- 15 Mart 2011
- 4.308
- 1
İnşallah kriz kendimden çok onu düşünüyorum.canım bu endişeleriniz yok etmek ve her şeyin iyiye kötüye gitmesi sizin elinizde, bu hep aklında olsun. onun için korkma bence, güzel şeyler istiyorsan güzel şeyler yaparsın zaten. hiç karşılaşmadığımız problemlerle karşılıyoruz evlilikte, onun için bu konulardaki problem çözme bcerimiz kısıtlı. onu da yaşaya yaşaya çözeceğiz inşallah. baldan da korkma, vajisen bile en kolay çözülen problemlerden biri.
ne güzel bir eşin var, hayat sana güzel canım
günaydın kızlar iyi haftalar
Gerçekten aştın mı bu korkularını? Bizim aileler pek iyi geçinmiyor gibiler. Görünürde hepsi birbirinden iyi ama işin içine girince farklı davranıyorlar.Buda beni ürkütüyor.Daha evlenmeden bize ne yapacağımızı öğretiyorlar.Benim yanımda farklı sevdiceğin yanında farklı konuşuyorlar.Haliyle bunu gören annemde benim için çok üzülüyor.Bana hissettirmemeye çalışsa da benden daha çok korktuğunu namazlarında dua ederken görüyorum.Duyuyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Keşke daf iyi veya kötü olsalar öyle garip bir durum ki anlayamıyorum.cnm benim sende benim gibi düşünüyorsun kıyamam ya bende bu düşüncelerimi engelliyemiyordum ama inan bana herşey okadar güzel olacak ki buna inan sadece hiçbir sorun yaşamayacaksın kötü düşünceleri kov kafandan sakin ol ve iyi şeyler düşün balayın çook güzel geçecek allah'ın izniyle ben ne olduğunu anlamadım bile heyecandansakın vijiysem falan deyip kasma kendini o özel geceyi kendine ve eşine zehir edersin aman diyeyim cnm inan korkuttukları gibi bişi değilmiş anlatılanlar hep hurafe aileyide takma kafana herkes konuşuyor önemli olan sizin yararınıza olanları duymanız sizi yıpratacak sözleri sakın duymayın aileleri sustırmak zor ama duymamak yıpranmamak sizin elinizde yuvanıza evliliğinize sahip çıkıp mutlu olacaksınız
Canım benim önemli olan da içine sinmesi zaten eminim çok güzellerdir güle güle sağlıkla kullan her şeyini
günaydın solitary
*
Elif bence çok güzel olmuştur evininsan özene bezene yapıyor herşeyini hevesle.
*
Haticem o senin elinde evet çevrede çok kötü örnek var ama birey ne yaparsa kendine.
İnşallah kriz kendimden çok onu düşünüyorum.
O kadar iyiki bazen acaba benden iyisini mi hak ediyor diye düşünüyorum.
Gerçekten aştın mı bu korkularını? Bizim aileler pek iyi geçinmiyor gibiler. Görünürde hepsi birbirinden iyi ama işin içine girince farklı davranıyorlar.Buda beni ürkütüyor.Daha evlenmeden bize ne yapacağımızı öğretiyorlar.Benim yanımda farklı sevdiceğin yanında farklı konuşuyorlar.Haliyle bunu gören annemde benim için çok üzülüyor.Bana hissettirmemeye çalışsa da benden daha çok korktuğunu namazlarında dua ederken görüyorum.Duyuyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Keşke daf iyi veya kötü olsalar öyle garip bir durum ki anlayamıyorum.
Elif hoş geldin.
Haklısın ama biliyorsun bize çok müdahale var ve bende artık yoruldum. Herkesin gönlünü yapmaktan adım atacak halim kalmadı.
