• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim ama normal deyin nolur..

Oldu kadına evini sattır ev aldır kendine sonra da bizimle yaşamak zorunda.

Ee ne olacaktı kadını sokağa mi atacaktın veya bu yaşından sonra kiraya mi oturtacaktın. Tabiki de öyle bir durumda adam anasını yanında ister normal olarak. Gidin çalışın karı-koca alın kendi evinizi kendiniz alın.
Bu kinci cevabınızı üslubunuza anlam veremedim :) kendisi diyor satar size alırım diye ee bu ne demek kendi de bizle yaşayacak demek ki biz bunu istemiyoruz? Çalışıp alırız hanımefendi tesekkurler

Bu kinci cevabınızı üslubunuza anlam veremedim :) kendisi diyor satar size alırım diye ee bu ne demek kendi de bizle yaşayacak demek ki biz bunu istemiyoruz? Çalışıp alırız hanımefendi tesekkurler
Valla ilerideki hayalimiz diyerek bir güzel anlattınız sorun olarak da kadının sizde kalmasını öne sürdünüz. Bencede kazık kadar insanlarsınız çalışır alırsınız.

Herkese merhaba uzun süredir aranızdayım hepiniz dertlerini okuyorum bazen çoğunuzla empati kuruyorum, her neyse bir hafta sonra evleniyorum 26 yaşındayım
-Evlilik arefesinde gelin damat stresi normal mi sevgili arkadaşlar kafamda anne baba evine bi hüzün, sanki mutlu ama mutlu olamama, alışılmışlıkları Bırakamama,, kayınvalide veya eşin değişme korkusu-mutsuz mu olurum korkusu vs dönüp duruyor sonra bu duygular bi anda geçiveriyor, bazen felaket senaryoları kuruyorum ileride boşanacak olur muyuz tüm maddi manevi alınan yapılan her şey boşa gidecek herkes yorulacak vs vs değişik düşüncelere giriyorum.. Nolur düğün stresinde normaldir çok mutlu olacaksın deyin🥹 bir de nişanlımın babası yok annesine düşkün biri çok yakın ama ayrı oturacağız biraz da o yönde korkularım var beni bazen kv ye gitmeye zorlar eder mi gibi gibi şeyler kuruyorum kendi kendimi sinir ediyorum gerçekleşirse diye, tavsiyelerinizi sözlerinizi bekliyorum bu genç kardeşinize teşekkürler🌸
Umarım iyi olursunuz . mutluluklar

Yani şöyle eskiden flörtken diyordu ki annem yalnız kalmaz demi? Vs bende hayır tabiki o bizim annemiz diyordum kendi annem babam içinde geçerli, ama şimdi her gün iş çıkışı evimize girmeden önce kendi annesine çıkıp beş on dk görüşüp öyle geleceğini söylüyor evlat olarak yapmam lazım diyor, sinir oldım her gün annene gidecektin madem niye evleniyoruz dedim, cevap şuydu her gün annemde yemek yicem demiyorum beş on dk görüp gelirim diyorum diyor, bende sinir oldum eskiden dememişti böyle bişey her gün annesinde ne işi var yani , haftada bir iki birlikte zaten gidilir cicim aylarından sonra ona bişey demiyorumki haksız mıyım
Şimdiden geçmiş olsun size

Yani şöyle eskiden flörtken diyordu ki annem yalnız kalmaz demi? Vs bende hayır tabiki o bizim annemiz diyordum kendi annem babam içinde geçerli, ama şimdi her gün iş çıkışı evimize girmeden önce kendi annesine çıkıp beş on dk görüşüp öyle geleceğini söylüyor evlat olarak yapmam lazım diyor, sinir oldım her gün annene gidecektin madem niye evleniyoruz dedim, cevap şuydu her gün annemde yemek yicem demiyorum beş on dk görüp gelirim diyorum diyor, bende sinir oldum eskiden dememişti böyle bişey her gün annesinde ne işi var yani , haftada bir iki birlikte zaten gidilir cicim aylarından sonra ona bişey demiyorumki haksız mıyım
bunun normal durum olmadigi kesin .hayir ben evlenirken huzursuz degildim huzursuz olacak suphelerim yoktu .anne konusunu netlestirmeden evlenmeyin

Sizi götürmeye zorlamadan 5-10 dk annesini görmeye gitsin ne var bunda. Şimdi daha bunları düşünüp stres yapmak için çok erken. Belki iyi anlaşacaksınız.

