Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

amın ınş.buyuk ıhtımalse kız o zaman canım
Demek 6 mayısta burdasın ıns goruseılırız
ne kadar kalacaksın

insallah canim belli olmaz izmirede ugrayabiliriz eger oyle bir durum olursa senden telini alacagim ben ayin 3de ucuyorum burdan 21indede geri donuyorum kisa donem ama yapacak birsey yok malesef malum gobusler buyuyor

insallah canim belli olmaz izmirede ugrayabiliriz eger oyle bir durum olursa senden telini alacagim ben ayin 3de ucuyorum burdan 21indede geri donuyorum kisa donem ama yapacak birsey yok malesef malum gobusler buyuyor

canım ıns gelebılırsen gorusmeyı çok ısterım
benım karnımda cıktı ama gorenler yok gıbı dıyor

canım ıns gelebılırsen gorusmeyı çok ısterım
benım karnımda cıktı ama gorenler yok gıbı dıyor

benim karnimi gorenlerin kimisi ikizmi var diye soruyor bazilarida sen 5 aylik hamilemisin hic belli olmuyor diyorlar anlayamadim kime inanayim ama bana gore baya bir buyuk

benim karnimi gorenlerin kimisi ikizmi var diye soruyor bazilarida sen 5 aylik hamilemisin hic belli olmuyor diyorlar anlayamadim kime inanayim ama bana gore baya bir buyuk

tuhaf herkes faklı yorum yapmış ama bana gore benım karnım normal ama kıyafetlerım olmuyor
hamılelıklerde çok pahalı daha alamadm kırayada çıktık hıcbısey almak ıstemıyorum

Son düzenleme:
tuhaf herkes faklı yorum yapmış ama bana gore benım karnım normal ama kıyafetlerım olmuyor
hamılelıklerde çok pahalı daha alamadm kırayada çıktık hıcbısey almak ıstemıyorum

canim ben bir pantolon aldim su beli ayri olanlardan onu giyiyorum benimde almaya hic niyetim yok inanki belki bir iki ust alirim turkiyeye gelince bende burada bisey bulamiyorum bir garip bunlarin zevki

canim ben bir pantolon aldim su beli ayri olanlardan onu giyiyorum benimde almaya hic niyetim yok inanki belki bir iki ust alirim turkiyeye gelince bende burada bisey bulamiyorum bir garip bunlarin zevki

canım ıkı tane hamıle pantolonum varda uzerıne kısa tunık gıyemıyorum ıllakı uzun olaacak
sen buraya gelınce alırsın ıns

dünün intikamını mı alıyon bu gün hiç uğramadın topiğe kız?????????? ziyaretçi olarak uzaktan uzaktan izliyorsundur kesin sen.

Son düzenleme:
canım ıkı tane hamıle pantolonum varda uzerıne kısa tunık gıyemıyorum ıllakı uzun olaacak
sen buraya gelınce alırsın ıns

bende oyle canim uzun olmasi gerekli ama eskiler iyi geliyor iki tanesi cok sukur simdi iyi geliyor turkiyede onlarida giyemem herkes dalga gececek bu kizin baska seyi yokmu diye

bende oyle canim uzun olmasi gerekli ama eskiler iyi geliyor iki tanesi cok sukur simdi iyi geliyor turkiyede onlarida giyemem herkes dalga gececek bu kizin baska seyi yokmu diye

benımde bı tunıgım oluyo hep aynı gıyınıyorum dısarı cıktıgımda aynı senın gıbı dusunuyorum acaba bu kızın baska kıyafetı yokmu dıyorlarmı ..

peygamberimizin sıkıntı anında okuduğu sure

İnşirah Suresi ni yani Elemneşrahleke olarak bilinen sureyi okurdu efendimiz.
"İnşirâh" açılmak, genişlemek, sevinmek manalarına gelir. Duhâ sûresinden sonra Mekke´de inmiştir. 8 (sekiz) âyettir. Bu sûrede Peygamberimizin, çocukluğunda risalete hazırlamak üzere kalbinin açılıp arıtılmasından söz edilmektedir. Ayrıca, onun getirdiği dindeki kolaylıklara dikkat çekilerek Allah´a şükretmeye teşvik edilmektedir.

