Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Habersiz geldiler demek ne kadar sıklıkta ziyaretler gerçekleşiyor acaba.bi sonraki ziyareti yaz bize unutma.okurken bile nabzım yükseldi 🥰
Tam bir ay olduğu gün geldiler. Toplam 4-5 kez ziyaret oluyormuş 1 yıl içinde. Bazıları haberli bazıları habersiz. Genel olarak güzel geçti olabildiğince samimi olmaya dikkat ettim bende

Yaa ne güzel atlatmışşın bunu da hayırlısıyla bende soruları okurken aklıma geldi genel bir kontrol için gittiniz mi bir doktora yada bunu geldikten ne kadar sonra planladınız ? Benim aklımda hep vitamin değerlerini kontrol ettirmek gibi şeyler geçiyor eksik bir şey olursa takviye almak onun için en doğru mamayı planlamak gibi siz nasıl yaptınız?
Kurumdan oğlumu teslim ettiklerinde bize planlı randevularını söylediler. İlk hastaneye onun için gittik. Ancak şöyle bir durum var aklınızda olsun sizlerinde bebeklermiz henüz biyolojik ailenin üzerinde olduğu için devlet hastanesi ve sağlık ocağında yapılan tetikler ailenin enabız/edevlet’ine düşüyormuş. Birkaç ailede böyle bir gizlilik sorunu olmuş. O nedenle edevlete düşmemesi için konuşun ya da özel hastanede yaptırın tetkiklerini dediler. Biz sağlık ocağına bile kaydettirmedik bu nedenle. Sonradan öğrendik durumu anlatıp misafir kaydıyla işlem yapılabiliyormuş farklı şehirde falan. Aklınızda olsun sizin de. Biz de oğlum için özel sağlık sigortası yaptırarak özel hastanede takibe başladık. Neler yapıldı bu sürede?

🌸Kan sayımı, bir çok bebekteki gibi oğlumda da demir düşük çıktı demir ilacı başladık
🌸Devit, D vitamini takviyesi aldık
🌸EKG’si çekildi, bebeklerde bazı kalp prob olabiliyor o nedenle bu tetkik önemliymiş
🌸 Eğer 40 günden küçük gelirse bebeğiniz topuk kanı aldırmanız gerekecek bizimki alınmıştı geldiğinde
🌸Yine 40 günden küçükse işitme testi yapılmamış olabilir onu yapmanız gerekiyor
🌸Kalça ultrasonu önemli biz onu da yaptırdık
🌸 Mamasını değiştirmiştik daha iyi diye farklı bir mamaya geçtik ama oğluşum ishal oldu. O nedenle eskiye döndük bu sürede korkup dışkı tahlili de yaptırmıştık ama temiz çıktı çok şükür.

Tavsiyem doktor araştırmalarınıza başlayın bebişinizi alır almaz 1-2 hafta içinde doktora götürmekte fayda var. Onlar zaten sizi yönlendiriyorlar. Ve imkanınız varsa özel sağlık sigortasını yaptırmanızı tavsiye ederim. Belirttiğim nedenle devlet hastanesine gidilemediğinde özel hastaneler maliyetli olabiliyor🥺

Umarım faydalı olmuştur💙 çok sevgiler herkese

Kurumdan oğlumu teslim ettiklerinde bize planlı randevularını söylediler. İlk hastaneye onun için gittik. Ancak şöyle bir durum var aklınızda olsun sizlerinde bebeklermiz henüz biyolojik ailenin üzerinde olduğu için devlet hastanesi ve sağlık ocağında yapılan tetikler ailenin enabız/edevlet’ine düşüyormuş. Birkaç ailede böyle bir gizlilik sorunu olmuş. O nedenle edevlete düşmemesi için konuşun ya da özel hastanede yaptırın tetkiklerini dediler. Biz sağlık ocağına bile kaydettirmedik bu nedenle. Sonradan öğrendik durumu anlatıp misafir kaydıyla işlem yapılabiliyormuş farklı şehirde falan. Aklınızda olsun sizin de. Biz de oğlum için özel sağlık sigortası yaptırarak özel hastanede takibe başladık. Neler yapıldı bu sürede?