Annesini ileride bana haksız olduğu halde savunur mu tartışır mıyız vs kafamda kuruyorum, bizimde ev alma hayalimiz var aslında evlerini satarsak alabiliyoruz ama şuan annesi oturuyor evinde eğer satıp üstüne katıp yeni alırsak annesi de muhtemelen bizle yaşamak zorunda gibi olacak o yüzden çetrefilli konu
Bu mesaji okuduktan sonra pess! dedim doğrusu...
Tabi canim satın kadıncağızın evini, kendinize ev alın bu yaştan sonra kirada otursun. Allah bilir zamaninda nasil aldilar o evi, sizin hic bir hakkiniz yok evde.bunu dusunmeniz bile aşiri irite edici..Baya çetrefilli konu gerçekten...sizin niyetiniz pek halis degil bence..zaten öyle olmasa tek başına, etliye sütlüye karışmayan bir kadıncağıza evladı olarak oğlunun günde 5-10 dakika uğramasına karışmazsınız.

Seninde anne baban var. Ayni durumda sende yanliz birakmak istemezdin. Seni gitmege zorlamiyor kisa bir ugrarim diyor.
Ben anneme nasilsam, kaynanamada ayniyim. Sakalasiyorum sohbet ediyorum uzak oksa bile arayip soruyorum. Sonuc ne biliyormusun? Esim bunlari görüyor ve kac yillik evligiz annemi hic kirmadi el üstünde tutuyor. Bizim evimize sürekli davet eder ve annem aylarca bizde kalir hic rahatsiz olmaz.
Annemin ayakabisi eskisin, o beni uyarir annene ayakabi alalim diye. Bende ayni sekil onun annesine babasina davraniyorum.
Esin annesine düskün, olsunda tabi cünkü annesi o, ama seninde annesine iyi davrandigini görürse, inanki oda seni daha mutlu etmege calisir. Hem her kaynanada kötü degil. Benimki misal tüm gelinlerine cok iyi, astla karismaz bize. Tek istedigi güler yüz.
Esinde senin iyi davrandigini görürse, gerektigindede arkanda durur, annesi olsa bile sinirlarini cizer.
Dügünden öncede stress ve gerginlik herhalde herkesde vardir. Umarim cok mutlu olursunuz.

Eşim ailesine düşkündür kıymet verir ancak aramızda sorun olacak hiç bir duruma mahal vermedi. Aramızda kalmadı o annesi ben eşi olarak ne gerekiyorsa o şekilde davrandı. Evimiz yakın. Yeri geldi üst üste yanlarına gitti yeri geldi hiç uğramadı. Evlilikte birbirinize net, kapının dışındakilere politik davranmayı ikinizde öğrenirseniz sorun olmaz.

Annesini ileride bana haksız olduğu halde savunur mu tartışır mıyız vs kafamda kuruyorum, bizimde ev alma hayalimiz var aslında evlerini satarsak alabiliyoruz ama şuan annesi oturuyor evinde eğer satıp üstüne katıp yeni alırsak annesi de muhtemelen bizle yaşamak zorunda gibi olacak o yüzden çetrefilli konu

Sizce bu durum haksızlık değil mi annesine?
Eş adayınız kendisi mi kazanıp almış?

Nisanlinin yanında mutluysan, onu görmek için can atıyorsan, seni sevdiğinden eminsen Mutlu olacaksınız tabi. Kv'ye gitmeye zorlar mı onun zorlamasıni bekleme sen git ara ara (bunu, kv 'yi sevmesen bile eşin için yap.) Ufak tefek sorunlar illa ki oluyor her evlilikte üstesinden el ele gelmeye çalışın. Düğün stresi bunlar Çok mutlu olmanı diliyorum:)

