• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim ama normal deyin nolur..

Yani şöyle eskiden flörtken diyordu ki annem yalnız kalmaz demi? Vs bende hayır tabiki o bizim annemiz diyordum kendi annem babam içinde geçerli, ama şimdi her gün iş çıkışı evimize girmeden önce kendi annesine çıkıp beş on dk görüşüp öyle geleceğini söylüyor evlat olarak yapmam lazım diyor, sinir oldım her gün annene gidecektin madem niye evleniyoruz dedim, cevap şuydu her gün annemde yemek yicem demiyorum beş on dk görüp gelirim diyorum diyor, bende sinir oldum eskiden dememişti böyle bişey her gün annesinde ne işi var yani , haftada bir iki birlikte zaten gidilir cicim aylarından sonra ona bişey demiyorumki haksız mıyım
Fikirler ve şartlar değişebilir doğmamış çocuğa don biçmeyin. Mesela ben evlenmeden önce saçma saçma şey diyordum çocuğa annen bakar bize yakın gideriz akşam yemek yer döneriz diye konuşuyorduk 5 senelik evliyiz hiç öyle yapmadık mesela çocuk olursa da bakmasını istemem. Şimdi konuyu unutturmaya çalışıyorum eşim diyor arada bir çocuğa annem bakacak ne güzel falan. Onun için baştan bir şeyler Hk konuşmamak lazım fikirler değişiyor.
Ayrıca annesi yalnızsa gidecek tabii ki böyle kötü düşünmeyin ordan yiyelim dememiş ki kadin olse kalsa lütfen biraz empati kurun adam size birlikte gidelim de dememiş kim dolduruyor sizi bu kendi kuruntunuz mu

Size hic bir kotulugu olmamamis, hic bir seyinize karismamis ve belki de hic zarari olmayacak insanla ilgili "karakter olarak susturulabilir", "nisanlim bazen susturur eder" seklinde konusmaniz cok itici. Endiseleriniz olabilir ama evleniyorsunuz savasa gitmiyorsunuz. Bir de evi satarsak kendimize aliriz o zaman bizimle yasamak zorunda kalir demissiniz. Kadinin kocasi yok diye dis geciririm ben buna diye mi dusunuyorsunuz. Bunlari mi hesapliyorsunuz simdiden? Kac bdv konusu okudum kv savunacagim aklima gelmezdi.

İmza: uzak gelecegin kv adayı
Sen gelinine iyi geçinmek için iyi davranıyorsun o sana susturulabilir kadın diyor. Yazık

Annemle her gün en az 1 saat telefondayım. Yalnız kadın. Evi yakın olsa 15 dakika da görürdüm. Sizi rahatsız eden ne bu kadar anlamadım, sizle evleniyor diye kök ailesini yok mu sayacak? En nefret ettiğim gelin modeli.

Ev satma mevzusuna girmek bile istemiyorum niyetinizi belli etmişsiniz. Allah sizin gibilerden korusun çocuklarımızı

Hayır gerçekten susturulabilir lafını kötülük veya üstünlük kurma adına yazmadım kadına kinim veya kıskançlığım da yok, sokağa atma derdim asla yok Allah korkum var bu kadar önyargılı olmayın da Biraz da kv ile yakın oturacak olan bu gelin adayına da hak verin empati kurun bence

Hayır gerçekten susturulabilir lafını kötülük veya üstünlük kurma adına yazmadım kadına kinim veya kıskançlığım da yok, sokağa atma derdim asla yok Allah korkum var bu kadar önyargılı olmayın da Biraz da kv ile yakın oturacak olan bu gelin adayına da hak verin empati kurun bence
Kayınvalideniz canavar değilse neye hak vereceğiz ki? Adı kayınvalide diye insanlara ön yargılı davranmıyoruz biz, kadının size herhangi bi kötülüğü dokundu mu?

Kayınvalideniz canavar değilse neye hak vereceğiz ki? Adı kayınvalide diye insanlara ön yargılı davranmıyoruz biz, kadının size herhangi bi kötülüğü dokundu mu?
Kadının bari kötülüğünü görmedim ancak durup durup yalnız kalacağım diyip duruyor herkesin içinde acınaklı bi şekilde bilerek söylüyor yani, daha alt katında yaşayacağız daha ne yapalım

Yakın olsan ne uzak olsan ne. Kadın etliye sütlüye karışmıyor ne hakkı? Uzak olsan geldiğinde kalacak diye korkarsın. Yakın olunca yiyecek mi seni? Kıskanıyorsun işte oğlunu annesinden. Gorussun istemiyorsun bir tek sen olasın istiyorsun çünkü o kaynana. Doğurdu uykusuz kaldı büyüttü eziyetini çekti sonra elfshnn8 girdi hayatına ve görevi bitti artık çıkmalı hayatınızdan 🤷🏽‍♀️

Kadının bari kötülüğünü görmedim ancak durup durup yalnız kalacağım diyip duruyor herkesin içinde acınaklı bi şekilde bilerek söylüyor yani, daha alt katında yaşayacağız daha ne yapalım
Yalnız kalacağını düşünüyor demek ki. Alt katında olsanız da 5 dakika annesinin yanına çıkmasına izin vermeyeceğinizi siz söylediniz. Alt kat olmasının bi anlamı yok o yüzden

