- Konu Sahibi chocolategirl
-
sevgılı mervecım arkadaşımız çok yaralı, şuan barışma fıkrı bıle onurunu kırıyor ona da hak verelım. ıyılık için söyluyorsun bılıyorum ama bu kız cok cektı bu olmamış adamdan.ne dıyelım gerısı onlara kalmış.dogrusu neyse o olur ınşaaalah. sevgıler tatlım
Evet kocan gerçekten karaktersiz ve kişiliği oturmamış bir insan. Kusura bakma ama ona insan demeye dilim varmıyor. Yaptıklarının cezasını bu dünyada olmasa öteki dünyada inşallah çekecek. Hep dua et Allaha sana yardımcı olması için. Ben de dua edeceğim.
Bence (bu benim fikrim) neden hayatının en güzel yıllarını bir hayvanı eğitmek için harcayasın ki. Ben olsam senin yerinde daha gencim güzelim der kendi hayat koşullarımı daha ileriye götürmek için kendime yatırım yaparım. İlla biriyle evlenmen de gerekmiyor bence bu insandan ayrıldıktan sonra. Zaten Allah korusun ben bu olayları yaşasam bir daha evlenmeyi düşünmem, günümü gün ederim. Ama ben bekarım ve hiç evlenmedim. Evlendikten sonra insan psikolojisi nasıl değişiyor bilemem ama ben bunları duyduktan sonra evlilikten soğudum iyice. Bu olayları yaşayan bir tek sen değilsin, bir çok insan bunları yaşıyor ve susuyor, boyun eğiyor neden çünkü ekonomik özgürlükleri yok ama sen çalışıyorsun kendine yetebilirsin. Gelirin yeterince iyiyse ayrı bir eve bile çıkabilirsin yok eğer istemiyorsun annenlerin yanına çık derim ben. Şu anda içinden senin için söylemesi kolay diyebilirsin ama ben de bir kaç tane erkekle çıktım ve sana tavsiyem hayatta hiç bir erkeğe güvenme... Kendini geçinderecek kadar paran olduktan sonra neden evlenesin ki, gez toz, rahat batıyor mu? Her akşam yorgun argın iş dönüşü ona yemek hazırla, temizlik yap resmen onun kölesi oluyorsun. Bir kere ipini kaptırdın mı o seni oynatıyor.. Ağır konuştuysam herkesten ve bütün evlilerden özür dilerim ama bunlar benim düşüncelerim. Arkadaşın yaşadığı olay da bunu kanıtlıyor. Herkese saygılar....
Kadının İnsan Hakları Projesi'nden Psikolog Pınar İlkkaracan söyle açıklıyor:
"Manevi şiddet insanı içine alan bir davranış. Çünkü doğrudan zekamız, davranışlarımız özelliklerimiz aşağılanıyor. Kadın çalışmak istediğinde erkek sen çalışamazsın ki, zaten çalışsan bile ne kadar para getireceksin' diyor. Her hareketini yargılıyor, çevresinden koparıyor, eve hapsediyor, yaşam alanını daraltıyor. Kıskançlık perdesi arkasında sürekli kontrol ediyor. Gerekirse çocukları bir tehdit unsuru olarak kullanıyor. Kadın da bütün bunları içselleştiriyor. Bunları doğru kabul ediyor, 'ben onun sayesinde varım' diye düşünüyor. Manevi şiddet, fiziksel şiddetten daha derin yaralar açıyor kadında."
vala canım burda karar senin ben yıpranmış bi sevgi istemiyorum dolu dizgin aşk istiyorum diyosan boşanacan
yok ben bu adamın içindeki iyi adamı çıkaram onu adam etmekse evet adam edecem diyorsan bir şans daha verecen
ben de senin gibi bir defa iyi bi dayak yedim tekme tokat dudağımı patlattı
çünki ona (psikolog die tanıtmıştı kendini msnde)mutluluk oyunu oynadıpımı
onu sevmediğimi ve boşanmak istediğğimi söledim
oda geldi hakaretler bağırmalar çağırmalar ve kanlı bi final
unutuldumu evet ertesi gün
çünki eşimde çok üzüldü asla bunu yapacak biri diildi çok sinirlenmişti
beni kaybetmek istemediğini gördüm orda ve birbirimize o günü unutmak için söz verdik
birbirimizin güzyaşlarını sildik ve sarılarak uyuduk
ve eşim şimdi daha çok sarıldı evliliğimize
daha anlayışlı daha cömert
yani ben onun içindeki kötü adamı öldürmeyi başardım
kendimden ödün verdim dayak yedim hakaret işittim
yıprandım ama
biliyorumki artık eşim bunu yapmaz
eski hatalarını bidaha tekrarlamaz
boşansak bile ben ardımda sersefil bi adam bırakmış olmıycam ve onun için üzülmiycem
çünki ben bana düşeni sevgimi aşkımı yıpratmak pahasına yaptımm.....
