• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim diyorum.Annem kadın sığınma evi diyor,akıl lütfen

bazen şu anne babaları anlayamıyorum ya insan evledının muradını görmek istemez mi annen bencillik edip kendini düşünmüş nedemek ya bende kadın sığınma evine giderim bula bula bu çözümümü mü buldu yani ne yaşamışsa yaşamış şimdiye kadar fakat sıra gelmiş senin mutluluğunu görmeye verdiği tepkiyi ben anneliğe yakıştıramadım inşallah siz onların yerine büyüklük yaparda çözüm yolu bulursunuz hakkınızda hayırlısı evlenip mutlu olmak herkesin hakkı

inan ne hevesim ne mutluluğum kalmadı ,sürekli dalgınım,nasıl işin içinden çıkacağımı düşünüoyrum,zaten annemle babam evlendiklerinden beri anlaşamıyorlarmış,neden bizi yaptılar ozaman,annem diyor "senide göreceğim" ,anne dedim "ben böyle bir durumda olsam iki tane çocuk yapıp salmam ortaya " ama yok yani anlaşılamıyorum,o beni idare edeceğine hep ben onu idare ettim

Annen yalnız yasamamak için senin evlenmene karsı cıkıyorsa bu bencilliktir.
Oh ne ala memleket.
Hem babanla barısmıyor hem senin evlenmeni istemiyor.
Kaynanayla oturmaya herkes karsı cıkıyor bu forumda.
Simdi kalkmıs annen de seninle yasasın diyorsunuz ?
Ne mantıktır.
Kadınlar kaynanayla yasamak ıstemıyor bu adam neden istesin?
İstemiyorm derse %100 haklıdır.
Aynı durumda olsam eyvallah derdim annem beni düşünmeyecek ha ??
Anne dediğin kendi der kızım beni bosver ben hallederim sen mutlu ol....

canım annem evlenmemi istiyor ama, babamla yaşama fikrini redediyor,öbür türlüde ben kendi hayatımı kuramıyorum,nişan düğün masrafları hep bana ait,erkek arkadaşımda ev aldı,kendi düğünümü kendim yapacağım gibi birşey oldu,Aileden destek yok birde annemle babam böyle yapıyor ço kzor çok

Seni anlıyorum ben ancak nedenlerini gerekçelerini anlayamıyorum. Kimse kimsenin ailesinin boşanmasına laf edemez. Ben babamı kaybettim bir ay dahi olmadı evleneli. Annemle babam babam vefat etmeden önce boşanmıştı. Eşimin ailesi doğal olarak babam vefat ettiğinde beraber sanıyorlardı ama ben söyledim. Eşinin ailesine karşı bir mahçubiyet konusu değildir ailenin ayrılması. Bana en ufak bir laf ettiklerinde ne evlerine adım atarım ne de evime sokarım. Herkes kendi ailesine bakacak. Bana göre benim annem de babam da dünyanın en iyi en fedakar anne babasıydı. Onların anlaşamıyor olmaları kimseyi bağlamaz, onları kötü birer insan yapmaz. En ufak bir soru sorduklarında sizi ilgilendirmez gibi bir mesaj vererek kapatıyorum konuyu. Kime ne ya. Benim annem babam kötü olsa kime ne, ayrılsa kime ne. Sakın başını eğme çok yanlış.

Seni anlıyorum ben ancak nedenlerini gerekçelerini anlayamıyorum. Kimse kimsenin ailesinin boşanmasına laf edemez. Ben babamı kaybettim bir ay dahi olmadı evleneli. Annemle babam babam vefat etmeden önce boşanmıştı. Eşimin ailesi doğal olarak babam vefat ettiğinde beraber sanıyorlardı ama ben söyledim. Eşinin ailesine karşı bir mahçubiyet konusu değildir ailenin ayrılması. Bana en ufak bir laf ettiklerinde ne evlerine adım atarım ne de evime sokarım. Herkes kendi ailesine bakacak. Bana göre benim annem de babam da dünyanın en iyi en fedakar anne babasıydı. Onların anlaşamıyor olmaları kimseyi bağlamaz, onları kötü birer insan yapmaz. En ufak bir soru sorduklarında sizi ilgilendirmez gibi bir mesaj vererek kapatıyorum konuyu. Kime ne ya. Benim annem babam kötü olsa kime ne, ayrılsa kime ne. Sakın başını eğme çok yanlış.