Anlıyorum yeni evli olarak her gün her gü in annesine gitmesine normal diyorsunuz peki💁🏼‍♀️

Size hic bir kotulugu olmamamis, hic bir seyinize karismamis ve belki de hic zarari olmayacak insanla ilgili "karakter olarak susturulabilir", "nisanlim bazen susturur eder" seklinde konusmaniz cok itici. Endiseleriniz olabilir ama evleniyorsunuz savasa gitmiyorsunuz. Bir de evi satarsak kendimize aliriz o zaman bizimle yasamak zorunda kalir demissiniz. Kadinin kocasi yok diye dis geciririm ben buna diye mi dusunuyorsunuz. Bunlari mi hesapliyorsunuz simdiden? Kac bdv konusu okudum kv savunacagim aklima gelmezdi.

İmza: uzak gelecegin kv adayı
Bence kiz degilde erkek cok mutsuz olcak gibime geliyor

Bu kinci cevabınızı üslubunuza anlam veremedim :) kendisi diyor satar size alırım diye ee bu ne demek kendi de bizle yaşayacak demek ki biz bunu istemiyoruz? Çalışıp alırız hanımefendi tesekkurler
Bence cok cirkefce bir cevap. Bence siz mutlu olup olmayacaginizi sorgulayacaginiz yerine, kardi tarafin sizinle mutlu olmayacagini dusunun. Yani konusma uslubunuz bana cok tuhaf geldi. Kadin yalnizliktan korkuyor besbelli. Ve size hic zarari yok. Bence sen bu kadini hic sevmemissin. Esin annesine degilde, hergun sizin annesine gitse bjsey demezsiniz ya da sizin annesi sizinle yasasa bisey demezsiniz bu nasil bir cirkeflik ya. Allah sabirlar versin kocana ve annesine de.

Bu konuda çok şey yazılır
Endişeleriniz de olabilir bunu da anlıyorum ama bazı şeyleri ifade ediş şekliniz rahatsiz edici. Siz de anne olucaksiniz nasipse veya kayınvalide ona göre iyi düşünün.
Sizin aynı bina da oturmamaniz daha sağlıklı olurdu herşey gözünüze batacak gibi duruyor
Önyargılar kolay kolay insanı bırakmaz siz de bu konuda doldurmussunuz epey kendinizi.
Ben olsam böyle bir yapım var ise aynı bina da oturmazdim

Bizim sitede emekli bi abla var. Oglu ile ayni sehirde. Kadin tek basina takiliyor arkadaslari ile. Kopegi de var. Soruyorum oglyna gitmiyor musun. Yok gitmem onlar bu taraflara kafeye filan gelince gorusuyiruz diyor. Evlenmeden oonce insanlari tanimak zor oluyor. Kayinvalideni gozlemle soyle ogluna cok duygu somurusu, yalniz kalamiyorum ayaklari yapar mi. Surekli goruselim muhabbeti yapacak mi. Valla ben cok cektim bundan en son kanli bicakli olduk. Evime gelip 6 ay kalmayi kendinde hak goruyodu. En son buyuk bir kavga ve olay bitti hem es ile hem kv ile. O yuzden bana kayinvalide ile ilgili konularda tuylerim diken diken oluyor halen.

Canım burda yazılanlardan ziyade senin ne düşündüğün önemli.icine sinmeyen hiçbir şeyi yapma. Kendimi mi kandiriyorsun kuruntu mu yapıyorsun dikkat et. Ve bunu nişanlın ile paylaş. O senin hayat arkadaşın olcaksa sana anlayışla yaklaşmali. Konunun üstünü öyle hemen kapatmayın. Realistik bir şekilde sor. Kaç günde gideriz, annen maddi olarak ayakları üzerinde durabilir mi vs vs. Yarın birgün evlenince bokunu çıkartırsa "zaten böyle olacagini biliyordun" demesin sana.

Hayatım bile bile yakın oturmayı kabul eden sensin kabul etme. Uzak tut evini veya ayrıl kurtul

Hem kayınvalidenin evine göz dik hem de bık bık bık et. Ne güzel dünya.
Aynen valla birde demez mi "sürekli kayınvalideyi düşüneceğinize, birde altlı üstlü oturan gelini düşünseniz" diye. Sanki biri zorla oturtuyor.

Kimse silah zoruyla oturtmuyor ki onu gitsin başka yerde otursun. Kadının malına da göz dikmiş neymiş efendim kadın istemiş benim evi satın da kendinize ev alın diye. Kendisinin sokağa atılacağından haberi yok tabi.

Anlıyorum yeni evli olarak her gün her gü in annesine gitmesine normal diyorsunuz peki💁🏼‍♀️

Yeni evlilik insanlara mertebe kazandırmıyor evet bir heyecanı oluyor ama o da belli ki annesinin ihtiyaçlarını akşam eve bırakıp bir hal hatır sormak istiyor. Şimdi her gün gideceğim der üç gün sonra gitmez, gitmeyeceğim der her gün uğrar. Bunlar kesin konuşmaya gelmez.

Sürekli empati kurun ben de yakın oturuyorum diyorsunuz da bu bir tercih meselesi bunu unutmayın. (yakın oturuyorum kendi tercihim gayet memnunum bu olaydan)

Back