• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendim de ne oldu?

Ay fitil oluyorum ya şöyle düşüncesiz ve adap usül bilmeyen kv ve kp. Valla eşlerde de pek sorun yok çünkü anlamayan anlamıyo. Bir de oğullarına nazlari geçiyo ve erkekler de karım köylü oldu dedirtmemek için pek de bişey diyemiyolar anne ve babasına.Aslında yanlışın farkındalar da malzeme vermiyolar bize.. Bu durumu ancak biz çözeriz bize nazlari geçmez icabında ters konuşarak,surat asarak ya da açık açık bizim evimiz ayrı size her defasında uyamayiz kararlarimizi bize bırakın diyerek. Ay fenalık getiriyolar insanın içine bunlar ya,hepsi mi aynı olur tornadan çıkmış gibi.. Nefretlik geldi valla:KK47:

Şuan zaten istemiyorum bebek konuları açılmıştı bir sefer kp ben özel hastanede doğsun istemem devlette doğsun gibi boş konuştu ters ters bi baktım içim dolu dolu sanane adam demek istedim

Bu ne densiz adam ya. Benim kayın pederimde biraz tuhaftır.

Kendi kendine konuşur kendisi dinler. Bir zaman sonra konuşmalarını inan duymayacaksın bile..

anlamıyorum kv ler çok samimi olunca iyi olacaz sanıyorlar ama hiç sormuyorlar sen istiyormusun diye... mesafe koymak senin elinde.. bi anda olmaz tabi ama yavaş yavaş..

Kusura bakmayin esiniz hem sizi hem ailesini ezdirmeyecek madem oyle boyle yapsin bunlar gelin istesede istemesede biz gideriz oglumun evi ona noluyo havalarinda duzelir bunlarda zamanla sabir sakinlik saygi lazim o ikinizdede varmi ha soylede olur kavga kirginlik stres sinirlede olurda cok ta huzurunuz bozulur tavsiye etmem

Bu kv modelinden bende de var. Kesinlikle bahanelerden anlamayan, yilmayan, hep taktiklerine devam eden tipler bunlar. Bence al karsina kv ni, ciddi ciddi konus. Ben sizi kirmak istemiyorum ama bizde yeni evliyiz, ben canta gibi yaninizda dolasamam her yerde, her gittiginiz yere cagirmayin beni. Artik brnimde bir evim, yuvam var. Ben kendi duzenimi olusturmak istiyorum, baskasinin duzenine ayak uydurmak degil deyin. Ha birde hafta ici calistiginiz icin misafir agirlamakta zorlandiginizi, her hafta sonunu da onlarla birlikte geciremeyeceginizi, yalniz kalmaya da ihtiyaciniz oldugunu anlatin. Oglu istedigi zaman gitsin gorsun ailesini ama her defasinda sizi boyle magdur etmeye kimsenin hakki yok.

Bence esin de durumun sacmaliginin farkında ve böyle yaparak seni sindirmeye çalışıyor. O ne kadar inat ederse sen de et çünkü haklısın.
Ailesine taviz verme çatır çatır ne istiyorsan söyle. Eşine de dengeyi onun bulmak zorunda olduğunu yoksa bu gidişle ailesinden iyice soguyacagini ve görmek istemeyeceğini belirt.

Esinize cok konusmayin sadece soyleyin ve cekilin.Ama mesela kayinvalideniz sizden hayir cebabi aldigi halde esinize gelicez diyosa esinizin yaninda arayin ve musait olmadigimizi soylemistim unuttunuz sanirim esimde bos bulunmus baska zaman bekleriz deyin.
Sabah kapiyami dayandilar ben olsam acmazdim 1 saat oyalanirdim musait degilim derdim.Bir kere kapida kalsinlar akillanirlar.
Esinizde aslinda sorun cikaranin annesi babasi oldugunu malesef 3 seneden assagi anlamaz :)

• Beğen
Reactions: anu
Orman krali aslanda bagirir cagirir sindirir korkutur digerlerini orman kanunu uygulanmiyor sonucta insaniz.bagirarak seni korkutup sana zoraki itaat yaptiracak sindirecek seni itaat oyle zoraki degil icten ve severek saygi duyarak bunu anlasalar keske erkekler

iyi
Dün bu sözleri söylerken buldum kendimi. Evlilik bu mu gerçekten dedim. Daha önce de eşimin ailesi hakkında konu açmıştım. 5aylık evliyiz. Bu zamana kadar kavgalarımızın tek nedeni ailesi. 5 yıllık sevgililikte inanın doğru düzgün bir kavgamız olmamıştır. Eşimin ailesi evlenip 23 sene boyunca babanne ve dedeyle yaşamışlar o yüzden her şeyi beraber yapmışlar. Şimdi de istiyorlarki bizde öyle olalım. Azıcık fırsat versem her haftasonu onlarda olmamızı sürekli onları aramamı sürekli gidip gelmeyi hatta pazara markete bile isteyecekler. Anadolu yakasında oturuyorlar ama inanın o kadar yol onları hiç yormuyor araba olmasa bile kv değişiklik olur metrobüsle gelelim diyor. Eşimin iş yeri evlerine yakın bazen öğlen gidiyor yemek yemeye falan gitsin de. Ben mesafeli davranıyorum çünkü bu mırç mırç ilişki hoşuma gitmiyor. Benim ailem bize daha yakın ama bu zamana kadar haftaiçi gelmemişlerdir "Çalışıyosun kızım gerek yok yoruluyosun" diyolar ki öyle. Ama kv ve kpye haftaiçi misafirin bana zor olduğunu anlatamadım. Ertesi gün iş var ama saat gece 1 hala otururlar.

