Evlenecek Arkadaşlarımızdan Korunma Yöntemlerii

Gebelikten Korunma Yöntemleri

• Hap İle Korunma

OY: 86 41,0%
  • Aylık yada 3 aylık İğne ile Korunma

OY: 11 5,2%
  • Rahim İçi Araç-Spiral ile Korunma

OY: 4 1,9%
  • Kondom-Prezervatif ile Korunma

OY: 84 40,0%
  • Diğerleri. (..)

OY: 25 11,9%

• Ankete Katılan
    210
daha zamanım var ama kesin şunu kullanıcam diyemiyorum, araştırmalarım sonucunda,
hap yada prezervatif arasında kaldım. sanırım beni en çok rahatlatacak dr olacak.

Canım bnde 2011 yazı evlenicem.korunma yöntemin hakkındaki tüm yorumları okudum.araştırmalarım kadarıyla erkeklerin büyük çoğunluğu hoşlanmıyor.et ete değmeli muhabbeti yapıyolarmışDDD bende hap kullanıcam ilk etapta daha doğal olucak.hatta nişanlımlada konuştum.ilk 6-7 ay hap kullanıcam.daha sonra hapı bırakıcaz ve kondoma başlıycaz artık menepoza kadarda kondom kullanıcazDDmutlaka doktora danış.ama evlendiğin ilk gecesi ne biliyim adam durmuş kondom takıyor falanDDDtabi herkesin kendi fikridir.bu arada bayanların çoğu doğru söylüyor uzun yıllar hap kullanmayın bırakın eşlerinizde korunsun.ha bu arada çevremdekilerin hepsi hap kullanıyor:SSS çoğununda 2-3 çocukları oldu.kilo falanda almadılar.doğum kiloları hariç.galiba bünyeden bünyeye değişiyor.kısacası kadın olmak zort iş beeee:SSSSSSSS

hapla korunduk biz. evlenmeden önce adet düzensizliği için başlamıştım devam ettim :)

2 ay öncede hapı bıraktım bugün hamile olduğumu öğrendim.
hap daha rahat ve etkili.
ben gynelle kullandım. ve her 3 ay dr.a gidip tahlil yaptırdım. hiçbir olumsuz yanını göremedim.

Evet bende 2011 Haziranda evleniyorum kısmetse
Hap için öyle çok olumsuz şeyler duydum ki etrafımda aksinin gösterecek bi çok kişi varken yine de acaba dedim.
Hala kararsızım. ben evlendiğimde adet geciktirici kullanıcam zaten. onun için ancak balayı sonrasında başlayabilirim hap kullanmak istersem.

Çok sevindim bebek hayırlı ve uğurlu gelsin inşallah.
Ben 4 yıl sonra bebek istiyorum beni korkutan da zaten bu işte. 4 yıl boyunca üremelerimi kurutucam 4 yıl sonra ise bebek için doğal olarak birazcık zorlanıcam

teşekkür ederim canım.

4 yıl boyunca korunmak üremeni kurutmak değil. bunu gözünde büyütmemelisin.
ben 3 yıl kullandım ikinci ay müjdeyi aldık. ve 7 yıl kullanan bir arkdasta yine 2. ay müjdesini almıştı.
senin hormonların düzenli işliyorsa bunu doktor kontrolünde olan hiç bir yöntem bozmaz ve ileride zorlamaz.
umarım soru işaretlerinden kurtulup güvenli bir yöntem bulursunuz :)
Allah daimi mutluluk huzur dolu yuva nasip etsin.

bitanem bak ilk önce bu korkunu yenmen lazım.hap ve kondom çiftlerin kullandığı şeyler.çoğunun çocuğu olmamış elbetteki ikisininde riskleri var hapı içmeyi unutursun hamile kalırsın.yada kondom yırtık olur farketmessiniz yine hamile kalırsın.artık ondan sonra yapcak 2 şey var kuşkulanıyorsan ertesi gün hapı alıcaksın.yada bırakıcaksın kendini.millet yıllarca uğraşıyor çocuğu olsun diye senin çocuğun olursa kıymetini bilmeye bak derim.allah sizin için öylesini uygun görmüş nasip etmiştir.herşeyin hayırlısı de.bu işlerede fazla takma.ben gibi yap işte ilk zamanlar hap kullan sonrada eşin korunur.bak evlendikten sonra bu topikte buluşalım ozaman ne kadar komik gelicek bu kuşkun:)))

