Evlendikten sonra nerede yaşayacağız?

kara_peri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
233
0
Selam arkadaslar, daha öncede yazmistim buraya bir derdim hakkinda. Busefer ki okadarda ic karartici degil ama yinede bi kac gündür kafami karistiriyor. :) Ah biz kadinlar, dimi?

Ben 5 aylik nisanliyim ve bizim dügünümüz 2012 yazin olucak. Ancak kisaca kisiliklerden özet gecmek gerekirse:

Ben: dogma büyüme yurt disindayim, egitim ailem herseyim burda kurulu, türkiyeye tatil amacli gidiyorum, cok seviyorum ama dedigim gibi sadece tatil olarak görüyorum.

Nisanlim: Buraya sadece masterini yapmaya gelmis, annesi türkiyede babasi burda, yani ayri anne-babasi. Sonra benimle tanisti vs derken nisanlandik. Onun hayran oldugu sehir istanbul. Herzaman orda yasamak istemistir. Üniversteyede orda baslamis zaten. Babasi haric bütün ailesi Türkiyede.

Simdi olay surda evlenince biz nerde yasicaz? Nisanlim istanbul istiyor tabiki, ama bende burayi istiyorum. Bende ilerde türkiyede yasamak istiyorum ancak suan icin degil. Nisanlim yakinda masterini bitiriyor, ben ise masterimi eylülde baslicam yani rahat bi 2 yilim var. Ve ben diyorumki Okulum bitene kadar en azindan burda yasayalim hem evliligimiz düzene girsin alisalim birbirimize. 4 yildir beraberiz ama sonucta hic beraber yasamadik kesin frkli olur diye düsünüyorum.

Nisanlimin suan okul yaninda yaptigi bi isi var tabiki egitimini bitirince cok daha iyi bi ise baslicaktir insallah ama suan icin markette calisiyor, parasi iyi. Ama kafasina takilan seyler var. Nisanlim hic türk dügünlerini görmemis ki sizde bilirsiniz altindi dügündü dernekti derken masraf cikiyor. Ben anlattim iste burda herkez geline 10 blezik 1 set takiyor en az yani benim aileminde gururu var benimde arkadaslarim cevrem vs var. Yoksa altin takacagimdan degil. Hic sevmem aksine. Ama yapilmasi gerek ve bizim adetlerimize göre bunlari erkek tarafi yapar. Sonrasina ev tutulcak, burdaki evler zaten ufacik olur genelde ben ona raziyim hani öyle cok lüks birsey istiyorum diye bi olay yok. Ama iste nisanlim icin bunlar cok yabanci seyler. Basta valla isine gelmiyor ondan öyle yapiyor diyordum ama yok cidden bilmiyor. Ailesi biliyor tabiki. Babasi ama ayni nisanlim gibi cok uzak bu konulara karisiyla konusmuyor etmiyor, ancak istemeye gelince yapariz ederiz dedi ama fissss nisanda bi kurus yardim etmedi. ettiginide geri istedi sonrasinda nisanlimdan. Cokmu karisik yaziyorum? Ama iste arkadaslar kafam cok karisiyor. Kaynanam sagolsun yardim ederim dedi ve nisandada etti cok iyi bi insan oguluna cok düskün bana cok düskün. Türkiyede baya evi var kadinin zamaninda yaptirmis kocasiyla felan filan gerekirse satarim evlerden birini size kral gibi dügün yaparim diyor ama bunu nisanlim kabul etmiyor. Onuda anliyorum sonucta annesi o evlerin kirasiyla geciniyor. Yazik bunca emege. Ama nisanlimin ne birikmisi var suan nede baska birseyi satacak edecek. 1 Yil icinde okadar altin ev dügün nasil yapicak kendi basina? Aileler tabiki yardim etmesi lazim ama dik kafali bunu kabul etmiyor. Benim ailem bile diyor bu devirde iki tarafta yardim etmeli biz elimizden geleni yapariz diye.