Herkese merhaba uzun süredir aranızdayım hepiniz dertlerini okuyorum bazen çoğunuzla empati kuruyorum, her neyse bir hafta sonra evleniyorum 26 yaşındayım
-Evlilik arefesinde gelin damat stresi normal mi sevgili arkadaşlar kafamda anne baba evine bi hüzün, sanki mutlu ama mutlu olamama, alışılmışlıkları Bırakamama,, kayınvalide veya eşin değişme korkusu-mutsuz mu olurum korkusu vs dönüp duruyor sonra bu duygular bi anda geçiveriyor, bazen felaket senaryoları kuruyorum ileride boşanacak olur muyuz tüm maddi manevi alınan yapılan her şey boşa gidecek herkes yorulacak vs vs değişik düşüncelere giriyorum.. Nolur düğün stresinde normaldir çok mutlu olacaksın deyin🥹 bir de nişanlımın babası yok annesine düşkün biri çok yakın ama ayrı oturacağız biraz da o yönde korkularım var beni bazen kv ye gitmeye zorlar eder mi gibi gibi şeyler kuruyorum kendi kendimi sinir ediyorum gerçekleşirse diye, tavsiyelerinizi sözlerinizi bekliyorum bu genç kardeşinize teşekkürler🌸
Maalesef ki değişecek benim esiminde babası yok annesi en ufak bisey de arayıp duruyor o kadar bağlılar ki birbirlerine oğlum beni pazara götürüver market dibinde oğlum beni markete goturuver şunu getiriver bunu getiriver saçma sapan bir durum gece gündüz demeden arıyor acmassan açana kadar arar 😁😁 bu yüzden oğluda hala bebek gibi sürekli yönetmeyle iş yapıyor annesi herseyden önce geliyor. En ufak başı ağrısın eşimi arayıp ay çok başım ağrıyor der hastaneye götüreyim geleyim der yok gerek yok geçer şimdi der ee o zaman ne diye ariyosun yani böyle saçma sapan bir sürü durum ne yazık ki sende yaşayacaksın emin ol

Bunun skinti olup olmamasi tamamen size bağlı. Bence nisanliniz haklı, babasi yokmus annesini birden tek basina birakmamak istemesi cok normal. Size git demedigi surece ugrasın ne olacak ki. Kadin da mutlu olur. Eger esinize yine mi gideceksin ne cok gidiyorsun biz yeni evliyiz vs derseniz mutlaka skinti , kavga cikar huzurunuz olmaz. Ama sorun etmezseniz hatta annesini dusundugunuzu gosteren bir iki davranista bulunursanizda cok mutlu olur sorununuz falan olmaz. Bu tamamen sizin yaklasiminizla alakali.
Ben olsam hic skinti etmem, kadin da sakin biriymis ne olacak gonlu olsa sevinse. He kotuluk yapar dedikodu doldurma vs o ayri. Oyle bir seyde yok diyorsunuz

İnşallah kv gitmeye zorlamaz.Ama sende az da olsa git.Kaynanalar sevimli değil ama belki anlasirsiniz.Mesafeli ol.Benim düğünüme 1 hafta kala ben ayrıldım.1 ay olacak.Mutsuzum ama şöyle benim özel durumum var.Surekli eşimle kavga ediyordum düğün haftası bile dayanamadım ayrildim yeri geldi pişman oldum yeri geldi iyiki yaptım dedim.Nisanlinin sevgisinden eminsen korkma.
iyi ki yaptın valla keşke zamanında bende yapabilseydim

Umarım çok mutlu oluruz teşekkür Ederim hepinize, kv bikaç defadır herkesin içinde ben yalnız kalacam diyip duruyor bende artık dedim ki anne biz varız falan dedim de böyle bariz belli acınaklı söylüyor yani anlam veremiyorum altlı üstlü yaşayacağız daha ne istersin🌝

Senin ananın babanın oturduğu evi satın. Kiraya çıksınlar nasıl olur? Neden illa onun annesinin evi satılıyor?
Sen nasıl bir insansın ya?
Allah şerrinden korusun. Daha evlenmeden yalnız yaşayan kayınvalidenin oturduğu eve göz dikmişsin. Söylediğinin farkında mısın?
Çalış biriktir nişanlınla al. Hayatımda hiç böyle bir şey duymadım.
İnşallah nişanlının gözü açılır.

Nasıl bir insansınız ya, kadıncağıza ortada hiçbir şey yokken bilenmişsiniz bile. Keşke nişanlınız bunları okusa da vazgeçse sizinle evlenmekten. Kadının evine de göz dikmişsiniz yuh! Ev almak istiyorsanız çalışın kendiniz alın. Ayrıca her gün 5 dk annesine uğramak istemesi çok güzel bir şey. Kadın yaşlı ve yalnız, evlendi diye annesini unutacak diye bir şey yok. Tabii ki ilgilenecek onunla!

Çalışıp alırız mı? Az önce öyle demiyordunuz, kara kara kayınvalidenizin nerede yaşayacağını düşünüyordunuz.

Back