Evlendikten sonra kendi ailenin soyadını da kullanmak

2012 bu kanun ilk çıktığında ben direk iki soyadı kullandım. Soran olursa " babamın soy adından vazgeçemem, çocuklarımla soyadım aynı olsun istiyorum , mecbur eşiminkini de aldım diyorum." 😂😂

Kim ne diyebilir ki?

Önceleri kullanmak için dilekçe vermedim veya nikah kıymadan önce bunu bildirmedim ama soyadımı seviyorum ve bu yüzden eski soyadimi da eklemek için dilekçe yazdım. Kabul edilmiş, artık ikisi de sistemde var. Ama bu durum sizce evlilikte sorun edilecek bir şey mi? Eşime söyledim laf arasında ve sorun olmaz dedi geçti. Anladı mı emin de değilim ama neyse. Velhasıl, bunu sorun eden birisi olursa veya yadırgayan, özellikle eşimin ailesinden birisi, ne cevap vermeliyim ki hem kırılmasın hem de sınırını bilsin?
Yani hususi söylemezseniz kimsenin umrunda olacağını sanmam.

Çift soyisim kullanıyorum çift isimliyim ve bayağı uzun. Kimse yorum yapmadı ailelerden. Günlük yaşantımda 2. İsmimi ve babamın soyadını kullanıyorum. Fatma Ayşe Çelik Yılmaz diyelim. Ayşe Çelik kullanıyorum 😂
10 yıllık evliyim. Oğlum okula başlayınca eşimin soyismini de eklemeye başladım.
Çünkü geçenlerde oğlumun okul dolabına eşimin soyismini yazacaklarına benimkini yazmışlar. Hoşuma gitmedi değil ama eşim görmeden düzelttirdim. Başka da bir sorun yaşamamıştım 10 yıldır 😂

Önceleri kullanmak için dilekçe vermedim veya nikah kıymadan önce bunu bildirmedim ama soyadımı seviyorum ve bu yüzden eski soyadimi da eklemek için dilekçe yazdım. Kabul edilmiş, artık ikisi de sistemde var. Ama bu durum sizce evlilikte sorun edilecek bir şey mi? Eşime söyledim laf arasında ve sorun olmaz dedi geçti. Anladı mı emin de değilim ama neyse. Velhasıl, bunu sorun eden birisi olursa veya yadırgayan, özellikle eşimin ailesinden birisi, ne cevap vermeliyim ki hem kırılmasın hem de sınırını bilsin?
Kimi ne ilgilendirir?

Ne münasebet ya? Kım ne dıyecek? Ben yıllardır ıkısını de kullanıyorum. Eşime de sormadım bile bunu zamanında. Benım soyadım benım kararım😂 biri bişey derse öyle de bacım dert etme.

Benim soyadım güzel değildi kullanmak istemedim ama kullanacak olsam da kimseyi sallamazdım.Niye aldın diye sorulan bi şey mi ya bu ben hiç denk gelmedim 😃

Tansu çillerin kocası bile aldı soyadını yeni değil herhalde
Çiller kendi soyadını vermedi tatlım, eşi mahkeme kararı ile çiller soyadını aldı. Tansu hanımdan bağımsız olarak yani. Kanunda böyle bir madde yok. Sadece özgür irademizle mahkemeye verip istediğimiz soyadı alabiliyoruz, yoksa evlendimm eşime ben soyisim vericem gibi bir durum yok. Yanlış bilgi vermeyelim :dua:

Ne gibi bir sorun olacak?
Bunu sorun eden adamla olmaz zaten.
Biz işlemler sırasındayken ben direkt söyledim. Eşimden bunun icazetini alacak da değilim. Bunu “erkeklik” meselesi gören bir adam kırodur benle işi olmaz.
Nasıl normal görüyorsunuz bunlar için izin almayı anlamıyorum gerçekten

Ben iki soy isimi de kullanıyorum eşim her defasında şaka yapar senin soy adın... bu der ama diğer adımı da kullandığımda bişey demiyor yani bence bunun kararını sen vermelisin buna karışmamalı.

yeni kanuna göre isterse evlenmeden önceki soyadını kullanabiliyor kadın artık.
ben de çift soyadı kullanıyorum kısa olduğu için ikisi de sorun olmadı.

Ben nikah başvurusu yaparken görevli memur kendi soyadını da kullanmak istiyor musun dedi evet dedim, ben söylemeden o sordu zaten.
Eşimde gülerek memura, bende eşimin soyadını ekleyebilir miyim dedi 🤣
Memurda yakında o da olacak gibi bir şey söylemişti.
Niye sorun olsun ki ayrıca? Bunu sorun edecek biriyle olmamalısınız zaten.
Ben kendi soyadımı çok seviyorum ve kendi soyadımla bir kariyer yaptım.
Diplomalarım, aldığım plaketler, belgeler hepsinde kendi soyadım yazıyordu.
Bu sebeple kesinlikle olması gerekiyordu.

Ay 2025 yılındayız yaa. Hala bunları dert edinen var mı ? Ayrıca hangi akraba nerden bilecek benim hangi adı soyadını kullandığımı ? Durup dururken ben kendi soyadımı da kullanıyorum demezseniz kimsenin haberi olmaz. Hadi bi yerden gördü diyelim gelip aaaaa sen kendi soyadını da mı kullanıyorsun ne ayıp falan mı diyecekler. Ben 2 soyadlıyım. Tek soyadı kullanmak için de mahkeme kararı gerekiyor sanırım. Sadece ilerde çocuğumla soyadım farklı olmasın diye uğraşmıyorum yoksa 5 dk düşünmem. Sosyal medyada hala kendi soyadımı kullanıyorum. Eşimin ailesinden 1 kişi de çıkıp neden böyle demedi. Arkamdan konuşuyorlarsa bilemem de kimse o kadar boş değildir bence yaa. İşi gücü bırakıp milletin soyadını konuşacaklarsa ne diyebilirim ki 😂😂😂

Eğer eşiniz sorun etmiyorsa başka kimsenin sorun edebileceği bir mevzu değil. Ben olsam “kocamla biz böyle uygun gördük” derim

Kardeşimin eşi de çift soyad kullanıyor. Bu çok normal bir şey. Bunu sorun eden, "böyle evlilik mi olur neden eşinin soyadını almadın "diye soran kişinin aklından şüphe ederim. Ailemden hiçkimse neden sadece bizim soyadımızı yazdırmadın kimliğe diye bir şey sormadı. Sorsalardı yengemden önce ben dalardım olaya.

Ben de iki soyadı kullanıyorum. Çünkü öyle istedim. Kimseyi ilgilendirmez. Bazı konularda o kadar da söz hakkı vermeyin kimseye.

Back
X