Şurda bir yanlış anlama oldu sanırım bir çiftin ayrılması utanç verici birşey olamaz.Çok doğaldır.Sorunun ana teması şu ben bunu evleneceğim kişinin ailesine tabiki söyleyebilrim ,bunu sadece dip not olarak evleneceğim kişinin aile sorunlarımı bilmesini istemememdi.
benim asıl sorunumsa ben şu anki maddi sorumlulukları birine devretmeliyimki evlilik hazırlıklarımı yapabileyim ,bunun içinde babamın dönmesi gerekiyor,ama annem babamı istemiyor,boşanmakta istemiyor,babam da başka yerde kirada olduğu için faturaları ödeyip evin geçimni sağlamaz.Sadece bu kısımda sorun var.Düşünsenize zaten zengin olsam ,bu konu bile olmazdı,benim sıkıntım ,annemin maddi desteğinin benden sonra devam etmesi

O zaman canım annen baban boşanacak bunun başka hal ve çaresi yok. Babanı ikna et baban açsın davayı. Sen elinden geldiğince yardım edersin elbette. Boşanılmıyorsa da sen biraz kısacaksın annen biraz kısacak başka çaresi yok. Şehir değiştirdim evlenince işlerimi ayarlayamadım henüz. Annemin ev kredisini ödüyorum ben de. Düğünde takılanlardan gönderiyorum şu anda işe girene kadar da bu böyle olacak. Kimseye de hesap veremem bu konuda. Anne söz konusu olunca fedakarlık şart

inan ne hevesim ne mutluluğum kalmadı ,sürekli dalgınım,nasıl işin içinden çıkacağımı düşünüoyrum,zaten annemle babam evlendiklerinden beri anlaşamıyorlarmış,neden bizi yaptılar ozaman,annem diyor "senide göreceğim" ,anne dedim "ben böyle bir durumda olsam iki tane çocuk yapıp salmam ortaya " ama yok yani anlaşılamıyorum,o beni idare edeceğine hep ben onu idare ettim

canım benım ya ne diyim desene sen onun annesisin anne babamızı seçme şansımız yok işte ne yazık ne yazık ki yok allah sorumluluğu bilmeyeni anne baba yapıyo ya daha da bişi demiyorum

peki baban annene maddi destekte bulunsa aynı evde olmasalar bile?
benim annemle babam da ayrılar ama boşanmadılar ..babam maddi anlamda çok destek oluyor..
babanla konuşsan ben artık eskisi gibi anneme bakamayacağım sen de biraz destek ol desen?
umarım güzel gelişmeler olurr :teselli:

peki baban annene maddi destekte bulunsa aynı evde olmasalar bile?
benim annemle babam da ayrılar ama boşanmadılar ..babam maddi anlamda çok destek oluyor..
babanla konuşsan ben artık eskisi gibi anneme bakamayacağım sen de biraz destek ol desen?
umarım güzel gelişmeler olurr :teselli:

canım yukarıda ayzmıştım babamda ayrı bir evde kirada oturduğu için emekli mmaşıyla geçiniyor yardım etmesi imkansız,bu hafta sonu konuşmaya gideceğm bakalım neler olacak

Sevgili arkadaşlarım hepinizin yazdıklarını tek tek kendi duygularımı katmadan okudum.
-Öncelikle boşanma konusunu anneme teklif ettim ama kabul etmiyor.Bu akşam bir daha teklif edeceğim.
-Beraber yaşama olayını ben istesem annem asla istemez.
-Her ay ona yardım edebilmem mümkün tabiki,ama yinede yeterli olmayabilir,bekar hayatım kadar yardım edemem.Çünkü evlenirken aile desteği olmadığı için ben eşya eşimde ev kredisini ödüyor olacağız,1 er milyardan hesaplarsak 2.000 lira sadece krediye gidecek.Bizimde faturamız alışverişimiz olacak.
-Bir diğer konu babamın eve dönmesini istememin sebebi ,evleneceğim insanın ailesine durumu yansıtmak istememem,takdir edersinizki ,dışarıdan birlerinin heleki eşimin ailesinin bu durumu bilmesi hoş olmayabilir,Yıllar sonra bile yüze vurulabilir buda beni çok üzer.
-Kardeşim çalışmaya yeni başladı ve aldığı maaştan eline sadece 300 lira aklacakki bu onun kendi harçlığımı yoksa eve bakma parasımı olacak.Buda başka bir sorun.
Yazdıklarınızdan aklımda oluşan şu ben evlenince azda olsa anneme yardım edeceğim.Ama gerisi nasıl olacak bilmiyorum.
Bu akşam bu konuyuda konuşacağım.İnanın hiç bencil değilim,ben lise sondan beri çalışıyorum tam 13 yıldır.
Babamın evden gitme isteği hep vardı daha sonra biz istediğimiz için gidiyorum diyerek bizi zan altında bıraktı ve gitti,başka birşehirde yaşıyor.

