• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim ama normal deyin nolur..

Yani şöyle eskiden flörtken diyordu ki annem yalnız kalmaz demi? Vs bende hayır tabiki o bizim annemiz diyordum kendi annem babam içinde geçerli, ama şimdi her gün iş çıkışı evimize girmeden önce kendi annesine çıkıp beş on dk görüşüp öyle geleceğini söylüyor evlat olarak yapmam lazım diyor, sinir oldım her gün annene gidecektin madem niye evleniyoruz dedim, cevap şuydu her gün annemde yemek yicem demiyorum beş on dk görüp gelirim diyorum diyor, bende sinir oldum eskiden dememişti böyle bişey her gün annesinde ne işi var yani , haftada bir iki birlikte zaten gidilir cicim aylarından sonra ona bişey demiyorumki haksız mıyım

Bence sorun değil. Benim eşim annesine düşkğn değildir, ailesini bana bizr hiç karıştırtmaz, ben gitmek istemezsem gitmeyiz mesela (maşallah deyin 🧿) ama evlat olarak her gün mutlaka ailesini yoklar . Bi eskik var mı alınacakları var mı diye sorar. İş çıkışı 10-15 dakika uğraması sorun değil.

Ama eğer aile olarak önce annesini sonra seni görüyorsa işte o zaman problem olur. Sen bu meseleyi kafana çok taktığını belli etme evlendiğinde. Yoksa farkında olmadan annesine rakip gibi olursunuz saçma bir durum olur. Ama şimdi anneci olan ilerde de anneci olur buna hazırlıklı ol. Şimdiden çat kapı misafir sevmediğini vs vurgula.

Eşinde de evlilik streai vardır, ikinizde de olması normal. Aklına vesvese getirme, ama evlenirsen sana sıkıntı yaşatacak somut kanıtların varsa da tekrar bir düşün..

Çok teşekkür ederim özellikle son yazan hanımefendi, evet şöyle ki kv bişeyimize karışmıyor kendisi yapı karskter olarak hemen susturulabilir ve karışmayan reşax bi tip,ben evimi düzerken ben sana karışmayım kızım va çok derdi sadece oturur izlerdi, bide şey diyor hep ben kaynana değil arkadaşın olmak istiyorum her zaman der, ANCAK SORUN nişanlımın annesine aşırı düşkün oluşu işte, tamam babası olmayabilir hatta bazen kendide susturur eder annesini ama evlendikten sonra her gün eve gelmeden önce uğrayacak olması beni tuhaf bi duyguya soktu, ee bende anneme her gün arabayla on beş dk evlerine gideyim olur mu öyle şey, annem ne oluyoruz kızım der yeni evlisin der
Size hic bir kotulugu olmamamis, hic bir seyinize karismamis ve belki de hic zarari olmayacak insanla ilgili "karakter olarak susturulabilir", "nisanlim bazen susturur eder" seklinde konusmaniz cok itici. Endiseleriniz olabilir ama evleniyorsunuz savasa gitmiyorsunuz. Bir de evi satarsak kendimize aliriz o zaman bizimle yasamak zorunda kalir demissiniz. Kadinin kocasi yok diye dis geciririm ben buna diye mi dusunuyorsunuz. Bunlari mi hesapliyorsunuz simdiden? Kac bdv konusu okudum kv savunacagim aklima gelmezdi.

İmza: uzak gelecegin kv adayı

Annesini ileride bana haksız olduğu halde savunur mu tartışır mıyız vs kafamda kuruyorum, bizimde ev alma hayalimiz var aslında evlerini satarsak alabiliyoruz ama şuan annesi oturuyor evinde eğer satıp üstüne katıp yeni alırsak annesi de muhtemelen bizle yaşamak zorunda gibi olacak o yüzden çetrefilli konu

Bence bu yanlış bir düşünce. Sonuçta annesi ve babası evi almak için uğraşmış yapmış annesinin oturduğu evi neden satma düşüncesine girdiniz? Pek hoş gelmedi bana..