1-Göğsüne senin için (ilim ve hikmetle) inşirâh vermedik mi (genişletmedik mi)?
2, 3-Ve sırtına çok ağır gelen yükünü, senden indirmedik mi?
4-Hem senin için şânını yükseltmedik mi?
5-İşte şübhesiz zorlukla berâber, bir kolaylık vardır.
6-Gerçekten zorlukla berâber, bir kolaylık vardır.
7-O hâlde boş kaldığın zaman, hemen (başka bir işe giriş) yorul!
8-Ve artık ancak Rabbini arzula!

beddua edince dönüp yine edeni bulr mu
Bir başka rivâyette bedduâ hakkında şu mühim ikâz yapılmaktadır. Bedduâ edilen kimse lâyıksa bedduâya mâruz kalır. Değilse bedduâ sahibine döner, haksız yere bedduâ edenin kendi nefsine rücû eder.
Bu bakımdan da, lânet okunan, bedduâ edilen kimsenin gerçekte buna lâyık olup olmadığını iyi kestirmek lâzımdır. Bizim bilmediğimiz sebeplerden dolayı lâyık değilse bedduâmız bize döner, kendimizi yakıp yıkar.
Zenginin biri yolda yalvaran dilenciye tek kuruş vermeden geçiyor. Gören biri de, Allah böyle zenginin belâsını versin, adam tek kuruş vermeden Cehennem olup gitti, diye bedduâ ediyor. Bunu duyan zengin geri dönüp adama şöyle karşılık veriyor:
– Ben bu dilenciye uzun zaman yardım ettim. Pek yakına kadar da yardımımı devam ettiriyordum. Geçenlerde öğrendim ki, benden aldığı sadakayla, hemen içki alıp virânesinde içki içiyor. Bunu duyunca içki parası vermekten vazgeçtim. Sadaka vermeyişim, içki parası vermek istemeyişimdendir. Sen yaptığın bedduânı geri al, yoksa ben buna lâyık olmadığımdan bedduâ geri dönüp sana gelir, kendine bedduâ etmiş olursun!

Bedduâyı yapmaktan çekinmek gerektiği gibi, bedduâya hedef edecek fiil ve hareketlerden de uzak kalmak lâzımdır. Zira başkasının bize bedduâ eden dili bizim hakkımızda günahsız olduğundan bedduâ ekseriyetle kabûl olur, te’sirini gösterir. Ne var ki, bizler başımıza gelen musibet ve belânın gerçek sebebini bilemez, başka şeylere yorumlayıp geçeriz. Halbuki hareket ve fiillerimizle celbettiğimiz bedduâların te’sirini yaşarız da, ondan gaflet etmiş oluruz.
Abdullah bin el-Mübârek Hazretleri’ne evlâdından şikâyet eden bir adam, çocuğunun itaatsızlığından dert yanıyordu. Büyük velî:
– Sen, dedi, evlâdına hiç bedduâ ettin mi?
Adam:
– Evet, dedi. Sık sık bedduâ ederim. Canım yanınca mecbur kalıyorum!
– O zaman, dedi İbn-i Mübârek Hazretleri, kimseye şikâyet hakkın yok. Oğlunu kendin bozmuş, böyle kötü hale sen sokmuşsun. Bedduânın eserinin başka nasıl görüleceğini sanıyorsun? İşte bu gördüğün bedduânın eseridir.
Mâneviyat büyükleri darıldıkları kimselere bedduâ değil, duâ ederler, kendilerini kızdıracak hallerinden kurtulmaları niyazında bulunurlar, dillerini bedduâya alıştırmak istemezler.
Büyük velî Maruf-u Kerhî Hazretleri, bir gün Dicle kenarında otururken bir takım gençlerin bir sandal içinde eğlenerek kürek çektiklerini gördü. Gençlerin toplanıp şarkı, türkü söylediklerine kızan bazıları, “Zamane gençliğine Allah lânet etsin, bunlar böyle işte” diyerek bedduâ ederken, Maruf-u Kerhî Hazretleri ellerini kaldırıp şöyle duâ etti:
– Yâ Rab, bu gençleri burada nasıl neş’eli, zevkli bulunduruyorsan, mahşerde de böyle neş’eli ve zevkli bulundur, şu kusurlarına bakıp da azaba mâruz bırakma.
Çevresindekiler Hazret-i Maruf’a itiraz ettiler:
– Bunlar sandalda günah olan işler yapıyor; şarkı, türkü söyleyip eğleniyorlar. Biz de onun için bedduâ etmiş bulunuyoruz. Sen ise duâ ediyor, azaba uğramamalarını diliyorsun?
Şöyle cevap verdi büyük velî:
– Bunların âhirette azaba uğramamaları burada tevbe etmelerine bağlı değil mi? Demek ki, ben aynı zamanda tevbe etmelerini de dilemiş oluyorum. Netice yine doğru oluyor. Dilimi de bedduâya alıştırmıyorum.

EFENDİMİZİN OKUDUGU KISA DUALAR
Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Kema saleyte ala İbrahime ve ala ali İbrahim.İnneke hamidün mecid.

