amın ınş.buyuk ıhtımalse kız o zaman canım
Demek 6 mayısta burdasın ıns goruseılırız
ne kadar kalacaksın
insallah canim belli olmaz izmirede ugrayabiliriz eger oyle bir durum olursa senden telini alacagim ben ayin 3de ucuyorum burdan 21indede geri donuyorum kisa donem ama yapacak birsey yok malesef malum gobusler buyuyor
canım ıns gelebılırsen gorusmeyı çok ısterım
benım karnımda cıktı ama gorenler yok gıbı dıyor
benim karnimi gorenlerin kimisi ikizmi var diye soruyor bazilarida sen 5 aylik hamilemisin hic belli olmuyor diyorlar anlayamadim kime inanayim ama bana gore baya bir buyuk
Yemek falan yiyemiyorum deyince bende hastanedesin sandım canım.Perşeme gününe randevu aldığını biliyorum kuzum Allahım güzünü güldürsün
tuhaf herkes faklı yorum yapmış ama bana gore benım karnım normal ama kıyafetlerım olmuyor
hamılelıklerde çok pahalı daha alamadm kırayada çıktık hıcbısey almak ıstemıyorum
canim ben bir pantolon aldim su beli ayri olanlardan onu giyiyorum benimde almaya hic niyetim yok inanki belki bir iki ust alirim turkiyeye gelince bende burada bisey bulamiyorum bir garip bunlarin zevki
anladım canım:) amin canım RABBim hepimizin yüzünü güldürsün inşALLAH.
canım ıkı tane hamıle pantolonum varda uzerıne kısa tunık gıyemıyorum ıllakı uzun olaacak
sen buraya gelınce alırsın ıns
bende oyle canim uzun olmasi gerekli ama eskiler iyi geliyor iki tanesi cok sukur simdi iyi geliyor turkiyede onlarida giyemem herkes dalga gececek bu kizin baska seyi yokmu diye
centilwomenım benimmmmmmmevet yaa akşama kadar otur yarı bitkisel yaşamsorma ya pert ettiler bizi filenin sultanları siz oldunuz dedik tebrik etdik onları :))))
Canım benim olacak ama bize biraz naz yapıyor meleklerimizufffffffffffffff uffffffffffffffffffff kızlar bu ayda gitttiii gene geldi benimkiler hamiş olsamda 9 ay gelmeze ne olurdu sankimmm
gene ağlakkkk oldum çıktımmmm bugün ben ammaaa üstünee birde erken geldiii bi kaç gününn geçikince bilee neşeleniom hamileyim dieee amma velakinn bana tüpp yoluu görünüyorrr yaa buuu erkek infertilesinin bir çözümü yokmu beaaaaaaaaaaaaaaaa
yok canım akıllanmazlar ağızlarına besleyeceksin ancakyokda yoook netcez bilmiyorummm... bide inatçılarki bişe yapmak istemiyorlar.. ben sorun bende olmamasına rağmen herşeyi denemeye çalışıyorum ama onda yık yok... inşallah akılanırlar ne diyim........
vallahi şok oldum okurken eşimin bir duası vardır Rabbim neslimizden uzak tutsun yarabbim evlatlarımız olacak sen koru yarabbimmm
burda doğurana kadar aynı dr bakıyo:)
utanmasalar çocuğun ismini bile koyacaklarhihihiiii
ben iyiyim canım çok şükür.
öyle bakıyom topiklere. bu ara bekaret konuları bayag fazla.
kız erkek arkadaşını elinde tutmak için yatayım mı diyor???
sokak f.... mecburiyetten yapıyor hadi, ama bunlara ne oluyo anlamıyorum ki ben yaaaa
özgürsün yap diyen de var, millet destek veriyo :)
Tutunma kanamasıdır inşallah canım herşey yolundadır ama tekrar gelirse muhakkak Dr.a gitkızlar ya bu sabah akıntıyla beraber 1 damla bile olmayan kırmızı leke gördüm devam ederse doktora gidicem ama canım çok sıkkın((
dua edin bana ne olur..
