Evlenecek Arkadaşlarımızdan Korunma Yöntemlerii

Gebelikten Korunma Yöntemleri

• Hap İle Korunma

OY: 86 41,0%
  • Aylık yada 3 aylık İğne ile Korunma

OY: 11 5,2%
  • Rahim İçi Araç-Spiral ile Korunma

OY: 4 1,9%
  • Kondom-Prezervatif ile Korunma

OY: 84 40,0%
  • Diğerleri. (..)

OY: 25 11,9%

• Ankete Katılan
    210
evett diğer yönteme geçilmesi lazım ara vermek 4 yıl uzun bi dönem

doktor yönlendirir zaten kan ve hormon tahlillerine yönelik doğru hapı veriyor diye biliyorum

evett diğer yönteme geçilmesi lazım ara vermek 4 yıl uzun bi dönem

doktor yönlendirir zaten kan ve hormon tahlillerine yönelik doğru hapı veriyor diye biliyorum

bende istiycem tahlil ama yine yasmin verecek eminim...
çünkü dünya çapında en iyisi yasmin. 2 ay önce kullan demeelrindeki kasıtta o zaten.
etki falan yapıyor mu yapmıyor mu? diye

evet benim de çok yakın arkadaşım 1,5 yıldır yasmin kullanıyor hiç bi yan etkisi görmedi şimdiye kadar

genelde yasmin veriyorlar

evet benim de çok yakın arkadaşım 1,5 yıldır yasmin kullanıyor hiç bi yan etkisi görmedi şimdiye kadar

genelde yasmin veriyorlar

onun için bizede yasmin verecekler
ama işte içimi rahatlatsın düşündüklerime ortak olsun yanıtlasın diye de dr gitmeden kullanmak istemiyorum :44:

BİLGİNİZE...

kızlar bugun kadın dogum doktoruyla konustum yeni evliler için nasıl bir korunma yöntemi önerirsinz diye yeni evlilerde cinsel ilişki cok fazla olacagı için prezervatif ve spiral önermiyoruz dedi en saglam koruyuculugu olan haplarmış hapların zararlı oldugundan falan bahsettım yaşın itibariyle öyle bir sorun olmaz sende dedı genelde yenı adet olan 13-15 yas arası kızlarda evet zararı olur dedi gönul rahatlıgıyla hapları kullanabılecegımı söyledi aksine hapların cok faydalı oldugunu söyledi rahim ağzı kanser olusumunu falan engelliyormuş 1-2 yıl rahatlıkla kullanabılrsın dedi zaten ezbere hap vermıyoruz belırlı tahlıllerden sonra verıyoruz dedı birde düğünden sonra gelirsin muayene ederim hangı yöntemın senın ıcın uygun olduguna karar verırız dedı.mayıs reglımde gidicem ve ilaca başlıcam ama birde şöyle bişiy dedi nisan ayında gelirsen düğünden ve mevsımden dolayı olusabılecek duzenszlıklerı giderirsin garanti olmus olur dedı kararı bana bıraktı bende size belkı yardımcı olur diye sizinle paylaşmam gerek diye düşündüm ....

Son düzenleme:
Paylaşımın için teşekkür ederim radyologg içime su serptin

bence de nisan ayında başlasan daha iyi olur benim şimdiden düzensizlik başladı

Paylaşımın için teşekkür ederim radyologg içime su serptin

bence de nisan ayında başlasan daha iyi olur benim şimdiden düzensizlik başladı

rica ederim canım

ben şimdi ovulasyon günüme bakarken. 33 günde bir adet olduğumu öğrendim
ama benimde değişiyoır :2:

hatta mart-nısan-mayısı takıp et bakalım nasıl oluyo duzen

Başka bir konuya daha yazmıştım ama burayada yazayım eksik kalmıyım barii

Bende nisanın 9unda evleniyorum kısmetse.Martın 9unda doğum kontrol uzmanına gittim ultrason ile muayne etti yumurtalıklarıma falan baktı..Hap kullanmamda sorun teşkil edecek bir şeyle karşılaşmadı şükür.
Sonra uzun uzun konuştuk,korkularımı falan anlattım.
İşte çocuğun olmaz,sivilcen çıkar,tüylenirsin vs. hepimizin korktuğu şeyler yani
Sağolsun iyi bir kadına denk geldim çok iyi ilgilendi bütün bu bahsettiğim yan etkileri çürütmeyi başardı.
Bende yasmini yazmasını beklerken belara isimli bir ilaç yazdı.
3 dakika sonra 6. ilacımı alacağım çok şükür beş gündür hiç bir yan etki hissetmedim.En ufak bir bulantım dahi olmadı.
Doktorum ilacı mutlaka tok karna ve yatmama yakın bir saatte alırsam bulantı yada baş dönmesi olmayacağını söylemişti.
Umarım hep böyle devam eder.

