Evlemmek uzereyken konustugum bir konu yizunden duşunecegini soyledi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Attraente senin yorumunu sürdüğüne sevindim.Cunku sen de çocuklu bir adamla evlisin.Sizde nasıl oluyor bu mali işler bahseder misin?

Eşimin benden hiç bir talebi olmadı, kendi düzenim zaten vardı, evi ihtiyaçlarımıza göre revize ettik ve beraber ödedik her şeyi, nafaka zaten ödeniyor , eşim kendi evini de onlara vermiş, nafaka tüm ihtiyaçlara yetmediği için ay içinde ilave harcamalarda oluyor ama eşim dengelidir, örneğin çocuk yeni bir bilgisayar istiyorsa fiyatına bakar , bana danışır, şu kadar taksit ödeyebilir miyiz diye sorar, ona göre bütçe yaparız. Benim de benim paramı yiyorlar düşüncem asla olmamıştır. Ancak tabi ortak keseden harcama yapınca eşimin içine sinmiyor bazen, örneğin bu ay 2000 fazla harcamışsak, bir iki ay sonra aynı tutarda parayı birikim hesabımıza atıyor, ben birikim hesabı diyorum ama o senin paran diyor =) Eşim çocuklarına artık benimde bir evim var demeyi bilir, bundan bir yıl önce bana artık işi bırak, 25 sene olmuş daha ne kadar çalışacaksın, herkese yeteri kadar emeğin geçti dedi, bir yılda tüm hesabı kitabı yaptı ve ben 2 hafta önce işi bıraktım, çokta içim rahat, beni zorda bırakmayacağını bilirim. Evimiz, arabamız, eşyalarımız hepsi senin emeğin artık sen biraz sefa sürmeyi hakettin dedi, asla aklımda yoktu işi bırakmak ama baktım ki bazı şeyleri kendisi yapmak istiyor, ar ediyor ben harcayınca ona hak verdim ve bıraktım. Hakkaniyetten bahsettiğim bu, eşim bana kıyamaz, eş olmanın gereği de bu bence, bende ona kıyamam, hiç pazarlık yapmadık, her şey kendiliğinden gelişti, 5 yılda bu düzene ulaştık.

Eşimin benden hiç bir talebi olmadı, kendi düzenim zaten vardı, evi ihtiyaçlarımıza göre revize ettik ve beraber ödedik her şeyi, nafaka zaten ödeniyor , eşim kendi evini de onlara vermiş, nafaka tüm ihtiyaçlara yetmediği için ay içinde ilave harcamalarda oluyor ama eşim dengelidir, örneğin çocuk yeni bir bilgisayar istiyorsa fiyatına bakar , bana danışır, şu kadar taksit ödeyebilir miyiz diye sorar, ona göre bütçe yaparız. Benim de benim paramı yiyorlar düşüncem asla olmamıştır. Ancak tabi ortak keseden harcama yapınca eşimin içine sinmiyor bazen, örneğin bu ay 2000 fazla harcamışsak, bir iki ay sonra aynı tutarda parayı birikim hesabımıza atıyor, ben birikim hesabı diyorum ama o senin paran diyor =) Eşim çocuklarına artık benimde bir evim var demeyi bilir, bundan bir yıl önce bana artık işi bırak, 25 sene olmuş daha ne kadar çalışacaksın, herkese yeteri kadar emeğin geçti dedi, bir yılda tüm hesabı kitabı yaptı ve ben 2 hafta önce işi bıraktım, çokta içim rahat, beni zorda bırakmayacağını bilirim. Evimiz, arabamız, eşyalarımız hepsi senin emeğin artık sen biraz sefa sürmeyi hakettin dedi, asla aklımda yoktu işi bırakmak ama baktım ki bazı şeyleri kendisi yapmak istiyor, ar ediyor ben harcayınca ona hak verdim ve bıraktım. Hakkaniyetten bahsettiğim bu, eşim bana kıyamaz, eş olmanın gereği de bu bence, bende ona kıyamam, hiç pazarlık yapmadık, her şey kendiliğinden gelişti
İşte tulipa şunu hissetmen lazım bu arkadaşın hissetiğini hissetseydin eğer sende canla başla ne lazımsa yapardın her kadında yapar öyle mi böyle mi aklında bin tane soru olmazdı olayda bi eksiklik yanlışlık olduğunu şu yorumdan bile anlıyabilirsin