🌸Kan sayımı, bir çok bebekteki gibi oğlumda da demir düşük çıktı demir ilacı başladık
🌸EKG’si çekildi, bebeklerde bazı kalp prob olabiliyor o nedenle bu tetkik önemliymiş
🌸 Eğer 40 günden küçük gelirse bebeğiniz topuk kanı aldırmanız gerekecek bizimki alınmıştı geldiğinde
🌸 Mamasını değiştirmiştik daha iyi diye farklı bir mamaya geçtik ama oğluşum ishal oldu. O nedenle eskiye döndük bu sürede korkup dışkı tahlili de yaptırmıştık ama temiz çıktı çok şükür.

Tavsiyem doktor araştırmalarınıza başlayın bebişinizi alır almaz 1-2 hafta içinde doktora götürmekte fayda var. Onlar zaten sizi yönlendiriyorlar. Ve imkanınız varsa özel sağlık sigortasını yaptırmanızı tavsiye ederim. Belirttiğim nedenle devlet hastanesine gidilemediğinde özel hastaneler maliyetli olabiliyor🥺

Okadar güzel anlatıyorsun ki ..okadar içten geliyor ki yazdıkların heyecanla okuyorum ve tahmin edemeyeceğin kadar tecrübe oluyor bizler için .🥰💙

Okadar güzel anlatıyorsun ki ..okadar içten geliyor ki yazdıkların heyecanla okuyorum ve tahmin edemeyeceğin kadar tecrübe oluyor bizler için .🥰💙
🥰 yazarken ben neyi okusaydın bana fayda sağlardı diye düşünerek yazıyorum, gerçekten faydalı olmasına çok mutlu oldum🖤 Birbirimizi tanımasak da aynı kaygılar, aynı endişeler, aynı heyecanlar, aynı mutluluklar, aynı merak konuları bizi birleştiriyor bence❤️ Birbirimize fayda verip hem bekleme sürecini hem de sonrasını kolaylaştırıp yükümüzü paylaşabilirsek ne mutlu❣️❣️

İnşallah bizde bir gün içinde halledebiliriz,
evet dediğiniz gibi süreç çok heyecanlı..
Çok şükür, aynı güne randevu bulabildik.
Sizin durumunuz nedir?

Beklemede misiniz kavuştunuz mu? =)
merhabalar Beklemedeyiz _verda_ mart 2021 de başvuru yaptık.sıramızı öğrendik ve heyecanla bekliyoruz yavrumuzun gelmesini

Canım eline koluna sağlık çok detaylı yazmışsın ben özel sağlık sigortasını bu yıl yaptırırken sigortacımıza sormuştum oda olabiliyor diye biliyorum ama detaylı öğreniriz dedi şimdi sen yazınca çok mutlu oldum özellikle çocuklarda özel sağlık sigortası çok önemli inşallah hayırlısıyla benim bebeğim geldiğinde hemen ilk iş bu olacak.
Sağlık ocağı doktorumuz da bana getirin gerekli herşeyi yaparız dedi sağolsun orada olmayanlar için de alternatif hastane tabiki.
Büyük heyecan ile bekliyoruz hepimiz inşallah en kısa zamanda hepimiz kavuşuruz ve senin yazdıkların çok kıymetli bizim için canım ben not bile alıyorum.
:KK200:

Canım benim deneyimlerin o kadar kıymetli ki bizim için, yazıyosun uğraşıyosun emeğine, eline sağlık.
Mesela aşağıdaki madde hiç aklıma gelmemişti. Özel hastanede de kayıt yaptırmamak lazım aslında. Randevu alırken onlar da bilgileri kaydediyo sonuçta nolur nolmaz.

Ancak şöyle bir durum var aklınızda olsun sizlerinde bebeklermiz henüz biyolojik ailenin üzerinde olduğu için devlet hastanesi ve sağlık ocağında yapılan tetikler ailenin enabız/edevlet’ine düşüyormuş. Birkaç ailede böyle bir gizlilik sorunu olmuş. O nedenle edevlete düşmemesi için konuşun ya da özel hastanede yaptırın tetkiklerini dediler.