Canım benim ne desem boş biliyorum ama tüp bebek tedavisinin arkasından normal yolla hamile kalan birçok bayan var inşallah sende o gruba girersin inşallah canımm. imsi yapılmış mıydı size canım?arkadaşlar herkese merhaba.ben bugün biraz daha iyiyim test yaptık sonuç negatif.bu defter benim için kapanmıştır..
krizantem seni merak ettim bebeğin cinsiyetini geçmişi okuyamadım..belki yazmışşındır..
oleeyy bir kız bebek..canım benim çok saol.giremedim nete..okulda yoktu ondan haber veremedim.şimdi çıkacam birazdan.bebişin sağlığıyla gelir inşallah.Allah güzel sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin...canım benim..
ben şu anda iyiyim ama 2 gündür çok kötüydüm ağlamaktan yoruldum..artık ağlamak geliyor sonra sakinleşiyom tekrar ağlıyorum düşününce.inan ne doktor görmek istiyorum ne de gidip muayene olmak istemiyorum..kendime gelmem lazım ...doktorlara güvenmiyorum...inan giden para değil en büyük şeyin umudunu yitiriyorsun bu çok acı...
kızlar bir arkadaşım var demiştim doğum yapacak diye dua edermisiniz diye...
o arkadaşım doğum yaptı ancak çocuğun dili çok küçük nefes borusuna kaçıyor..gazetelere falan haber verdiler bu konuda uzman olan doktor bulunamıyor.sizlerde dua edermisiniz arkadaşın bebeğine...
bebeğin adı ali mirza gazetelerde var haberi var..ALLAH rızası için bebeğe dua edelim...
dünün intikamını mı alıyon bu gün hiç uğramadın topiğe kız?????????? ziyaretçi olarak uzaktan uzaktan izliyorsundur kesin sen.
canım az önce yazdım ama gözünden kaçmış olabilir.dualarım seninle.inşaallah bebeğin sımsıkı tutunur sana.bir embriyo olmasına takılma sakın.sadece pozitif ve mutlu ol.inşaallah bir bebiş haberide sen verirsin topiğe de moral olur bizede.
amin canım in..transferim oldu..3.gün embiriysu 1.kalite 8 hücreli çok güzel dediler.inş bebeğim benimle olur o güzel haberi sizlere verebilirim.
canim hadi hayirlisi olsun insallah guzel haber verirsin bize insallah kendini sakin yorma tamammi tatlim
=)=)yani illah şeker isterim diyorsun ama sana şeker meker yok canım........çünkü şeker sensin
bu ne sen demiş ol ne de biz duymuş olalım tatlım,arkadaşlar herkese merhaba.ben bugün biraz daha iyiyim test yaptık sonuç negatif.bu defter benim için kapanmıştır..
krizantem seni merak ettim bebeğin cinsiyetini geçmişi okuyamadım..belki yazmışşındır..
hahhhh o kadar aglak yetmedi bi de senmi aglak oldun=)oleeyy bir kız bebek..canım benim çok saol.giremedim nete..okulda yoktu ondan haber veremedim.şimdi çıkacam birazdan.bebişin sağlığıyla gelir inşallah.Allah güzel sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin...canım benim..
ben şu anda iyiyim ama 2 gündür çok kötüydüm ağlamaktan yoruldum..artık ağlamak geliyor sonra sakinleşiyom tekrar ağlıyorum düşününce.inan ne doktor görmek istiyorum ne de gidip muayene olmak istemiyorum..kendime gelmem lazım ...doktorlara güvenmiyorum...inan giden para değil en büyük şeyin umudunu yitiriyorsun bu çok acı...
hahhh sonunda =)Canım arkaaslarım rabbım her ısınızı kolaylastırsın
sızlere huzur mutluluk versın ıns
ben de bunu diycektim :)peygamberimizin sıkıntı anında okuduğu sure
İnşirah Suresi ni yani Elemneşrahleke olarak bilinen sureyi okurdu efendimiz.
"İnşirâh" açılmak, genişlemek, sevinmek manalarına gelir. Duhâ sûresinden sonra Mekke´de inmiştir. 8 (sekiz) âyettir. Bu sûrede Peygamberimizin, çocukluğunda risalete hazırlamak üzere kalbinin açılıp arıtılmasından söz edilmektedir. Ayrıca, onun getirdiği dindeki kolaylıklara dikkat çekilerek Allah´a şükretmeye teşvik edilmektedir.
1-Göğsüne senin için (ilim ve hikmetle) inşirâh vermedik mi (genişletmedik mi)?
2, 3-Ve sırtına çok ağır gelen yükünü, senden indirmedik mi?
4-Hem senin için şânını yükseltmedik mi?
5-İşte şübhesiz zorlukla berâber, bir kolaylık vardır.
6-Gerçekten zorlukla berâber, bir kolaylık vardır.
7-O hâlde boş kaldığın zaman, hemen (başka bir işe giriş) yorul!
