Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Benim de annem çok yakın şükürler olsun. İlk 1 ay falan ona güveniyorum biraz da zaten. Sonrasında tek başıma kendim bakmak istiyorum. Şuan planım bu ama zaman ve o anki ihtiyaçlar ne gösterir bilemem.
Ayını/ yaşını bilsem her şeyini hemen hazırlicam ama benim tercih yaş aralığım 0-2 yaş olduğu için kıyafet konusunda hazırlanamıyorum. Ama eşim 1 saatimize bakar, her şeyini almamız, 1 güne bakar yıkayıp kurutup ütülememiz diyor hep. O 1 günde de her şekilde idare ederiz diyor şimdilik mantıklı :)

Onun dışında odası, mobilyaları, nevresimi, yastığı, yorganı, dolap askıları, ateş ölçeri, tırnak makası vs. ıvır zıvır aklıma gelen her şeyi hazır.

Bize düşen en güzeli bizim için hazırlanırken sabretmek oluyor.

Hep yukarıda yazdığınız bu cümleye sığınıyorum her zaman. Hepimize en güzeli gelecek, bunların hepsini unutacağız. Allah sizi de oğlunuzdan hiç ayırmasın. Çok çok çokkk hep mutlu olun, hep yüzünüz gülsün, ayağınıza taş değmesin
Çok öpüyorum, buraya mutlu haberlerimizi de yazarız bekleyen herkes en kısa zamanda inşallah.

Canım bende okudum çoğunu bu kitapların ama en beğendiğim doğan cüceloğlu nun kitapları açıkçası bir de evlat edinme kararından hemen sonra okumuştum Başka Bir Doğum Hikayesi ni .
Bu arada sırası gelmeyen daha benim gibi bekleyecek olan annelere küçük bir tavsiye sıra durumumuza göre ıslak mendil ve bebek deterjanı alıp kenara koymak lazım diye düşünüyorum her geçen gün artıyor fiyatları hanımlar

En hayırlı zamanda kavuşursunuz inşallah çok heyecanlı beklemek bizim hamilelikler uzun sürüyor malum ama sonu çok güzel olacak inanıyorum ben buna

Evet canım istanbulda bekliyoruz..herkes öle diyor .ilk sırada beklemek çok zormuş.. inşallah bebişlerimiz gelsinde biz zaman bulamamaktan şikayet edelim birbirimize

Merhaba , yanlış hatırlamıyorsam bizim sıramız yakındı. Bende 1Aralikta aramistim. Erkekte 22, Kizda 65. Kavusmaya az kaldi, heyecanımız giderek artıyor
Evet sıramız yakındı. Ben en son 3 kasımda aramıştım.erkekte 39du sıram. Şimdi sıramı sizin sıranıza göre tahmin etmeye çalışıyorum.ocakta arıcam . Yavaş yavaş bebek eşyaları bakmaya da başladım ama çok yavaş

İyi pazarlar Oğlumla yaşadığımız özel bir deneyimi daha sizinle paylaşmak istedim. Oğlum gelmeden onu beslemekle ilgili araştırmalara başlamıştım. Araştırmalarımda evlat edinen annelerin de emzirebileceklerini süt hormonunun doğumla direk ilgisi olmadığını öğrendim. Ve bunu başaran anneler vardı onların deneyimlerini anlattıkları blog sayfalarını uzmanların görüşlerini okudum. Ve oğlumun geleceğini öğrendiğim gün yani ona kavuşmadan 6 gün önce başladım çalışmalara. Neler yaptı ?

İlaç desteği aldım Domperidon içeren ilaçlar prolaktini uyarıyor jinekologuma sordum o tavsiye etti
Hemen hastane tipi süt sağma makinesi kiraladım. Her gün 2-3 saatte bir sağmaya başladım. En başta kahverengi damlalar geldi 2 hafta falan. Ama pes etmeden devam ettim hala da ediyorum.
Yardımcı damlalar aldım glactago damlayı günde 3 kez kullanmaya başladım
Hemen beslenme sondası edindim. Oğlum geldikten sonra bu beslenme sondasından benim göğsümden onu en az günde 2 olacak şekilde beslemeye başladım.
Yalancı meme yerine uyuyacağı zaman göğsümü emmesini sağladım.

Ve nihayet onu doyurmasa da 3-5cc süt verebilmey başardım. Şimdi artması için devam ediyorum. Ten teması deneyimi harika bir his. Ben yararlandığım kaynakları sizin için aşağıya bırakıyorum. Evlatlarımızın süt annesi olabilmeyi de nasip etsin Allah

Evlat Edinen Anneler de Bebeklerini Emzirebilir – Kalbiyolojik Anne

https://cdn.istanbul.edu.tr/file/JTA6CLJ8T5/4AC598D139AF46538F5CA0D1DF534E97

Emzirme Danışmanlığı - Doğurmadan da Emzirebilmek Mümkün!

