Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Sağolasın canım 🙏bu yolda yalnız olmadığını bilmek insana çok farklı bir güç ve moral veriyor! Rabbim hepinize gönlünüzün muradını nasip etsin inşallah🙏Sormak istediğim şey şu; bizim görüştüğümüz görevli ailemize herkese durumumuzu söylemek zorunda olduğumuzu söyledi. Açıkçası benim kimsem yok eşimin ailesinde uzakta ve ilişkimiz çok kuvvetli değil bilemedik yani ama birlerde demedik görevliye! Size ne dendi, söylediniz mi tepkileri falan nasıl oldu ?
Referans aramaları yapacakları zaman ailenizden de birinin numarasını istiyorlar mutlaka. Ben kardeşimi vermiştim eşimin ailesinden kimseyi vermemiştik tekrar talep ettiler o zaman kayınvalidemin numarasını verdik. Onlara da anne-babaya bir şey olsa siz sahip çıkar mısınız falan gibi sorular sormuşlar. Ancak siz durumu açıklarsanız anlayacaklardır, uzmanınızla konuşun durumu belirtin derim ben.

Allah razı olsun 🙏 cinsiyet farketmez diyeceğiz ama diğer seçenekleri hiç bilmiyoruz inanın bakalım karşımıza ne çıkarsa o an kararveririz Rabbimin yardımıyla 🙏
Özellikle terk olsun kız olsun derseniz 3 yıla kadar sürüyor. Bize bu soruları sormuşlardı; suçtan doğan bebek kabul eder misiniz gibi :( Engelli bebek kabul eder misiniz, farklı şehirden bebek kabul eder misiniz, davası devam eden bebek kabul eder misiniz, tedavi edilebilir sağlık problemi olan bebek kabul eder misiniz, kardeşi olan bebek kabul eder misiniz? Biz sadece engelli ve kardeşi olan bebek için hayır dedik diğerlerine evet demiştik. Uzmanımız da ne kadar az kriter belirtirseniz sıranız o kadar çabuk gelir demişti.

Merhabalar Kalben Annelere ve Babalara;
Biz de attık adımımızı hayırlısıyla kız ve erkekte 16. sıradayız Türkiye geneli olarak tercih yapmıştık .Uşak'tan sabırla bekliyoruz.İnşallah Rabbim saglıkla hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin.Değişik bi heyecanmış sanki doğuma gün saymak gibi kucağımıza aldığımızda nasıl olur kim bilir yavrularımızı..Bizim gibi Uşak'tan bekleyen arkadaşlar var mı?
Hayırlı uğurlu olsun tez zamanda kavuşuruz inşallah hepimiz evlatlarımıza 🥰

Referans aramaları yapacakları zaman ailenizden de birinin numarasını istiyorlar mutlaka. Ben kardeşimi vermiştim eşimin ailesinden kimseyi vermemiştik tekrar talep ettiler o zaman kayınvalidemin numarasını verdik. Onlara da anne-babaya bir şey olsa siz sahip çıkar mısınız falan gibi sorular sormuşlar. Ancak siz durumu açıklarsanız anlayacaklardır, uzmanınızla konuşun durumu belirtin derim ben.
Nasıl diyim bizim çok çevremiz yok açıkçası bebeğimiz olmuyor diye karı koca sosyal çevreden soyutlandık kendimizi, yeni ev taşındık komşuluk ilişkidi dene artık zaten yok, yani ben aile değil kimseyle paylaşmak istemiyorum çünkü bu özel durumumu izah edecek derecede yakınım gerçekten yok! Bınu gerçekten söylersek te farklı düşünüp bizi bebek sahibi olabilmek için uygun değiller gibi düşünmelerinden korkuyorum ama diğer yandan da hayatmda rolü ve önemi olmayan insanlar bakın ben bu şekilde evlat sahibi olmayı tercih ettim gibi bir açıklama yapmayı hiç istemiyorum 😔

Sağolasın canım 🙏bu yolda yalnız olmadığını bilmek insana çok farklı bir güç ve moral veriyor! Rabbim hepinize gönlünüzün muradını nasip etsin inşallah🙏Sormak istediğim şey şu; bizim görüştüğümüz görevli ailemize herkese durumumuzu söylemek zorunda olduğumuzu söyledi. Açıkçası benim kimsem yok eşimin ailesinde uzakta ve ilişkimiz çok kuvvetli değil bilemedik yani ama birlerde demedik görevliye! Size ne dendi, söylediniz mi tepkileri falan nasıl oldu ?
Birbirimizden güç alarak beklemek eylemini kolaylaştırcaz inşallah 😊 bize aileilerden referans verin dediler. Kardeşimi verdim ama aramadılar.eşimin ablasını aramışlar o da durumdan haberdardı.sadece nasıl anne baba olurlar diye sormuşlar. Ailelere sölemek zorundasınız gibi birşey söylemediler ama. Bencede durumunuzu anlatırsanız anlarlar.sonuçta herkes hemen herkese sölemek zorunda değildir.

