Evlat sahibi olamamak...

berraksucan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
915
926
123
Biraz uzun oldu özür dilerim hanımlar.Neye nerden başlasam bilmiyorum yanı içimdekilerin hepsini doğru bi şekilde paylaşmaya çalışacağım.6 senelik evliyiz uzun zamandır çocuk sahibi olabilmekle geçiyor vaktimiz. daha önce bir kere düşügüm oldu ondan beridir de hamile kalamadım.Esimle bu ay cok umut ettik,dualar ettik,geceleri uykum bölünse kalkıp dua eder olmustum.Agzimdan sukurleri sabırları hic eksik etmedim hep hayırlısını diledim demekki hayırlı değilmiş ki olmadı diye teselli ettim kendimi.Ancak gel gelelim içimdeki evlat ateşini dindiremedim.ruyalarimda hamile olduğumu görürdüm uyanınca karnımı tutar goz yaslarına bogulurdum.Az önce yine test yaptım negatif çıktı eşime gösterdim adamcağız defalarca teste bakıp bir umut ışığı aradı.Ama nafile testi bıraktı kenara gözleri doldu hayırlısı olsun dedi ve evin içinde derin bir sessizlik....bende dayanamayıp sizlere yazmak istedim.Doktorlara cok gittik kimi sorunu bende buldu kimi sende bişey yok sorun eşin de dedi kimi de sebepsiz dedi.tedaviler hormon ilaçları,her doktora gittiğimde kapıda kocasıyla sırasını bekleyen hamile kadınlar gördükçe dua ettim bana da nasip etsin diye.yanlis anlamayın gözüm yok kimsenin evladın da rabbim isteyene daha cok versin.gel zaman git zaman etrafımızda ki dost diye nitelendirdiğimiz insanlar evlatlarını bizden kıskanır oldu çocuklarını severken sana bakışları o yaşadığım yokluğu tüm benliğimde hissettiriyorlardı.korkar olmustum birinin çocuğuna bişey olurda nazar değdi diye benden bilirler sandım cekindim sevmeye.Özguvenimi kaybettim adeta.Bakislardan çekindiğim icin arkadaşlarımızın çocuklarını gizlice basini oksar sever hemen elimi çekerdim hasretimi dindirirdim.Ancak zamanla gördüm ki etrafımdaki bu insanlar hep canimi yaktılar.sonra herkese kapattim kendimi Allahtan baska kimsem yok dua ettim hep 1 evlat istedim kucağımda sallayacağım ninniler söylecegim oyunlar oynacagim bir evlat diledim.nasip olmadı....haberlerde gördüm annesi bebeğini denize atıyor öyle içim yandı ki dedim ki kendi kendime ver bana ben bakarım büyütürüm benim olsun....öylece o can yitip gitti...tekrar tedaviye başlayacağım...sabrıma sabır katabileceğim bişeyler duymaya ihtiyacım var etrafımda derdimden anlayacak tek bir arkadasım bile yok.ne olur bana güç toplayabileceğim bişeyler söyler misiniz.

Ben yillar sonra evlat sahibi olmus cok insan taniyorum. 40 yasinda ikiz doguran gordum, 17 senenin sonunda evlat sahibi olan gordum, doktoru asla cocuk sahibi olamazsin dedigi icin evlat edinen ve ayni sene cocuk doguran gordum. Sana tavsiyem esin de sen de stres yapmayin. Olacagi varsa olur. Cok stresli gordum seni iyi degil.

Son düzenleme:
Canım seni çok iyi anlıyorum benimde tedavi sonucu hamileliğim gerçekleşti. Rabbim sana ve tüm anne olmak isteyenlere sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah Aminnnnn...

Ne denirki sadece yaşayan bilir kardeşim bizde 3. Yılımızı bitirdik bir negatif tüp denemem var yazın 2. Düşünüyoruz
Sen tüp tedavisinemi baslayacaksın daha once tüp denedin mi?İnşallah bu tedavin vesile olur canım. zor hemde cok zor bi yol..Allah bu yolda olan herkese sabır güç versin tez zamanda evlatlarımıza kavustursun
İnşallah bi gün sende anne olacaksın azimle sabırla duayla gelecek minikler ben inanıyorum

Evet canim stres olmamak gerek yazdıkların umut oldu cok sağol

Hic tüp deneyemedim İnan param olsa gider denerim hic beklemem evimizdeki derin ve sinir bozucu sessizliği bozacak bir evlat icin neler vermezdim...

Önce kendinize güvenilir bir doktor bulun. Gittiğiniz her doktor farklı bir şey söylemiş. Daha sorun var mı? Varsa nedeni nedir o bile belki değil. Ayrıca daha önce hamile kalmışsınız. Demek ki imkansız değil. Bazen olmayınca olmuyor. Hiç nedensiz çocuk sahibi olamiyor insanlar. Benim arkadasim dokuz yıldan sonra tüp bebek yapti. Doğumdan dört ay sonra doğal yollarla ikinci bebeğine hamile kaldı. Allah herşeyin hayırlısını versin. Bu arada bebek yapmak için özel çaba sarf etmeyin. Bu strese yol açıyor. Stres de negatif etkiliyor.

Yanliş bilmiyorsam devlet hastanelerinde uc sefer tup bebek tedavisi hakkiniz oluyor.

İnşallah en kisa zamanda saglikli bir şekilde yavrunuza kavuşursunuz.

Devlette önce aşılama ile başlanıyor canim simdi bana onu deniycekler ama onun bile ilaçlarını ücretinin bir kısmını biz ödüyoruz herseyi karşılamıyorlar...

İşin sırrı kafaya takmamak,
Çok zor tahmin edebiliyorum ama inanın öyle çok örnek oldu ki etrafımızda, nezaman hamil kalmaya takılmadılar ozaöan hamile kaldılar

Canım tüp bebek için maddiyatımız el vermiyo demişsin bazı devlet hastaneleri yapıyor iyi araştır bak..Bulunduğun şehir neresi bilmiyorum ama Eskişehire yakınsan OGÜ tıp fakültesinde yapılıyor hemde başarı oranı %50 mesela ben bu ay orda aşılamaya başlıyacağım oda olmazsa tüp bebeğe geçicez.Rabbim yüzünü güldürsün artık

Hic tüp deneyemedim İnan param olsa gider denerim hic beklemem evimizdeki derin ve sinir bozucu sessizliği bozacak bir evlat icin neler vermezdim...

Calisiyor musunuz? Calismiyorsaniz calismaya baslayin hem kafaniz dagilir, stresiniz azalir hem de para biriktirirsiniz.
Zaten tup bebege yetecek paraniz bile yokken hamile kalip dogum yapmak da zorlar sizi, bebegin hic akliniza gelmeyecek masraflari oluyor. Bunlar icin simdiden birikim yapmaya calisin.

Buarada yanlış anlamayın lütfen ama arkadaşlarınız çocuklarını kıskanmıyorlardır, sizin üzüntünüz üzüyordur onları,

bizimde eşimin akrabalarında ve arkadaşlarımızda var bebek isteyenler uzun süredir yanlarında kıracak bir hareket yapar bir söz söyleriz diye öyle korkuyoruz ki çocuklarka ilgili konuşmuyoruz diğerleriyle de sözleşmiş gibi ama nasıl hissediyorlar ne düşünüyorlar anlayamıyoruz tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…