canım acaba ne kadar uzun süreden sonra hamile kalmama ihtimali oluyomuş???cok merak ettim walla.ben de hap kullanıyorum da.bu arada ben de sordum doktora,bana da dedi ki,hamilelik olayının hapla ilgisi yok,bıraktıktan hemen sonra da olur,çok sonra da,olmasa bile tamamen hapla ilgili değil

benim nisanlmda çocuklari acayip seviyor ve ilk etapda hemen bi tane olsun istiyor tamam bnde istemiyorum degil ama ben bu yükün altindan kalkabilir miyim bilmiyorum sonuçta bebek bakmak basit bisey degil dünyanin en güzel seyi ama çok sorumluluk istiyor hap kullanpda korunsam sonra birakinca zor olur diyolar ne yapmalym karar veremiyorum

ilk başta istemiyorsan elbetee korunma yöntemlerinden birisini seç..
ama hap zarar verir falan diye düşünme benimde kafamda bi sürü soru işareti var bence
sende muayene olmaya git dr ile konuşi

arkadaşlar herkese selam.. bende yeni katıldım aranıza kaç gündür forumu sürekli takip ediyorum ancak vakit bulup yazabildim..
2.5 yıllık evliyim evlenemeden dr. gitmiştim hapı önermişti. evlenmeden 2 ay önce başladım ta kiiiiii 3 hafta öncesine kadar. 3 hafta önce başka bir dr. gittim kontrol için kadın 2.5 yıldır ilaç kullandığımı duyunca yüzü filan değişti. sen ne yaptın, bu son kutun olsun bir daha alma bırak artık dedi. sebebini sordugumda bu kadar uzun kullanmalarda yumurtalık tembelleşiyor dedi. üzülme ama 1 sene çocuk için uğraşabilirsin dedi. yukarıda arkadaş sormuş ne kadar zaman kullanmak zararlı diye oyuzden yazdım.. ben şuan bıraktım ilacı.. aklınızda bulunsun benim kadar ole yıllarca kullanmayınnnn..

evlendikten 9 ay sonra gitmiştim o zaman bir şey dememişti dr. sonra araya eşimin askerlik olayı filan girdi ihmal ettim. bir de 3 hafta önce gittim.

Son düzenleme:
evlendikten 9 ay sonra gitmiştim o zaman bir şey dememişti dr. sonra araya eşimin askerlik olayı filan girdi ihmal ettim. bir de 3 hafta önce gittim.

ANLADIM genelde dr benim bildiğim 3 ile 6 ay arası mutlaka kontrole gelin diyor yani bu kontrol illa hap için değil. evlendikten sonra kadınların mikrop kapması bazı hastalıklara yakalanmamsı çok daha kolaylaşıyor.. umarım kullandığınız ilaç sizin için kötü bi etki yaratmaz geçmiş olsun

selam kızlar sonunda bende gittim dr
aslında dr ziyade tanıdık kadın doğumcumuza gittik tanıdık olduğu içinde daha rahat oldum.
bana dediği şuanda hastayım bu ay değil nisanda başla dedi. 1 ay yeterli oluyor. hormonlar açısından en iyi ilaç herkezinde bildiği gibi YASMİN dedi işte adetinin 1. yada 5. sen 5. günü kullan dedi.
fakat benim şöyle bişeyim var ben normalde ayın ilk haftaları hastalanırım ama bu ay şaştı işte...
akşam yine gidicez sorucam eğer tamam derse bu aydan başlamak istiyorumki balayında da zart diye hastalanmayım.

zararıne gelince en önemlisi cahil ve bilinçsiz olmamak. eğer ailede karaciğerden problemli birisi var ise.
mutlaka kontrol olun hatta kullanmayın bile dedi.

onun ağzından yazmaya çalıştım. şuandaki fikrim zaten haptan yanaydı değişmedi. ama 5*6 ay sonra daha çok bu konu da bilgi sahibi olacağım için farklı yöntemler de deneyeceğim. aylık iğnede olabilir sorun teşkil etmez dedi :83:

bende hala karar veremedim ya
gerçi yüzde 80 hap diyorum ama bide o yüzde 20si var, beynimi nasıl kemiriyor.
Nisan ortası gibi bende gidicem doktora, bakalım ne dicek.
Bizim ailede göğüs hastalığı kimsede yok, bir tek rahmetli babam akciğer kanseriydi. Bunlar önemli etken olur mu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…