- 13 Mart 2013
- 4.279
- 69
çağla ben de senin gibi becerikli ve ben de adanalı olsam misafir alırdım ama değilim işte ne yapayım ya :44:
ben de bu kadayıfı sorucam şimdiiii tepsiye hiç yağ koymadan sadece kadayıfları serptin ve şekeri de üzerine koyup mu fırına verdin, kaç dereceye verdin?
ben tereyağlı seviyorum amma velakin topak topak oluyorum, onunla uğraşmak istemiyorum. çözüm de bulamadım, en iyisi tereyağsız yapmak di mi:44::44:
mutfak çağladan sorulur arkadaşlar
ayyy çok teşekkür ederim Krizzzz çok mutlu oldumm.....ama benimde bilmediğim cok sey var tabiki
bence sende olabilirsin isteyen herkes yapabiliri.....öğrenilmeyecek bi şey değil ki bu....o işten zevk almasını bileceksin....zevkle yapacaksın iştahla yapacaksın bak bakalım nası oluyo o zamn....zaten öyle yaparsan onu yedrecek insanlar arayacaksın....evine misafir çağıracaksın hehee
kadayıfları fırın tepsisinin içinde parçaladım...ufacık oldu hepsi.....150 derece fırında(önceden ısıtılmıs)sürekli takip ederk arada bir çıkarıp tahta kasıkla karıştırarak(topaklanmasın diye)kızarmasını bekledim...ama cabuk kızarıyo....basından ayrılma.....on dk takipte ol yani....bide üstü kızardıkça karıştır ki hepsi aynı renk olsun.....baktın hepsi aynı renk....fırından çıkar üzerine sekerini serp ve karıştır.....fırını kapa mtepsiyi içine koy...fırının sıcağıyla kalsın.....bu kadar canım....
tereyağlı seviyosan da genişçe bi tavaya tereyağını koy...içine parçaladığın kadayıfları at...kavur sürekli karıştırarak....kızarınca çıkar geniş bi tepsiye dök.....iyi kavurursan topaklanmaz krizimmmm