Evlendim Göbeği

Ben de çok yiyorum ama metabolizmam hızlı çalışıyor hemen yakıyorum. Çocuk yok daha, yaşım da genç, o yüzden diye düşünüyorum. Onunla beraber diyet ve spor yapsam yok olacağım heralde :KK48:
Bende de çocuk yok diyet ve spor yapamam ama benim kilolar yerleşti galiba ama çok takmıyorum her gören yakışmış diyor her ne kadar ben beğenmesem de :) mutlu mesut yasıyoruz kilolarımla

Aşk bitmez kız. Deme öyle :KK36:Ama insan evlendim diye de kendini salmamalı. Karısına/kocasına güzel görünmeli. En başta kendine olan güveni için. Sonra eşi için..
Aynen öyle canim... benim bir yasinda kizim var ve eski kilomdayim. Herzaman bakimli olmaya calisiyorum. Ama o böyle yapinca insan soguyor:KK43:

Bende de çocuk yok diyet ve spor yapamam ama benim kilolar yerleşti galiba ama çok takmıyorum her gören yakışmış diyor her ne kadar ben beğenmesem de :) mutlu mesut yasıyoruz kilolarımla
Siz de takip edin konuyu. Bana önerilenleri eşinizle uygularsınız. Bisiklet kafama yattı mesela benim. Hem aktivite olur hem de baya yararlı. Tv karşısında aburcubur yemeyi kesmek falan.. Güzel bilgiler oldu bana.
Ben de çocuk olunca kilo alırım diye korkuyorum. Metabolizmam illa ki bir gün yavaşlayacak. Geç olmadan önlem almalı. İlerde sağlık sıkıntısı yasamayalim allah korusun:110:

Siz de takip edin konuyu. Bana önerilenleri eşinizle uygularsınız. Bisiklet kafama yattı mesela benim. Hem aktivite olur hem de baya yararlı. Tv karşısında aburcubur yemeyi kesmek falan.. Güzel bilgiler oldu bana.
Ben de çocuk olunca kilo alırım diye korkuyorum. Metabolizmam illa ki bir gün yavaşlayacak. Geç olmadan önlem almalı. İlerde sağlık sıkıntısı yasamayalim allah korusun:110:
Evet ve de yas geçince o kilolar verilmiyor konunuzu takipteyim inşallah sizde bizde istediğimiz sonuca ulaşırız en kısa yoldan :))

Teşekkür ederim. Peki ekmeği kepek alsak.. Eşim de dün akşam kepek ekmeği alalım bundan sonra dedi ama ondan da az yemek lazım herhalde değil mi
İnsanda hafıza kaybına, konsantrasyon bozukluğuna, halsizliğe ve üşümeye sebep olur.kepek ekmeği çok tüketildiği zaman bu gibi sorunlar çıkabiliyor.ölcülü tüketmek lazımm.

Aynen öyle canim... benim bir yasinda kizim var ve eski kilomdayim. Herzaman bakimli olmaya calisiyorum. Ama o böyle yapinca insan soguyor:KK43:
Ay allah bağışlasın. Fotoğrafı gördüm şimdi, maşallah :KK37:
Biz de istiyoruz bebek, 1 yıl oldu evleneli ama olmadı henüz. Pko var bende. Olur inşallah
Sizin eşinizden soğumaya başlamanız sadece kendini salması değildir ama başka sebepleriniz de vardır

Benim eşimse tam tersi
Onu 7 yıldır bir kez olsun göbekli görmedim. Yemekten çok abur cuburla beslenmesine rağmen kilo almıyor
Bense tam tersi
Su içsem yarıyor hesabı .
Açıkçası çoğu erkekte çoğu kadın gibi evlilik sonrası kendine bakmıyor ve bunun adı " evlilik yaradı " olarak kalıyor .

Selam kızlar.
Benim derdim yine eşim. Daha önce uykusunda çok konuştuğu için konu açmıştım :KK48: Yine çok büyük bir dert değil ama ne yapacağım, nerden başlayacağım bilemedim, size danışmak istedim.