Son kriz çeyiz serme olayı... Kvdem olmaz o eski adet şimdi kimse yapmıyor.Annemse "yapılacak siz kız alıyorsunuz ve doğulusunuz adetleri bizden daha iyi bilmelisiniz" diyor. Kv'dem "ben gelmeyeyim o zaman siz gidin bizden gelecek kimse yok"diyor annemde "gelmezse söz olur" diyor. Ben sıkıntıdan patlamış kendimi berbat hissediyorum. Aşkımsa üzüldüğüm için üzülüyor.
valla aştım denilemez ama aşmasam ne olacak evliliğim yıpranacak ben çok konuşurum diline vurmuş derler ya benimde dilime vuruyor ama yapmamaya çalışıyorum eşim bu durumdan rahatsız oluyor nede olsa ailesi ama görseniz nasıl yapmacıklar daha düğün günü değişti iyi dediğim kayınvalidem suratı asık dolaştı bütün gün sanki üstüne kuma geldimama düğünümde nasıl eğlendim anlatamam hiçbirşeyi düşünmedim dün eltimin kızının doğum günüydü 2 senedir çocuğu hediyeye boğdum hanfendi ne bir kıyafeti giydirdi ne bir oyuncağı verdi eline bende dün neden hediye almadığımı pat diye söyledim görgü meselesidir böyle şeyler beğenilmesede giydirilir falan diye aman küçük şeyler ama insanın canını sıkıyor gücüme gidiyor ama yapacak bişi yok bu insanlarda böyle kaç sefer arkamdan konuşurlarken duydum eşim çoğu durumda hak veriyor ama kimi durumlardada kızmıyor değil senin nişanlının sana karşı tavrı nasıl ailesinin konusu açılınca
inan bendede aynısı oldu kvdem eltimde çeyiz serme olmadı gün gün gittik yazdık halamlarsa olmaz öyle şey kız çıkacak bu evden çeyizleri çıkacak diye tartıştılar ee sonunda kız tarafının isteği oldu tabi hemde davullu zurnalı onuda istemediler ya sizin yine anne babanız var başınızda bende o da yok herşeye kendim göğüs gerdim bide eve iğne kadar katkısı olan insanların övünmesi yokmu sanki onlar evlendirdiler iyice çileden çıkıyorum
canlar nişanlımın bu ay sonu doğum günü bekar son yaş günü.O gece uçakla yanıma gelecek ben ona unutamayacağı bişey yaşatmak istiyorum güzel fikirlerinize yardımlarınıza ihtiyacım var:26:
Yok o hep yanımda Ailesine kötü bir şey söylemiyorum zaten.Olayı anlattığımda da acaba ben nerede hatalı davranıyorum ki annen böyle söylüyor diyorum.Oda benim hatam olmadığını söylüyor. Genellikle her şeyi içime attığım içinde çok kızıyor. Dün anneler günü hediyesi aldık gittik eve suratı 5 karış ne gerek vardı. Bizde vardı zaten vs. bir sürü şey söyledi.Aşkım yüzüne baktı. Sonra yemek hazırlayayım dedi.Yemek yedik. Çeyiz serme olayı konuşuldu yine bende gülümseyerek yapacağız. Zaten aracıda abim ayarlayacak gideceğiz dedim. Yine ben gelmeyeyim dedi.Aşkın yüzüne baktım anne o ne biçim laf geleceksin tabiki dedi. Yine gerildik.
bayanlar bide size danışmam gereken bişi var gelin mevlüdü nezaman yapılır bir hafta oldu bizim evleneli bir hafta daha beklemelimiyiz yoksa bu hafta sonu yapsak mı acaba ?
biz yapmadık :44: niye ve nasıl yapılıyor?
evde bereket olsun diye kuran okunur mevlüt okunur dualar edilir bir çok yerde adettir evde kuran okunması lazım hayır bereket için
1 sene boyunca taze gelin sayılırsınız istediğiniz zaman yaparsınız diye bişiler buldum nette ama ben çok arasının açılmasını uzamasını istemiyorum ama daha düzenimde oturmadı okadar insanı nasıl ağırlarım bilmiyorum çalışınca zor oluyor
canım çağla gelsin, sana yardımcı olur inşallah. o yapmıştı. ama ben yapmadım, Kuranı kendim de okurum ya. gerçi benim yapmama sebebim hiçbir akrabanın olmaıdğı bir yerde yaşamamız galiba, hiç bahsedilmedi zira :44: