gömlek kravat kemer cüzdan traş takımı konuyor... Sana tavsiyem çok da ucuza kaçma sonuçta kullanılacak olan şeyler bunlar...
Erkeğin alyansını sen alacaksın...
Birde ikramlıklar...
En düşük 1000 liraya malolur...
Çeyiz işi asıl mesele...
Oooo hiç aklında olmayan bisürü şeyepara gidiyor...
Baştan ihtiyaç listeni yaz.. Gereksiz şeyleri ele.. Kesin ihtiyacın olanları al, diğerlerini sonradan yavaş yavaş tamamlarsın...

Haa bu arada kendin nişanı en ucuza nasıl kapatırım diye düşünüp plan yaparken damat beyi de düğünde düğün salonu yok şu yok bu diye sıkboğaz etme ama :)))

canım bende aile arasında evde yaptım nişanı , ama bohça işine falanda girdik ben 1,700 e falan bohça elbise ve yüzükleri malettim , ama bohça yapmayan o kadar arkadaşım varki , artık insanlar uğraşmıyorlar sende istersen yapmayabilirsin.

çeyiz işine gelince ben daha başlamadım seneye kadar vaktim olduğu için bişi diyemicem.

Valla nasıl bişe yapacağına bağlı....
Karşılıklı bohça yapmazsanız daha uyguna gelir.. Ama illaki erkek tarafı sana bohça yapacaktır sen de karşılığında nişanlına yapmalısın... Onlar ne koyduysa bohçaya sende ona benzer şeyler koyucan..
Genelde iç çamaşırı çorap gömlek parfüm pijama terlik gömlek kravat kemer cüzdan traş takımı konuyor... Sana tavsiyem çok da ucuza kaçma sonuçta kullanılacak olan şeyler bunlar...
Erkeğin alyansını sen alacaksın...
Birde ikramlıklar...
En düşük 1000 liraya malolur...
Çeyiz işi asıl mesele...
Oooo hiç aklında olmayan bisürü şeyepara gidiyor...
Baştan ihtiyaç listeni yaz.. Gereksiz şeyleri ele.. Kesin ihtiyacın olanları al, diğerlerini sonradan yavaş yavaş tamamlarsın...

Haa bu arada kendin nişanı en ucuza nasıl kapatırım diye düşünüp plan yaparken damat beyi de düğünde düğün salonu yok şu yok bu diye sıkboğaz etme ama :)))

hayır erkek arkadasımın durumu cok iyi havuzlu bir yerde yapılacak dügün gerisini düşünün artık..yemekli falan..zaten onun herşeyi hazır diye bir an once olsun istiyor beklemeye gerek yok bekleyince sorunlar cıkıcak diyoo...ama benım durumumda belli bir yandan..bu yüzden kafamda belirli miktar yok en cok 20 milyardan hesaplıyorum herşeyi acaba o kadar gidermi yoksa daha mı fazladelikafadulden

ama bu cıkardıgın nişan dugun herşey dahil..takılar falan bile..acaba yetermii daha fazlasına gücüm yok cunku :(:(hiç birşeyden de eksik olmak istemiyorum yatak odası takımını erkek arkadasım aldı ben bir tek mutfak malzemelerini alıcam öyle dedi..gerisi hepsi hazır zaten...

madem erkek arkadaşının durumu bu kadar iyi sen nie bu kadar sıkıosunki canını .evlenecek kadar ciddisiniz sonuçta oda senin durumunu görüyordur sanırım . sana git bunu al demz . ki zenginse herşeyi kendi yapacaktır. sen ufak tefek kendi eşyalarını götürürsün. elbette bi yatak örtüsü bi halı vs. alırsın ve bunlarda 20 milyarı gçmz

ya pardon alakasız olacak ama 15 gün önce seni aldattığını kendi kulaklarınla duyduğun , tokadı basıp terk ettiğin ve seni şoka sokan adamlamı evleniyorsun? bu kadar acele niye anlamadım ama

inşallah mutlu olursun

ama bu cıkardıgın nişan dugun herşey dahil..takılar falan bile..acaba yetermii daha fazlasına gücüm yok cunku :(:(hiç birşeyden de eksik olmak istemiyorum yatak odası takımını erkek arkadasım aldı ben bir tek mutfak malzemelerini alıcam öyle dedi..gerisi hepsi hazır zaten...