Aralık ayında eniştemi kaybettik çok üzüldüm teyzemlerdeydik kv ve kp'de geldi ağlamaktan üzüntüden çok kötü oldum bir de dönüşte bize geldiler kp benden çay istedi tatlı istedi oturdu keyifli keyifli ben ağlıyorum onlar başka şeyler anlatıp gülüyolar.

Başka bir zaman kv bize kendi teyzelerini davet etti büyük yaşlı teyzeler onların kızları toplam 15 kişi. Tamam dedim yeni evliyiz gelsin görsünler kp kv emekli "anne sabah erkenden gelmeyin kahvaltıyla uğraşmayalım ben hazırlıklarımı bir gün önceden yaparım" dedim. tamam dedi çünkü kp boğazına çok düşkündür isterde ister misafir gelecek onlar gelene kadar ben kpyi doyuramam. Tamam gelmeyiz dediler ama sabah 9'da beni arayıp biz geldik kapıdayız dediler çok sinirlendim eşime kızdım daha öncede buna benzer şeyler olmuştu.

Eniştem öldükten sonra memleketteki teyzem buraya geldi eşi ölen teyzemin yanında kalmaya. Memleket uzak 20 saat. Bu pazarda dönecek memlekete ve bir daha kimbilir ne zaman gelir durumları çok yok en son ben çok küçükken gelmiş İstanbula. Anneme cumartesi bize gitmek istediğini söylemiş tamam dedim. Bu ctesi de eşimin yengesi doğum yapacak Tekirdağ'da. Onlar meğer plan yapmışlar ctesi Tekirdağ'a gideriz diye. Kvyi aradım anne teyzem gelicek siz tekirdağa gitmek istiyomuşsunuz siz gidin biz sonra gideriz dedim ısrar etti vs neyse kabul etti. Ertesi gün beni aradı "Ne yaptın teyzen gelicek mi dedi evet anne konuştuk ya dedim. Cuma gelsin teyzem biz ctesi gidelim dedi. Anne haftaiçi benim için zor oluyo teyzem bi daha gelmez istanbula siz gidin biz sonra gideriz dedim." Birton ıvır zıvır çok sinirlendim şuan arayıp gidilcek mi diye sormuyorum bile.

Tabi bu olaylarda eşim bir kez bile arayıpta bizi zorlamayın ısrar etmeyin asla demiyor. Benle kavga ediyor ki kavgalarımızın tek nedeni onun ailesi.

Gelelim kavgaya... Eşimin 2 gün önce doğum günüydü kv aradı napıcaksınız dedi. Anne evdeyiz biz ilk doğum günü başbaşa olalım dedim." Eşimin kardeşi şehir dışında okuyo tamam dedi kardeşi de gelince evde yeniden kutlarız dedi böyle anlaştık. Ertesi gün eşimin yanına gitmişler akşama size çaya gelicez demişler. Benim eşimde olur gelin demiş hiç aklına gelmez zaten başbaşa kalma fikri. Aradı beni çok kızdım ben sürekli anneni arayıp bak unutma böyle konuştuk plan yaptık mı diyeceğim dedim birbirimize girdik. Eşime göre onları sevmiyomuşum onlar ailesiymiş benim söylediklerim zoruna gidiyomuş. Neyse eve geldik ben yine yemek hazırladım bişey olmamış gibi yedik içtik.

Dün akşam oturup konuşmak istedim. Çünkü biz hiçbir tartışmadan sonra oturup konuşmuyoruz eşim kaçıyor. Bunun gibi birçok şey yüzünden tartışıyoruz . Ona bu durumlardan sende hoşlanmıyosun biliyorum ama aileni uyar bize karışmasınlar biz ayrıyız bilsinler dedim. Onları bir daha arama sorma istemiyorum görüşmenizi dedi bağırmaya başladı. Telefonu fırlattı ortalığı tekmeledi yumrukladı. Kaldım öylece ağladım ağladım uyumuşum ne zaman geldi yanıma gece bilmiyorum. Sabahta uyandırdım ayrı zamanlarda çıktık evden. Asla ailesine bir şey söylemiyo söylettirmiyo ama bizim kavgalarımızın nedeni ailesi. Ben hiçbir zaman saygısızlık yapmadım onun ailesine ama samimi olmak mırç mırç olmak istemiyorum çünkü biliyorum rahat bırakmayacaklar.
de sen de suc esini mıh gibi cümleleri ezberleticem böylesine tabi daha yeni evlisin bilmezsin ben her zaman bak onlar sunu derse bunu de bunu derse bunu de de ayrıca kaynanan dogum gününe geldigind ehicbisey olmamıs gibi yaptıgın icin bu böyle devam eder buyuk bi kavga patlak bi gün kaynanan anlar artık gelilin hayatına karısıldıgında sorun cıkıyo diye

