Evlendiğim icin cok pişmanım…

ladygilt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
95
67
88
Arkadaslar iyi akşamlar herkese.. 3-4 aydır evliyim eşimle 1 1.5 yıl gibi kısacık bi sevgililikten sonra evlendik.aynı iş yerinde calısıyoruz ve orda tanıştık. Evlenmek icin acele eden taraf hep oydu. Ben daha erken desemde tripleriyle sözleriyle hep ben ikna edilen taraf oldum. O zamanlar gerçekten evlenilecek bir insan olarak görüyordum kendisini. Cünkü bir önceki ilişkim şiddet, zorbalık yüzünden baya beni yıpratmıstı. Bi nevi sıgınagım olmustu esim. Yeniden birine güvenmek, birini sevmek, sevildigini bilmek hissetmek benim unuttugum duygularımdı hepsini eşimde yaşadım tüm bu duygulara kapılıp aileme söyledm ve isteme vs hızlandırılmıs sekilde oldu herşey. Aslında nisanlılık evresinde esya konusunda bile o kadar tartısıp ters düştük o kadar cok kavga ettik ki strese dayanamadım vücudumda yaralar cıktı, kendimi hasta ettim. o zamanlar her olayda tartısıp bana “tamam ileride bakarız olmazsa bosanırız” bile dedi. Ben aptal gibi herşeyi kabul ettim. Sogumuştum eşimden, içimden olmasını istemiyordum ama bişeyler olmak zorundaymıs mecburmusum gibi ısrar ettim evlenme konsuunda. Ailemde bunu hissetmiş olacak ki kafana yatmadıysa olmuyorsa bırak dediler yine dinlemedim. Sonuç kendim ettim kendim buldum simdi evliyiz ama 3 4 ayın 1.5 ayını zaten küs geçirmişizdir. Baslarda cok anneciydi evde olan biteni anlatır küstügünde annesigile giderdi en son kıyameti kopardım simdi anneciliği törpülenmş durumda yine küsüyo ama en fazla ya yatk ayırıyor yada oda değiştirip baska odada takılıyor barısana kadar. Hiç düzgün iletişimimiz yok, ortak paylaşımlarımız yok. aksamları işten gelince yemek hazırla sofra topla o elinde telefon bi kanepede ben birinde böyle geçti aylarımız. hic özel bir günde de yapmıyoruz bunları. Dogum günümde bile herşey o kadar sıradandı ki bir hediye ile ki o da süpürge kutladı, o gün evde olmamıza ragmen yine yemek temizlikle geçti günüm. Sagolsun hediyeyi düşünms ama o gün özel hissetmek istemiştim yemege gitmek aklına bile gelmiyor. Gidelim diye ben söyledigimde ise mırın kırın ediyor benimde hevesim kaçıyor. Cinsellik deseniz sayılı, terapiste gidelim diyorum arastırıyorum öylece kalıyor üzerine düşmüyor. Aileme giderken ben hep yalnız gidiyorum onlarda bişeyler hissediyorlar üzülüyorlar. Bosanmayı düşünüyorum tüm bu sebeplerden bosanılır mı hiç bilmiyorum. Cok mutsuzum, boşansak aynı iş yerinde nasıl olur boşanmasam nasıl başa cıkabilirim bu mutsuzlukla hiç bilmiyorum. Bu evlilik düzelir mi yoksa uğrasmadan bitirmelimiyim?

Tüm bu sebeplerden boşanılır, insanlar bu sebeplerden boşanıyor genelde. Kadın ruhundan anlamayan erkekler kadına evliliği zindan ediyor. Hele küsen erkek, erkek değildir bence. Allah sabırlar versin.

Ama daha yeni evlisiniz alışma süreci tabi ki olacak. Göz önünde bulundurun bunu.

Meraba evlilik dinamikleri belli olsa da kişilere göre değişebilir. Amacım olumsuzluğa itmek değil ama mutsuz başlanan evlilikler genelde mutsuz sürüyor yaşadıklarınızı ve sorunlarınızı siz biliyorsunuz ama çocuk düşünüyorsanız bir süre erteleyin. Bir evlilik danışmanına gidin ve eğer sorunum çözüldü tamam diyorsanız çocuk yapın. Yoksa ileride hem çocuğu hem kendinizi mutsuz bir evliliğe mahkum edersiniz. Aşılamayacak hiçbir sorun yok buna inanın. Hemen bitirin demiyorum ama bir profesyonel destek iyi gelebilir. Baktınız ozaman da olmuyor. Kararınızı verirsiniz. İnşallah mutlu olursunuz.

Tesekkür ederim gerçekten cok zor anlaşılmamak, anlaşılmayı beklemek, talep ettigin icin suclanmak

İletişim başta kopmuş. Tek taraflı çabayla çok zor. Yerinizde olsam tek taraflı bir çaba göstermezdim. Boşanın demeyeceğim bu sizin kararınız olmalı. Bir süre kendinizi geri çekin, üstüne düşmeyin. Umursamayın. Birde böyle deneyin. Belki bir adımı olur.

Tesekkür ederim gerçekten cok zor anlaşılmamak, anlaşılmayı beklemek, talep ettigin icin suclanmak
Bir şeyler yazmıştım.
Düzeltme:konular karıştı

Anlaşılmayı beklemeyin, anlatın. Küsmeyin iletişim kurun. Bence günümüzğn en büyük problemi bu, kendime de bir özeleştiri. Zıtlaşma bir evlilikte, ilişkide olmamalı. Erkek alttan alan taraf olmalı bence.

Son düzenleme:
Umarım artık mutlu olurum. cocuk zaten bir tane büyüyememis kocaya sahip oldugum icin hiç düşündügüm bir şey degil o düşünceden de sogudum Tesekkür ederim tavsiye icin

Ben pek umut vaadeden birşey göremedim.sorunlar fazla.

Evet bunu da denedim, hatta bazen haklı olsamda ben gittim nafile. Beni cezalandırma huyu var ben bundan nefret ediyorum. Bi plan yaparız ters düşen bişey oldu mu o plan iptal edilir sebep benim yanlıs bi hareket yapmam veya söylemem olur. O daima kendini haklı cıkaracak birşey bulur hep beni suclar. Bende buna tahammül edemiyorum.

Düzelmesi için şey olması lazım, kocanızın kafasına saksı falan düşmesi.

Çünkü bu anlattıklarını adamın bizzat karakteri. Tek motivasyonu eve geldiğinde yemek hazır olsun, temizlik yapılsın. Süpürge almasından belli.

Boşanılır mı bu sebeplerden, pek tabi boşanılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…