yeter tatlım ya üzme kendini . . . :sinifsinif:
nişanada bohçayada takıyada yeter kaydirigubbakcemile2

ya korkum zaten onlar altında ezilmek..burda öyle şeyler okudum ki şimdi korkuyorum..ya bana derlerse ne getirdin ki sen diye laf ederlerse...burda o kadar cok kişiye bunu demişlerki korkuyorum ucuz ama herşeyim olsun istiyorum..bu yüzden fikire ihtiyacım var..diyiceksiniz ki sevgiline güvenmiyormusun hayır güeniyorum ama insan oglu ne yapıcagı hiç belli olmaz..

ya pardon alakasız olacak ama 15 gün önce seni aldattığını kendi kulaklarınla duyduğun , tokadı basıp terk ettiğin ve seni şoka sokan adamlamı evleniyorsun? bu kadar acele niye anlamadım ama

inşallah mutlu olursun

biliyorum yaşadıgım durumu ama işe aileler karıstı..artık geri dönüşü yook..her insana 2. kez sans verme taraftarıyım ben...bakalım inşallah sonum hayır olur inşallah...

yani açıklayamayacagım sebepler var..ben evlenmeliyim...başka bri ile de evlenmem lutfen sorgulamayın olurmu...

inşallah mutlu olursun

ya korkum zaten onlar altında ezilmek..burda öyle şeyler okudum ki şimdi korkuyorum..ya bana derlerse ne getirdin ki sen diye laf ederlerse...burda o kadar cok kişiye bunu demişlerki korkuyorum ucuz ama herşeyim olsun istiyorum..bu yüzden fikire ihtiyacım var..diyiceksiniz ki sevgiline güvenmiyormusun hayır güeniyorum ama insan oglu ne yapıcagı hiç belli olmaz..

bende baktm şimdik arkadaşın konusuna . gerçktende anlıyamadım bende :bbo:
madem aldatıldım sevgilimn ilgisi eskisi gibi yok diosun ne die bu kadar acele ediosun düğün iiçin :1ninca: arkanızda kovalayanmı war sositososito
bence sen bi süre daha askıya al bu evlilik işini . yada nişanlanın birbirnizi daha iyi tanıyın. . . gamyoncuiremsu
ayrıca konuşmalarına bakılırsa sen evliliiğin altndan kalkabilecek biri deilsin .üzgünüm ama gerçk bu . biraz olgunlaşman lazım :delphin:

yani açıklayamayacagım sebepler var..ben evlenmeliyim...başka bri ile de evlenmem lutfen sorgulamayın olurmu...

:bbo: Her ne olursa olsn sen kendini evlenmeye mecbur gördükçe ve onlar seni mecburiyetten alıyorsa birgün bunu yüzüne vuracaklardır . . .illaki evlencem diosan bence yinede dişini göstermelisin . . . onlarının veya sevgilinin lafının altnda kalma hiçbirkonuda . nasıl alışırlarsa öle gider

20 milyar yeter mi diosun ama bahsettiğin sadece mutfak eşyaları ve altınlar. insanlar 20 milyarla ev kuruyorlar. ayrıca ailenin durumunun ii olmadığını yazmışsın sonra da insanların ne getirdin ki demesinden korkuyorum demişsin. benim ailemin yapabilecekleri bunlardı demek bu kadar mı zor yahu. herkes ne kadar da kendi olmaktan çıkıyo son zamanlarda :olmaz:

bazen ben burayı anlayamıyorum...sadece fikir istiyorum ben azar falan işitmek degil ki..benım ki altı üstü bir soru işin içinden cıkamadıgım için buraya danısmak istedim..ben benlikten çıkmıs degilim..sadece evlilik takı esya bilmedigim için bilenlerden yardım istedim..zaten gerginim birde böyle cocuga bagırır gibi konusmayalım lutfen..burda kimse kiimseyi yargılamasın lütfen konuyu saptırmayın..bir şeyi güzellikle söylemek var direk insanları yargılamak var..işte ben bunu sevmiyorum....

Back