Ve sonuc olarak en son dün konustuk nisanlim dediki bu durumda bukadar altin dügün masrafi cikarsa mecbur istanbuldan ev tutariz ve annemin evlerinin kirasinin birisini aliriz durum düzelene kadar dedi. Ben ne olcam dedim? Sonucta evlendigimizde okulum bitmicek olucak ve nisanlimin bana verdigi süper fikir: Sen burda kalirsin ben gider orda düzenimi kurarim? cok sinirlendim halada sinirliyim. Ne demek ya bekar hayati sürdürcek gibi, istanbula gidicek, orda ev tutucak, tke basina evlendigimiz ilk yil hasret cekip o ev kurucak? Bu evlilik yürümez ilk bastan ayrilik olurmu hic? Bide ben evlencem ama tipis tipis baba evine dönüp orda kalcam? Akil mantik almiyor. Bende bunun üzerine ozaman bana burda ev tutucaksin ve ben kendi evimde yasicam dedim cünki baba evine dönmem, ne o öyle ayrilmis gibi. ah ah arkadaslar kafam allak bullak. Napcam ben. Onunla gidersem okul hayatim biticek, benim türkcem türkiyede okumaya yetmez. Ve ben bukadar emekten sonra birakmam okulumu.

Benim icin en iyi sonuc su olucak: Okulumuz bitene kadar burda yasayalim hem evliligimiz oturur hem birbirimize alisiriz sonra gideriz. Ben kendimi türkiyede hem yalniz hem caresiz hemde issiz gücsüz hissetcem ee buda evliligimi etkiler ilk zamanlarda. ´Ben hassas biriyim cok yüklenirim nisanlima oda bunu nereye kadar kaldirabilir emin degilim. Onu bi süreligine burda kalmaya nasil ikna edebilirimmmm

Yardim lütfen,
sevgiler

Merak ettim..
Nişan yapmadan önce bunları neden konuşmuyorsunuz?
"Siz sevdik birbirimiz hoppaaa takalım yüzükleri" derken aileniz de mi hiç sormaz evlenince neler yaşayacağınızı?

Seni mutlu etmeyen biriyle niye evlenesinki ?

Merak ettim..
Nişan yapmadan önce bunları neden konuşmuyorsunuz?
"Siz sevdik birbirimiz hoppaaa takalım yüzükleri" derken aileniz de mi hiç sormaz evlenince neler yaşayacağınızı?

aileler aslinda sordu etti ve bizimde kararimiz hep ondan yanaydi okullar bitinceye kadar burda yasancakti, ama simdi maddi durumlar yüzünden türkiye daha uygun diye düsünüyor nisanlim.

yok artık, o zaman okulun bitene kadar evlenmeyin.
istanbula niye bu kadar dönmek istiyor ki var bir iş ama çözemedim.
en mantıklısı dediğiniz gibi yurtdışında birlikte yaşamanız.
bence altın fln boşverin bunları yapabildikleri kadar yapsınlar altın çok almadılar diye gururunuz kırılmaz ama kocanızdan ayrı yaşarsanız kırılır bence.
siz de okul dışında part time bir iş bulursunuz o da sürekli bir işe geçer
ayrıca madem annesinin kiralarından birini almaya izin veriyor annesi size o kirayı para olarak yollasın hiç olmazsa yardımı olur.
ayrıca nerdesiniz bilmiyorum ama ben olsam hayatta dönmek istemezdim
ülkenin hali nereye gidiyor hiç belli değil, hatta fırsat bulsam ben de yurtdışına çıkmak istiyorum
devlette bir işim olmayacak olsa basıp gidicem ama ahh ahh neyse.

Seni mutlu etmeyen biriyle niye evlenesinki ?

Yanlis anladiniz sanirim, beni mutlu ediyor tabikide deli gibi seviyorum, benim korkum var sadece ayri yasarsak evliligin ilk yilinda evliligimiz saglikli olmazmi aceba diye düsünüyorum ve korkuyorum.

aileler aslinda sordu etti ve bizimde kararimiz hep ondan yanaydi okullar bitinceye kadar burda yasancakti, ama simdi maddi durumlar yüzünden türkiye daha uygun diye düsünüyor nisanlim.

Oooo öyle olmaz ki..
Madem öyle nişan sürecini uzatın derim.
Hem sözünü tutmuyor hem de okulnuz yarım kalacak! Bence kabul etmeyin.

