Evlat sevgisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Esilaadamm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2024
49
13
30
Evlat sevgisi neden farklı derler ben mesala bunu kabul edemedim gitti anneler bana yardımcı olur musunuz ben evladımi evet çok seviyorum sorumluğu gözüm sürekli üstünde ama bı kavram var evlat başka evlat hep en üste neden? Ben şimdi evladım var diye eşimi annemi kardesimi daha mı az seçmeliyim evladımi hepsinden cokmu seçmeliyim tüm sevgiler farklı degilmidir neden kıyaslama yapayım azı çoğu değilde farkı yokmu şimdi evladım oldu diye canımın parçası annemi ikinci plana mi atmaliyim kalbim eşimi can parçam kardesimi

Hayır tabikide benimde 3 aylık bebeğim çok seviyorum ama asla eşimin üzerinde falan değil sevgisi aklımı kaybetmiyorum çocuk diye o eski insanlardan kalma aptal bir söz eskiden kadına kimse değer vermediğinden kadınlar teselliyi çocuklarında bulmuş oğullarına kocaları gibi davranan annelerle dolu etraf evet benim bi parçam tabiki cok seveceksin ama kimsenin üzerinde tutmak gibi bir zorunluluğun yok herkesin değeri önemi ayrı anne olduk evet ama biz hala birinin eşi birinin kızı birinin arkadışıyız bütün hayatımız annelikten ibaret değil

Evet bende öyle düşünüyorum öyle bı algı varya bende o algının altında eziliyorum sanki çocuğumu gerektiği kadar sevmiyormusum gibi geliyo

Herkesi seviyorum annemi babami esimi
Herkesin yeri ayri
Ama cocugum soz konusu olunca hersey duruyor benim icin
Mesela acikinca gozum birsey gormez hemen yemek yemek isterim
Ama once evladimi doyuruyorum en azindan o 3 5 kasik yiyince oyle basliyorum
Kendime giysi bakmiyorum da ona bakiyorum hep
Yani kendimden en cok ödün verecebilecegim kisi o
Yoksa kiyaslanmamali kimse kimseyle

herkesin önceligi degisebilir.
Benim önceligim her daim bir ömür boyu dogurdugum cocuk oldu ve olacak .

Anne kardes es vs. biryere kadar.
hayatimin kiymetlesi evladimdir, vede bunu herkes böylece bilir

Özellikle çocuk olduktan sonra asıl aile çocuğunuz ve eşinizdir. Çocuğunuz büyüyüp okuldan gelince size göre sıradan şeyleri anlatıyor diye onu dinlemeyip kardeşinizle uzun uzun telefonda konuşamazsınız veya varınızı yoğunuzu kardeşinize, annenize borç verip çocuğunuzdan kısamazsınız. Onun dışında tabi ki sevmeye devam edeceksiniz aile bireylerinizi. Eşe gelirsek eşlerin birbirini çok sevmesi çocuk için iyidir.

Sanırım çocuğun size muhtaçlığı ve gösterilmesi gereken bakım yükümlülüğü fazla olduğu için , uzunca bir süre çocuk yaşam şeklimizin alışkanlıklarınızın değişmesine neden oluyor. Tabi ki her duyulan sevgi farklı , daha üstün ya da daha az önemli diye düşünmemek lazım.
Fazla sevgi de psikolojik açıdan çok sağlıklı olmuyor, hem anneye hem çocuğa yük bindiriyor. Sevgiyi de dengeli yaşamak lazım. Hepimiz seviyoruz çocuğumuzu ama öyle sevgiden ölmeye de gerek yok.

Sizi haklı buluyorum evet çocuk doğurunca en çok onu sevmek zorunda değiliz. Anneyle eşle karşılaştırmaya da gerek yok.
Ama bende öyle olmadı. Hamileyken mesela mutlu değildim çocuğum olacağı için. Doğduğu ilk günler benimseyemedim. Hatta hala en çok annemi seviyorum diye düşünmüştüm. Sonra ne oldu bilmiyorum ama benim için dünyadaki en önemli insan haline geldi. Böyle hissetmeyenleri yargılamam ama bu söz de yalan değil.

Lütfen aynı konuyu defalarca açmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…