• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenecek Arkadaşlarımızdan Korunma Yöntemlerii

Gebelikten Korunma Yöntemleri

• Hap İle Korunma

OY: 86 41,0%
  • Aylık yada 3 aylık İğne ile Korunma

OY: 11 5,2%
  • Rahim İçi Araç-Spiral ile Korunma

OY: 4 1,9%
  • Kondom-Prezervatif ile Korunma

OY: 84 40,0%
  • Diğerleri. (..)

OY: 25 11,9%

• Ankete Katılan
    210
bebekkafa sen kalp ritminide bi baktır bakalım canım inş.iyi bi yöntem bulursun geri çekme yöntemide hiç güvenilir değil hepsinin bi riski var işte ama senin rahtsızlığında belli allah yardımcın olsun üzüldüm düğün önü bide bunları düşünüyoruz ya az kalmış seninde

sipidiii sen iğne mi vurluyorsun ben seni hap kullanıyorsun zannetmiştim

BEBEKKAFA.
benim 1 ay oldu iğnede vucudumu takip eden biriydim yine ediyorum hiç bi etki görmedim henüz.
adet düzensizliği dediler genelde ilk kullanmada yapar falan diye. oda olmadı bu cuma yine başlıycam 1 hafta aradayım şuanda bana rahat geldi hap bide saat 10'da kalkıp içmesi zor olmasa :97::97::97::97:

ben her akşam 9 da içiyorum. cep telefonumun alarmını kurdum.
hala alışamadım. Allahtan alarm çalıyor da hatırlıyorum :60::60::60:

yanlış okumuşum şimdi farkettim canım

kızlar şimdi benim bir sonraki regl tarihim mayıs 16 hap adetin ilk günü başlanıyordu dimii

ben mayıs'ın 14ünde gitsem düğün 23 temmuzda erken mi olur ne diyorsunuz??

kızlar şimdi benim bir sonraki regl tarihim mayıs 16 hap adetin ilk günü başlanıyordu dimii

dr genelde 1 ay önce başla dedi ama benim 2 ay önce başlamam lazımdı yoksa balayında hastalanıyotdum :64:
adetin 1. yada 5. günü başlayabilirsin :71:

bende 2 ay öncesinden başladım canım. çünkü regli günüm düğün günüme denk geliyordu.
ertelesem balayıma denk geliyordu. balayınada düğünden 1 hafta sonra çıkacağım.

doktorum tam 30-35 dakika hesap yaptı bayağı ilgilendi benimle. şu tarihte başla. şunda ara ver sonra şöyleyap diye Allah razı olsun:69::69::69:

bende 2 ay öncesinden başladım canım. çünkü regli günüm düğün günüme denk geliyordu.
ertelesem balayıma denk geliyordu. balayınada düğünden 1 hafta sonra çıkacağım.

doktorum tam 30-35 dakika hesap yaptı bayağı ilgilendi benimle. şu tarihte başla. şunda ara ver sonra şöyleyap diye Allah razı olsun:69::69::69:

ben de aynı durumdayım malesef :(( reglim düğün günüme denk geliyor ve 1 hafta sonra balayına çıkıyoruz. doktor bir çözüm bulmuş anladığım kadarıyla. düğünümüz 2 temmuzda önümüzdeki hafta içine randevu aldım.bir an önce çözüm bulmak için.umarım benim doktorum da benimle öyle ilgilenir.

Kizlar henüz kadin doktoruna gitmedim ne zaman gitsem iyi olur onuda bilmiyorum. Önce bi size danisayim dedim. Dügünüm Temmuzda olacak. Korunmaya kac ay önce baslamam gerekiyor? Birde hap ve igne arasinda karar veremiyorum. Ilk sayfada özelliklerini okudum arada pek bi fark yok. Igneyi biraktiktan sonra hamile kalabilmek icin belki 9 ay kadar beklemek gerekiyormus diye yaziyor. Bu durum hap kullanincada gecerli diye duydum ben. Ama hap mi daha iyi olur igne mi bilemiyorum. Fiyat olarak bi bilginiz var mi kizlar? Üc aylik hap ve üc aylik igne ne kadar?

bence yeni evliyseniz kesinlikle hap kullanmayın yumurtalıklarda tembelliğe neden olabiliyormuş ve ilerde çocuk yapması daha da zorlaşıyormuş

hamile miyimdir?

arkdşlar ben adetimin 2.günü doğum kontrol hapı kullanmya başladım.adetim bittikten 2 gün sonra fln korunmasız ilişki yaşadım.hapları başladığımdan beri düzenli içtim şu an iilk kutum bitti.acaba korunmasız ilişki sırasında hamile kalmış olabilir miyim?ilk kutuda korumaz gibi söylentiler duydum kimi doktor uzman videolarında da ilk kutunun ilk hapı ile koruma başlar diyordu.çelişkide kaldım?