Bir diğer konu babamın eve dönmesini istememin sebebi ,evleneceğim insanın ailesine durumu yansıtmak istememem,takdir edersinizki ,dışarıdan birlerinin heleki eşimin ailesinin bu durumu bilmesi hoş olmayabilir,Yıllar sonra bile yüze vurulabilir buda beni çok üzer.

ne sacma bir fikir bu...
esinizin ailesinin sizin ozel hayatiniza bile yorum yapmaya hakki olmazsan kalkip ailenize laf edecekler diye mi annemle babam ayni evde yasasinlar diyorsun???????

kusura bakma ama senin gibi bencil bir insan gormedim...
senin aile iliskilerinden, annenin babanin ozel hayatindan kimene...
bu cevabi esinnin ailesine ve esine veremeyeceksen daha ne diyim size bilmiyorum.
insallah sizin gibi dusunen bir evladim olmaz

aqnneniz haksız bencede ne malum önce kendinin ölmeyeceyine.birde sizi zor durumda bırakıyor.boşansın bencede

Erkek kardesin calisiyormus . Aldiklari paraya gore yasarlar .. Sen de biraz yardim edersin . Kimse annesini birakmak istemez ama birazda annenin dusunup orta yolu bulmasi lazim ..

Bir diğer konu babamın eve dönmesini istememin sebebi ,evleneceğim insanın ailesine durumu yansıtmak istememem,takdir edersinizki ,dışarıdan birlerinin heleki eşimin ailesinin bu durumu bilmesi hoş olmayabilir,Yıllar sonra bile yüze vurulabilir buda beni çok üzer.

ne sacma bir fikir bu...
esinizin ailesinin sizin ozel hayatiniza bile yorum yapmaya hakki olmazsan kalkip ailenize laf edecekler diye mi annemle babam ayni evde yasasinlar diyorsun???????

kusura bakma ama senin gibi bencil bir insan gormedim...
senin aile iliskilerinden, annenin babanin ozel hayatindan kimene...
bu cevabi esinnin ailesine ve esine veremeyeceksen daha ne diyim size bilmiyorum.
insallah sizin gibi dusunen bir evladim olmaz

Bence kendinize beddua etmeyin,umarım benim gibi bir evladınız olur,babam bizi terkettiğinden beri ,bütün evin geçimini ben sağlıyorum,ve tam 13 yıldır çalışıyorum,ve sonrasında kötü birşey olmaması için en doğru nasıl hareket edebilrim diye çabalayıp burda insanlardan fikir alıyorum.Kimsenin aile durumumu bilmemesinin istememin sebebi şu ,ileride insanların annemi üzecek veya beni üzecek birşey ima bile etmemeleri,buda çok ince düşündüğümden oluyor..Eğerki ben bencil olsaydım evlenip gider arkamada bakmazdım.Kusura bakmayın ama siz bence,çamur at izi kalsın mantığıyla önyargılı yaklaşıyorsunuz.Yargısız infaz bu olsa gerek

Erkek kardesin calisiyormus . Aldiklari paraya gore yasarlar .. Sen de biraz yardim edersin . Kimse annesini birakmak istemez ama birazda annenin dusunup orta yolu bulmasi lazim ..

Canım tabiki ben yardım ederim ama bekar hayatım gibi olmaz,kardeşimde tabiki yardım eder ,neticede onun aldığı parada asgari ücretin biraz üstü,kendide para biriktirmeli,kesinlikle annemin biraz daha yapıcı olması konusunda seninle hemfikirim

aqnneniz haksız bencede ne malum önce kendinin ölmeyeceyine.birde sizi zor durumda bırakıyor.boşansın bencede

madem sevmiyorlardı birbirlerini kardeşimle beni neden dünyaya getirip bizide huzursuz insanlar yaptılar anlamıyorum,hadi yaptılar ,peki neden şu anda bizim mutluluğumuz için fedakarlık yapmak onlara zor geliyoriAnneme bende üzülüyorum ama,annemin yerinde olsam çocuklarımı böyle bir konuyla huzursuz etmezdim.Ben şu anda nasıl masrafları karşılayacağımı düşünüyorum birde üstüne bu sorun geliyor

Annenle konuştun mu akşam?

