- 23 Mart 2011
- 233
- 0
Selam arkadaslar, daha öncede yazmistim buraya bir derdim hakkinda. Busefer ki okadarda ic karartici degil ama yinede bi kac gündür kafami karistiriyor. :) Ah biz kadinlar, dimi?
Ben 5 aylik nisanliyim ve bizim dügünümüz 2012 yazin olucak. Ancak kisaca kisiliklerden özet gecmek gerekirse:
Ben: dogma büyüme yurt disindayim, egitim ailem herseyim burda kurulu, türkiyeye tatil amacli gidiyorum, cok seviyorum ama dedigim gibi sadece tatil olarak görüyorum.
Nisanlim: Buraya sadece masterini yapmaya gelmis, annesi türkiyede babasi burda, yani ayri anne-babasi. Sonra benimle tanisti vs derken nisanlandik. Onun hayran oldugu sehir istanbul. Herzaman orda yasamak istemistir. Üniversteyede orda baslamis zaten. Babasi haric bütün ailesi Türkiyede.
Simdi olay surda evlenince biz nerde yasicaz? Nisanlim istanbul istiyor tabiki, ama bende burayi istiyorum. Bende ilerde türkiyede yasamak istiyorum ancak suan icin degil. Nisanlim yakinda masterini bitiriyor, ben ise masterimi eylülde baslicam yani rahat bi 2 yilim var. Ve ben diyorumki Okulum bitene kadar en azindan burda yasayalim hem evliligimiz düzene girsin alisalim birbirimize. 4 yildir beraberiz ama sonucta hic beraber yasamadik kesin frkli olur diye düsünüyorum.
Nisanlimin suan okul yaninda yaptigi bi isi var tabiki egitimini bitirince cok daha iyi bi ise baslicaktir insallah ama suan icin markette calisiyor, parasi iyi. Ama kafasina takilan seyler var. Nisanlim hic türk dügünlerini görmemis ki sizde bilirsiniz altindi dügündü dernekti derken masraf cikiyor. Ben anlattim iste burda herkez geline 10 blezik 1 set takiyor en az yani benim aileminde gururu var benimde arkadaslarim cevrem vs var. Yoksa altin takacagimdan degil. Hic sevmem aksine. Ama yapilmasi gerek ve bizim adetlerimize göre bunlari erkek tarafi yapar. Sonrasina ev tutulcak, burdaki evler zaten ufacik olur genelde ben ona raziyim hani öyle cok lüks birsey istiyorum diye bi olay yok. Ama iste nisanlim icin bunlar cok yabanci seyler. Basta valla isine gelmiyor ondan öyle yapiyor diyordum ama yok cidden bilmiyor. Ailesi biliyor tabiki. Babasi ama ayni nisanlim gibi cok uzak bu konulara karisiyla konusmuyor etmiyor, ancak istemeye gelince yapariz ederiz dedi ama fissss nisanda bi kurus yardim etmedi. ettiginide geri istedi sonrasinda nisanlimdan. Cokmu karisik yaziyorum? Ama iste arkadaslar kafam cok karisiyor. Kaynanam sagolsun yardim ederim dedi ve nisandada etti cok iyi bi insan oguluna cok düskün bana cok düskün. Türkiyede baya evi var kadinin zamaninda yaptirmis kocasiyla felan filan gerekirse satarim evlerden birini size kral gibi dügün yaparim diyor ama bunu nisanlim kabul etmiyor. Onuda anliyorum sonucta annesi o evlerin kirasiyla geciniyor. Yazik bunca emege. Ama nisanlimin ne birikmisi var suan nede baska birseyi satacak edecek. 1 Yil icinde okadar altin ev dügün nasil yapicak kendi basina? Aileler tabiki yardim etmesi lazim ama dik kafali bunu kabul etmiyor. Benim ailem bile diyor bu devirde iki tarafta yardim etmeli biz elimizden geleni yapariz diye.
Ve sonuc olarak en son dün konustuk nisanlim dediki bu durumda bukadar altin dügün masrafi cikarsa mecbur istanbuldan ev tutariz ve annemin evlerinin kirasinin birisini aliriz durum düzelene kadar dedi. Ben ne olcam dedim? Sonucta evlendigimizde okulum bitmicek olucak ve nisanlimin bana verdigi süper fikir: Sen burda kalirsin ben gider orda düzenimi kurarim? cok sinirlendim halada sinirliyim. Ne demek ya bekar hayati sürdürcek gibi, istanbula gidicek, orda ev tutucak, tke basina evlendigimiz ilk yil hasret cekip o ev kurucak? Bu evlilik yürümez ilk bastan ayrilik olurmu hic? Bide ben evlencem ama tipis tipis baba evine dönüp orda kalcam? Akil mantik almiyor. Bende bunun üzerine ozaman bana burda ev tutucaksin ve ben kendi evimde yasicam dedim cünki baba evine dönmem, ne o öyle ayrilmis gibi. ah ah arkadaslar kafam allak bullak. Napcam ben. Onunla gidersem okul hayatim biticek, benim türkcem türkiyede okumaya yetmez. Ve ben bukadar emekten sonra birakmam okulumu.