Nasıl diyim bizim çok çevremiz yok açıkçası bebeğimiz olmuyor diye karı koca sosyal çevreden soyutlandık kendimizi, yeni ev taşındık komşuluk ilişkidi dene artık zaten yok, yani ben aile değil kimseyle paylaşmak istemiyorum çünkü bu özel durumumu izah edecek derecede yakınım gerçekten yok! Bınu gerçekten söylersek te farklı düşünüp bizi bebek sahibi olabilmek için uygun değiller gibi düşünmelerinden korkuyorum ama diğer yandan da hayatmda rolü ve önemi olmayan insanlar bakın ben bu şekilde evlat sahibi olmayı tercih ettim gibi bir açıklama yapmayı hiç istemiyorum 😔
Anlıyorum 😔 çok haklısınız. Maalesef biyolojik evlat sahibi olamamak hala bir kusur olarak algılandığı için bu baskıya tüm toplumda özellikle ailelerimizde maruz kalmak insanı çok yıpratıyor. Seni çok iyi anlıyorum kalpten sarılıyorum❤️ Eğer bebeğinden durumu gizlemek gibi bir düşüncen yoksa canım bunu önce bizler normalleştirip yüksek sesle söylemeliyiz diye düşünüyorum. “Evlat edinmek bir doğum şeklidir ve yüksek sesle söylenmelidir” bizim mottomuz bu olmalı. Düşüncelerini uzmanına net bir şekilde anlat o seni anlayacaktır. Biz çok temiz niyetlerle yola çıktık bu yolda da yolumuz açık olacaktır ben ona inanıyorum. Birşeye ihtiyacın olursq burdayız❣️

Canım öncelikle seni çok iyi anlıyorum ama bizden ailemiz ve bunların dışında kalan 5 kişinin adres telefon ve yakınlık bilgilerini istemişlerdi kardeşlerimizi ve iş arkadaşlarımızı arayıp bizimle ilgili bilgiler aldılar sonrada dosya onayından önce annelerimizi arayarak durum hakkında bilginiz var mı siz bunu destekliyor musunuz diye görüşme yaptılar. Bildiğim kadarıyla sizi sormak için bu bilgileri isteyeceklerdir bu durumda istemeden de olsa durumu onlara anlatmak gerekebilir ama yine de uzmanın ile konuşmaktan çekinme yaşadığın süreçten bahset eminim bir yol bulunacaktır. Bizler buradayız ve hepimiz aynı hayalleri kurarak bu yola çıktık ve yollarımız ışıklı olsun :KK36:

Bizler bu konuyu nasıl normalleştirirsek diğerlerine de okadar normal gelir. Kötü bişe değilen yapılan sadece alışkın değil toplum. Çocuk sahibi olmaya çalışırken de sürekli olumsuz yorumlarla moral bozan insanlar şimdi de bu şekilde bozsunlar önemli değil benim için.ben ona evlat dedim varımı yoğumu maddi manevi vermeyi kabul ettikten sonra kim ne demiş umrumda değil valla.

Kızlar biz kavuştuk bin şükür❤️ Darısı bekleyen tüm arkadaşlarıma olsun😇
Harika bir haber darısı tüm bekleyenlere olsun inşallah canım çok mutlu oldum koklaya koklaya sev onu annesi sağlıkla büyütün bebeğinizi canım bizi de habersiz bırakma :KK200:

Oğlumu kucağıma aldığında bekleyen tüm anneler geçti içimden. Sizler içinde dua ettim. Sıralarınız su gibi aksın hiçbir yavru yuvalarda kalmak zorunda kalmasın onu çok sevecek ailelerine kavuşsun. Çok garip bir his bu mesajı bile sürekli gözlerim dolduğu için yazamıyorum🥺 Allah herkese nasip etsin🙏🏻 Bin şükür kavuşturana❤️🙏🏻

Oğlumu kucağıma aldığında bekleyen tüm anneler geçti içimden. Sizler içinde dua ettim. Sıralarınız su gibi aksın hiçbir yavru yuvalarda kalmak zorunda kalmasın onu çok sevecek ailelerine kavuşsun. Çok garip bir his bu mesajı bile sürekli gözlerim dolduğu için yazamıyorum🥺 Allah herkese nasip etsin🙏🏻 Bin şükür kavuşturana❤️🙏🏻
Allahım ne güzel duygu..🥰 maşşallahh size Allah ayırmasın bir ömür mutlu olun inşallah 😊

sizin adınıza çok mutlu oldum. güzel dilekleriniz ,dualarınız için teşekkürler ve bir gün gelecek hepimiz evlatlarımıza kavuşacağız...mutlu yuvanızda sağlık olsun şans olsun mutluluk olsun

yaaaa:emir_bebek:nasıl oldu? ilk sıra sizde miydi ? aradılar gelin alın mı dediler hemen ? Allahım nasıl bi duygu, düşüncesi bile çok heyecanlı :KK200:

yaaaa:emir_bebek:nasıl oldu? ilk sıra sizde miydi ? aradılar gelin alın mı dediler hemen ? Allahım nasıl bi duygu, düşüncesi bile çok heyecanlı :KK200:
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim herkese❤️ Sıramızın iki olduğunu öğrenmiştik yaklaşık 10-15 gün önce. Geçtiğimiz Salı’da kurum iki bebek olduğunu birinin bizim oğlumuz olabileceğini söyledi👼Yoğun bir işim var izin süreçlerini ayarlamak için olabildikçe erken haber almayı rica etmiştim sanırım bu kadar olabildi 😇 dün sabah da aradılar toplamda 2 sat içinde dosyasını gördük kendisini gördük aşık olduk ve alıp geldik❤️ Çok şükür kavuşturana❣️Allah herkese nasip etsin tüm kalben anne ve babaların sürecini kolaylaştırsın. Harika bir duygu tüm geçmişteki süreci unutturuyor diyordu herkes çok haklılarmış. Şükürler olsun kalbim ve dualarım sizinle. Güzel haberlerinizi almayı merakla bekliyorum❤️

Back