- 11 Nisan 2009
- 4.068
- 683
- 123
annenin seni doğururken çekitiği bir ahhhh feryadının bile hakkını ödeyemiyosun bu dünya istersen sırtında hacca göür yinede ödeyemiyosunn öyle kutsal öyle yüce bir şey annelikkk..
eşin olacak kişinin maadi imkanları nedir bilemiyorum kredi ödicem diyosun kredileri o ödesin sende aldığın maaştan annene ver kardeşinde çalışıyo zaten erkekmiş işini gücünü kurar evlenir onun yanında kalır annen zaten kardeşini kime bırakıpta gidecek ki annenne sölesen anne desen çalışsan kendinde para kazansın hep berbaer bu işin altında kalakarız desen
bence annen senin gelin olup gideceğine içerlenmiş olabilir .. mesela benim annem çeyizime bişey alsam morali bozuluyo gideceğim ihtimali korkutuyo birini çok sevince yanındna ayrılmasını istemiyorsunuz
Babanızdan resmi olarak boşansın,tazminat ya da nafaka talep etsin.
Eş adayınızla da konuşun ve annenize her ay bir miktar para yollayacağınızı,problem olacaksa da evlenmenizin mümkün olmadığını çıtlatın.
İleride çocuğunuz olunca çok ararsınız annenizi,benden söylemesi.
Yani bir de şu yönden bakın olaya.Anneniz eşini istemiyor,bence annenizin sizin babanızla sırf sizin hatırınız için oturmasını beklemeniz,en az annenizin sizin evlenmenize engel koyması kadar yanlış.
Bir orta yol bulunmalı,ne şiş ne de kebap yanmalı..
Hayatım bak halen aynı hatayı yapıyorsun.
Evleneceğim insanın ailesi ayrı olduklarını öğrenip seneler sonra da olsa yüzüme vurup beni mutsuz etmesinler diyorsun ve bunun için annenin istemediği biriyle yaşamasını bekliyorsun. Şimdi bu bencillik olmuyor mu?
Nişanlının ailesi öğrense ne olur öğrenmese ne olur? İlk ayrılan senin ailen değil ki, elini sallasan ayrılana çarpıyor, senin yüzüne ne türlü vurabilirler ki bunu, ne diyecekler yani?? Artık ayrılmak da evlenmek kadar doğal, bunun utanılacak çekinilecek bir yanı yok ki. Sonuçta ahlaksız bir hayat sürmüyorsunuz, utanılacak bir şey yapmıyorsunuz.
Sözlerim ağır geliyorsa kusura bakma, seni kırmak değil niyetim.Ama ben de 15 yaşında bir genç kız annesiyim, eşimden ayrıldım, kızımın ileride böyle şeyler yapabileceği düşüncesi bile beni mahvediyor Allah göstermesin. Efendi efendi yaşadıktan sonra eşimizden ayrılmış olmamız çocuklarımızın utanmasını ya da başını yere eğmesini gerektirmiyor. Sen de dik tut başını, bu ne böyle...
Bende annesi babası ayrı biriyim.Annem ve babam boşanmadılar ama ayrı yaşıyorlar.Evlenirken isteme olurken hepsinde babam yanımızdaydı.Geldi etrafa karşı bizim yanımızda oldu.Eşin olacak kişininde ailesininde bunu bilmesinde sakınca görmüyorum.Bu utanılacak bir durum değilki.Tabiki evlenmek en büyük hakkınız annenizi yanlız bırakmamak ona yardımcı olmak şartıyla.Kardeşiniz çalışıyor sizde yardım edersiniz annenizde idare eder.Bu kadar üzülmeyin bu sorun bile değil bence üzmeyin kendinizi.
Biz yıllardır bu düzende yaşıyoruz ve sorunda yaşamadım.Zaten benim ailemle ilgili özel konuları gündeme getirerek kimsenin ne eşimin nede ailesinin beni üzmesine asla müsade etmem.Sen sorun etmezsen onlarda bunu kullanarak seni üzemezler.Mutluluklar dilerim
Peki ev sizin mi kira mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?