Eşim evlendiğimizden beri istikrarlı bir şekilde kilo alıyor :cry:Eskiden vücut yapısı çok hoşuma gidiyordu; omuzlar geniş, boy uzun, bacaklar futbolcu bacağı gibi, ne zayıf ne kilolu.. :KK8:
Ama son 5-6 aydır gözle görülür biçimde göbek pörtlemeye, göğüsler sarkmaya, belde simit oluşmaya, popo genişlemeye başladı :duduk: Adeta futbolu bırakıp antrenör olan eski futbolcular gibi.. Her gören evlilik yaramış diyor. Nasıl bir mantıksa.. Eskiye göre daha fit olsa kimse Aloise sağlıklı besliyor helal olsun demez. Yemek yapamıyor, kocasına bakamıyora çıkar adım :işsiz:

Evlenen erkekler neden çabuk kilo alıyor onu da anlamıyorum. İlla bi evlendim göbeği olmak zorunda mı yani.. Anne evinde de yağlı, tuzlu ve bol ekmekli yemeklere alışmış, vazgeçiremiyorum. Bekarken koşardı, şınav mekik çok çekerdi. Yediğini yakardı. Evlenince bıraktı. Yeniden teşvik etmeliyim. Sağlıktan bahsedince hiç ama hiç umursamıyor.

Ben kendimi bildim bileli zayıfım. Hiç diyet yapmadım. Sağlıklı kilo vermek, vücudu sıklaştırmak için bir insan nasıl beslenmeli, ne yapmalı biraz uzağım bu konuya.. O yüzden sizden yardım istiyorum.

Aslında eşimle beraber spor salonuna da gitmek isterdim, baya da havalı :cool: Ama maddi durumumuz elverişli değil şu an. Evimiz denize yakın, oralarda koşu yolu falan var. Her akşam koşsak olabilir aslında. Ama kışın ne yapacağız..

Beslenmesine dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen ağzı dolu dolu "Bugün çok yoruldum çok açım" diyor laf dinletemiyorum. Her sofrada kafasına kaka kaka ekmeği tuzu azalttırdım. Tamamen bırakacak inşallah :işsiz:

Bir de kedim var sanki eşimle yarışıyorlar kilo konusunda. Ona da az az mama veriyorum diyet yaptırıyorum. Biri ekmeği önünden alınca "açım açım" der, biri az mama verince peşimde miyavlar, çift taraflı bıktım gari:silah:

Ben ekmeği kesmekle başladım kızlar. Az yağ koyuyorum. Bunun dışında nasıl beslenmeli, hangi hareketler göğüs ve göbek sıklaştırır, ben bu kocayı nasıl eski hale getirebilirim.. Neler yapabiliriz fikirlerinizi bekliyorum :KK52:

az yemek yap
bilmiyorum ne yapıyosun ama tek çeşit yap
yanına salata falan yap
ekmek de ekşi mayalı ekmek ya da tam buğday, çavdar falan daha doyurucu onlardan yiyin

tv karşısında falan az yağlı az tuzlu mısır patlat cips vs yemesin
abur cubur yemeyin
meyve falan yiyin onun yerine

az yemek yap
bilmiyorum ne yapıyosun ama tek çeşit yap
yanına salata falan yap
ekmek de ekşi mayalı ekmek ya da tam buğday, çavdar falan daha doyurucu onlardan yiyin

tv karşısında falan az yağlı az tuzlu mısır patlat cips vs yemesin
abur cubur yemeyin
meyve falan yiyin onun yerine
Salata olmazsa olmazımız. Her yemekte olur. Yemeklerim çok az yağlıdır. Yağ, tuz pek sevmem. İki çeşit yapıyorum bir sulu bir susuz. Sulu yemeğe ekmek banıyor. Sulu yemek yapmadan da olmuyor. Pirinç pilavı çok seviyor. Ben bulgur seviyorum ama pek istemiyor.
Tatliyla aburcuburla arası yok. Kırk yılda bir önüne koyulursa yer. Sadece çayın yanında kuruyemiş cekirdek vs seviyor. Bende pko var, katkı maddeli ve tatlı gıdalar pkoyu arttırdığı için eve aburcubur alma dedim, evde öyle şeyler bulunmuyor o yüzden.
Ekmeği değiştireceğiz. Gelen yorumlar doğrultusunda yapacağım bir şeyler bakalım.. Çok teşekkürler

Dün ikna ettim az damardan girdim seni arzulayamıyorum artık vs
Eşim de ben de çayı şekersiz içeriz o bize bir artı.. Baharat çok severiz. İştah açtığı da doğru ama şimdi tuzu azalttım, bir de baharat azaltırsam yemekten hiç tat almayacak..
Hazır gıda pek tüketmiyoruz. Arada kola içer ama onu da kısıtladım.
Çok fazla gıdasını kısıtladım bilmiyorum bunalıyor gibi geliyor
Ağır olmuş bu da yahu.Gelen yorumları okuyamadım ama kendi istemesi lazım aynaya baktığında kendi görüntüsünü begenmemesi lazım belki diyet arkadaşlığı deneyebilirsiniz. Eşinizin oturarak çalıştığını yazmıştınız sanırsam açlığının sebebi yorgunluktan çok sıkıntı gibi psikolojik bir sebep olabilir her neye dayanarak yemek yiyorsa o noktayı kıracak bir çözüm üretmelisiniz eşiniz üzerindeki otoritenize bağlı olarak tabi.