Benim icin en iyi sonuc su olucak: Okulumuz bitene kadar burda yasayalim hem evliligimiz oturur hem birbirimize alisiriz sonra gideriz. Ben kendimi türkiyede hem yalniz hem caresiz hemde issiz gücsüz hissetcem ee buda evliligimi etkiler ilk zamanlarda. ´Ben hassas biriyim cok yüklenirim nisanlima oda bunu nereye kadar kaldirabilir emin degilim. Onu bi süreligine burda kalmaya nasil ikna edebilirimmmm
Yardim lütfen,
sevgiler
Ben 5 aylik nisanliyim ve bizim dügünümüz 2012 yazin olucak. Ancak kisaca kisiliklerden özet gecmek gerekirse:
Ben: dogma büyüme yurt disindayim, egitim ailem herseyim burda kurulu, türkiyeye tatil amacli gidiyorum, cok seviyorum ama dedigim gibi sadece tatil olarak görüyorum.
Nisanlim: Buraya sadece masterini yapmaya gelmis, annesi türkiyede babasi burda, yani ayri anne-babasi. Sonra benimle tanisti vs derken nisanlandik. Onun hayran oldugu sehir istanbul. Herzaman orda yasamak istemistir. Üniversteyede orda baslamis zaten. Babasi haric bütün ailesi Türkiyede.
Simdi olay surda evlenince biz nerde yasicaz? Nisanlim istanbul istiyor tabiki, ama bende burayi istiyorum. Bende ilerde türkiyede yasamak istiyorum ancak suan icin degil. Nisanlim yakinda masterini bitiriyor, ben ise masterimi eylülde baslicam yani rahat bi 2 yilim var. Ve ben diyorumki Okulum bitene kadar en azindan burda yasayalim hem evliligimiz düzene girsin alisalim birbirimize. 4 yildir beraberiz ama sonucta hic beraber yasamadik kesin frkli olur diye düsünüyorum.
Nisanlimin suan okul yaninda yaptigi bi isi var tabiki egitimini bitirince cok daha iyi bi ise baslicaktir insallah ama suan icin markette calisiyor, parasi iyi. Ama kafasina takilan seyler var. Nisanlim hic türk dügünlerini görmemis ki sizde bilirsiniz altindi dügündü dernekti derken masraf cikiyor. Ben anlattim iste burda herkez geline 10 blezik 1 set takiyor en az yani benim aileminde gururu var benimde arkadaslarim cevrem vs var. Yoksa altin takacagimdan degil. Hic sevmem aksine. Ama yapilmasi gerek ve bizim adetlerimize göre bunlari erkek tarafi yapar. Sonrasina ev tutulcak, burdaki evler zaten ufacik olur genelde ben ona raziyim hani öyle cok lüks birsey istiyorum diye bi olay yok. Ama iste nisanlim icin bunlar cok yabanci seyler. Basta valla isine gelmiyor ondan öyle yapiyor diyordum ama yok cidden bilmiyor. Ailesi biliyor tabiki. Babasi ama ayni nisanlim gibi cok uzak bu konulara karisiyla konusmuyor etmiyor, ancak istemeye gelince yapariz ederiz dedi ama fissss nisanda bi kurus yardim etmedi. ettiginide geri istedi sonrasinda nisanlimdan.
Ve sonuc olarak en son dün konustuk nisanlim dediki bu durumda bukadar altin dügün masrafi cikarsa mecbur istanbuldan ev tutariz ve annemin evlerinin kirasinin birisini aliriz durum düzelene kadar dedi. Ben ne olcam dedim? Sonucta evlendigimizde okulum bitmicek olucak ve nisanlimin bana verdigi süper fikir: Sen burda kalirsin ben gider orda düzenimi kurarim? cok sinirlendim halada sinirliyim. Ne demek ya bekar hayati sürdürcek gibi, istanbula gidicek, orda ev tutucak, tke basina evlendigimiz ilk yil hasret cekip o ev kurucak? Bu evlilik yürümez ilk bastan ayrilik olurmu hic? Bide ben evlencem ama tipis tipis baba evine dönüp orda kalcam? Akil mantik almiyor. Bende bunun üzerine ozaman bana burda ev tutucaksin ve ben kendi evimde yasicam dedim cünki baba evine dönmem, ne o öyle ayrilmis gibi. ah ah arkadaslar kafam allak bullak. Napcam ben. Onunla gidersem okul hayatim biticek, benim türkcem türkiyede okumaya yetmez. Ve ben bukadar emekten sonra birakmam okulumu.
Benim icin en iyi sonuc su olucak: Okulumuz bitene kadar burda yasayalim hem evliligimiz oturur hem birbirimize alisiriz sonra gideriz. Ben kendimi türkiyede hem yalniz hem caresiz hemde issiz gücsüz hissetcem ee buda evliligimi etkiler ilk zamanlarda. ´Ben hassas biriyim cok yüklenirim nisanlima oda bunu nereye kadar kaldirabilir emin degilim. Onu bi süreligine burda kalmaya nasil ikna edebilirimmmm
Yardim lütfen,
sevgiler