Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhaba, Eylül 2018'de başvurduk. İlk öğrendiğimiz sıramız 16. idi. Düzce'den bekliyoruz. Şuan kızda 2, erkekte 1. sıradayız. İnanın 1. sırada beklemek en zoruymuş :)
Maşallah çok az kalmış bugün yarın arayacaklardır sizi Rabbim inşallah en kısa zamanda kucağınıza almak nasip etsin evet zaman yaklaştıkça her çalan telefonda irkilir heyecanlanırsınız şükür bu heyecanı yaşatan Rabbime çok sevindim sizin adına sabırların en güzelini yaşıyorsunuz ne güzel inşallah biz de sıramızın bu kadar indiğini görürüz

İnşallah yakındır o kavuşma :) Allah inşallah hepimize bu süreçte bol bol sabır verir. Siz de görürsünüz o günleri en kısa zamanda inşallah. Hepimize dua ediyorum her zaman.

Bende evlat edinmek istiyorum ama etrafınızdaki kimse bilmesin istiyorum ama okuduğum kadarıyla referans istiyorlar bu doğru mu

Bende evlat edinmek istiyorum ama etrafınızdaki kimse bilmesin istiyorum ama okuduğum kadarıyla referans istiyorlar bu doğru mu
emlaa referans istiyorlar 5 kişi aileden de arkadaşlardan veya yakın hissettiğiniz kişileri de iş arkadaşı gibi refeans gösterebilirsiniz bizim 2 tane evlat edinen arkadaş vardı bir de kardeşimin ,arkadaşımın,patronumun iletişim bilgilerini verdim sadece 2 tanesini aradılar... onların dışında süreci kimse bilmiyor anne baba dışında... tembihledik çocugumuza kavusana kadar kimsenin bilmesini istemiyoruz diye yavrumuz geldikten sonra illa ki herkes görecek bilecek ...yorum yapanlar da olacak ama kimseye hesap vermek zorunda değilsin bu senin özelin,senin yaşantın geç kalma başvurmak için çok farklı duygularmış megerse..İnşallah Rabbim size de o duyguyu tattırır

Çok teşekkür ediyorum kararım kesin zaten başvurucam bende büyük ihtimalle sizin gibi yaparım kimseye söylemeyi düşünmüyorum hatta bebek geldikten sonra çalıştığım okuldan tayinimi istemeyi evimi taşımayı düşünüyorum çünpü insanların bana acımasını çocuğuma acır gibi bakmasını istemiyorum. Evet yanlış düşünüyor olabilirim ama biliyorum ki takmamış gibi davranmamda illaki takarım yani şimdilik böyle düşünüyorum inşallah herşey herkes için iyi olur

Merhabalar
0-1 yaş için bizde çok istiyoruz. Terk olarak başvuru yapabiliyomuyuz? Süreçten bahsedebilirmisinz

Merhaba, Eylül 2018'de başvurduk. İlk öğrendiğimiz sıramız 16. idi. Düzce'den bekliyoruz. Şuan kızda 2, erkekte 1. sıradayız. İnanın 1. sırada beklemek en zoruymuş :)
Hayırlısıyla kavuşın inş yavrunuza
Bu süreç nasıl oluyor? Erkek istemezseniz kızı mı bekliyosunz yoksa hakkınız yanıyo mu? Terk edilmiş olarak başvurma imkanı olıyor mu?

Hayırlısıyla kavuşın inş yavrunuza
Bu süreç nasıl oluyor? Erkek istemezseniz kızı mı bekliyosunz yoksa hakkınız yanıyo mu? Terk edilmiş olarak başvurma imkanı olıyor mu?

Merhaba, çok teşekkür ederim hepimiz inşallah Başta kız/ erkek ya da fark etmez şeklinde tercih yapıyorsunuz. Erkek istemezsek sıramız yanmıyor, öncesinde kuruma bir dilekçe vererek tercihinizi sadece kız bebek ya da sadece erkek bebek olarak da değiştirebiliyorsunuz. Ama tabi sıranız geldiğinde tercihiniz erkek veya kız fark etmez ise ve erkek bebeği reddederseniz sıra sizden bir sonrakine geçiyor.

Terk bebeklerde bekleme süreci diğerlerine göre daha uzun. Ama tabi ki tercih sizin, sadece terk bebek kriteri koyarak da başvurabilirsiniz.