Eşimin benden hiç bir talebi olmadı, kendi düzenim zaten vardı, evi ihtiyaçlarımıza göre revize ettik ve beraber ödedik her şeyi, nafaka zaten ödeniyor , eşim kendi evini de onlara vermiş, nafaka tüm ihtiyaçlara yetmediği için ay içinde ilave harcamalarda oluyor ama eşim dengelidir, örneğin çocuk yeni bir bilgisayar istiyorsa fiyatına bakar , bana danışır, şu kadar taksit ödeyebilir miyiz diye sorar, ona göre bütçe yaparız. Benim de benim paramı yiyorlar düşüncem asla olmamıştır. Ancak tabi ortak keseden harcama yapınca eşimin içine sinmiyor bazen, örneğin bu ay 2000 fazla harcamışsak, bir iki ay sonra aynı tutarda parayı birikim hesabımıza atıyor, ben birikim hesabı diyorum ama o senin paran diyor =) Eşim çocuklarına artık benimde bir evim var demeyi bilir, bundan bir yıl önce bana artık işi bırak, 25 sene olmuş daha ne kadar çalışacaksın, herkese yeteri kadar emeğin geçti dedi, bir yılda tüm hesabı kitabı yaptı ve ben 2 hafta önce işi bıraktım, çokta içim rahat, beni zorda bırakmayacağını bilirim. Evimiz, arabamız, eşyalarımız hepsi senin emeğin artık sen biraz sefa sürmeyi hakettin dedi, asla aklımda yoktu işi bırakmak ama baktım ki bazı şeyleri kendisi yapmak istiyor, ar ediyor ben harcayınca ona hak verdim ve bıraktım. Hakkaniyetten bahsettiğim bu, eşim bana kıyamaz, eş olmanın gereği de bu bence, bende ona kıyamam, hiç pazarlık yapmadık, her şey kendiliğinden gelişti, 5 yılda bu düzene ulaştık.
Iste bu zamanla olusur.Neden zamana bırakmadı baştan görmek anlamak istedi..Ben illaki kendi capimda katkı yapacaktım ona.Kiyamayacaktim bazen.Bunlar zamanla ve guvenle olur.Neden daha fazlasını pesinen bekledi.Bu durumu garantiye alip öyle evlenmek ister gibi Öyle sakınacak biriysem evlenmeyecek gibi..Zamanla olacakti herşey.. Belki bazen kavga ederek oturacaktı..

Bunlari açık açık söyleyemedim gurur yapıyor diye ama biraz bahsettim ;"Parasini sakınacak deyip evleneyim ozaman "dedin.Bana verdiğin değer nerde burda "dedim.Yok öyle birşey nasıl düşünürsün ben senle maddi kaygılarla evlenmiyorum falan demişti.

Bu arada kızlar;kızı annesiyle hiç görüşmüyor.Annesi pek aramazmış bunları.Zaten kız çok kucukken ayrılmışlar .Oğlu bazen görüşüyormuş.Bir ara gitmiş bir yıl kalmış geri babasını tercih etmis..Annesi bir ara evlenmis ve hiç aramamış bunları.Sonra boşanmış.

Son düzenleme:
Biz kendi kendimize yazıyoruz işte benim mesaj sayım 20 olmuştur bu konuda. Kendimi övmek için falan demiyorum benim de hata yaptığım konularım var, ben tulipanın yarı yaşındayım okudukça çıldırdım nasıl göremez diye. Bunları 42 yaşında bir insanın görmemesi imkansız. Görüyor ama işine öyle geliyor belki de bilemeyiz. Hep bi bahane buluyor biz adamı anlattıkça. Bana "dua edelim beni kayıtsız şartsız sevsin" demişti. Ondan sonra ben iptalim zaten.
Adama sinir oldum o ayrı da sen de ayrı bi olaysın yani...Asla vazgeçmeyen takıntılı kadın modelisin...Boşunaymış buraya yazılanlar...Yiğidi vur hakkını ver diyorsun...Size mutluluklar

Flash Tvnin ibretlik hikayelerinden birini izliyor gibiyim.
Her an bir yerden sarı bıyık falan çıkacak gibi hissediyorum.

Kadını tamamen parası için isteyen adam, adamı takıntı yapmış ne denirse densin evlenmek için tutturan kadın.

Bölümün sonu nasıl olacak onu merak ediyorum.

Kadını tamamen parası için isteyen adam, adamı takıntı yapmış ne denirse densin evlenmek için tutturan kadın.

Bölümün sonunda Perihan Savaş çıkıp özetleyecek ve ibret verici cümleler söyleyecek. Sonra Tulipa'nın resmi çıkacak altında sarı yazı yazacak:
"Tulipa T. 42 yaşında. Evlenmeyi her şeyden çok istiyordu. Ama bu evlilik onun mutsuzluk sebebi oldu."