Illaki istanbul diye tutturmuyor nisanlim ama hani herkezin kalbi isindigi bi sehir vardiryao nunkide istanbul. Ama türkiye olsun o ona bile razi yani. Kendi ülkesinde olmayi istiyor. Ama ben türkiyeden cok farkli bi yerde büyüdüm, ben viyanada yasiyorum burda kadina bakis acisi, egitimim isim herseyim burda. Ailem burda. Ben türkceyi daha simdi simdi düzgün ögrenmeye basliyorum. Türkiyedeki insanlara alisabilcekmiyim evet benim kültürüm ama yinede kültür farkliligi olucaktir ben misal burda karanliktada olsa aksam okullarim oluyor 10a kadar bazen ve ben rahatca kendim dönebiliyorum eve ve türkiyedekilerden duydugum sey gece 10-11 de kizbasina dönemezsin diyorlar. Ama ben bunlara cok uzagim bide ben herseyini kendi yapan bi insanim. PArt time is demisiniz ben suanda zaten aileme yük olmamak icin 4 yildir calisiyorum kendi masrafimi okulumu karsilyiorum. Türkiyedede yapabilirmiyim sizce? Saglik desen burda her yönde sigortan var. Veya en basitinden devlet bana para yardimi vericek ögrenci ve evli oldugum icin, türkiyedede böyle seylerle karsilasacagim mi?

Kirayi kaynana buraya yollasin demissiniz ama suan kira nekadar türkiyede bilmiyorum ama cok zararli bi is malum bizim paramiz türkiyde cok degerli ama türk lirasini cevirdigin zaman euroda pek bi faydasi olmuyor, tabiki hic yoktan iyi...

yorum icin tesekkürler

Oooo öyle olmaz ki..
Madem öyle nişan sürecini uzatın derim.
Hem sözünü tutmuyor hem de okulnuz yarım kalacak! Bence kabul etmeyin.

bende sizin gibi düsünüyorum sonucta benim ailem istemeye geldiklerinde dedi ne nisan dönemini uzattiririm nede kizimi türkiyeye yollarim diye ozaman evet dediler sözlerinin arkasinda dursunlar. ama aile aile degilki ana bi yerde baba bi yerde. babasi nisandan beri benim ailemle hic kontagi yok, ne ariyor ne soruyor. ee bizimkilerde biz kiz tarafiyiz diye tinlamiyor. ama nisanlimda mahcup oluyor, babasi yüzünden ama babanin dünya umrunda degilki. Ee annemlede kiminle konuscaklarini sasirdi...

öncelikle türkçen gayet iyi, ben 6 yıldır türkiyedeyim şuan senin kadar konuşamıyor olabilirim, geldiğimde hiç birşey konuşamıyordum
ama yinede okula gittim yani, zor oluyor ama oluyor, anlayışlı davranıyorlar, zaten master düşünüyorsan cok büyük ihtimalle türkçe olmayacak eğitimin
ikincisi en az 10 bilezik takın falan demek biraz ayıp değil mi yani? gururumuz var falan demişsin ama arkadasların akrabaların size ve erkek tarafına, takılan altın derecesinde mi değer verecek anlamadım
üçüncüsü, yurtdışında doğup büyüyen sensin, türkiyedeki nişanlın, nasıl hiç türk geleneklerini bilmiyor ki? gercekten cok enteresan. yanlış mı anladım acaba
sizin nişanınız -kusura bakma ama- biraz havada kalmış, yani ne olucak ne biticek biraz kararlastırılmalı önceden diye düşünüyorum, yok istanbul olmaz yok viyana olmaz olayına girmişsiniz ama olduda ikinizde iş bulamadınız istanbulda? ne yapacaksınız? veya viyanada ikinizde işsiz kalsanız? yani nişan biraz yanlış zamanda olmuş gibi geldi bana :26: en azından düğün yanlış zamanda olmasın, bu aradaki süreyi uzatın
tabi nişanlının çözümü gercekten süpermiş. ben olsam öldürürdüm heralde

istanbulun neresinde olduguna bağlı olarak da kışın akşam 7de gezemeyebilrsin de sokakta, gece 3te 4te tek başına gezedebilirsin, gözünü böyle şeylerle korkutma bence

Keşke nişanlanmadan önce herşeyi netleştirseydiniz.
Şimdi maddi durum yüzünden böyle oldu diyorsun ama sonuçta maddi durumunuzda değişen birşey yok.Nişandan önce de sonra da aynı durumdasınız sanırım.

Öncelikle ev satıp düğün yapma fikrinden vazgeçmenizi öneririm.Mülk almak kolay değil.
Düğün dediğin,1 gecelik bir olay.Zaten düğünde kuşsütü versen bile kimse memnun olmuyor.Düğün için ev satmak yazık bence.