Son konularla ilgili değil yazmak istediklerim ama Bugün Müge’de ki olay asında hepimizin kabusu 14 yaşındaki kız biyolojik annesine dönmek istiyor çünpü şimdiki ailesinde mutsuzmuş evlatlık olduğunu bildiği için ufak bi tartışmada hemen biyolojik ailesine dönmek istiyor o yüzden açıkçası ben hiç söylemek istemem çocuğumu evlat edindiğimi ama helal olsun Müge çok iyi cevap verdi

Konu öyle bir önüme çıktı gözatmak istedim. Okuduklarım karşısında gözlerim doldu. Öncelikle şunu söylemek istiyorum: siz mükemmel insanlarsınız 💚
Doğurduğu bebeği mezarlığa gömen, çöpe atan öldürmeye teşebbüs eden anne(!) lerin olduğunu haberlerde okuyunca kahroluyodum. Bikaç gün psikolojim bozuluyordu kendime gelemiyordum. O minik yavrucuklara üzülüp duruyordum. Ama farkettim ki sizin gibi anneliğin tüm güzel vasıflarını taşıyan kalbi merhamet Şevkat dolu güzel insanlar da var. Siz evinizi, kalbinizi açıyorsunuz o meleklere bu çok değerli. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Sizin gibi güzel insanların olduğunu bilmek, o küçük kuzulara sevgiyle sıcacık sarıldığınızı bilmek ümidimi yeşertti. Ne mutlu o bebişlere ki yolu sizlerle kesişmiş/ kesişecek.
Mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum evlatlarınızla..😇

Konu öyle bir önüme çıktı gözatmak istedim. Okuduklarım karşısında gözlerim doldu. Öncelikle şunu söylemek istiyorum: siz mükemmel insanlarsınız 💚
Doğurduğu bebeği mezarlığa gömen, çöpe atan öldürmeye teşebbüs eden anne(!) lerin olduğunu haberlerde okuyunca kahroluyodum. Bikaç gün psikolojim bozuluyordu kendime gelemiyordum. O minik yavrucuklara üzülüp duruyordum. Ama farkettim ki sizin gibi anneliğin tüm güzel vasıflarını taşıyan kalbi merhamet Şevkat dolu güzel insanlar da var. Siz evinizi, kalbinizi açıyorsunuz o meleklere bu çok değerli. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Sizin gibi güzel insanların olduğunu bilmek, o küçük kuzulara sevgiyle sıcacık sarıldığınızı bilmek ümidimi yeşertti. Ne mutlu o bebişlere ki yolu sizlerle kesişmiş/ kesişecek.
Güzel dileklerin ve bizleri tanımladığın cümleler için çok teşekkürler. En önemlisi insan olabilmek sonra anne ve baba oluyoruz bu hayatta önceliklerimizi buna göre belirlemeli ve düşünmeliyiz.Benim iyi insanlara olan inancım hiç bitmedi bitmeyecek de bu hayatta o kadar çok kötü varken zor olanı başarıyoruz biz oda iyi olarak kalabilmek ve hepimiz bunu beraber başaracağız sadece bizim değil herkesin evlatları için. :KK200:

Son konularla ilgili değil yazmak istediklerim ama Bugün Müge’de ki olay asında hepimizin kabusu 14 yaşındaki kız biyolojik annesine dönmek istiyor çünpü şimdiki ailesinde mutsuzmuş evlatlık olduğunu bildiği için ufak bi tartışmada hemen biyolojik ailesine dönmek istiyor o yüzden açıkçası ben hiç söylemek istemem çocuğumu evlat edindiğimi ama helal olsun Müge çok iyi cevap verdi
Ben de dün gece de çok üzüldüm.yetiştiren aile kadar kahroldum.allah yaşatmasın

