Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhabalar
Onayi almamiz 10 ay falan surmustu. Yani istenen belgeleri gosterebiliyorsaniz sıkıntı olacagini hic sanmam.
Kavusma ani aklimda boluk porcuk. Bir cuma sabahi saat 9.30da arandik. Bebekle ilgili bir kac bilgi verdiler ve o gun alamayacaksak soylememizi, bizden sonraki aileyi arayacaklarini soylediler. Hafta sonu bile bebek evinde kalmasini istemiyoruz dediler. Hemen bir aileye yerlestirmek istiyoruz dediler. Biz tabii hazirliksizdik. Evde bebekle ilgili hic bir sey yoktu. Alisveris yapalim gidelim alalim dedik. Hemen ebebek magazasina gittik. Ne aldik, nasil aldik bilemiyorum. Ogleden sonra bebek evine gittik. Bizi bir odaya aldilar. Orada biraz bekledik bebegi getirmelerini. Bebegi getirdiler. Ilginc bir an. Herkesin tepkisi farkli oluyordur. Ben dondum kaldim. Dondum, hayat durdu, hareket edemedim. Biraz birlikte vakit gecirmemizi istediler. Sonra kararimizi soracaklarini soylediler. Ama zaten kararimiz belli idi. Alip gidecektik. Soyledik. Evrak islerini halledelim dediler. O biraz uzun surdu. 1, 1.5 saat kadar o odada kizimiz ile evraklarimizin tamamlanmasini bekledik. Bir babasi aldi kucagina, bir ben. Sonrasinda kurumun Ulustaki yerine gidip baska belgelere de imza atmaniz gerekiyor. Oradan ciktik, Ulusa gittik 23 gunluk bebek ile. Bebek battaniyeye sarili Ulus'ta binaya yuruduk. Yine garip bir andi hafizamda. Yazik anakucagi falan hic bir seyi yoktu kizimin. Sonra kizimizla birlikte aldik her seyini :) O da tatli bir ani oldu ama en azindan anakucagi olsaydi iyiymis dedik. Ulusta yururken insanlar laf atti "kac gunluk bu bebek" diye. Onlar da sasirdi el kadar bebek ile Ulusta ne isimiz olduguna. Ama iste hayat...Kurumda belgeyi imzalayinca eve geldik ve basladi yeni hayatimiz.
Ben bebek gelmeden eve bebek esyasi almak hic istemedim yasadigim hayal kirikliklarindan dolayi. Bebekle ilgili pek bir sey okumadim, kendimi egitmedim. Ama keske ogrenseymisim bir seyler diyorum. Yanimizda kimse yoktu ve ilk bir kac hafta bebegin dilini cozene kadar cok zorlandik. Eger yaninizda deneyimli birileri olacaksa isiniz nispeten kolay ama olmayacaksa ve siz hic bir sey bilmiyorsaniz, nacizane tavsiyem mama nasil hazirlanirdan baslayan bir kac hayat kurtarici bilgiyi ogrenmeniz. Ve tabii bir kac malzemesini almaniz bebegin. Sonrasinda can havliyle internetten alisveris yapiyor insan :) artik alisveris sitesi gormek istemiyor canim mesela :) ama her sekilde oluyor, zaman akiyor, bebek buyuyor, olanlar unutuluyor...
Bekleyen herkese sabirlar diliyorum, en dogru zamanda gelsin bebeginiz insallah...

Merhaba bi kaç güne bilgi vereceğim o süreçteyim tam korku heyecan endişe

Ne zamandır bakmıyorum buralara, unutursam bekleme sürecini biraz daha kolay atlatırım diye. Unutuyor muyum peki yooo :) 07.09.2018'de başvurmuştum. 07 eylül'de 4. senem bitti. Geçen sene ağustostan beri de 1. sıradayım. Hiçbir kriter-cinsiyet vs ayrımım yok. Küçük şehirde sıradayım. Uzun süre beklememin tek nedeni bu. Türkiye geneli de çıkmıyo onu da bi anlamadım zaten. Biraz girip buraya isyan edesim geldi :)

Kavuşan tüm ailelere sevgiler, Allah hiç ayırmasın sizi.. Girip kavuşma hikayesi okumak iyi geliyor, umut oluyor. Herkese öpücükler.