Hangi şehirden başvuru yapacaksınız?

Merhabalar
0-1 yaş için bizde çok istiyoruz. Terk olarak başvuru yapabiliyomuyuz? Süreçten bahsedebilirmisinz
Öncelikle hayırlı olsun kararınız 0-1 yaş kriteri sizin yaşınız ile doğru orantılı bildiğim kadarıyla 40 yaşa kadar böyle daha ilerleyen yaşlar için kurum daha yüksek yaş grubuna yönlendiriyor. Biz kız bebek istediğimizi söyledik evrak tesliminden sonra zaten kriterlerin nasıl olması gerektiği ile ilgili sizinle görüşme yapıp buna göre tercih listenizi oluşturuyorlar.
Zaten kafanızdaki herşeyin cevabını verecek olan görüşeceğiniz uzmanınız da aklınıza takılan ne varsa onlarla rahatlıkla konuşup bilgi alabilirsiniz sizi yönlendiriyorlar biz aynı zamanda Türkiye geneli de olur dedik. Hazırlamanız gereken evraklar oluyor o listeyi de onlardan alabileceksiniz İstanbul dan mı başvuru yapacaksınız?

Sakaryadan yapacağız. Ama bölge tercihi de oluyormuş galiba. Hiç bilmyrdm daha yeni öğreniyrm bende. Çok teşekkr ederim

Sakaryadan olacak. Gidip görüşücem bakalm çok sağolun çok heyecanlıym bemen sormak istedim

Sakaryadan yapacağız. Ama bölge tercihi de oluyormuş galiba. Hiç bilmyrdm daha yeni öğreniyrm bende. Çok teşekkr ederim

Bölge tercihi olmuyor, sadece Türkiye geneli de tercih edebiliyorsunuz. Bulunduğunuz ilde istediğiniz kriterlerde (örn;0-3 yaş) çocuk yuvası yoksa dosyanız çevre illerden birine atanıyor.
Çok sevindim karar vermenize, inşallah kavuştuğunuz günü de okuruz burdan Aklınıza bir şey takılırsa her zaman sorabilirsiniz. Sevgiler :)

merhaba;

bebek nasıl alıştınız mı birbirinize
Merhaba,

Ahh nasıl alışmaz ki insan, birbirimize çok alıştık Mis kokulu oğlum sanki hep benimleymiş gibi uyurken bile özlüyorsun çok yoğun duygular yaşatıyor bize bu süreç, bin şükür inşallah sizler de bu duyguları yaşayacaksınız Allah’ım tez zamanda o günlere ulaştırsın bekleyen herkesi

Öncelikle hayırlı olsun, sonu harika olan bir yola girdiniz Tercihinizi ne kadar az sınırlandırırsanız süreç o kadar hızlı ilerliyor. Kız ve terk derseniz süre 3 yıla kadar uzayabiliyor. Uzmanınız size bebekleri kurumun sınıflandırmasına (doğru ifade mi bilemiyorum ) göre soracak. Engelli, suçtan doğan bebek, terk/süreci devam eden, kız/erkek gibi... kuruma bırakılan 3 bebekten 1’i kız 2’si erkekmiş ortalamada ve insanlar daha çok kız istediği için kız sıraları uzun demişti bizim uzmanımız. Bizim kızda da sıramız hızlı ilerlemişti eşimle acaba değiştirip kız mı yapsak diye kısa bir süre düşündük hatta ama sonra vazgeçtik. İyi ki karar değiştirmemişiz ve oğlum bizi seçmiş varlıklarıyla hayatınızı o kadar güzelleştiriyorlar ki biran önce kavuşmak için kriterlerinizi olabildiğince sınırlamamanızı tavsiye ederim yolunuz açık olsun Allah rastgetirsin

Merhaba arkadaşlar geçen gün internette şöyle bir yazı ile karşılaştım sanırım bir kitaptan alıntı bayıldım ben de size yazmak istedim.
Allah bazı kadınlara doğal yollarla hamilelik nasip etmez . Çünkü çeşitli nedenlerle hayatta yapayalnız kalmış çocuklar vardır. Allah o anneleri de özenle seçmiştir yavrularını nasıl sevgiyle büyüteceklerini bildiği için. Kalben anneyseniz özelsinizdir ve bunun gururunu yaşamalısınız.
Bütün özel anneler kacaman kucaklıyorum hepinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…