Evleneceğim diyorum.Annem kadın sığınma evi diyor,akıl lütfen

anneniz babanizdan bosansa da kendi babasindan maas alsa o parayla gecinse olur mu acaba bilmiyorumkismile ?

annenin seni doğururken çekitiği bir ahhhh feryadının bile hakkını ödeyemiyosun bu dünya istersen sırtında hacca göür yinede ödeyemiyosunn öyle kutsal öyle yüce bir şey annelikkk..

eşin olacak kişinin maadi imkanları nedir bilemiyorum kredi ödicem diyosun kredileri o ödesin sende aldığın maaştan annene ver kardeşinde çalışıyo zaten erkekmiş işini gücünü kurar evlenir onun yanında kalır annen zaten kardeşini kime bırakıpta gidecek ki annenne sölesen anne desen çalışsan kendinde para kazansın hep berbaer bu işin altında kalakarız desen

bence annen senin gelin olup gideceğine içerlenmiş olabilir .. mesela benim annem çeyizime bişey alsam morali bozuluyo gideceğim ihtimali korkutuyo birini çok sevince yanındna ayrılmasını istemiyorsunuz

canım zor bir durum ama.neden ısrarla annenin birdaha beraber yaşamak istemediği bir insanla tekrar birleştirmek istiyorsun anlamıyorum.babanla anlaşamamışlarki ayrı yaşıyorlar.annenle baban ne sebapten ayrıldı bilmiyorum ama sırf sen mutlu bir yuva kuracaksın diye annene bunu yapamazsın.sunu söyliyeyim erkek arkadasınının annesi sizinle yaşıyacak diye erkek arkadasın baskı yapsa kabul ederdin demi.ama senin annen olunca olmaz diyorsun.burda çok böyle yazılar okuduğum için diyorum.seninde üzerine gelmek istemiyorum sende ikilemde kalmıssın ama canım anne hakkı ödenmez.ödemeye ömrün yetmez.ben evlenecegim annem benim paramla geçimini sağlayacakta ben onu yalnız bırakacagım...asla ;ben nereye annem oraya gelirdi.anneler bizim en kıymetlimiz ya.inş.uygun bir çözüm yolu bulursun canım:gitme:

Muhtemelen anneniz babanızdan çok çekmiş, ısrarla babanızla birleşmek istememesinin nedeni bu olmalı. Bir kadın eşi ölecek ve parasını yiyeceğim diye bekliyorsa ya çok kötü yürekli bir kadındır yada çok canı yanmış bir kadındır.
Bu konuda herkesin farklı fikirleri olabilir. Benim şahsi fikrim annemi asla ve asla bırakmazdım. Her ne olursa olsun.
Bence ya evlenince maddi yardımda bulunacaksınız yada yanınıza alacaksınız. Evleneceğiniz kişi bunu kabul etmeli. Kadınlar kaynanalarıyla yaşıyorsa damatlarda yaşayabilir.

annenin seni doğururken çekitiği bir ahhhh feryadının bile hakkını ödeyemiyosun bu dünya istersen sırtında hacca göür yinede ödeyemiyosunn öyle kutsal öyle yüce bir şey annelikkk..

Kiz sabah sabah tuylerimi diken diken ettin.
Bence anneni yanina al sonunda bir anenin bakimi ne kadar tutarki alt tarafi sofraya bir tabak daha koyucaksınız. Bence evleneceğin kişi ile anlaş önceden böle böle de. Allah yardımcın olsun canim
opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
anneniz istemiyorsa eger babanizi yapicak birsey yok
sirf mecbur oldugu icinmi babanizla yasasin istiyorsunuz?
annenizi bosanmaya ikna edin
sonrada annenize kardesinizin kazandigi paranin üstünü tamamlayacak
kadar yardimi esirgemeyin ailenizden

Annemle hiç aram yoktur, oldum olası da olmamıştır, nadiren görüşürüz zaten.
Ama bu durumda bile evlenmek için annemi zorla artık istemediği bir insanla beraber yaşamaya zorlamazdım ki benim annem-babam da ayrı yaşıyorlar.
Ve eşinden boşanmış bir kadın olarak bizzat sevmediğin, istemediğin biriyle yaşamanın ne kadar acı verici olduğunu çok iyi biliyorum.
Bunu kendi mutluluğum için anneme yaşatmaktansa ömür boyu yalnız kalmayı tercih ederim.

