Evlendik muradımıza erdik-2013 gelinleri sohbet yeri

Çağla anlatır mısın neler oluyor

kızlar bir de sizlerin yardımına ihtiyacım var. anneme sormaya cekiniyorum eminim ki kızacak ben derken dinlemedin diye..

şimdi çamaşır makinasında iç çamaşırı için ayrı program var fakat ben ona tüm çamaşırları atabilir myim? yani renkliler ,şifonlar,pamuklu külotlar ya da bu renki çamaşırlarla beyaz atletler atılır mı?

beyaz atletleri yıkarken gri boxerlar da onlarla yıkanır mı :44::44::44:

kafam çok karışık..

kitabını okudum ayrıntılı açıklama da yok...

yünlüler de mesela yünlü beyaz 2 tane var. sırf onun için makina calıstıramam eeeeee diger yünlülerle beyaz yünlüleri yıkayamam.. nasıl yapcam

Aslım anacığın dövmesede kim dövsün,insan bakmaz mı anacığın elline,insan merak edip çamaşır makinesi etrqafında dolaşmazmı,Koçişin fırça ye de gör o zaman

iç çamaşırları için ayrı programda yıkama bence canım :44:
ben tek programda , günlük 50 derecede hepsini beraber yıkıyorum.
beyazlar ve grileri,açık renkleri , havluları renk vermeyecek şeyleri bir arada yıkıyorum.
koyu renk , pantalon vs ayrı yıkıyorum.
renkli çamaşırlarla beyaz atarsan karışabilir :44:
benim beyaz çamaşırlarım mesela hafif pembe olmuştu ilk yıkadığımda

Son düzenleme:
aslı bu konuda ben de muzdaribim ve genelde az çamaşırla makineyi çalıştırıyorum. zaten makinemin sadece bir programı tam kapasite kullanmaya izin veriyor.
genelde renkliler penyeleri bir yıkarım.
grili çamaşırlar da dahil beyazları bir yıkıyorum, beyazlarda belki ton farkı olmuş olabilir, farketmedim ama :44:
genelde 30,40,60 dereceleri kullanıyorum.
renkli çamaşırlarımı renklilerle birlikte atıyorum.
öyle bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte :44:

o bende de oldu renklilerin arasına beyaz camasırım girmiş rengi çıktı gri pembe arası

heh havluları soracaktım bende. beyaz havluları beyazlarla mı yıkıyorsun..

renkli havlular peki :44::44:

beyaz çamaşırlar 90 derecede yıkanmıyor mu ? ya da ön yıkamalı yapıp 60 derece mi?

bende ortaya karısık yapcam bakalım ne cıkcak

Aslım anacığın dövmesede kim dövsün,insan bakmaz mı anacığın elline,insan merak edip çamaşır makinesi etrqafında dolaşmazmı,Koçişin fırça ye de gör o zaman

o zor biraz fırça atacak

normal yıkamayı biliyorum heralde canım ince ayrıntıları merak ettim ben

çağlaaaa kendinii o adını bilee göremediğimm müziklerin arasından çıkarıppp bizim aramıza döner misinnnnn

canım ben sağlıklı diye piyasa deterjanları kullanmıyorum, doğrudan satış yapan bir marka kullanıyorum. o da doğal olarak çok etkili değil.
60 derecede yıkamaya başlayıp suyu aldığına emin olduktan sonra kapatıyorum. o suda bekliyor çamaşırlar. birkaç saat sonra tekrar başlatıyorum, öylece 60'da yıkıyorum. hem de tasarruf yapıp kendimi doğaya katkıda bulunmuş gibi hissediyorum
genelde kullanma kılavuzlarında şu programda şu şekilde yıkarsanız, şu programla yıkamış gibi olursunuz yazıyor. onu uyguluyorum hasılı

Oya yeni işinden dolayı gelemiyor mu foruma:44::44:

Çağla nereye gittin? telefonunu da kapatmışsın fevri davranma lütfen sakin ol.

kriz bu güzel bi fikirmiş bende öyle yapıyım

beyaz havluları beyaz çamaşırlarla ,
renkli havluları renklilerle beraber yıkıyorum ben canım..

Son düzenleme:
Aslı, kriz konuşmalarınıza bakınca pişman oldum.
Annem geçen çamaşırları makineye at dediğinde aman çok işim var diyip çıktım.
Annemde görürsün sen evlendiğinde bu şekilde dik başlılığının cezasını dediydi.:18::18:

doğru demiş miş miş
bu haftasonu çamaşırları sen atabilirsin, gerçi makineden makineye sistemler değişebilir

Haklısın lakin ne mutfağa girmek istiyorum nede banyoya haftasonu ütülerle başım dertteydi.
1 saat ütü yaptırdı annem

1 Saatmi
gözünü korkutmak gibi olmasında canım sen bence alış şimdiden 1,5 - 2 saat yapmaya evlenince zorlanırsın yoksa
ben 2 kişi ne kadar olabilir diyodum ütü için,şimdi korkulu rüyam ütü :44:

ben renklileri beyazları biliyordum ama

havlular nasıldı..

beyazlarla gri camasırlar olur mu? sorun sorun..

birde annemin makinasında 2 program vardı standart.

makinaya alısamadım ki ben daha bir sürü program derecesi ayrı deviri ayrı ne nasıl kitapcık okumaktan anlayamamaktan sıyırcakmısım gibi oluyor.

ütü mü ben biriktircem ütüleri toptan yapcam 2 saat sürer bence de..

ama iyi ki philips azur almısım diyorum jilet gibi yapıyor.

havluları normal çamaşırlarla yıka işte canım , ben öyle yapıyorum
ayır renklerine göre gitsin

kızlar Çağlayla konuştum sizlere de selamı var. geç yazdım ama

sinirli ama sakin o

Oyanın da işleri çok yoğunmuşş

Canım ütüden nefret ettiğim için gidip bu ütüden aldım.
Hayır korkarım aşka zorla yaptırtcam ben ütü:26:

Sanırım ben hergün ütülü giyiyorum daha fazla sürecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…