Allahım, tembellikten,cimrilikten,korkaklıktan, düşkünlük ve ihtiyarlıktan sana sığınırız.
Allahım, ürpermeyen kalbden ve doymayan nefisten sana sığınırız.
Allah'ım bizleri açık ve gizli bütün günahlardan koru!
Allahım, bizlere dînî musibet verme! Bizlere acımayanları başımıza musallat etme!
Allahım, bizlere öyle bir iman ve yakîn ver ki, sonu küfür olmasın!
Allahım, denizlerin arasını ayırdığın gibi, bizleri Cehennem azabından koru!
Allahım, bizleri dostlarınla dost, düşmanlarınla düşman olanlardan eyle!
Allahım, fayda vermeyen ilimden, kabul edilmeyen amel ve duadan sana sığınırız.
Allahım, senden, bilip bilmediğimiz her hayrı ister, her şerden sana sığınırız.
Allahım, bizi dünya zilletinden ve âhiret azabından muhafaza eyle!
Allahım, günahlarımızı affet ve rızkımıza bereket ver!
Allahım, kötü huy, kötü iş, kötü arzu ve kötü hastalıklardan sana sığınırız.
Allahım, yaptığımız ve yapmadığımız şeylerin şerrinden sana sığınırız.
Allahım, ölüm anındaki sıkıntılara karşı bizlere yardım et!
Allahım, bizi çok zikreden ve emrine uyan kullarından eyle!
Allahım, ilmimizi arttır!, Ya Rabbi, ölümü bizlere kolaylaştır!
Allahım, kulak, göz, dil, kalp,beden ve şehvetin şerrinden sana sığınırız.
Allahım, nankörlükten ve kabir azabından sana sığınırız.
Allahım, bizlere hidayet, takva, tok gözlülük ve zenginlik nasip eyle!
Allahım, bizlere sıhhat, iffet, güzel ahlâk ver ve kaderine rıza göstermemizi nasip et!
Allahım, gazabından rızana, cezandan affına, azabından rahmetine sığınıyoruz.
Allahım, her zorluğu bizlere kolaylaştır! Dünya ve âhirette âfiyet ver!
Allahım, kalbimizi ve amelimizi riyadan, dilimizi yalandan, gözümüzü hıyanetten koru!
Allahım, bizleri ilimle zengin et, hilmle süsle, takva ile şereflendir!
Allahım, iyiliklerimizi gizleyen, kötülüklerimizi yayan hilekâr dosttan sana sığınırız.
Allahım, bizler fakirlikte de, zenginlikte de tutumlu olmayı nasip et!
Allahım, borç altında ezilmekten ve düşmanın galebesinden sana sığınırız.
Allahım, ölüm anında, şeytanın galebesinden sana sığınırız.
Allahım, kötü kadınların fitnesinden sana sığınırız.
Allahım, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırız.
Allahım, bizlere öyle bir şifa ver ki, geride hiç bir hastalık kalmasın!
Allahım, Cenneti elde edip Cehennemden kurtulmayı Senden istiyoruz.
Ya Rabbi, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri bizlere ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de bizleri koru!
Ya Rabbi, bizleri işinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan ve doğru konuşanlardan eyle!
Bedenimize, kulağımıza, gözümüze sıhhat ver! Küfürden, fakirlikten ve kabir azabından sana sığınırız.
Ya Rabbi, kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip et!
Ya Rabbi, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırız.
Ya Rabbi, ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve bizlere Cennetini ihsan eyle!
Bizlere dünya ve ahirette iyilik, güzellik ver ve Cehennem azabından bizleri koru!
Ey hâlleri değiştiren Allahım, bizleri en iyi hâle çevir!
Selamün kavlen min Rabbin Rahim. .. Rabbi inni mağlub.Fentesir ya Erhamerrahimin
Yâ mukallibel kulûbi sebbit kalbî alâ dînike
Ey kalpleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimizi dînin üzere sâbit kıl.
Allahım, sana dua edilince kabul ettiğin, bir şey istenince verdiğin, musibet ve sıkıntıların kalkması istenince kaldırdığın ismin hürmetine, senden istiyoruz.
Ya Rabbi başta Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s) olmak üzere bütün resul, nebi, elçi, evliya, asfiya ve onların iman etmiş ümmetlerine,ehli beyti Mustafaya ,ailelerine, ailelerimize,sahabelere,tabiin ve tebai tabiine, Senin sevdiğin kullarına,şehitlere,gazilere, mazlumlara,gariplere, yetim ve öksüzlere, kimsesizlere, akrabalarımıza,erenlere, şakirtlere,cennet ehline,bütün alemlerdeki iman ehline, Senin rızası için çalışanlara,meleklere, zebanilere; yarattıkların adedince,atom tanecikleri, moleküller,ışık huzmeleri, yağmur, kar,kum ,buz taneleri, yapraklar,sayılar, harfler, düşünceler,nesneler,ruhlar ve nefesleri adedince ,Allahı tespih eden taneler adedince okunmuş Kuranlar, dualar , salavatlar ve Efendimizin Şefaati birlikte Rabbim Senin Rahmetin ve affın ve sıfatlarınla beraber selamımız ve hediyemiz olsun.(El Fatiha)

Müslümanı hep hoş görmeli, kusurunu örtmeli, görmezden gelmeli. Bilmediğim bir mazereti vardır diyerek onu affetmeli. Affeden affedilir, seven sevilir.