K V, görümce akşam 9'da 10'da ararlar sık sık, bazen açmayınca da niye acmadin derler.... sinirim ziplar. Allah kolaylık versin sana....

içim sıkıldı okurken..çok mu arıyorsunuz böyle adamları :KK64:
Allah başa vermesin imtihan gibi bi sülale :KK57:

Sanki kaynana inadına davranıyor gibi ya da balık hafızalı.
Sabah kahvaltıya gelmeyin dediğin halde 9da kapıya dikilmesi, başbaşa doğum günü kutlucaz dediğinde arayıp çaya geliyoruz demesi. Bana tehlikeli gibi geldi bu kv.
Biraz çığırtkan olursanız alt edebilirsin gibi geldi. Bunu eşine yansıtmadan çözmen gerek.
Beklediğin saatten önce gelirlerse onlar yokken nasıl davranıyorsan öyle davranırsın, başbaşa kalıcaz dediğinde bunu üç dört kez söyle gerekirse zili sök. Böyle devam edersen boşanmayı düşüneceksin.
Bence sen bu sorunu yenersin, başkalarının huzurunu bozmasına izin verme.

En iyi çözüm böyle kaynanaya haklı olduğun konuda küseceksin görüşmeyeceksin oda ailenin evliliğinin devamını sağlamak için
haddini bilsin , sürekli tartışma evliliği tehlikeye sokuyor otursun evinde hobi edinsin , akşam ,akşam sinirlendim

Erkekler nedense evlenince anneye dusuyor, esi ve annesi arasindaki dengeyi de koruyamiyor. Esiniz anne ve sizin aranizdaki dengeyi koruyabilecek birine benzemiyor. Annesini uzmeyim derken sizi eziyor. Fedakarligi sizden bekliyor.
Sanirim sizin annesiyle araya mesafe koyma zamaniniz gelmis. Konusmak cozum olmamis cunki kadinin isine gelmiyor. Siz de tavirlarinizla belli edin. Gitmeyin gelmeyin. Oglu cok istiyorsa gitsin gorsun onlari. Siz isim var zaten hafta ici calisiyorum hafta sonu evimin isini yapacagim deyin uzak durun biraz. Cok da yumusak yuzlu olmayin. Gerektiginde kirildiginiz seyleri de soyleyin bilsinler. Yumusak yuzluler hep kaybeder. Onlar sizi uzerken sizi dusunmuyorsa siz de onlari dusunmeyin.
Annem de erkek kardesim evlendiginde muthis degismisti. Bir seyleri bahane edip zirt pirt gider olmustu onlara. Ne kadar yapma etme desek de kaynanalik yapmak hosuna gidiyordu sanirim bizi dinlemez olmustu. Gittiginde gelini evde bulamasin bana neden haber vermedi diye triplere bile giriyordu. Kizcagizi telefonla arayip nerdesin diye soruyordu. Annemi taniyamaz olmustum. Erkek kardesim anneme yapma etme dese de annem bildigini okuyordu. Sonunda kizcagiz tavir aldi. Ugramaz oldu. Tamamen de ipleri koparmak iyi olmadigi icin gelip gitmeleri seyreklestirdi. Annem degisti mi peki? Hayir. Ama eskisi kadar da degil en azindan. Bize gelince ayni seyleri kvlerimiz bize yaptiginda kizan annem gelinine yapiyordu ve ben bu ikilemi anlamiyordum. Sanirim bu otorite kurma meselesiyle ilgili. Biz konussak da kar etmiyordu. Kardesimin cocuklari oldu. Simdi de torun gormeyi bahane ediyor

Kocana rest ceksende anlamaz .Senin gibi o ortalık temizliği,yemek cay derdine düşmüyor ki ..Karısı nasıl olsa yapıyor herseyi oh beyimiz rahat.İşten gelip birde bunla uğraş cok zor ya gsrcekten.
Bence bir günü eşine bırak cayı o koysn yemeği onla yap bulsşıkları yıkama o yıkasın sadece bi gün dayanmaz.Bunu yap lütfen .

sizi eleştirmek için değil sadece merakımdan soruyorum
siz evlenmeden önce hiç eşinizle başbaşa kalmadınız mı? hiç birlikte bir yerlere, tatile filan gitmediniz mi? hiç birbirinizin akrabalarına olan gelme-gitme sıklıklarını gözlemlemediniz mi?
k.vlalidenizin bu korkunç mıç mıç hali yeni değildir tahminen hiç mi uyanmadınız, nişanlıyken böyle ha bire gelinsin gidilsin şeyleri yapmıyor muydu?
kadın siz evlenince birden mi böyle oldu?

Back