Biz de nişanlımla korunma yöntemlerini konuşuyoruz. Eylül'de evliliği düşünüyoruz çünkü. Ama haplardan ben korkuyorum. Nişanlım da daha önceki ilişkilerinde hiç prezervatif kullanmamış. Hep kızlar korunmuş. Kendisi bir iki defa denemiş ama zevk alamamış,hiç bişi hissedemedim o zamanki kız arkadaşım da ilaca başlamıştı diyor. Ama nişanlım ilaç kullanmamı istemiyor. Araştırmış,göğüs kanseri riskini arttırıyormuş. Benim de göğsümde bi ara küçük bi kist çıkmıştı sonra yok olmuştu. Bilmiyorum ki,korkuyorum ben :( hamile kalmak istemiyorum,çok erken bana ve nişanlıma göre. Prezervatifle onun strese girmesini istemiyorum.

Biz de nişanlımla korunma yöntemlerini konuşuyoruz. Eylül'de evliliği düşünüyoruz çünkü. Ama haplardan ben korkuyorum. Nişanlım da daha önceki ilişkilerinde hiç prezervatif kullanmamış. Hep kızlar korunmuş. Kendisi bir iki defa denemiş ama zevk alamamış,hiç bişi hissedemedim o zamanki kız arkadaşım da ilaca başlamıştı diyor. Ama nişanlım ilaç kullanmamı istemiyor. Araştırmış,göğüs kanseri riskini arttırıyormuş. Benim de göğsümde bi ara küçük bi kist çıkmıştı sonra yok olmuştu. Bilmiyorum ki,korkuyorum ben :( hamile kalmak istemiyorum,çok erken bana ve nişanlıma göre. Prezervatifle onun strese girmesini istemiyorum.

ben okurken sinir oldum, sen yazarken nasıl bu kadar sakinsin arkadaşım :)) sana daha önceki cinsel ilişkilerinin detayını mı anlattı bu adam :)

ben okurken sinir oldum, sen yazarken nasıl bu kadar sakinsin arkadaşım :)) sana daha önceki cinsel ilişkilerinin detayını mı anlattı bu adam :)

Evet :) Sordum,anlattı. Bütün ilişkilerini anlattırdım. Bu prezervatif konusu açılınca, ''madem ilaç kullanmamı istemiyorsun,eskiden de prezervatif kullanıyor muydun?'' dedim. ''Hayır hayatım,o zamanlar bunları bu kadar takmazdım. Prezervatifle olmayınca o zamanki kız hemen ilaca başlamıştı. Zaten amerikadaki kızların yüzde 90'ı ilaç kullanıyordu.'' dedi. ''Ama sen bi kere göğsünde kist bulmuşsun seni riske atamam,kendim alışmaya çalışırım. Eğer beceremezsem doktora gideriz,ilaç kullanman riskliyse yine denerim'' dedi.

Böyleydi konuşmamız,neden sinirleneyim ki :)

Evet :) Sordum,anlattı. Bütün ilişkilerini anlattırdım. Bu prezervatif konusu açılınca, ''madem ilaç kullanmamı istemiyorsun,eskiden de prezervatif kullanıyor muydun?'' dedim. ''Hayır hayatım,o zamanlar bunları bu kadar takmazdım. Prezervatifle olmayınca o zamanki kız hemen ilaca başlamıştı. Zaten amerikadaki kızların yüzde 90'ı ilaç kullanıyordu.'' dedi. ''Ama sen bi kere göğsünde kist bulmuşsun seni riske atamam,kendim alışmaya çalışırım. Eğer beceremezsem doktora gideriz,ilaç kullanman riskliyse yine denerim'' dedi.

Böyleydi konuşmamız,neden sinirleneyim ki :)

medeniyim ama cinsel ilişkilerini dinleyecek kadar değil :) neyse tercih meselesi bu :)

kızlar bende sağlık ocağına gittim ama böbreklerimde kist olduğu için ilaç vermedi. kadın doğuma git dedi(kist için ilaç kullanmıyorum ailevi bir hastalık bir zararı yok şimdilik). bide düğüne 3 hafta var ve adetimin 3. günündeyim. 2 ay önceden başlanır hapa geç kalmışsın dedi. ama ben 1 ay önceden başlandığını okumuştum nette.
neyse bende gittim eczaneye aldım bitane doğum kontrol hapı. kullanacaktım ama vazgeçtim. yarın için hastaneden sıra aldım doktora gitcem.
bide adetin 1-5. günleri kullanılıyormuş o yüzden günleri kaçırmadan kulllansam mı diyorum?

anneme falan da söyleyemiyorum bir sürü soru soruyor. bunalıyorum. dalga geçiyor bide yaaa::26::17:

Canım Dr kist gördü ise ona göre d.kontrole ilacı verebilir , kendi kendine kullanma :20: test yapar bişey yapar en azından aklın kalmaz :34:
ben 2 ay önce başladım. ama sen 5. günü aksatmadan bugün yarın git. en azından kullan dediği anda başlarsın hemen :34::34:

Back