Son düzenleme:
evet yaa akşama kadar otur yarı bitkisel yaşam sorma ya pert ettiler bizifilenin sultanları siz oldunuz dedik tebrik etdik onları :))))
centilwomenım benimmmmmmm

Canım benim olacak ama bize biraz naz yapıyor meleklerimiz
yokda yoook netcez bilmiyorummm... bide inatçılarki bişe yapmak istemiyorlar.. ben sorun bende olmamasına rağmen herşeyi denemeye çalışıyorum ama onda yık yok... inşallah akılanırlar ne diyim........
yok canım akıllanmazlar ağızlarına besleyeceksin ancak

vallahi şok oldum okurken eşimin bir duası vardır Rabbim neslimizden uzak tutsun yarabbim evlatlarımız olacak sen koru yarabbimmm

kızlar ya bu sabah akıntıyla beraber 1 damla bile olmayan kırmızı leke gördüm devam ederse doktora gidicem ama canım çok sıkkın ((
dua edin bana ne olur..
Tutunma kanamasıdır inşallah canım herşey yolundadır ama tekrar gelirse muhakkak Dr.a git

Canım benim ne desem boş biliyorum ama tüp bebek tedavisinin arkasından normal yolla hamile kalan birçok bayan var inşallah sende o gruba girersin inşallah canımm. imsi yapılmış mıydı size canım?

Rabbim yar ve yardımcın olsun canımmm

Çok geçmiş olsun canım dualarım Ali Mirza bebişle

dünün intikamını mı alıyon bu gün hiç uğramadın topiğe kız?????????? ziyaretçi olarak uzaktan uzaktan izliyorsundur kesin sen.

Kuzucum bugün kdv'nin son günüydü ya bir de kurumlar girince karıştı ortalık patronda yok herşey bana kaldı bir de üstüne üstlük patronun küçük kızına bakıcılık da yaptım. Çok seviyorum çok tatlı ama bunca işin arasında hiç olmadı hiç bitirdim çok şükür de bir bakayım dedim ama kimsecikler kalmamış yahuuuuuu Beni görünce kaçtınız mı naptınız

amin canım in..transferim oldu..3.gün embiriysu 1.kalite 8 hücreli çok güzel dediler.inş bebeğim benimle olur o güzel haberi sizlere verebilirim.

canim hadi hayirlisi olsun insallah guzel haber verirsin bize insallah kendini sakin yorma tamammi tatlim

amin canım inş...yiyip içip yatıyorum kayınvalidemde kalıyorum o ilgileniyo benimle saolsun hiçbişey yapmıyorum bolbol dua ediyorum tv bakıyorum nette takılıyorum allahım inş emeklerimizi boşa gidermez bebeğim hep benimle olur.

yani illah şeker isterim diyorsun ama sana şeker meker yok canım........çünkü şeker sensin
=)=)
bu ne sen demiş ol ne de biz duymuş olalım tatlım,
canım kaybetmek kötü ama belki vardır bunda da bi hayır.
sadece kendini toparla eşini de üzme o senden çok üzülüyordue emin ol.
bi süre sadece bitkisel kür kullansan aslında malum mucizenin nerden gelecegi belli olmuyor=)
belki senin mucizen bi çileğin içindedir=)
hahhhh o kadar aglak yetmedi bi de senmi aglak oldun=)
canım rahatlaman açısından iyi aglaman. ama sessiz agla...
yapabilecek bişiyler olsaydı yapmayı denerdim.
Canım arkaaslarım rabbım her ısınızı kolaylastırsın
sızlere huzur mutluluk versın ıns
hahhh sonunda =)
ben de bunu diycektim :)
tv deki hoca bunu yarım bardak suyu okuyun için dedi=)
bize bi tür iftira atıldı, (demediğimiz bişeyi dedi diye) annem çok sabretti sonra beddua etti.
bak teyze safer ayındayız bu beddualar tutar dedim.
hiç de bişi olmaz dedi.
annem herkes evladından bilsin o zaman siz evlatlarımla oynuyosunuz, arabalar çarpsın dedi.
anaaaaaa bi baktık yegenimi bi kaç gün sonra araba çarptı.
amin canım in..transferim oldu..3.gün embiriysu 1.kalite 8 hücreli çok güzel dediler.inş bebeğim benimle olur o güzel haberi sizlere verebilirim.

=)=)=)=) canımmmm çokkkkk sevindim=)
devamlı dua oku annesi =)
koy eline göbüşe "inna lillah ve inna ileyhi raciun"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…