Evleneceğim diyorum.Annem kadın sığınma evi diyor,akıl lütfen

pnar1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
450
1
0
Kocaeli
Kızlar benim annemle babam ayrı yaşıyor.Ve eve ben bakıyorum.Şimdi evlenmeye kalktım.Bu sabah anneme söyledim,önce hayırlı olsun falan dedi,sonra ben "anne babamın dönmesi lazım yoksa faturaları ödeyemezsin"ağlamaya başladı,"o gelirse ben kadın sığınma evine giderim,asla oturmam onunla ,sen bana emrivaki yapamazsın"dedi
bende anne "insanın sevmediği insanla aynı çatı altında yaşaması mümkün değil ama artık bende yuvamı kurmalıyım fedakarlık etmelisiniz artık" dedim
"o da olamayacak falan ben giderim sığınma evine falan dedi
"en son bende evlenmiyorum tamam" dedim
daha detaylı ama ben kısaltılmış anlattım.
şimdi ben ne yapayım ,evleneceğime sevinemiyorum bu sorunlar yüzünden,annem camın önünde oturyor onada üzülüyorum halbuki o beni üzüyor,,,aklım allak bullak.
siz ne dersiniz

belki damat beraber oturmaya sıcak bakmıyordur ya da arkadaş damadın buna vereceği tepkiyi bilemiyordur, başka kardeşiniz yok mu?

canım bu senin hayatın...
annen tabi onun yeri ayrı, ama ömür boyu annen için yaşayamazsın. sen onun için fedkarlık yapıyorsan o da senin için fedakarlık yapmalı. sevgilinle bi konuş önce sizinle yaşaması konusunda ne düşünüyor. ama ömür boyu anneme bakmak zorundayım evlenemem de diyemezsin ki.

öncelikle cok sıkıntılı bir durum hakikaten cok üzüldüm hayatım samimi söylüyorum.zaman bırak biraz acele etme bakalım zaman ne gösterecek evleneceğin insana anlattın mı bunu o ne diyor bir bak bakalım ona göre kararını verirsin.belki sana annenle yasarız yada benzeri bir teklifte bulunur ne bileyim.allah yardımcın olsun

Kızlar erkek arakdaşımın ailesine bu durum yansısın istemiyorum,malum bilirsiniz erkeklere aile sorunlarını söylediğinde ne kadar iyi olursa olsun ,öyle bir anda öyle bir laf ederki kalırız öyle,,
Benim erkek kardeşim var ama oda yeni işe girdi aldığı parada bir evi geçindirmeye yatmez ki.
Ama annemin benim böyle mutlu bir olayımda bu yaptıklarını anlayamıyorum,çok üzlüyorum ona ama ben anne olsam böylemi davranırdım diye düşünüyorum hayır diyorum böyle davranmazdım.
Annemle babamın arasında kaldım,babam dönmezse parasızlıktan ölürler tabiri caizse,ee babm gelirse ben giderim diyor,Allah ım bütün sevincim kursağımda kaldı yemin ederim.Çok mutsuzum

Babanızdan resmi olarak boşansın,tazminat ya da nafaka talep etsin.
Eş adayınızla da konuşun ve annenize her ay bir miktar para yollayacağınızı,problem olacaksa da evlenmenizin mümkün olmadığını çıtlatın.
İleride çocuğunuz olunca çok ararsınız annenizi,benden söylemesi.
Yani bir de şu yönden bakın olaya.Anneniz eşini istemiyor,bence annenizin sizin babanızla sırf sizin hatırınız için oturmasını beklemeniz,en az annenizin sizin evlenmenize engel koyması kadar yanlış.
Bir orta yol bulunmalı,ne şiş ne de kebap yanmalı..

Bu arada beraber yaşama fikride olmaz kızlarzaten uzağada gitmiyorum karşıda bir apartmanda olacağım,anne dedim durumum olsa yardım ederim ama ,bende kredi ödeyeceğim,hem dünürlerin gelince her seferinde babamı çağıracak halin yok ya diyorum.Ama kime diyorsun,o beni idare edeceğine ben onu ediyorum.offf

Boşanmasını söyledim,anne ozaman boşan dedim,niye boşanacakmışım boşanmayacağım o ölcek ben parasını yicem diyor.annem çözüme tamamen kapalıpara dediğide emekli maaşı