Evet canım bi şekilde dr kontrolü lazım müsait oldğum bi arada tabi düğüne de yakın düşünüyorum inşallah
Etrafımda kullanan yada 5*6 yıldr kullananda çok fazla ama dr kontrolü olmalı mutlaka bilinçsizlik başa bela
inşallah kendime uygun bişeyer bulurum

korku değil aslında daha çok merak dibini görmediğim suya atlamamak gibi bişey

Ya işte korku dediğim bu paniğin karar verememen.herşeyi akışına bırak.hatta nişanlınlada konuş bu konuda o ne düşünüyor.artık bazı şeylere birlikte karar verilmesi gerek.olursa ilk etapta hap kullan ama olmassa kondom başka çaren yok:)))düşünme bukadar nasılsa herşey olacağına varır

En iyisi de o olcak bende düğünden 2 ay önce sağlık ocağına gidicem aile planlaması bölümleri var hastahanelere gitmeye gerek yok burda.bakalım doktor ne diyor.eğer kilo falan yaparsa bırakırım hemen yani çok sorun olmuycak.ayrıca doktorla görüşünce içimizde daha bi rahat olur.

yan etkisi zaten hemen 1 yada 2 ay içinde olmuyor üreme sirkülasyonunu o ilaç ile durduruyorsun ileri çocuk istediğinde yapabiliyor.
bide diğer şekilde düşünürsek herkeze yapmayabiliyor. hap kullanan bazı bayanlar istediği anda hamile kalırken diğeri ise 4 yada 5 ay kadar bekliyor. yumurtalıkların ve üremenin düzene girmesini.

bende 4 ay sonra evleniyorum
iki ay kala hapa ( yasmine ) başlıcam
daha önce adet düzensizliği için 7 ay gibi birsüre kullandım
cildim bebek gibi oldu bıraktım iki ay oldu yine eski kül kedisi oldum :))
sancılı adet görürüm kendimi bildim bileli
haptan sonra hiç sanım olmadı
adeti çok rahat geçirtiyor
7 ay gibi birsürede kilo alma söz konusu olmadı
ben çok memnun kaldım
korunmaya yasminle devam edicem 1-2 yıl kadar
çocuktan sonrada spral düşünüyorum

Şimdiden hayırlı olsun düğünün :123:
Sana güzel etki etmiş umarım herkeze aynı etkiyi veriri

Arkadaşlar bahsedildi mi bilmiyorum ama hapların bilinen çoğu yan etkileri, hamile kalamamaktaki etkileri vsvs eskilerde kaldı... yasmin vb haplar ikinci jenerasyon denilen östrojen oranı düşük haplardır ve tedavi amaçlı da kullanılır...ayrıca adet miktarının az olması kötü bişey değildir kadınların gereksiz kan kaybını önler ve artık en önemli özellikleri kist tedavisi ve adet düzenleyici olarak kullanıldıkları için olası bu gibi durumları da önlerler, bu yüzden doğum kontrol hapları ilk korunma döneminde en çok tavsiye edilen yöntemdir...vücut dengesini bozmaz ....ben evlenmeden önce 2 kez kist tedavisi için evlendikten sonra da ilk 4 ay korunmak için kullandım ve hiç bir şikayetim olmadı...

ha bu arada doğum kontrol haplarını 6 aydan fazla ara vermeden kullanmamalı...en fazla 6 ay kullanıp sonra bir süre başka yöntem kullanmalı...2 jenerasyon haplar (yeni üretilen) bu şekilde doktor tavsiyesi ile bilinçli bir şekilde kullanılırsa zararı olmadığı gibi fazladan yararı var....

not: bildiklerimi paylaşayım dedim ...ama en iyisi gerekli testleri yaptırıp iyi bir doktora görünüp sizin için önerilecek yöntemi kullanmak...her beden her durumda yanı tepkiyi vermez unutmamalı...

Son düzenleme:
Şimdiden hayırlı olsun düğünün :123:
Sana güzel etki etmiş umarım herkeze aynı etkiyi veriri

amin seninde daha var ama olsun şimdiden diyim
inş. herkese aynı etkiyi verir ben çok memnun kaldım
zaten doktorlada görüşmüştüm korunabilirsn bunla demişti içim rahat
nişanlıma bırakmak istemiyorum bu korunma işini risk alamam
kafam rahat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…