10 bilezik ve set takması lazım demişsin.Neden ? Yani burada bile böyle bir şart yok.Herkes imkanı ölçüsünde takı takar.
Sen Viyana'da doğup büyümüşsün,oranın kültürüyle yetiştiğini söylüyorsun.Bunları öne sürmen tuhafıma gitti.

Evlenip ayrı ülkede kalmanız mantıklı değil.Nişanı uzatmak veya sen okulu bitirene kadar Viyana'da kalmak daha mantıklı.
Bu arada 2 önemli nokta var tabii.Nişanlının annesi İstanbul'da mı ? Ve nişanlın tek çocuk mu ?

öncelikle tesekkür ederim, türkcemi düzeltmeye calisiyorum bakalim hayirlisi :)

altin konusunda dedigim gibi ben belkide hic takmicam ama yani size türk dügünlerini biliyorsunuzdur eminim, altina türk milleti nekadar önem veriyor, nisanlima kalsa bi bilezik takip icimden bu geldi demek. Benim ailem ic anadoludan ve ordaki adetleri biliyorsaniz anlicaksinizdir, 10 bilezik halt etmistir yaninda. Ve benim babam istemeye geldiklerinde bizim örf adetimiz budur sudur diyip olayi bastan anlatti, benim zoruma giden simdi neden böyle davrailiyor, istemeye geldiklerinde olay farkliydi??

nisanlim türk geleneklerinden uzak cünki türkiyede yasamasina ragmen hicbirsey görmemis diyebilirim, annesi ne dügünlere götürmüs nede aile ortamina sokmus ogullarini kendi basina büyütüp tabiri caizse pohpohlamis ancak :)

tabiki issiz kalma riski heryerde var ancak suan nisanlimin cok kalitelide olmasa iyi bi kazancli isi var ve bunu benim okulum boitene kadar veya birikim yapana kadar sürdürebilir. Veya bu isi sürdürürken kendi egitimine göre is arayabilir viyanada.

siz baska bi ülkeden türkiyeyemi tasindiniz? Eger öyleyse nasildi o degisim?

Ev satma olayini zaten ne nisanlim neden ben kabul ederim, kimseye okadar yüklenmek mantikli degil.

Türkiyedeki dügünler takilar nasil oluyor görmedim bilmiyorumda acikcasi ailem ve arkadaslarimin hepsi dügündü burda oldugu icin ve buranin standarti diyelim daha dogru olur.

Nisanlimin annesi istanbulda degil karadenizli kendisi memlekette yasiyor, ve nisanlim tek cocuk degil, bi erkek kardesi daha var.

anladığım kadarıyla sorun altınlar ve maddi zorluklar...10 bilezik bir set vsvsvs kim koymuş ki bu kuralları hiç anlamam...altınlar standart olmazsa ne olur??10 değilde 7 olsa 5 olsa mesela...belki de hayatınızda çok sık görmeyeceğiniz insanlar "aferin bak 10 tane altını takıverdi koluna standartlara uydu" desinler diye mi??

altınla gurur oluyorsa...

okulunuzu birakmayın onda direnin ama altında direnmek bence garip...üstelik adam maddi açıdan zorlanacağı için İstanbul demiş yanılıyor muyum...

ha bu arada valla benim ablam ve eniştem aynı anda atamaları olmadığı için 1 yıl ayrı yaşamak zorunda kaldılar....

canım bence nikah yapın biz eşimle birbirimizi sevdik sonra dügün gereksiz masraf nikah yaprık 2 bilezik sözde 2 de nikahta taktılar insan bi,rbirini istedikten sonra millet ne der diye ayrılacak halimiz yok ya her kez durumuna göre şimdi 9 yıllık evliyim evimizde arabamızda oldu çok şükür ama zaman içinde bilezi k falan içinde alışmadığım yerde oturamam siz bulunduğunuz şartlara alışıksınız hem aile uzakta çok zor oluyor
yurt dışında nikah yapın evlenin yurt dışında yaşayın derim durumunuza görede ev tutun eşya alırsınız..