Arkadaşlar önce bi sorun isterseniz annesi kendi diyor kredi çeker size ev alırım gerekirse satıp ederim diyor, eğer satarsa da nerede oturacak e mecbur bizle yaşayacak? Susturmayı asla kötü anlamda kullanmadım nişanlıma bazen karışıyor nişanlım susturuyor banada diyorki annem sana karışır ederse söyle ben konuşurum diyor o manada kullanmak istedim, benim demek istediğim sadece şuydu; yeni evli olacağımız için böyle her gün annesine gitme konusunu ben doğru bulmuyorum ona kalırsa telefon diye bişey var arayıp da konuşulabilir bu her gün gitme işi sanki kendini zorunlu mecbur hissetme ve evlendiği için günah çıkartma gibi bişey geliyor

Herkese merhaba uzun süredir aranızdayım hepiniz dertlerini okuyorum bazen çoğunuzla empati kuruyorum, her neyse bir hafta sonra evleniyorum 26 yaşındayım
-Evlilik arefesinde gelin damat stresi normal mi sevgili arkadaşlar kafamda anne baba evine bi hüzün, sanki mutlu ama mutlu olamama, alışılmışlıkları Bırakamama,, kayınvalide veya eşin değişme korkusu-mutsuz mu olurum korkusu vs dönüp duruyor sonra bu duygular bi anda geçiveriyor, bazen felaket senaryoları kuruyorum ileride boşanacak olur muyuz tüm maddi manevi alınan yapılan her şey boşa gidecek herkes yorulacak vs vs değişik düşüncelere giriyorum.. Nolur düğün stresinde normaldir çok mutlu olacaksın deyin🥹 bir de nişanlımın babası yok annesine düşkün biri çok yakın ama ayrı oturacağız biraz da o yönde korkularım var beni bazen kv ye gitmeye zorlar eder mi gibi gibi şeyler kuruyorum kendi kendimi sinir ediyorum gerçekleşirse diye, tavsiyelerinizi sözlerinizi bekliyorum bu genç kardeşinize teşekkürler🌸
Hayatta mutluluk da mutsuzluk da var. Başına kötü şeyler de gelecek güzel şeyler de . Eşinle el ele o saygıyı hiç yitirmeden güzellikleri ve kötülükleri kucaklama gücü versin rabbim 🙏

Amin teşekkür ederim belki kafamda büyütüyorumdur açıkçası ben baba tarafımdan da annemle çok çektiğimiz bildiğimiz için kv lere karşı bu önyargım ya da senaryolarım normal diye düşünüyorum

Amin teşekkür ederim belki kafamda büyütüyorumdur açıkçası ben baba tarafımdan da annemle çok çektiğimiz bildiğimiz için kv lere karşı bu önyargım ya da senaryolarım normal diye düşünüyorum
Madem normal neden soruyorsunuz? İnsanlar içinde iyisi var kötüsü var. Kadının size lafı sözü karışması yokken böylesiniz. Merak etmeyin iki fiti fiti sonra hoop kv sus pus. Çünkü o susturulabilir biri.

Valla benim eşimde annesine çok düşkündür ama adam haklı bende çok düşkünüm ona kaynanalar kötü olucak diye bi kural yok iyi düşün iyi olsun bakarsın benim gibi annenden yakın olursun 😅😅

Çok teşekkür ederim özellikle son yazan hanımefendi, evet şöyle ki kv bişeyimize karışmıyor kendisi yapı karskter olarak hemen susturulabilir ve karışmayan reşax bi tip,ben evimi düzerken ben sana karışmayım kızım va çok derdi sadece oturur izlerdi, bide şey diyor hep ben kaynana değil arkadaşın olmak istiyorum her zaman der, ANCAK SORUN nişanlımın annesine aşırı düşkün oluşu işte, tamam babası olmayabilir hatta bazen kendide susturur eder annesini ama evlendikten sonra her gün eve gelmeden önce uğrayacak olması beni tuhaf bi duyguya soktu, ee bende anneme her gün arabayla on beş dk evlerine gideyim olur mu öyle şey, annem ne oluyoruz kızım der yeni evlisin der
Ne kadar güzel arkadaş gibi olmak istemesi.