Siz yazdıktan sonra izledim ben de. Bu konuda ben şöyle düşünüyorum nasıl biyolojik doğumla sahip olduğumuz çocuğumuzun biz ölene kadar bizimle yaşayacağının garantisi yoksa kalbiyolojik olanlar için de bu geçerli. Zaten söyleyip söylememe noktasında devlet aileye bırakıyor baskı yok bu konuda. Ancak bu seferde öğrenecek kaygısı yaşamak var. 1 ay önce tanıştığım bir hanımefendi evlat edinildiğini düğünü için evrakları hazırlarken nüfus kütüğünde ki değişimle öğrenmiş :( Çok zorlandığını söyledi, keşke daha önce söyleselerdi diye ekledi. Her sürecin avantajları ve dezavantajları var. Tanıştığım hanımefendi biyolojik annesine "şu saatten sonra tanışsak ancak seni üzerim" demiş ve görüşme teklifini reddetmiş. Beni yetiştiren annem babam benim ailem demiş. Böyle örnekler de var yani. Kalbimizi karartmayalım 😇 Bu riskten dolayı kendini böyle mükemmel bir duygudan mahrum edenlerimiz bile var bu kötü örnekleri görerek. Bu konuda bence cesaretli olmalıyız. Biz doğru olanı güzel olanı yapıyoruz. İnsanlık için en doğru olan şeylerden biri yaptığımız. Evlatlarımız da bunu mutlaka anlayacaktır. 14 yaşındaki kızımız için henüz erken bir yaş, ergenliğin etkisinde. Belki 1 yıl sonra fikri değişecek. Ben Cesur olalım, evlatlarımızı adalet duygularını en üst seviyede olacak şekilde yetiştirelim ve gerisini Allah'a bırakalım diye düşünüyor ve buna inanıyorum💚

Evet evlat edinmek için başvurana kadar çöpe, camiye bırakılan şiddet gördüğü için devlet korumasına alınan yavrulara çok üzülüyordum. Ancak sürece girince o yavruların onları dört gözle bekleyen onları seven ailelere kavuştuğunu anlayınca artık o haberler sonrası içimin burukluğu çok kısa sürüyor. O insanlarda kalıp çocuğu ziyan edeceklerine bırakmaları yavrular için çok daha iyi ve hayırlı bence. Onun kıymet vermediği bir başkasının en kıymetlisi oluyor. Allah harika bir düzen kuruyor o masum yavru için. Güzel sözleriniz için çok kalp ❤️❤️

En kötüsü olsa dahi biz onların çocukluk anılarında hep varoalacağız. Ve hayatta hiç unutulmayan anılar çocukluk anılarıdır. Onun için biyolojik kalbiyolojik olmaktan ziyade güzel anları paylaşmak önemli. Allah bize onları güzel bir evlat olarak yetistirmeyi nasip etsin...bir gün giderse ,hayırsız çıkarsa gibi olumsuz düşünceler sadece bizler için değil tüm anne babalar için geçerli.yani ben böyle düşünüyorum.

Premature beybimvar. Yenidogan kontrolu icin beklerken iki bebek vardi iki bayanla beraber.biri ishalmis digeri gaz sancili.muhabbet ederken dedilerki kurumdan geliyoruz. Cocuk esirgemeden yani. O kadar uzuldum ki. Biri dun geceden beri ishalmis.hala dusunuyorum noldu o cocuklar iyi bakiliyomu. O kadar guzellerdi ki neredeyse ben alacaktim.sahipsiz olmasi cok kotu. O an bi aglayasim geldi ne yapcagimi sasirdim. Cocuk esirgemedeki bebeklerde oyle bi anne hasreti var ki az ziyarete gitseniz anne diyolar allah kimseyi annesiz birakmasin

Evet evlat edinmek için başvurana kadar çöpe, camiye bırakılan şiddet gördüğü için devlet korumasına alınan yavrulara çok üzülüyordum. Ancak sürece girince o yavruların onları dört gözle bekleyen onları seven ailelere kavuştuğunu anlayınca artık o haberler sonrası içimin burukluğu çok kısa sürüyor. O insanlarda kalıp çocuğu ziyan edeceklerine bırakmaları yavrular için çok daha iyi ve hayırlı bence. Onun kıymet vermediği bir başkasının en kıymetlisi oluyor. Allah harika bir düzen kuruyor o masum yavru için. Güzel sözleriniz için çok kalp ❤️❤️
bu konuda size canı gönülden katılıyorum. merhametsiz insanların elinde ziyan olan çocukları görüp duydukça kahroluyorum. ama şimdi biliyorum ki devlet koruması altına alınıp iyi ailelerin yanında büyüyecek olacaklarını bilmek beni mutlu ediyor.

