- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.584
-
- Konu Sahibi senvarsindiye
qİkimizde ciddi düşündüğümüz için aileyle tanistirdim. Ailemdeki kimse razı değil zaten. Bu durumla ilgili bir şey söyleyip bitirebilir in.
Evlenecegnz kişinin rahatsızlığı varmı ?önce ogluna gecerdi öyle kolay genetik gecen bi hastalık olsaydı...Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz? Şizofreni genetik bir hastalıkmış ve çocuğunuz olursa birinci dereceden akraba olduğu için geçme ihtimali yüzde 10 muş. Bu durum aklınızda soru işareti bırakır mıydı?
Ailenizde rıza göstermiyorken ayrılın.İkimizde ciddi düşündüğümüz için aileyle tanistirdim. Ailemdeki kimse razı değil zaten. Bu durumla ilgili bir şey söyleyip bitirebilir in.
Huy ayrı hastalık ayrı. Huyunu değiştirebilirsin hastalığını değiştiremezsin. Huy Allah vergisi diye kabul edilmez, hastalık kabul edilir. Huy yüzünden ben birini suçlarım da dışlarım da ama hastalık yüzünden asla.
Bence ben değil siz şizofreniyi bir araştırın.
Adam şizofren olsa evet evlenirken düşünmeli ama %10 belki daha düşük ihtimalle çocuğunda olabilecek durum eğer sevdiği anlaştığı güvendiği bi adamsa gözardı edilebilir çünkü onlarca hastalık var. Hangisinden kaçabilirsin? Bunu söyledim. Dediğiniz örnekle alakası yok.
Size göre evlenmemeli şizofreni yakını olan kimse.. bence bu daha garip. (Ha benim yakınımda kimse yok hassaslığım yok bu konuda o ayrı onun için yazmıyprum)
[/QUOTE
Hastalık yüzünden kimse suçlanmaz zaten ama evlilik gibi tüm hayatını etkileyecek bir konuda psikolojik hastalığı olan biriyle ilgili kararını sorgulayabilirsin ki sorgulamalısında. Özellikle şizofreni kadar ciddi bir hastalıksa. Atak dönemlerinde saldırgan olabiliyorlar, sanrılar görebiliyorlar. Sana fiziksel yada psikolojik şiddet uygulayan biriyle evli kalabilir misin? Yada evladının böyle bir riskle doğmasını ve yaşamasını ister misin? Bir önceki yorumlarımda bahsettiğim kişi ölüm korkusu ile uyuduğum zamanlar oldu demiş, dile kolay söylemesi yaşamak dehşetli.
Ayrıca bir insanın karakteri değişmez ama kendini sorgulayıp özeleştiri yapabilen biriyse olaylara karşı tavırlarını değiştirebilirsin sadece.
Soyunda olan tırnağında getirir.Şizofreni sıkıntı yaa genetik hastalıklarla kıyaslanamayacak kadar tehlikeli. İlişkilerinde mantık ve duygu eşit yaklaşıyosan bence evlenme (eşeği sağlam kazığa bağlamak/ tedbiri alıp takdiri allaha bırakmak)
Kesinlikle 5 kez daha gözden geçiririm. Şizofreni genetik bir hastalık evet . Eşinizde olabilir çocuğunuzda olabilir. İlersi sizin için çok zor sıkıntılı bir süreç olur .Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz? Şizofreni genetik bir hastalıkmış ve çocuğunuz olursa birinci dereceden akraba olduğu için geçme ihtimali yüzde 10 muş. Bu durum aklınızda soru işareti bırakır mıydı?
Olay çocukta bitmiyor eşide olabilirBen çok seviyorsam evlenirdim, çocuk da yapmayıverirdim.
Psiklojik rahatsızlık bu hastalıklardan daha fena keske böyle hasta olsa dersiniz emin olun. Burda şizofreni kocasından severek ayrılan birini okumuştum. Okurken bile anlattıkları yaşadıklarından etkilenmemek elde değilldi. Aynı durumu bende yakınımda yaşadım. Çok sevdiği eşi şizofrenmiş evlendikten sonra anladı severek ayrıldı ama çok zor şeyler yaşadı evliyken. Severek ayrılmasıda cabası . Hiç kolay değil yani böyle şeylerGenetik geçişli tonla hastalık var eşinizde de olabilir. Onu geçtim biz ana babamızdan ne illetler alıyoruz. Bunu dert etmezdim ben olsam. Eşiniz olacak kişi de virüs vs tarzı birşey yoksa sorun değil gibi. (HIV hepatit aids vs)
Olay çocukta bitmiyor eşide olabilir
Bu ihtimallerle onla yaşayabilecek kadar seviyorsanız bişey diyemem ama yakınlarımda gördüm çok çok çok zor. Psikolojik rahatsızlık çok ayrı bi olay.siz elinizden geleni ne kadar yapsanız bu rahatsızlık ilerleyecek malesef . Allah yardımcısı olsun konu sahibin zor bir kararBiliyorum ve yazdığım gibi ben evlenirim işte çok seviyorsam. Herkes ben kaldıramam vs demiş ama ben sevdiğimin her hastalığında yanında olabilecek biriyim çok seviyorsam. Beni uykumda öldürecek kıvama gelmemesi için elimden geleni yaparım, ancak olmuyorsa da boşanırım. Sevdiğim kimseyi hasta olma ihtimaline göre terk edemem.