Evlat edinen anneler de emzirebilecek

Bebeğiniz ek gıdaya geçmediyse henüz çok şükür daha kolay oluyor. Benim oğlum henüz geçmediği için anne memesini aldı çok şükür. Ama ek gıdaya geçtiği halde emzirenler var. Sanırım ihtiyacımız olan pes etmemek azmetmek Bu arada bebeğinizin anne sütü alması için hala çevrenizde emziren birisi varsa ondan destek isteyebilirsiniz. Sağıp size vererek evladınızın bağışıklığı için anne sütü ihtiyacını karşılayabilir. Ben çok şükür kız kardeşimin 17 aylık kızı olduğu için bu desteği ondan alabildim. Kardeşim de oğlumun süt annesi olurken ben hem süt annesi hem de süt teyzesi oldum Bin şükür. Biliyorum araştıranlarınız bunun için endişe duyanlarınız var sizinle de paylaşmak istedim. Herkese kocaman sarılıyorum

Harika V vertigo16 Benim de çok araştırdığım ve sürekli okuduğum bir konu, ben en az 2 ay önceden çalışmalara başlamak gerekiyor diye biliyordum ve bebeğimin geleceği tarihi de kestiremediğim için bu konuda çok karamsardım. 6 gün önce başlamışsın çok büyük umut oldu. Lütfen bu konudaki deneyimlerini daha çok paylaş. Harikasın sen oğlun da çok şanslı çok öpüyorum..

Hemen hastane tipi süt sağma makinesi kiraladım.

Bu madde çok önemliymiş instagramda kalbiyolojikanne hesabının sahibi Tülay var. Sanırım onun bloğunda yazıyordu.

Bende kendimi alışverişe adadım…hemen hemen herşeyi hazır bi karyola almadık.onunda acelesi yok.park yatak aynı zamanda anne yanı aldım bi süre onunla da idare ederiz

Selamlar hepinizi gönülden tebrik ediyorum..
Bizde dosya hazırlama aşamasındayız
Bir sorum olucak, eğitim araştırma hst den heyet raporu için eşlerden birinin randevu alması yeterli oluyor mu? Zira ben kendi adıma aldım eşimde yanımda olucak onun adına tekrar randevu almama gerek var mı bilemedim..

Merhaba hayırlı olsun evet ikinizin randevusu da ayrı ayrı olmalı buna göre dosya açıyorlar çünkü.
Çarçabuk bitsin inşallah herşey yolunda gitsin.

Bende kendimi alışverişe adadım…hemen hemen herşeyi hazır bi karyola almadık.onunda acelesi yok.park yatak aynı zamanda anne yanı aldım bi süre onunla da idare ederiz
Bence bekleme sürecini en keyifli hale getiren şeylerden biri onun için alışveriş yapmak ihtiyacı olabilecek herşeyi önceden alın geldiğinde bunlara pek vakit kalmıyor

Merhaba hayırlı olsun evet ikinizin randevusu da ayrı ayrı olmalı buna göre dosya açıyorlar çünkü.
Çarçabuk bitsin inşallah herşey yolunda gitsin.
Teşekkürler ikimiz aynı hastaneden mi almamız gerek? Randevu bulamadım da aynı hastaneye. Aynı gün içerisinde başka bir hastaneden aldım..

Teşekkürler ikimiz aynı hastaneden mi almamız gerek? Randevu bulamadım da aynı hastaneye. Aynı gün içerisinde başka bir hastaneden aldım..

Merhaba, gidip bir sormak lazım ben randevu almamıştık diye hatırlıyorum mesela. Sağlık kuruluna evlat edinmek için sağlık raporu almak istediğimizi söylediğimizde yardımcı olmuşlardı. Yakın zamanda rapor alanlar daha iyi hatırlar tabi.

Biz 2021 Haziran’da o süreçten geçtik. O zaman her hastane süreci için kurul da dahil ikimizde randevu almıştık. Zaten kurula ayrı ayrı aldılar eşimi ve beni. Siz ikinize de randevu bulabildiğiniz bir güne alın derim gidip kapıdan dönmek çok sinir bozucu oluyor

Biz de 2020 ekim gibi başvuru yaptık. Aynı hastaneden açtılar dosyayı .ikimizi bir değerlendirdiler.psikiyatrist ile de hem aynı anda hem ayrı görüştük. Bence aynı hastaneden ayarlamaya çalışın ama yine de uzmanınızı arayarak daha net bilgi alabilirsiniz.

tebrik ediyorum öncelikle...işiniz su gibi akıp gitsin kolay olsun işallah..

bizim randevu işi de yılan hikayesi olmaya başlayacakken dr bi tanıdık soktuk araya, randevu işlemlerini o ayarladı hep.
Allah razı olsun hep dua ediyorum ..randevu bulmak cok zor .varsa tanıdık sokun araya derim.
''ilk hastane ye gittiğimizde randevuyu tapu için alın demişti çalışanlar'' bi ara öyle yapmayı bile düşündük.
şu hastane işi cok zor
beraber gitmenizde fayda var ...dr lar bireysel ve çift olarak görüşmeler yapıyor belli olmuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…