Salata olmazsa olmazımız. Her yemekte olur. Yemeklerim çok az yağlıdır. Yağ, tuz pek sevmem. İki çeşit yapıyorum bir sulu bir susuz. Sulu yemeğe ekmek banıyor. Sulu yemek yapmadan da olmuyor. Pirinç pilavı çok seviyor. Ben bulgur seviyorum ama pek istemiyor.
Tatliyla aburcuburla arası yok. Kırk yılda bir önüne koyulursa yer. Sadece çayın yanında kuruyemiş cekirdek vs seviyor. Bende pko var, katkı maddeli ve tatlı gıdalar pkoyu arttırdığı için eve aburcubur alma dedim, evde öyle şeyler bulunmuyor o yüzden.
Ekmeği değiştireceğiz. Gelen yorumlar doğrultusunda yapacağım bir şeyler bakalım.. Çok teşekkürler

o zaman sorun ekmek
ekmek aslında besin değeri pek yüksek olmayan öyle boş boş yediğimiz bişey
günde 2 dilim yesek yeter bence
ama yeniyo işte bi şekilde
bence protein ağırlıklı beslenin
yani az ama kaliteli ve besleyiciliği yüksek yiyecekler...
diğer kısımlarda bence doğru besleniyorsunuz
akşamları deniz kenarında tempolu yürüme ya da bisiklete binme olabilir.
günde en az 10000 adım
telefon sayaçları sayıyor adımları, bi bakın bakalım çok mu hareketsizlikten oluyor kilo?

Benim eşimse tam tersi
Onu 7 yıldır bir kez olsun göbekli görmedim. Yemekten çok abur cuburla beslenmesine rağmen kilo almıyor
Bense tam tersi
Su içsem yarıyor hesabı .
Açıkçası çoğu erkekte çoğu kadın gibi evlilik sonrası kendine bakmıyor ve bunun adı " evlilik yaradı " olarak kalıyor .
Kadınlar genelde doğumdan sonra kilo artışı yaşıyor sanıyordum ben. Çocuk haricinde, kadının evlenince kilo alması harekete, günlük faaliyetlere bağlı bence. Siz evde misiniz çalışıyor musunuz bilmiyorum da

Son düzenleme:
Ağır olmuş bu da yahu.Gelen yorumları okuyamadım ama kendi istemesi lazım aynaya baktığında kendi görüntüsünü begenmemesi lazım belki diyet arkadaşlığı deneyebilirsiniz. Eşinizin oturarak çalıştığını yazmıştınız sanırsam açlığının sebebi yorgunluktan çok sıkıntı gibi psikolojik bir sebep olabilir her neye dayanarak yemek yiyorsa o noktayı kıracak bir çözüm üretmelisiniz eşiniz üzerindeki otoritenize bağlı olarak tabi.
Bir arkadaşa yazdım diğer sayfalarda. Kırıcı gibi duruyor burdan evet haklısınız. Ama benim söyleme şeklim öyle kırıcı değildi. Cilveli esprili bir konuşma esnasında tatlı tatlı söylenmiş bir şeydi. Kalbini kırmaya dayanamam ki ben onun :) Ama artık bir şeyler yapmam, onu gaza getirmem lazımdı. O da bu şekilde motive oluyor. Kilosunun ciddi anlamda arttığının farkında değildi gerçekten. Ben öyle diyince aynaya baktı hak verdi :)

Akıllı kadınlar çirkinleştiriyor aldıgı adamı ki kendinden gitmesin diye. Bir arkadaşım öyle demişti evlenince göbeklendirdim zevksiz kıyafetler giydirdim filan kimse bakmasın diye.

Kadınlar genelde doğumdan sonra kilo artışı yaşıyor sanıyordum ben. Çocuk haricinde, kadının evlenince kilo alması harekete, günlük faaliyetlere bağlı bence. Siz evde misiniz çalışıyor musunuz bilmiyorum da
Ben yenı doğum yaptım neredeyse
Yoksa kilo alan biri değilim
Ama cocukla alakası yok
Yer ıcer yatarsak elbet kıloya el verıslı oluruz

X