Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Çok teşekkür ederim inanın çok güzel bir duygu gerçekten. O kadar güzel bir kızım varki evet ben kız sırasında baya bir gerideydim erkekten, ama nasip işte. Ben Düzce'den bekliyordum, Düzce'den arandım.Başka bir ilde yaşıyorum, ancak bulunduğum ilde 0-1 yaş sevgi evi olmadığı için çevre illerden birine yani Düzce'ye atandı dosyam. Burda herkes yazıyor ya beklediğin günleri unutuyorsun diye arkadaşlar valla öyle. Şurda herkesten uzun süre beklemişimdir ama iyiki beklemişim.

İnşallah en kısa zamanda sizin de haberlerinizi okurum. Yine de her gün mutlaka bakıyorum buraya kavuşan var mı diye. Öpüyorum hepinizi, dualarım sizinle.

Merhaba. Bizim 2 seneyi geçti. Kız erkek farketmez dedik. Antalya'dan 11. Sıradayız
ne güzel sıraya girmişsiniz, inşallah bizde o günleri görelim. Çarşamba günü bizde 3.görüşmemizi yaptık, 2 görüşmemiz kaldı o kadar heyecanlı geçiyor ki gün gelir bu günleri de analım evladımız kucağımızdayken inşallah

Merhaba. Bizim 2 seneyi geçti. Kız erkek farketmez dedik. Antalya'dan 11. Sıradayız
merhaba,sıralara takılmayın nolur,hayırlısı ne zaman ise evladınıza kavuşuyorsunuz...bizde 16.sıradaydık ama donduranlar, tayinler vs.oldu bir baktık oğlumuza kavuştuk.nerdeyse iki yıl oldu bile :) Allahıma şükürler olsun :)

Bizde biran önce siramiz alsak :) biz hem koruyucu aile olmak için hemde evlat edinmek için başvurduk. İkisine birden başvuran var mı ?

hangi ilden başvuru yaptınız aceba istanbul sırası ne durumda aceba

Merhabalar tecrübeli annelerden öğrenmek istediğim mahkeme süreci ile ilgili tecrübelirinizi paylaşırmısınız rica etsem nelere dikkat etmeliyiz istenen evraklar va

Nasıl ana nasıl sevindim anlatamam .gözünüz aydın,hayırlı olsun..Allah her gününüzü doya doya geçirmeyi nasip etsin inşallah bir ihtiyaç soru olursa biz burdayız o geçsin diye günlleri saatleri saydığım zaman şimdi nasıl geçiyor anlamıyorum darısı tüm bekleyenlere inşallah..

Mahkeme süreciniz tamamlandı mı?

Merhabalar tecrübeli annelerden öğrenmek istediğim mahkeme süreci ile ilgili tecrübelirinizi paylaşırmısınız rica etsem nelere dikkat etmeliyiz istenen evraklar va
Merhaba, biz şuan o süreçteyiz. Önce bir avukatla çalışacaksanız onu bulmanız gerekiyor tercihen daha önce böyle bir davaya bakanı bulun derim.
Sonrasında ona vekalet veriyorsunuz ve sizdeki evrakların birer kopyasını hastane raporundan çocuğun aşı kartına kadar.
Sonra dava dilekçesini yazarak avukat mahkemeyi açıyor. Bu sırada kurumla da görüşüyor detayları öğreniyor kullanabileceği detayları dava dilekçesine ekliyor kardeşleri varsa onların durumu vs
Sicil kaydı ikametgah sgk dökümü gelir beyanı gibi evraklar istiyor avukat.

Sonrasında sosyo ekonomik durum araştırması istiyoru hakim. kurumdan da bilgiler istiyor tensip zaptı hazırlanıyor avukatınız ona da yanıt veriyor. Bu arada mahkeme biyolojik ailenin rızasının aranmaması için talepte bulunuyor ve delilleri de ekliyor bu talebine ama ona rağmen mahkeme davalı olarak biyolojik aileyi ekleyebiliyor. Bizde öyle oldu maalesef. Gizlilik talebimiz dikkate alınmadı tekrar başvurduk bekliyoruz. Bu süreçte duamız inşallah bilgilerimiz biyolojik aileye gitmez inşallah olumsuz bir durum olmaz. İyi düşünmeye çalışıyor dua ediyoruz

Sonrasında rıza aranmamasına karar verirse tek celsede biter dedi avukatımızv biz de şuanda kararı ve duruşma günü verilmesini bekliyoruz.

Allah yardımcınız olsun inşallah dualarım sizinle, Allah sizi evladınızdan ayırmasın. Bence hakim çocuğun yararına karar verecektir zaten aile bırakarak bence başta güven kalmaz ki sormaları bile saçma geliyor aile bırakmış bunca zamandır evladım ne yer ne yapar ilgilenmez mi, tek duam sağlıkla gelsin yavrumuz ve ileride ailesi tarafından üzülmeyelim

Maşallah

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Siz toplam kaç kere sağlık raporu aldınız? Bekleme sürecinde raporun süresi biter bitmez yeniden almak gerekiyor diye biliyorum. Mahkeme için yeni rapor isteniyor mu?

Merhaba kızlar
Bugün sıramızı öğrendik
37. sıradayız..
Bebeğine kavuşan arkadaşlar
gözünüz aydın olsun..

Çok teşekkür ediyorum inşallah sorunsuz tek celsede biter mahkemeniz rabbim hepimize yaşatsın o mutluluğu

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Siz toplam kaç kere sağlık raporu aldınız? Bekleme sürecinde raporun süresi biter bitmez yeniden almak gerekiyor diye biliyorum. Mahkeme için yeni rapor isteniyor mu?
Mahkeme için bizden rapor istenmedi. 2 yol dolunca galiba bazı evraklar tekrarlanıyor biz oğluma 15 ayda kavuştuk şükür o nedenle evrakları tekrar vermedik. Sadece mahkemeden önce maaş, sgk ve adli sicili tekrar iatediler o kadar.

Sağ olun. Mahkeme sürecinizin çabuk ve olumlu geçmesini diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…