Herkese merhabalar bizde evlat edinmeye başvurduk 1 ay önce dosyalarımızı teslim ettik 2 ay içinde ev ziyaretine geleceklerini söylediler ev ziyareti nasıl geciyo neler bekleniyor bizden özellikle Konya'dan evlat edinmeye başvuran arkadaşlar güncel siraniz ve ev ziyaretinde neler yaşadığınız hakkında bilgi verebilir misiniz evladına kavusan anneler nekadar beklediniz öğrenebilir miyim

Hayırlı olsun öncelikle, sonu harika olan bir yola çıktınız
Ev ziyaretinde evde bebeğe vereceğiniz odaya bakıyorlar. Güneş alıyor mu vs
Evin konumuna bakıyorlar park, hastane, okula yakınlığı vs
Güvenlikle ilgili alınması gereken tedbirlee varsa onu söylüyorlae dubleks ev için güvenlik kapısı merdiven filesi gibi

Zaten genelde çok kısa sürüyor. Bizim 10dk bile sürmemişti bakıp çıktılar.

Cevabınız için çok teşekkür ederim inşallah hayırlısıyla bu sürecinde atlatırız

bu süreçte en başından beri okuduğunuz kitaplar var mı?

Merhaba arkadaşlar bizde evlat edinme sürecindeyiz bursadan erkek çocuk beklemekteyiz. Kendimi çok tuhaf hissediyorum yılbaşı gibi bebeğimizi alabileceğimizi söylediler. Çok hasretle bekliyorum fakat şuanda ne hissettiğimi anlamıyorum bu normalmi birde emzirmeyi düşünüyorum aranızda bir kaç kişi galiba emzirmeyi başarmış ne yapmam lazım bebeğim gelmeden önce süt arttırıcı takviyeler alıp sağma işlemine başlamak istiyorum ama sizce acelemi etmiş olurum . Aranızda bursadan evlat edinen varmı çocuğunu aldıktan sonraki süreç nasıl devam etti fikir verebilme sansınız varmı

bu süreçte en başından beri okuduğunuz kitaplar var mı?
merhaba ben doğan cüceloğlunun kitaplarından ve hatice tongarın bağırmayan anneler kitabından çok faydalandım daha evladım gelmedi ama okumaya devam ediyorum. Doğan beyin kitapları hem eğitici hemde sorgulayıcı klitaplar size örneklerle açıklamalar yapıyor İyi bir anne yetebilir bir anne olabilmek için herşeyden önce kendimize değer verip kendi hatalarımızı doğru bildiğimiz yanlışları görmek çok faydalı oluyor tavsiye ederim

Merhaba arkadaşlar sızlere kurumdan kitap verdiler mi bunları okuyun dıye bundan 7 ,8 yıl once bi tanıdıga vermişler 5,6 tane kitap okudum dedi devam ediyor mu o prosedür merak ettim

Mrb, hayırlı olsun ben de geçen sene 15 kasım’da konuştum yavruma Bursa’da emzirme sürecinde de deneyimim olmuştu. Özelden sorularını sorabilirsin

Kitaplar paylaşımım

Merhaba arkadaşlar sızlere kurumdan kitap verdiler mi bunları okuyun dıye bundan 7 ,8 yıl once bi tanıdıga vermişler 5,6 tane kitap okudum dedi devam ediyor mu o prosedür merak ettim
Biz 2019 Mayıs ayında başvurduk bize de vermişlerdi ama sonrasında konusu bile geçmedi hiç.

hayır bize herhangi birkitap vermediler biz kendimiz temin ettik .Hangi konularda olduğunu söylüyorlar sizde onlarla ilişkili kitapları kendinize uygun gördüğünüz yazarlara ait kitapları okuyorsunuz. Konulararasında çocuk gelişim süreçleri davranış analizleri mahremiyet eğitimi gibi hayata dair şeyler var

Bizde bu yıl içinde kuruma müraacat ettik ama bize kitap vermediler hatta konusu dahi geçmedi keşke bu kitaplardan alan arkadaşlar isimlerini ve yazarları paylaşsa bizde temin edebiliriz

Merhaba bizde bursada erkek bebek sırasindayiz bebeğimizi bekliyoruz sizin sıra durumunuz nedir acaba

Merhaba arkadaşlar ;
Nasılsınız, nasıl gidiyor bekleyişler,kavuşmalar,beklerken ki hazırlıklar.. Bizim bu ekimde tam onaylanıp sıramızı öğrenmemizin 1.yılı doldu mart 2021 de başvurmuştuk.Rüyalarımda bile kavuşma anı var hep..hazırlıkları da yavaş yavaş yapıyorum kendimce kız ve erkek kullanabileceği genel şeyler ama baktıkça içimi bi heyecan huzur kaplıyor ki anlatamam kavuşsak nasıl olur kimbilir Rabbim dileyen bekleyen herkese nasip etsin kavuşanlara da Rabbim bir ömür mutlulukla,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Biz en son temmuzda aramıştık daha doğrusu hep eşim arıyo ben bi cesaret edip arayamıyorum eşim de diyo ki bu sefer sen ara en son aradığımızda kız 12 erkek 10 du siz ne sıklıkla arıyorsunuz acaba çekiniyorum aramaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…