8-Ve artık ancak Rabbini arzula!
bize bi tür iftira atıldı, (demediğimiz bişeyi dedi diye) annem çok sabretti sonra beddua etti.beddua edince dönüp yine edeni bulr mu
Bir başka rivâyette bedduâ hakkında şu mühim ikâz yapılmaktadır. Bedduâ edilen kimse lâyıksa bedduâya mâruz kalır. Değilse bedduâ sahibine döner, haksız yere bedduâ edenin kendi nefsine rücû eder.
Bu bakımdan da, lânet okunan, bedduâ edilen kimsenin gerçekte buna lâyık olup olmadığını iyi kestirmek lâzımdır. Bizim bilmediğimiz sebeplerden dolayı lâyık değilse bedduâmız bize döner, kendimizi yakıp yıkar.
Zenginin biri yolda yalvaran dilenciye tek kuruş vermeden geçiyor. Gören biri de, Allah böyle zenginin belâsını versin, adam tek kuruş vermeden Cehennem olup gitti, diye bedduâ ediyor. Bunu duyan zengin geri dönüp adama şöyle karşılık veriyor:
Ben bu dilenciye uzun zaman yardım ettim. Pek yakına kadar da yardımımı devam ettiriyordum. Geçenlerde öğrendim ki, benden aldığı sadakayla, hemen içki alıp virânesinde içki içiyor. Bunu duyunca içki parası vermekten vazgeçtim. Sadaka vermeyişim, içki parası vermek istemeyişimdendir. Sen yaptığın bedduânı geri al, yoksa ben buna lâyık olmadığımdan bedduâ geri dönüp sana gelir, kendine bedduâ etmiş olursun!
Bedduâyı yapmaktan çekinmek gerektiği gibi, bedduâya hedef edecek fiil ve hareketlerden de uzak kalmak lâzımdır. Zira başkasının bize bedduâ eden dili bizim hakkımızda günahsız olduğundan bedduâ ekseriyetle kabûl olur, tesirini gösterir. Ne var ki, bizler başımıza gelen musibet ve belânın gerçek sebebini bilemez, başka şeylere yorumlayıp geçeriz. Halbuki hareket ve fiillerimizle celbettiğimiz bedduâların tesirini yaşarız da, ondan gaflet etmiş oluruz.
Abdullah bin el-Mübârek Hazretlerine evlâdından şikâyet eden bir adam, çocuğunun itaatsızlığından dert yanıyordu. Büyük velî:
Sen, dedi, evlâdına hiç bedduâ ettin mi?
Adam:
Evet, dedi. Sık sık bedduâ ederim. Canım yanınca mecbur kalıyorum!
O zaman, dedi İbn-i Mübârek Hazretleri, kimseye şikâyet hakkın yok. Oğlunu kendin bozmuş, böyle kötü hale sen sokmuşsun. Bedduânın eserinin başka nasıl görüleceğini sanıyorsun? İşte bu gördüğün bedduânın eseridir.
Mâneviyat büyükleri darıldıkları kimselere bedduâ değil, duâ ederler, kendilerini kızdıracak hallerinden kurtulmaları niyazında bulunurlar, dillerini bedduâya alıştırmak istemezler.
Büyük velî Maruf-u Kerhî Hazretleri, bir gün Dicle kenarında otururken bir takım gençlerin bir sandal içinde eğlenerek kürek çektiklerini gördü. Gençlerin toplanıp şarkı, türkü söylediklerine kızan bazıları, Zamane gençliğine Allah lânet etsin, bunlar böyle işte diyerek bedduâ ederken, Maruf-u Kerhî Hazretleri ellerini kaldırıp şöyle duâ etti:
Yâ Rab, bu gençleri burada nasıl neşeli, zevkli bulunduruyorsan, mahşerde de böyle neşeli ve zevkli bulundur, şu kusurlarına bakıp da azaba mâruz bırakma.
Çevresindekiler Hazret-i Marufa itiraz ettiler:
Bunlar sandalda günah olan işler yapıyor; şarkı, türkü söyleyip eğleniyorlar. Biz de onun için bedduâ etmiş bulunuyoruz. Sen ise duâ ediyor, azaba uğramamalarını diliyorsun?
Şöyle cevap verdi büyük velî:
Bunların âhirette azaba uğramamaları burada tevbe etmelerine bağlı değil mi? Demek ki, ben aynı zamanda tevbe etmelerini de dilemiş oluyorum. Netice yine doğru oluyor. Dilimi de bedduâya alıştırmıyorum.
amin canım in..transferim oldu..3.gün embiriysu 1.kalite 8 hücreli çok güzel dediler.inş bebeğim benimle olur o güzel haberi sizlere verebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?