"X Bey. 43 yaşında. Tulipa'nın maaş kartıyla mutlu. Borçlarını ödedi ve ev sahibi oldu. Çocuk yapmayı düşünmüyor"

"Çocuklar, 20 yaşındalar. Üvey anne sayesinde yurt dışında okuyup ev sahibi oldular. Şimdi ise öz anaları kıymete bindi"

Ben kınamıyorum...Belli bi yaşa gelmiş hala düzen kuramamış, aileden destek yerine köstek gören baba sevgisi almamış bazı kadınlarda bu şekilde olması normal malesef...Bi yerden yakaladığını bırakamama gibi bi takıntılı psikoloji...Bunu aşmak için farklı adamlar tanıması lazım

Allah koruyor seni bence, bırak gitsin
Geri bas diyen adama bir de yalvaracak mısın
Senin kazancın üzerine hesap yapıyor resmen ve sen kimseye de anne olmak zorunda değilsin, evliliğin amacı bu olmamalı zaten
Yerinde olsam bir dakika düşünmem, böyle bir adamla hayat birleştirilmez, nesine güveneceksin bunun, çalışmasan bırakacak seni tek derdi kendine sponsor bulmak, olmaz olsun öyle evlilik

Konu sahibi bak bir de bu var...Allah'ın koruması...Hiç böyle düşündün mü neden bu kadar zora girdi olay diye

Konu sahibinin gözünden onun psikolojisinden bakıyorum şimdi; konu sahibi bu kişiyi bıraksa sıfırdan birini bulması gerekecek...Şimdi adamın evleneceği ümidiyle ayakta kalıyor, arabasını eşya almak için satması da en büyük kanıtı ona göre...Yani tam yaklaşmışken tam tam olacakken kendi hatası nedeniyle adam yine geri kaçtı...O kadar hassas yani adam...Sonra mesajlaştılar adam iyice kızdı gitti...Yine konu sahibi hata etti yani yoksa adam evlenecekti...Şimdi burda tek amaç adamı geri döndürüp tekrar ikna etmek...Yazarken bile yoruldum..Ama bi erkeği takıntı yapanlarda enerji hiç bitmez yerlerde sürünürler gururlar ayaklar altına girer ama o evlenme ümidi hiç bitmez...Bahanelerle savaşırlar yıllarca malesef...

Bence adama de ki senin borçlarını ben kapatacağım. Cocuklarını da yurt dısında okutacagım..eşyaları da ben alacagım nikahla beraber de bakalım ne diyecek...o seni test etmiş ya bu sefer de ben test ettim dersin

Adam oyalıyor evlenmez. Evlense bile çocuk meselesi yalan olacak, aradan yıllar geçecek ve tulipa menapoza girecek. Adam zaten oyalayarak boş yere 1 yılını yemiş. Yaşını almış insanlar 1 yıl neyin flörtünü yaşayacaklar benim bildiğim duygu ve mantık varsa 5 6 ay içinde evlenilir. Adam daha düşüneceğim diyormuş. Pehh. Çünkü çocuk meselesinde rahat. Büyümüşler, düzenleri olmuş. Adamın tek derdi para çekeceği atm. Biz bunu yaşamasın diye çabalıyoruz işte ama sanmıyorum bizi dinleyeceğini
Bu tipler bencil olur
Kendi çocuğu var ya düşünmez bir daha çocuk
Rahatına bakar
Kadının olmamasını ister hatta

Kizlar bir yildir bir ikiskim var.Burda son birkaç konu onla ilgili.
ilgisizligini çektim bir yıl.Sevdim, değer verdim ..Oğlunu ikna etti sonunda arabayı sattı eşya almak üzereyken özensiz davranışları yüzünden eşya almayı erteledim(meğer 500tl kapora vermis bana soylememis) Sonra yine ilişkime normal devam ettik.
Zaten o bana güzel yaklaşsa yelkenlerim iner ama o öyle değil..

Oğlunu iki yıl sonra yurtdışına para değeri düşük bir ülkeye okumaya göndereceğini söyledi (ailesinin yaninda).Şuan maaşının çoğu geçmişte yaptığı borsa borcuna gidiyor .O da 2 yıl 8 ay sonra bitiyor..Ben bazı sözlerinden maaş kartı beklediğini anlamistim.Bu tür maddi beklentiler beni üzüyordu.Evlenmeden konuşup temiz bir sayfayla evliliğe girmek istedim.(Tabi pişman edildim)

