• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim ama normal deyin nolur..

Allah rahmet eylesin inşallah, ben derdimi gerçekten anlatamadım sanırım, benim derdim ya annen ya ben kavgası çekişmesi değil arkadaşlar, tamam yanlışsam da doğruyu gösterin tavsiye verin elbette ama linçlemeyin lütfen, ben istiyorum ki arasın sorsun bende aynı şekilde ama her gün gitmesini düşünüyorum ee biz niye evleniyoruz o zaman diyorum
Aynı binada olan annesini niye hergun görmesin?
Çıkıp saatlerce yanında durmasın tabi ama 10-15 dakika görmesinde ne mahsur var?
Annem üst katında olacak eşim istemiyor diye çıkıp göremeyeceğim. Oldu.
Aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz sayfalardır ne desek boş size.

Allah rahmet eylesin inşallah, ben derdimi gerçekten anlatamadım sanırım, benim derdim ya annen ya ben kavgası çekişmesi değil arkadaşlar, tamam yanlışsam da doğruyu gösterin tavsiye verin elbette ama linçlemeyin lütfen, ben istiyorum ki arasın sorsun bende aynı şekilde ama her gün gitmesini düşünüyorum ee biz niye evleniyoruz o zaman diyorum
Sizin derdiniz o kadar ya annen ya ben kavgası ki. Kabul edemiyorsunuz henüz ama çıkar kokusu 2 aylıkken. Gerisi Allah kerim 😌

Sizin derdiniz o kadar ya annen ya ben kavgası ki. Kabul edemiyorsunuz henüz ama çıkar kokusu 2 aylıkken. Gerisi Allah kerim 😌
Tutturmuş hergün görmesin diye.
Madem uzak durmak istiyorsun alt katında ev tutma.
Tuttuysan annesi 10-15 dakika görmesine laf edemezsin.
Eşi de dinlemez zaten, kendim kendine kurulup durur.

Tutturmuş hergün görmesin diye.
Madem uzak durmak istiyorsun alt katında ev tutma.
Tuttuysan annesi 10-15 dakika görmesine laf edemezsin.
Eşi de dinlemez zaten, kendim kendine kurulup durur.
Argüman da şey, yeni evli adam hemen eve gelmeliymiş... Sanki adam anasının koynunda uyumayı teklif etti

Bu yeni evlilikte yıllarca bitmeyen bir şey birde. Ne zannediyorlar evliliği de bilmiyorum.
IMG_20230627_005005.jpg

Yeni evlilerin yüz karası ben ve anamla tek bi gün içindeki konuşmalarım 😅

Haklısınız ama ilk evlendiğimiz gün itibariyle annesine sürekli gitmeye alışmasını açıkçası istemiyorum kendi eviyle ilgilensin istiyorum işten direkt eve gelsin istiyorum tabiki haftanın iki üç günü birlikte gideriz ederiz ancak her gün her gün eve gelmeden annesine gidiyosa evlenmemizin ne anlamı kalıyor irrite edecektir beni zamanla haksız mıyım
E ozaman evlenme yol yakınken dön işte. Madem senin için büyük bir sorun ayrılsana seni mutsuz edecek bir eş var ortada...

Eki Görüntüle 3266088

Yeni evlilerin yüz karası ben ve anamla tek bi gün içindeki konuşmalarım 😅
Bende böyleydim annemle... şimdi yok öyle çok özlüyorum ki...Bir alo kızım demesi için nelerden vazgeçerim anlatamam.
Birileri annemden beni uzak tutmaya çalışıp, günde 10 dakika uğradım diye ziril ziril etseydi net ya evlenmezdim ya boşardim. Hayır yani sen kimsin daha dünkü çıkmış benim hiç zarari dokunmayan annemin evi üstünden plan yapacak görmemden rahatsız olacak... neyse adamın da gözü er geç açılır zaten. Sonra da buraya gelip bire beş katıp anlatır bu hanımefendi. Bu arada kadın düşmanı falan değilim. Eşim istediği an annesine uğrar ben sık görüşmem ama eşime en ufak bir müdahalem olmaz.annesi yani ötesi var mı?

Bende böyleydim annemle... şimdi yok öyle çok özlüyorum ki...Bir alo kızım demesi için nelerden vazgeçerim anlatamam.
Birileri annemden beni uzak tutmaya çalışıp, günde 10 dakika uğradım diye ziril ziril etseydi net ya evlenmezdim ya boşardim. Hayır yani sen kimsin daha dünkü çıkmış benim hiç zarari dokunmayan annemin evi üstünden plan yapacak görmemden rahatsız olacak... neyse adamın da gözü er geç açılır zaten. Sonra da buraya gelip bire beş katıp anlatır bu hanımefendi. Bu arada kadın düşmanı falan değilim. Eşim istediği an annesine uğrar ben sık görüşmem ama eşime en ufak bir müdahalem olmaz.annesi yani ötesi var mı?
Başınız sağolsun 🙏🏿

Kadın düşmanlığı ile alakası yok, zaten aynısını adam kadına yapsa çok farklı şeyler konuşulurdu. Psikolojik baskıdan "köle mi aldın kendine"ye kadar her şeyi derdi konu sahibi. Ama konu erkek ve erkek anası olduğunda oo vovovo haram oluyor, komik

Yani şöyle eskiden flörtken diyordu ki annem yalnız kalmaz demi? Vs bende hayır tabiki o bizim annemiz diyordum kendi annem babam içinde geçerli, ama şimdi her gün iş çıkışı evimize girmeden önce kendi annesine çıkıp beş on dk görüşüp öyle geleceğini söylüyor evlat olarak yapmam lazım diyor, sinir oldım her gün annene gidecektin madem niye evleniyoruz dedim, cevap şuydu her gün annemde yemek yicem demiyorum beş on dk görüp gelirim diyorum diyor, bende sinir oldum eskiden dememişti böyle bişey her gün annesinde ne işi var yani , haftada bir iki birlikte zaten gidilir cicim aylarından sonra ona bişey demiyorumki haksız mıyım
Müstakbel eşiniz işten dönerken uğrayacak. Farz edin ki markete uğradı. Cicim ayı (ki asama zehredecek gibi duruyorsunuz) olunca markete de mi gitmeyeceksiniz? Babam da alt katta oturan dedemlere uğrardı işten dönünce ki nişanlınızın annesi de yalnız yaşıyor, el insaf.

