Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mustakbel es bile bu hastaliktan muzdarip olabilir ,hic belirti vermeden yillarca ,uykusa kalabiliyor,
Zamaninda tip 1 diyabet olan biri evlenmek istedi evlenmedim ,kendisine babasindan onada dededen gecmis ,bile bile lades olur

Eğer başta öğrenseydim düşünmezdim çünkü yıllar önce bir erkek arkadasimin babasi sizofreniydi adam daha 40lı 50li yaşlardaydı hayat standartları iyiydi ama sizofreni biraz değişik bir hastalık alzheimer ileri derece değilse gene etrafindakileri tanıyor. Adam oğlunu bıçakla kovalıyordu. Ki zaten sizofreni olan birinin cocugunda cikmasi da yüksek ihtimal. Ama vakit gecirdikten sevdikten sonra öğrensem düşünürdüm.
Burada bir üye vardı eşinin cok iyi biri mükemmel bir baba olduğundan bahsetmişti ama sizofreniden dolayı boşanma aşamasına gelmişti ne kadar yipratici olduğunu ankatmıştı. O üyenin esinin babasi da şizofreniydi

Evlenecegnz kişinin rahatsızlığı varmı ?önce ogluna gecerdi öyle kolay genetik gecen bi hastalık olsaydı...

İkimizde ciddi düşündüğümüz için aileyle tanistirdim. Ailemdeki kimse razı değil zaten. Bu durumla ilgili bir şey söyleyip bitirebilir in.
Ailenizde rıza göstermiyorken ayrılın.
Bakin bu en ciddi beyin hastalığı.
Ileride baş edemezsiniz.
Bir araştırın. Saldırgan tipli olanları da var.
Size zarar verebilir ileride çocuğunuza zarar verebilir. Ailemin rızası yok deyip ayrılın.

Evleneceğiniz kişi nasıl gözlemlediniz mi ?
Ne kadar süredir tanıyorsunuz ?
Görücü üsülu vs ise ben bulaşmazdım diğer türlüyse de iyice düşünürdüm.

Bu biraz yeterince sevip sevmemekle alakalı bence. Eşimi seviyorsam ve benim için doğru insan olduğunu düşünüyorsam evlenirdim. Ama genetik geçişli bir hastalık olduğundan belki de çocuk doğurmaz evlat edinirdim (ki zaten evlat edinmek çocukluktan beri aklımda olan bişi)

Hastalık yüzünden suçlamak nr

Kesinlikle 5 kez daha gözden geçiririm. Şizofreni genetik bir hastalık evet . Eşinizde olabilir çocuğunuzda olabilir. İlersi sizin için çok zor sıkıntılı bir süreç olur .

Adam ıyıyse ahlsklı namusluysa bence ayrılmayın.Sonuşta böyle durumlarda evlenmeyın dıye bişey yok.

Psiklojik rahatsızlık bu hastalıklardan daha fena keske böyle hasta olsa dersiniz emin olun. Burda şizofreni kocasından severek ayrılan birini okumuştum. Okurken bile anlattıkları yaşadıklarından etkilenmemek elde değilldi. Aynı durumu bende yakınımda yaşadım. Çok sevdiği eşi şizofrenmiş evlendikten sonra anladı severek ayrıldı ama çok zor şeyler yaşadı evliyken. Severek ayrılmasıda cabası . Hiç kolay değil yani böyle şeyler

Olay çocukta bitmiyor eşide olabilir

Biliyorum ve yazdığım gibi ben evlenirim işte çok seviyorsam. Herkes ben kaldıramam vs demiş ama ben sevdiğimin her hastalığında yanında olabilecek biriyim çok seviyorsam. Beni uykumda öldürecek kıvama gelmemesi için elimden geleni yaparım, ancak olmuyorsa da boşanırım. Sevdiğim kimseyi hasta olma ihtimaline göre terk edemem.

Bu ihtimallerle onla yaşayabilecek kadar seviyorsanız bişey diyemem ama yakınlarımda gördüm çok çok çok zor. Psikolojik rahatsızlık çok ayrı bi olay.siz elinizden geleni ne kadar yapsanız bu rahatsızlık ilerleyecek malesef . Allah yardımcısı olsun konu sahibin zor bir karar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…