Ben oglunun yurt disi olayini konuştum.Sahsen bana gereksiz gelmişti kendi çocuğum olsa yine de gereksiz görürdüm.Hani ikinci öğretimler var.Bunu söyledim.Kararli olduğunu gördüm.Olabilir.
Su dikkatimi cekti.Tam 2 yıl sonra göndermek istiyor ama borcu 2 yıl 8ay sonra bitiyor.Nasil göndereceksin dedim.Fazla mesai yaparım biriktiririm dedi.Ev alıp sonra pirimim dolunca emekli olmak istediğimi söyledim.O da ev almak istiyordu esasen.Cogunluk taksitleri benimkiyle odesek son taksitleri de sen ödesen ne güzel olurdu.Oglandan sonra bari yapmasan"dedim(kızını da kesin olmasa da göndermeyi dusunuyordu).. Tabi bozuldu.Pirim dolunca emekli olmamı istemedi.Ben de söz veremem dedim..

Ertesi gün sen benim çocuklarıma ana olamazsın hiç başlamamalıydık dedi.Ben onu üzdüğünü fark ettiğim için özür dilerim dedim.Cok açıklamalar yazdım.Sen bu meselelerden kiymetlisin dedim.Ertesi gün de evine gittim.Guzel karsiladi.
Bir hafta geçti yine arıyor soruyor ama ben artık evlenmek eşya almak istiyorum.Daha bir ilgisizlik sezdim.Bir mesaj yazdım bir sonraki aşamaya geçelim yada düşünmüyorsan bitirelim diye.

Ertesi gün buluşma ayarladı.Bir korkuyla gittim.Ve düşüneceğini söyledi.O arabayı satıp yatak odası ve oturma grubu alacaktı.Oturma grubunu sen al benim daha masraflarım olacak demişti.Halbuki yeterdi.Ben yetmediği yerde yardım edeyim demistim.Sonrada oturma grubu alayim haki perdeleri en al ozaman demistim.Diger eşyalar zaten var.Ben de onun almadiklarini alacaktim klima masa ayakkabilik mutfağa ek dolap vs.Altin alma demistim ama yok almak lazım demişti.kupe kolye...Ben buna 7bin de para vermiştim parca parca önceleri araba için..Onun birini geri istemiisim. ..Işte bu diyalogu sevmemiş.. O dialologu sevmemiş..Beni denemişmiş.

Dusunecem dedi..20 gun oldu .Bu buluşma da iki hafta once.Ama iki haftadır canım demeyi anında kesti daha az aramaya başladı..

Ben evine gittim sık sık aramı iyi tutmak için..
Seni engellemiş gibi olmak istemiyorum bildiğin gibi yap ama sen böyle beni düşün demistim gidip geldikçe..

Teli birkerede açmaz nerdeyse bir yildir. ona laf ediyorum artık bu olay üstüne iyice kudurdu.hicbitsey dedittirmez oldu
.Dün buluşma ayarladım.. Ben daralıyorum ne olacağız diye...Yine bahanelar. Ben eşya icin çok gezmiş karar verememisim huuzru önemseyen insna bunları çok düşünmezmis.

Ben gezme dersindeymişim sürekli. Onu zorluyormusum.Sik görüşmek istiyormusum (.Bir haftayı geçince görüşmek istiyordum artık .)
.Firsat vermiyormuşum ona.
Ilgi için çok dırdır ediyormuşum.Benle mutlu olur mu onu düşünüyormuş.. O an birsey diyemedim fazla uzuntuden..

Geri bas biraz dusuneyim dedi.

Akşamına mesajla bahsettigi kirildigim şeyleri yazdım.Uzuntumu belirttim..(arada ilgisizliğinden dolayı sitemler yazardim) Cok kizdi..Yazistik derken daha da kızdı kizginlikla bitirdi..
Kızlar ben elimden geleni yapmadım mi?Onu biraz da rahat bırakmak isterdim ama bu kusluk bana çok stres vermişti.. Nefes alamaz olmuştum

Hoş böyle de rahat değilim
..Adam bitirecekmi sizce..yazar mi.. Benim yapabileceğim başka birşey varmı?O konudan bahsettiğine cok pişman oldum.Cok büyütmedi mi sizce?Burnumdan getirdi resmen belki de tamamen bitirecek buyuzden..

..
Sanki maddi olarak istediği gibi olmayacağımı anladi da yan mi çiziyor.. Bunu kendine soyledim bugun yok diyor tabi..Gerçekten mi kafasi karisiyor..Yada burnumu diger seylerle beraber surtmek mi istiyor..Bilsemki surtmek icin yapiyor ;yine rahat olacaktim..Ne diyorsunuz?
bir bölümünü okudum...bu adam yaşını başını aşmış biri herhalde..orta yaştan sonra erkeklerde kadınlarda çok tilki olur..eee hayat tecrübesi...
bu kişi seni sağacak maddi manevi..başka koca bulamadın mı evlenecek?