Benim kayınvalidem görüntü olarak çok sinirli birine benziyor. Herkes bana bu kadın evlenince çok çekeceksin dedi. Bende öyle olur diye düşünüyordum ama eşim evlenmeden önce de bana karşı asla kötü bir hareketi sözü olmadı. Hatta bana kayinpederim nişanlıyken "gel kızım evimizin üzerine ev yaptıralım istedigin gibi daya döşe biz sana asla bişey demeyiz" dedi. Ben kabul etmedim ve eşimde söz vermişti zaten beraber yaşamak yok diye. Başlarda kayınvalidemi iyi biri değilmiş gibi görüyordum. Ama hiç öyle olmadı.

Siz şimdi hergün oraya 10-15 dk gitmesini çok görüyorsunuz ne var ki bunda tabiki de gidecek yapayalnız bir kadın. İlk yorumumda da yazdım benim eşimde hergün mutlaka akşamları iş çıkışı arar gelecek bişey var mı diye sorar yok deseler bile gider yarım saat yanlarında oturur.

Ben her aradığımda arkadan annesinin babasının sesi gelir olur. Hatta bazen marketten şunları alagel derim ama bazen marketler kapanmış olur. Annesigile uğradığı için. Bunlar küçük seyler sorun yapmam ufak tefek şeyler için oturup kavga edemem.

Benim annemler bize çok yakin eşim annemle babamı sürekli çağırır gelin karpuz kesecem beraber yiyelim. Gelin çay koyduk beraber içelim. Yarın kahvaltıya gelin veya yemeğe gelin. Yani eşim benim aileme karşı da böyle onlar yaşlı iyi davranalım emekleri çok bize der.

Ben annesine düşkün olan erkeklerden zarar gelmez diye düşünüyorum sıkıntı aslında burada kayınvalidelerde oluyor. Onlar oğullarının kendilerine olan sevgi ve saygılarını kötüye kullanıyorlar.

Ama sizin daha evlenmeden daha bu konuda sorunlar bile yokken ne diye dert ettiniz ki. Anne oğul arasina girmeyin hemen. Belki bahsettiği gibi sizi hep arkadaşı gibi kızı gibi görecek.

Gecen gun twitterda aglayan bir gelin videosu uzerinden de boyle bir tartisma olmustu. Bazi kaygilar normaldir ama insanin aklina her seyin bu kadar gelip supheye dusmesi, kayginin mutluluğun onune gevmesi bence normal degil. Ben sevdigimden eminsem, aşkımdan pir pir kelebek gibi ucarim. Ailemden ayrilmak da vız gelir acikcasi. Sahsen oyle de oldu zaten. Ama sizin stres ve kaygidan öte esiniz ve annesi ile iliskiler konusunda supheleriniz var belli ki. Keske net emin olmadan donulmez yollara girmeseydiniz. Hala donulmez degil. Icinizi kemiren bir sey varsa cidden oturup konusun ya da tavrinizi gosterin.

Yani şöyle eskiden flörtken diyordu ki annem yalnız kalmaz demi? Vs bende hayır tabiki o bizim annemiz diyordum kendi annem babam içinde geçerli, ama şimdi her gün iş çıkışı evimize girmeden önce kendi annesine çıkıp beş on dk görüşüp öyle geleceğini söylüyor evlat olarak yapmam lazım diyor, sinir oldım her gün annene gidecektin madem niye evleniyoruz dedim, cevap şuydu her gün annemde yemek yicem demiyorum beş on dk görüp gelirim diyorum diyor, bende sinir oldum eskiden dememişti böyle bişey her gün annesinde ne işi var yani , haftada bir iki birlikte zaten gidilir cicim aylarından sonra ona bişey demiyorumki haksız mıyım
Ohooooo Daha evlenmeden sana soyledigi buysa sen yandin canim. Uzmek istemem, ama gerceklerin farkina var diye söylüyorum. Hicjir evladin oyle bir gorevi yok. Her gun annenin evine giden adamdan koca olmaz Cunku seni de goturmek isteyecek , yemegi orda yiyrlim diyecek, annem bize yemege gelsin diyecek. Bu kadar ic ice yasiyorken neden ayri iki sofra kurulsun kafasna girecekler vs. Bosuna mi anasinin dibinde ev tutmus. Uzakta oturmaliydin