Ayrıca her gün kısa süreli uğraması sebebiyle özlem de giderebileceklerinden uzun süreli oturmalar da az olur. Gözünüz aydın.

Annesini ileride bana haksız olduğu halde savunur mu tartışır mıyız vs kafamda kuruyorum, bizimde ev alma hayalimiz var aslında evlerini satarsak alabiliyoruz ama şuan annesi oturuyor evinde eğer satıp üstüne katıp yeni alırsak annesi de muhtemelen bizle yaşamak zorunda gibi olacak o yüzden çetrefilli konu
Kadının evine sağken göz dikerseniz gayet de sizinle beraber yaşaması gerekir.

Anneci erkekle geçinmek çok zor. Ama aynı binada oturduğun sürece anneci olmasa bile mutlaka gitmek ister. Farklı yerlerde oturuyor olsaydınız ne münasebet her gün oraya uğraması derdim ama aynı bina olunca maalesef gelip gitmeler çok olur.
İşten gelir gelmez uğramasını istemiyorsan da maalesef yemekten sonra çaya gitme ya da çaya çağırmaya katlanman gerekecek gibi duruyor.
Ama seni anlıyorum ben de içten içe istemezdim açıkçası ya gerçi ben kaynanamı sevmiyorum :D

Anlıyorum yeni evli olarak her gün her gü in annesine gitmesine normal diyorsunuz peki💁🏼‍♀️
ben de yeni evliyim. eşimin ailesi yakın otursaydı uğramasında sıkıntı görmezdim. ben de eğer aileme yakın olsam mutlaka uğrardım.

evi satıp satmamak size düşmez. haddinizi bilin. daha evlenmediniz. size ait olmayan bir mülkün lafını etmeyin

Herkese merhaba uzun süredir aranızdayım hepiniz dertlerini okuyorum bazen çoğunuzla empati kuruyorum, her neyse bir hafta sonra evleniyorum 26 yaşındayım
-Evlilik arefesinde gelin damat stresi normal mi sevgili arkadaşlar kafamda anne baba evine bi hüzün, sanki mutlu ama mutlu olamama, alışılmışlıkları Bırakamama,, kayınvalide veya eşin değişme korkusu-mutsuz mu olurum korkusu vs dönüp duruyor sonra bu duygular bi anda geçiveriyor, bazen felaket senaryoları kuruyorum ileride boşanacak olur muyuz tüm maddi manevi alınan yapılan her şey boşa gidecek herkes yorulacak vs vs değişik düşüncelere giriyorum.. Nolur düğün stresinde normaldir çok mutlu olacaksın deyin🥹 bir de nişanlımın babası yok annesine düşkün biri çok yakın ama ayrı oturacağız biraz da o yönde korkularım var beni bazen kv ye gitmeye zorlar eder mi gibi gibi şeyler kuruyorum kendi kendimi sinir ediyorum gerçekleşirse diye, tavsiyelerinizi sözlerinizi bekliyorum bu genç kardeşinize teşekkürler🌸
Kayınvalideniz iyi bir insansa ve sizinle herhangi bir sorunu yoksa oğlunun ziyaret etmesinde ne gibi bir sakınca olabilir?
Endişeyi bırakıp biraz daha merhamet penceresinden bakabilirsiniz belki..

Benim kv ile aramız soğuk, bazı haksızlıklara uğradım.. Eşime "uğradığım haksızlıklar telafi edilinceye dek ben aramam ama senin annendir ara halini hatrını eksiği gediği var mı sor" derim, çünkü onun annesi..

Benim erkek kardeşimde her zaman uğrar. Annem ne gel der, ne git. Geleni kovamaz sonuçta ve hatta o gelinimiz kendiside sık gelir. Gelin kız gelmese bile annem, onun sevdiği bir sey pişirmişse ona muhakkak gönderir veya böyle iyi yemek falan yapmışsada gönderir.

Saatlerce yatana kadar gitmediyse veya gitmediysem günlük ziyaretin ne zararı olsun ki? Valla kendi annem yol uzerinde olsa ben de illa ki uğrarım.

Oğlan anası olunca neden ön yargı var? Kızını dolduran, yuva bozan kız anaları da var yani. Sen, Pembe bir resim tablosuna, bir gün siyah olabilir diye ön yargı ile bakarsan, Her gün acaba siyah olmaya başladı mı? Diye irdelersin ve toz konsa huylanırsın.

İnsan yaşlandıkça bir yanı çocuk, bir yanı yorgun bir ihtiyar olur. Benim eşim, onca zahmetini çeken annesine ugramayacaksa, binbir zahmetle neden evlat büyütüyoruz? Baktın problem çıkıyor o zaman koy mesafeni ama yine de annesinden edemezsin, edemem.

Anneci ise hayır gelmez 1.5 sene dayanabıldım ezılmek susmak gücüne gitmezse devam et ben susamadığım için verdım mahkemeye aile diye evlendiğiniz insanlar o kadar düşük oluyor Ki hayretler içerisinde kalırsınız
Aynı şeyleri bende zmaninda çok yaşadım. Tecrübeyle sabit

Back