sonradan değişmeleri kötü olmuş canım evet bunda çok haklsın baştan kabul edip sonradan böyle davranmak da neyin nesi?
ben illaki istanbula gelin diye anlatmıyorum bunları, ama istanbul kötü biryer değil yani, emin ol bundan
benim teyzem gaziosmanpaşada oturuyor (muhtemelen semt söylemem senin için bişey değiştirmez bilemzsin pek ama), ordan kışın bi akşam 9da eve döneyim dedim eniştem cıkma dedi, bu saatte çıkılmaz tekbaşına dedi, ama şunu söyleyeyim dün gece kuruçeşmeden kandilliye 3te döndüm tek başıma. semtleri bilmiyorsundur ama, yani çoook farkediyor istanbulun içinde

bekarken kadıköyde oturuyodum, orda da öyle yani dert olmazdı 2ye 3e kadar arkadaslarımla eğlenip sonra tek başıma dönebilirdim

londradan geldim ben, geldiğimde hiç konuşamıyodum ama :26:
uyum sağlayabilmem için özel okula kaydoldum gelince. zaten dili türkçe olmuyor
bi süre insanları anlamakta zorlandım, mentalite açısından... ama başka birşey olmadı alıştım
londrada bizim oldugumz yerde hiiiç türk yoktu türk kültüründen bihaberdm ben
viyanada sizin bulundugunuz yerin öyle oldugunu sanmıyorum

Madem nişanlın İstanbul'da yaşamıyor,o zaman kalmaya razı etmen daha kolay olabilir.
Tek çocuk olmaması avantaj.Yani İstanbul'da yaşıyor ve tek çocuk olsaydı,annesini İstanbul'da yalnız bırakmak istemeyebilirdi.
Kendi memleketinde yaşamadıktan sonra,İstanbul da yeni ve yabancı bir şehir olacaktır.
Nişanlının İstanbul sevgisi ve hevesi varmış,güzel ama senin fikrin de önemli.

cemreeylul ün dediği gibi,herhalde sen Türk kültüründen büsbütün uzak değilsin.Oradaki Türklerle içiçe yaşıyorsunuz.Bu anlamda buraya alışman zor olmayabilir.Ama ailenden uzak olmak zor olur tabii.

ben aslinda derdimi tam anlatamiyorum, derdim altin para vs degil. Istemeye geldiklerindede maddi durumlari aynidir ailesinin ama neden kabul ettiler ozaman, pardon ama godaman godaman atiyorlardi siz isteyin yeterki biz iki katini yapariz diye. Eee buseferde benim ailelim ee simdi noldu cocukmu kandiriyorsunuz demesi normal. Yoksa ne ben ne ailem paragöz bi aileyiz altinda degiliz. Verilen söz tutulsun istiyoruz sadece.

Ablan ve enisten evlendikleri ilk yilmi ayri kaldilar, valla gözüme cok zor ve korkunc gözüküyor ama icimi rahatlattin demekki isteyince olabilir diyorsun. Tesekkür ederim :)

Evet haklisin ben 2 yil londrada kaldim orada nerdeyse hic türklerle arkadasligim olmadi, ama viyana öyle degil, bazen türkiyeden daha cok türk oldugunu düsünmüyor degilim :) Ama sunuda biliyorumki burdaki türkler ve türkiyedeki türkler coooook farkli, kültürleri kafa yapilari herseyiyle cok farkli yasiyorlar. Benim halam istanbulda ve kuzenlerimden görüyorum onlar cok farkli yetistirilmis biz cok farkli yetistirildik. Tabiki ailede cok önemli.
Ama dedigin dogru canim her semt her sehir farkli olucaktir. Ben misal ankaraya cok aliskinim ordada semtten semte fark ediyor. Nisanlim sadece istanbul diye tutturmuyor zaten daha cok ekmegimizi nerde bulursak orasi diyor :)

Burda kalmasi icin tüyolarin varmi :) Kadin silahlari malum :)
Ben bugün biraz yumusattim gibi, kendimin türkiyede belkide depressiona girecegimi ve ona yük olacagimi anlattim ve ben burda kendi ayaklari üstünde duran bi kiz olarak türkiyede bunu basaramazsam piskolojim icin iyi olmayacagini felan anlattim oda hak verdi. Oda kabul etti hem evlilik hem yeni bi sehir belkide iliskimizi zedeleyebilir dedi, ondan riske atmayalim felan dedim hayirlisi olur insallah felan dedi. Benim nisanlim cok anlayisli biri güzel konustugun zaman beni dinler yeterki sessiz sakin anlatayim köpürürsem ters gidiyor :) Ama iste baska neler diye bilirim ailem burda dedimmi benim ailemde türkiyede diyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…