Sevgili kardeşim,
Sana bir örnek vereyim,çok temiz düzgün ahlaklı bir ablamiz 2kizi ile kaldı eşi vefat etti, bir süre sonra evlendi. Bu evlilikte maaş kartı eş te, kadın çocuklarını evlendirdi bir annenin yapacağı çeyiz vs evlenmeden önce yaptığı kadar, bu eş ev yaptı 3 katlı, erkeğin ilk evliliğinden 3 çocuğu var ki bu evlilikte çocukları yok, torunlarına birşey almak istese evde kavga çıkıyor, adam para vermiyor, ve kadın yaklaşık 13-15 yıldır bu adam ile evli. Kadının kızı boşanmaya kalktı o üç katlı evin bir katına getirelim dedi adam ve adamın ilk eşinden olan çocuğu izin vermedi. Bu bayanın kazandığı zaten bu eve gitti yıllarca tekstil gibi ağır zor bir iş gece mesaisi haftasonu mesaisi derken zaten torun sahibi yaşı başı geçmiş emekli olacak kadın, belki emekli olunca da çalıştıracak adam.
Eğer ben bu adamla illaki evleneceğim, çocuğum olmasada olur, çalıştığımı onun çocuklarına harcarim kendim yemem içmem harcamam bunu da sorun etmem derseniz evlenin.

Bölümün sonunda Perihan Savaş çıkıp özetleyecek ve ibret verici cümleler söyleyecek. Sonra Tulipa'nın resmi çıkacak altında sarı yazı yazacak:
"Tulipa T. 42 yaşında. Evlenmeyi her şeyden çok istiyordu. Ama bu evlilik onun mutsuzluk sebebi oldu."

"X Bey. 43 yaşında. Tulipa'nın maaş kartıyla mutlu. Borçlarını ödedi ve ev sahibi oldu. Çocuk yapmayı düşünmüyor"

"Çocuklar, 20 yaşındalar. Üvey anne sayesinde yurt dışında okuyup ev sahibi oldular. Şimdi ise öz anaları kıymete bindi"
Ay ilahi😂

Aslında hayata karşı güçlü kişilik.Ama olgun degil ..Nerden anlıyorum etrafına bakıp herkes boyle deyip( ki kankisi oyle)kadının maddi gelirine göz koyabiliyor..
Ben onun kadar güçlü olmayabilirim ama ondan daha olgunum.Ki guclulukten daha onemli ilişkilerde olgunluk aslinda..Ben onu güç konusunda kutsuyorum ama ben genel anlamda ondan üstünüm.Onun güçlülüğü bana çok da yaramayacak.
Hatta aslında aleyhime ;gucluluguyle acımasız da oluyor insan genelde..
Gucsuzlukle merhamet ;guclulukle merhametsizlik sanki yakın arkadaş gibi..Hep öyle gözlemledim.
Oysa bana onun olgunluğu merhameti lazım.
Benim olgunlugumumun merhatimin ona iyi geleceği gibi..
Guclu degil; arsız ve şirret..

Sevgili kardeşim,
Sana bir örnek vereyim,çok temiz düzgün ahlaklı bir ablamiz 2kizi ile kaldı eşi vefat etti, bir süre sonra evlendi. Bu evlilikte maaş kartı eş te, kadın çocuklarını evlendirdi bir annenin yapacağı çeyiz vs evlenmeden önce yaptığı kadar, bu eş ev yaptı 3 katlı, erkeğin ilk evliliğinden 3 çocuğu var ki bu evlilikte çocukları yok, torunlarına birşey almak istese evde kavga çıkıyor, adam para vermiyor, ve kadın yaklaşık 13-15 yıldır bu adam ile evli. Kadının kızı boşanmaya kalktı o üç katlı evin bir katına getirelim dedi adam ve adamın ilk eşinden olan çocuğu izin vermedi. Bu bayanın kazandığı zaten bu eve gitti yıllarca tekstil gibi ağır zor bir iş gece mesaisi haftasonu mesaisi derken zaten torun sahibi yaşı başı geçmiş emekli olacak kadın, belki emekli olunca da çalıştıracak adam.
Eğer ben bu adamla illaki evleneceğim, çocuğum olmasada olur, çalıştığımı onun çocuklarına harcarim kendim yemem içmem harcamam bunu da sorun etmem derseniz evlenin.
HER IKI tarafın da çocukları varsa daha zor işte böyle.Benim çocuğum olsa kardeşleri olacak mesela.Ben çocuklu olmadigim için ben de o da daha şanslı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X