şimdi sen karar verecen ya yıpranmış ama kötünün karşısında yılmamış kazanmış bi kalpmi olacan
yoksa yoruldum artık yıpranmak istemiyorum diyim bırakacanmı
ikisinide yapmak hakkın
hiç kimse seni yargılayamaz
bu seninle kişiliğinle alakalı
umarım bundan sonra mutlu olursun hiç bir zamn pişman olmazssına.s.
benım dudagım patlamadı belki...
seninki kadar siddetli bir dayak yemedim ama nihayetinde canimi cok yakti.
ama benim esim senin ki gibi bana sarilmadi ya da uzulmedi bunu yaptiktan sonra.
en azindan ben bunu gormedim ki 5 dakika sonra uyumustu bile...
ben bitirmesem bile esim bu isi gonlunde coktan bitirmis canim,bu cok belli...
tabii ki aileme "kizinizi artik sevmiyorum istemiyorum"diyemez,nasil desin.
ama o agir laflari soyleyecek kadar nefret etmis benden.
asla ozurdileyecekmis gibi bir hali yok(ben zaten istemiyorum orasi ayri)
benim esim kaybettikten sonra anlayacak artik ben bunu goruyorum.
bu evlilik bitecek,ben bana o hakaretleri eden insanla ayni yataga girmek istemiyorum artik.
bir insan eline,diline sahip olacak,olamiyorsa ozur dilemesini bilecek...bu adamda hicbiri yok.
ben yapmadim mi? ben de yaptim.ben de ona hakaret ettim,ben de el kaldirdim..beni cildirtti..ama noldu,defalarca ozur diledim,hem de hakli oldugum cildirttigi halde...onu sevdigim icin gozyasi doktum,ona sevgimi,pismanligimi ispat etmek icin ne gururm kaldi,ne onurum...ama ben kendimden verdikce,o daha fazla dedi...daha fazla daha fazla...bir turlu yetemedim,bir turlu unutturamadim.her ufak seyde yuzume vurdu...dun gitmis aileme,taa 7 ay onceki olayi anlatmis...
bir ay olmustu evleneli,esim 5 yildizli bir otelde yer ayirtmisti yemek icin...haberim yok,bir yere gidecegiz dedi sadece..gidince cok memnun oldum ama esimin tavirlari inanilmaz orayi tanir gibiydi,yemek yiyecegimiz salonun yerini biliyor,garsonlar ismiyle hitap ediyor filan(meger hepsini ayarlamis,bana hava basacak ya sırnaşık şey )ben de ani bir kiskanclik icine girdim,ne yapayim ..dedim ki: "daha once biriyle geldin mi buraya?" bu da nasil oldu bilmem,bana soyle dedi :"hilal bu yaptiginla hevesimi sonduruyorsun.memnun olup,tesekkur edecegin yerde sordugun soruya bak!" dedi..hakliydi..bana hakliligini gayet de guzel aciklamisti..:"haklisin ozurdilerim askim,bir an kiskandim napiym" dedim.ve kapadim konuyu...
gitmis bunu aileme anlatmis,iste ,hilali suraya goturdum de bana bunu etti de falan filan... yahu bu simdi cok buyuk bir hata mi? ben de bu filmi gordum diyince,kimle gittin diye sorulara az maruz kalmadim. benim hosuma gider esimin beni kiskanmasi,ne bileyim...bunu olay diye aileme anlatmis ki nihayetinde bana hatami gosterdi tek cumleyle ve ben de donup ozurdilemisim... nedir yani bu simdi ...( hilal benim hevesimi oldurdu diye anlatmis)
canım benim hatayı düzeltmek için iki tarfında istekli olması lazım
eşinden böle bi talep gelmiyosa
savaşmanın daha fazla yıpranmanın hiç anlamı yok allahım yolunu izini açık etsin
umurım bundan sonra hayatında asla keşkeler olmaz üzülme
o insan üzülmeye bile değmez
canım benim yaa a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?