Premature beybimvar. Yenidogan kontrolu icin beklerken iki bebek vardi iki bayanla beraber.biri ishalmis digeri gaz sancili.muhabbet ederken dedilerki kurumdan geliyoruz. Cocuk esirgemeden yani. O kadar uzuldum ki. Biri dun geceden beri ishalmis.hala dusunuyorum noldu o cocuklar iyi bakiliyomu. O kadar guzellerdi ki neredeyse ben alacaktim.sahipsiz olmasi cok kotu. O an bi aglayasim geldi ne yapcagimi sasirdim. Cocuk esirgemedeki bebeklerde oyle bi anne hasreti var ki az ziyarete gitseniz anne diyolar allah kimseyi annesiz birakmasin
İnanın üzülmeniz gereken en son çocuklar onlar. Yuvalarda onlara bakan anneleri onları seviyor ve sürekli de denetleniyorlar. Ve evrak işlemleri tedavi süreçleri biter bitmez ailelerinin yanına yerleştiriliyorlar. Benim yavruma bakan ve onu bana teslim eden hemşiresinin gözleri dolmuştu onu bana emanet ederken o kadar kısa sürede bağlandığı çok belliydi. Üzülmemiz gerekenler anne baba dede zannettiğimiz ama çocuğun zalimi olmuş caniler. Bu nedenle insanlık olarak çok tetikte olmalıyız. İhmal ve istismarını gördüğümüz şüphelendiğimiz kişileri annesidir babasıdır diyerek hoşgörmemeli polise sosyal hizmetlere şikayet etmeliyiz. Oğluma kavuşmadan önce kurum tarafından 3 kardeş için arandım. Maalesef olumlu dönemedim ama aklım onlarda kaldı. Biyolojik Anne gece çocukları en büyüğü 10 yaşında olan evladına bırakıp dışarı çıkıyor çocuklar gece saati yalnız korumasız ve maalesef bakımsızlar. Komşuların şikayetiyle devlet korumasına alındılar ve iyi ailelerin yanına yerleştiler. Komşuların dikkati olmasaydı çok kötü şeyler olabilirdi. Bizim görevimiz bence bu. Her yavru sevilmeyi bakılmayı önemsenmeyi şevkati hak ediyor. Bu hakkı onların ellerinden alanlara karşı töleranslı olmamalıyız. Oğlum biyolojik diye hak sahibi olan insanların elinde ziyan olmadan bize geldi iyi ki benim koynumda yanımda🙏🏻 Hergün binlerce şükrediyorum yollarımızı kesiştiren Rabbime binşükür🙏🏻

Siz yazdıktan sonra izledim ben de. Bu konuda ben şöyle düşünüyorum nasıl biyolojik doğumla sahip olduğumuz çocuğumuzun biz ölene kadar bizimle yaşayacağının garantisi yoksa kalbiyolojik olanlar için de bu geçerli. Zaten söyleyip söylememe noktasında devlet aileye bırakıyor baskı yok bu konuda. Ancak bu seferde öğrenecek kaygısı yaşamak var. 1 ay önce tanıştığım bir hanımefendi evlat edinildiğini düğünü için evrakları hazırlarken nüfus kütüğünde ki değişimle öğrenmiş :KK43: Çok zorlandığını söyledi, keşke daha önce söyleselerdi diye ekledi. Her sürecin avantajları ve dezavantajları var. Tanıştığım hanımefendi biyolojik annesine "şu saatten sonra tanışsak ancak seni üzerim" demiş ve görüşme teklifini reddetmiş. Beni yetiştiren annem babam benim ailem demiş. Böyle örnekler de var yani. Kalbimizi karartmayalım 😇 Bu riskten dolayı kendini böyle mükemmel bir duygudan mahrum edenlerimiz bile var bu kötü örnekleri görerek. Bu konuda bence cesaretli olmalıyız. Biz doğru olanı güzel olanı yapıyoruz. İnsanlık için en doğru olan şeylerden biri yaptığımız. Evlatlarımız da bunu mutlaka anlayacaktır. 14 yaşındaki kızımız için henüz erken bir yaş, ergenliğin etkisinde. Belki 1 yıl sonra fikri değişecek. Ben Cesur olalım, evlatlarımızı adalet duygularını en üst seviyede olacak şekilde yetiştirelim ve gerisini Allah'a bırakalım diye düşünüyor ve buna inanıyorum💚

Back