Günaydın konuyu takip ettiğin için teşekkür ederim.Akşam konuşmadım bir önceki konuşmada küsmüştü benimle ,ama dün baya ilgiliydi,tekrar konuşup ortamı germek istemedim.Ben hafta sonu babamla konuşmaya gideceğim ya ,ozaman ki neticeye göre annemle ciddi bir şekilde konuşmanın doğru olduğuna karar verdim,Çünkü birde babamla neler olacak onuda görmem lazım,şimdi annemi ikna edip babam gelmeyi kabul etmezse birde o sorunla uğraşacağım.Sonuç olarak hafta sonu belli olacak.Bu arada dün akşam erkek arkadaşımla konuştum o durumları biliyor zaten,şimdi yardım etsek bile eskisi gibi olmazki dedi,kardeşinde yarın öbür gün evlenecek ,karı koca onların şlerde bribirine destek olması gerek dedi,biz tabiki yaparız ama birbirlerine tutunmaları daha başka olur ,bizimde çocuğumuz olacak ileride sorumluluklarımız artacak ,en doğrusu aile büyüklerinin araya girip ikisinlede konuşmaları dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm aynen bu yaşadıklarını annemin üst katındaki komşunun kızı yaşamıştı
annesi aynen böyle evlenmemesi için elinden geleni yaptı.
he kızın evlendiğinde çok iyi bi adam diildi ama kadının geçinmeye parası olmadığından dolayı kızını elinden kaçırmak istemedi.onun babası ölmüştü.
neyse eninde sonunda kız evlendi ve gitti annesinede para yardımı yaptı bu süre içinde.
ama annesi ne ettiyse kızını 1 yıl snra kocasından ayırdı ve kız birde bebeğiyle annesinin evine geri döndü.
tabi kocasındada sorumsuzluk vardı biraz.

inş. bu evlilik snn için hayırlı olur cnm.
aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal.
zor bi durum, insan ne candan geçer nede canandan.
allah yardımcın olsun inş.

zor bir durum bende aileme maddi olarak destek oluyorum ve hiç bir erkek bunu kolay kabullenmiyor ev alcam araba alcam belki hep yardım edeceğin para onu huzursuz edicek evlenince ailene desteği gizli yapmalısın diye düşünüyorum... birde ne tuhaf erkekler annem yalnız bizimle yaşicak yada anneme bakmakla hükümlüyüm derken biz bayanlar bunu yapamıyoruz çok acı ben evlenmedim bu sorunlar büyüdü nişandan ayrıldım. bence kendini maddi olarak hazırlamadan bu işe kalkışmaman anenede daha ılımlı ve anlayışlı yaklaşman gerekiyor onlar küçükken nasıl bakmışsa sana sende ona bakmak zorundasın istemeyerek bir evde kalınmaz çok zor bir durum senin içinde annen içinde... hayırlısı olur inş

cnm aynen bu yaşadıklarını annemin üst katındaki komşunun kızı yaşamıştı
annesi aynen böyle evlenmemesi için elinden geleni yaptı.
he kızın evlendiğinde çok iyi bi adam diildi ama kadının geçinmeye parası olmadığından dolayı kızını elinden kaçırmak istemedi.onun babası ölmüştü.
neyse eninde sonunda kız evlendi ve gitti annesinede para yardımı yaptı bu süre içinde.
ama annesi ne ettiyse kızını 1 yıl snra kocasından ayırdı ve kız birde bebeğiyle annesinin evine geri döndü.
tabi kocasındada sorumsuzluk vardı biraz.

inş. bu evlilik snn için hayırlı olur cnm.
aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal.
zor bi durum, insan ne candan geçer nede canandan.
allah yardımcın olsun inş.

Canım ne olur yanlış anlaşılmasın annem benim evlenmemi çok istiyor,planlarda yapmaya başladı benimle ilgili şunu yaparız bunu yaparız diye ,,ama babamla arasındaki sorunlar yüzünden onunla yaşamak istemediğini söylüyor,doğal olarak bende onu ne yapacağını düşünüp üzlüyorum,ama annem çözümede yanaşmıyor.babam gelmezse nasıl olacak gelirse nasıl olacak bakalım,düğüm nasıl çözülecek
zor bir durum bende aileme maddi olarak destek oluyorum ve hiç bir erkek bunu kolay kabullenmiyor ev alcam araba alcam belki hep yardım edeceğin para onu huzursuz edicek evlenince ailene desteği gizli yapmalısın diye düşünüyorum... birde ne tuhaf erkekler annem yalnız bizimle yaşicak yada anneme bakmakla hükümlüyüm derken biz bayanlar bunu yapamıyoruz çok acı ben evlenmedim bu sorunlar büyüdü nişandan ayrıldım. bence kendini maddi olarak hazırlamadan bu işe kalkışmaman anenede daha ılımlı ve anlayışlı yaklaşman gerekiyor onlar küçükken nasıl bakmışsa sana sende ona bakmak zorundasın istemeyerek bir evde kalınmaz çok zor bir durum senin içinde annen içinde... hayırlısı olur inş

Maddi olarak hazırlanmam mümkün değil canım,Eğer aile desteği olmazsa yıllar geçsede olmuyor,Allah yardım eder inşallah

Back