benim kızımda kv. ile aynı binada oturuyolar damatımda hergün annesine çıkar istediği saat hemde ne varki bencede normal kızımda hiç sorun etmiyo , uzak olsa zaten gidemez. annesi tabikide uğrasın bunları sorun etmeyin sizinde çocuğunuz olduğunda anne evlat arasındaki bağın ne kadar güzel ve önemli olduğunu anlıyacaksın anne babalar sağ iken her fırsatta görüşmek gerekiyo diye düşünüyorum. sizde evlenince her fırsatta annenize gitmek istiyeceksiniz, hepimiz yaşadık geçirdik bunları sevgiyle kalın :KK36:

Herkese merhaba uzun süredir aranızdayım hepiniz dertlerini okuyorum bazen çoğunuzla empati kuruyorum, her neyse bir hafta sonra evleniyorum 26 yaşındayım
-Evlilik arefesinde gelin damat stresi normal mi sevgili arkadaşlar kafamda anne baba evine bi hüzün, sanki mutlu ama mutlu olamama, alışılmışlıkları Bırakamama,, kayınvalide veya eşin değişme korkusu-mutsuz mu olurum korkusu vs dönüp duruyor sonra bu duygular bi anda geçiveriyor, bazen felaket senaryoları kuruyorum ileride boşanacak olur muyuz tüm maddi manevi alınan yapılan her şey boşa gidecek herkes yorulacak vs vs değişik düşüncelere giriyorum.. Nolur düğün stresinde normaldir çok mutlu olacaksın deyin🥹 bir de nişanlımın babası yok annesine düşkün biri çok yakın ama ayrı oturacağız biraz da o yönde korkularım var beni bazen kv ye gitmeye zorlar eder mi gibi gibi şeyler kuruyorum kendi kendimi sinir ediyorum gerçekleşirse diye, tavsiyelerinizi sözlerinizi bekliyorum bu genç kardeşinize teşekkürler🌸
Kendini buna hazirlama. Stres normal 26 yıllık babaevinden gidiyorsun. Sevdiğim adanla yuvamda mutlu olacam diye kodla.

Ohooooo Daha evlenmeden sana soyledigi buysa sen yandin canim. Uzmek istemem, ama gerceklerin farkina var diye söylüyorum. Hicjir evladin oyle bir gorevi yok. Her gun annenin evine giden adamdan koca olmaz Cunku seni de goturmek isteyecek , yemegi orda yiyrlim diyecek, annem bize yemege gelsin diyecek. Bu kadar ic ice yasiyorken neden ayri iki sofra kurulsun kafasna girecekler vs. Bosuna mi anasinin dibinde ev tutmus. Uzakta oturmaliydin
Demek istediğim işte buydu sagolun

Teşekkürler hepinize haklı olanlarınız da var tabiki ama evet yeni evlenmis olacagımız icin özellikle sık sık annesine gitsin istemiyorum sadece, kıskanclık değil de tarif edemeyeceğim bi şey bu

Kurmayın
Cok mutlu olacaksınız
Stres evet çok normal
Bende yoktu stres güle oynaya gelin oldum ama arkadaşlarımın hepsi stres ıcınde evlendiler
Bosa stres yapmışlar hep çok mutlular 🥰

Annesini ileride bana haksız olduğu halde savunur mu tartışır mıyız vs kafamda kuruyorum, bizimde ev alma hayalimiz var aslında evlerini satarsak alabiliyoruz ama şuan annesi oturuyor evinde eğer satıp üstüne katıp yeni alırsak annesi de muhtemelen bizle yaşamak zorunda gibi olacak o yüzden çetrefilli konu
Oldu kadına evini sattır ev aldır kendine sonra da bizimle yaşamak zorunda.

Ee ne olacaktı kadını sokağa mi atacaktın veya bu yaşından sonra kiraya mi oturtacaktın. Tabiki de öyle bir durumda adam anasını yanında ister normal olarak. Gidin çalışın karı-koca alın kendi evinizi kendiniz alın.

Back