Zaten yakın olacakmış evleriniz yapacağınız tek şey annenize maddi anlamda yardımcı olmak.
Erkek arkadaşınıza anlatın bu durumu, ya maddi yardım yapmayı kabul etsin ya da beraber yaşamayı. Babanızı falan hiç katmayın işin içine, yazık o kadına.

en iyi çözüm bu bence de..

Sevgili arkadaşlarım hepinizin yazdıklarını tek tek kendi duygularımı katmadan okudum.
-Öncelikle boşanma konusunu anneme teklif ettim ama kabul etmiyor.Bu akşam bir daha teklif edeceğim.
-Beraber yaşama olayını ben istesem annem asla istemez.
-Her ay ona yardım edebilmem mümkün tabiki,ama yinede yeterli olmayabilir,bekar hayatım kadar yardım edemem.Çünkü evlenirken aile desteği olmadığı için ben eşya eşimde ev kredisini ödüyor olacağız,1 er milyardan hesaplarsak 2.000 lira sadece krediye gidecek.Bizimde faturamız alışverişimiz olacak.
-Bir diğer konu babamın eve dönmesini istememin sebebi ,evleneceğim insanın ailesine durumu yansıtmak istememem,takdir edersinizki ,dışarıdan birlerinin heleki eşimin ailesinin bu durumu bilmesi hoş olmayabilir,Yıllar sonra bile yüze vurulabilir buda beni çok üzer.
-Kardeşim çalışmaya yeni başladı ve aldığı maaştan eline sadece 300 lira aklacakki bu onun kendi harçlığımı yoksa eve bakma parasımı olacak.Buda başka bir sorun.
Yazdıklarınızdan aklımda oluşan şu ben evlenince azda olsa anneme yardım edeceğim.Ama gerisi nasıl olacak bilmiyorum.
Bu akşam bu konuyuda konuşacağım.İnanın hiç bencil değilim,ben lise sondan beri çalışıyorum tam 13 yıldır.
Babamın evden gitme isteği hep vardı daha sonra biz istediğimiz için gidiyorum diyerek bizi zan altında bıraktı ve gitti,başka birşehirde yaşıyor.

Hayatım bak halen aynı hatayı yapıyorsun.

Evleneceğim insanın ailesi ayrı olduklarını öğrenip seneler sonra da olsa yüzüme vurup beni mutsuz etmesinler diyorsun ve bunun için annenin istemediği biriyle yaşamasını bekliyorsun. Şimdi bu bencillik olmuyor mu?

Nişanlının ailesi öğrense ne olur öğrenmese ne olur? İlk ayrılan senin ailen değil ki, elini sallasan ayrılana çarpıyor, senin yüzüne ne türlü vurabilirler ki bunu, ne diyecekler yani?? Artık ayrılmak da evlenmek kadar doğal, bunun utanılacak çekinilecek bir yanı yok ki. Sonuçta ahlaksız bir hayat sürmüyorsunuz, utanılacak bir şey yapmıyorsunuz.

Sözlerim ağır geliyorsa kusura bakma, seni kırmak değil niyetim.Ama ben de 15 yaşında bir genç kız annesiyim, eşimden ayrıldım, kızımın ileride böyle şeyler yapabileceği düşüncesi bile beni mahvediyor Allah göstermesin. Efendi efendi yaşadıktan sonra eşimizden ayrılmış olmamız çocuklarımızın utanmasını ya da başını yere eğmesini gerektirmiyor. Sen de dik tut başını, bu ne böyle...

