Merhaba,
Daha önce bir çok arkadaşımız benim düşündüklerimi zaten yazmış. Öncelikle nişanlının fikri bana da çok saçma geldi. Evlendikten sonra ayrı şehirlerde yaşamak olmaz. Ayrıca nişanlın istanbulda yada Türkiyede kolay iş bulabileceğini mi sanıyor? İş bulsa bile o kadar zaman eğitim alıp master yapıp Türkiye ye döndüğünde sandığı kadar iyi bir gelir elde edebileceğini sanmasın. Türkiyede işsizlik diye bir sorun var. Kaliteli şirketler ve firmalar yurtdışında eğitim görmüş olsa bile deneyimi olmayan birini öyle kolayca işe almıyorlar. Buraya geldiğinde hayal kırıklığı yaşayabilir. Eğer aynı işe Yurtdışında eğitim görmüş biri ile yurtdışında eğitim görmüş ve o işte az bile olsa tecrübesi olan biri başvuruyorsa kesinlikle tecrübeli olan işe kabul ediliyor.
Nişanlını şu şekilde ikna edebilirsin. Masterını bitirdikten sonra Viyanada kendine çalışmak istediği alanda bir iş bulsun.Senin masterın bitene kadar deneyim kazanmış olur. Sen masterını bitirdikten sonra nerede yaşayacağınıza karar verirsiniz.
Eğer Viyanada kalmaya karar verirseniz. Kurulu düzeniniz viyanada olacağı için tek sorun senin iş bulman olur hiç zorlanmazsınız (Bu seçeneğe ikna etmen çok kolay olur ). Eğer nişanlının istanbul takıntısı devam ederse, zamanla çalışıp istanbuldan bir ev alırsınız ve istediğiniz zaman tatilinizi istanbulda geçirirsiniz zaten istanbul yaşamak için değil gezmek için güzel..
İkinci seçenek İstanbula gelmeye karar verirsenizde nişanlının iki yıllık yurtdışında iş tecrübesi olur ve bu tecrübe ile istanbulda is bulmakta zorlanmaz. Seninde evliliğin oturduğu için masterın bittiği için yeni bir şehre ve yeni bir hayata daha kolay adepte olursun. Sıkıntı yaşamazsınız.. İstanbul güzel bir şehir ama trafiği sorun, geçinmesi sorun,bunları hatırlat. Yaşadığın zaman o kadar güzel gelmiyor..
Altın vs. konulara girmiyorum. Söz verdilerse yapmaları gerekir ama artık Türkiyede yaşayan türkler öyle eskisi gibi altın derdinde falan değiller. Bende iç anadolu da doğdum büyüdüm ancak artık buralarda öyle 10 bilezik vs. olayları kalktı. Sizin aileniz ve orada yaşıyan Türkler hala bunları devam ettirmeye çalışıyor olabilirler maddi durumları elveriyorsa elbette yapılır neden yapılmasın ama maddi açıdan zorlanacaklarsa hiç gerek yok. Zaten o altınlar düğünden sonra senin ve kocanın olmayacakmı biraz eksik olsun ne olur ki..
Sonuç olarak umarım nişanlınızı orada yaşamaya ikna edebilirsiniz..Herşey istediğiniz gibi olsun..