Son düzenleyen: Moderatör:
sonucta sızde hayatınızı kurmalısınız tamam annedır ama sızı bu sekılde elınde tutamaz mı..
sız hayatta yokkende o vardı ve hayatına devam etmelı..
babanız annenıze maddı destek saglamaz mı aceba ?..

hayır maddi imkan sağlamıyor ,annemle hep para yüzünden tartışırlardı zaetn,heleki ayrıyken hiç sağlamaz,ama babam dönmek isterse annem isteyecek,hafta sonu babamla konuşmaya gideceğim ,aslınd akonuşmuyrdum ama bu evllik yüzünden mecbur konuşacağım,annemide anlayabiliyorum nefret ettiği bir insanla aynı evde yaşamak istemiyor.Ama ben ne yapacağım
Fatmagülün suçu ne gibi oldumm

anneniz kaç yaşında?

ona bir iş meslek edindirme de yardımcı olamaz mısınız?
herhangi bir yerde çalışıp kendine bakabilir.
50 li yaşalar olupta çalışan bir çok annemiz var.
kadın sığınma evine elbette bırakmazsınız böyle demesi çok üzücü.belki duygusömürüsü yapmak istiyordur. kendinizi suçlu hissetmeyin. bir şeklide hayat devam ediyor.
anneanneniz var mı? onun maaşı varsa onun yanına taşınsalar.
çok çıkmazda değilsiniz. zor bir durum. ama halledelibilir.

Allah kimseye böyle bir duruma düşürmesin.benim de evlatlarım var.onlar büyüsün okusun yesin giysin diye uğraşıp duruyorum.varım yokum onların.Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin,kimseye muhtaç ettirmesin.zor bir durum.ben olsaydım annemi bırakmazdım.koca her zaman bulunur ama anne bir tane.tabi bu benim fikrim.

bence siz annenizi yanınıza bile alsanız,
hadi almadınız parasını verip
kraliçeler gibi de yaşatsanız...
anneniz memnun olmaz

ne demek baban ölecek parasını yiyeceğim?
ne biliyo babanız ölecek
durumunuzu tam bilmiyorum ama anneniz hazıra alışmış

işiniz zor,ama yılmayın
sevgiler...

,ben olsaydım annemi yanıma alırdım hiç düşünmeden tereddüt etmeden...annemin ne kadar caresiz olduğunu babamla artık birarada yaşamayı istemediğini bile bile de arkamı dönüp mutlu yuva kurayım diye gidipte evlenemem açıkçası..beni büyüten bu günlere getiren insana bunu yapamazdım...duygu sömürüsü olsa bile giderim kadın sığınma evine cümlesi bile valla benim burda canımı acıttı anneme bağlı biriyim çünkü...canımı veririm onun için....bizleri bu dünyaya bu yaşa getiren insanlara karşı daha fedakar olmalıyız borçluyuz ....koca her zaman bulunurda anne bulunmaz...ben olsam gidip babamla bile konuşmazdım bu durum için neden konuşayımki sonuçta annem istemiyor babamı neden annemi zorlayayım kocanla barışta ben rahat rahat evleneyim der gibi...bana bu yazdıklarım için umarım öfkelenmezsin sonuçta herkezin bir düşüncesi var...sen yine bildiğin gibi yap ama ben annemi asla bırakmazdım...

Ah ah kızlar, bir de benim halimi bilseniz. Annem 66, babam 78 yaşında. Evleneyim diye gözüme bakıyorlar. Ben evlenirsem ortada kalacaklar. Kendi hayatını kurtar diyorlar. Bu yaşlı halleriyle onları yalnız bırakmaya yüreğim elvermiyor. İkisi de hasta. Benim için evlilik hayal.
Opu canım, sana da Allah yardım etsin. Annenin tutunacağı bir dalı yoksa, onun bunun insafına emanet etme derim.

annenize her ay bir miktar para yardımı yapabilirsiniz. kardeşinizde çalışıyormuş, bu şekilde idare edebilirler. evlenince yakınında oturursunuz, istediği zaman sizi görür, sizde üzerlerinden el çekmemiş olursunuz. zor bir durum ancak sizde kendi yaşamınızı kurmalısınız.

valla Ben de annemi Bırakmazdım. çok iyi anlıyorum onu. keşkeee Benim BaBam da gitse de anneme Biz Baksak.. ama adam gitmiyor, gitmem diyor.. insanın en yakını eşi olacak adamdır, oturup onla konuşman lazım.. belki sen demeden o der Bizle yaşasın diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…