Bende annesi babası ayrı biriyim.Annem ve babam boşanmadılar ama ayrı yaşıyorlar.Evlenirken isteme olurken hepsinde babam yanımızdaydı.Geldi etrafa karşı bizim yanımızda oldu.Eşin olacak kişininde ailesininde bunu bilmesinde sakınca görmüyorum.Bu utanılacak bir durum değilki.Tabiki evlenmek en büyük hakkınız annenizi yanlız bırakmamak ona yardımcı olmak şartıyla.Kardeşiniz çalışıyor sizde yardım edersiniz annenizde idare eder.Bu kadar üzülmeyin bu sorun bile değil bence üzmeyin kendinizi.
Biz yıllardır bu düzende yaşıyoruz ve sorunda yaşamadım.Zaten benim ailemle ilgili özel konuları gündeme getirerek kimsenin ne eşimin nede ailesinin beni üzmesine asla müsade etmem.Sen sorun etmezsen onlarda bunu kullanarak seni üzemezler.Mutluluklar dilerim

Lütfen yanlış anlamayın ,benim annemle babam boşanmadılar boşanmış olsalardı bunu çok kolay söyleyebilirdim ,ama ben babamda dahil birçok erkekte bir kavga sırasında senin ailen şöyle böyle dediklerine şahit oldum.Kaygım bu

Sorunlarımız aynı,muhtemeln isteme nişan düğün v.s. babam burda olacak,ama fatura olaylarını nasıl halledeceğimi bilmiyorum benim belimi büken bu,her ay evin masrafı 700 den aşağı değil,bunu ne kardeşim karşılayabilir ne annem,ben evlenene kadar olan süreçte bir sürü masraf olacak ,hepsi benden çıkacak ,faturaları öderken bu masrafları karşılayamam,şimdi biraz olsun yaşabilseydiniz bu durumu daha iyi izah edebilridim belki

Benimkiler de boşanmadı ki, onlar da ayrı yaşıyor da ne fark eder ki. Ha boşanmış ha ayrı yaşıyor. Hem kimin haddine yaa senin ailen şöyle böyle demek... Bi kere sen kendin bile ailene bu anlamda sahip çıkamıyorken başkası elbette horlar hayatım.

Bence hiç de yanlış olmayan bir şeyi örtbas etmeye çalışmak yerine ailenin arkasında durmaya çalış, ağzını açanın kapat ağzını, konuşana haddini bildir. Sen sanıyor musun ki sen anneni babanı birleştirince insanlar (eğer niyetleri varsa) konuşmaacak, söylenecek başka bir şey bulamayacaklar? Peheyy...

Seni olduğu gibi kabul edecekler insanlarla ol hayatım... kendi istedikleri kalıba sokacaklarla değil, benden sana abla tavsiyesi.

Aylık gider 700ü buluyor demişsiniz de o yüzden sordum zira kira değilse eğer bu miktar çok fazla.
Neyse annenizle boşanma konusunu cidi ciddi konuşun tekrar bence.
Boşanırsa en azından nafaka alabilir, ne bileyim belki varsa babasından kalan maaşı alabilir.
Ama inat edip bu şekilde beklerse kendini zora sokmaktan başka bir şey yapmaz.
Madem eşini artık kesinkes istemiyor boşansın, alsın nafakasını kimse de üzülmesin.
Bence şu durumda en mantıklı çözüm bu.

bazen şu anne babaları anlayamıyorum ya insan evledının muradını görmek istemez mi annen bencillik edip kendini düşünmüş nedemek ya bende kadın sığınma evine giderim bula bula bu çözümümü mü buldu yani ne yaşamışsa yaşamış şimdiye kadar fakat sıra gelmiş senin mutluluğunu görmeye verdiği tepkiyi ben anneliğe yakıştıramadım inşallah siz onların yerine büyüklük yaparda çözüm yolu bulursunuz hakkınızda hayırlısı evlenip mutlu olmak herkesin hakkı

Annen yalnız yasamamak için senin evlenmene karsı cıkıyorsa bu bencilliktir.
Oh ne ala memleket.
Hem babanla barısmıyor hem senin evlenmeni istemiyor.
Kaynanayla oturmaya herkes karsı cıkıyor bu forumda.
Simdi kalkmıs annen de seninle yasasın diyorsunuz ?
Ne mantıktır.
Kadınlar kaynanayla yasamak ıstemıyor bu adam neden istesin?
İstemiyorm derse %100 haklıdır.
Aynı durumda olsam eyvallah derdim annem beni düşünmeyecek ha ??
Anne dediğin kendi der kızım beni bosver ben hallederim sen mutlu ol....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…