• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Ayrımı Yapanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi marsel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

marsel

Ziyaretçi
arkadaşlar kendinizde ,annenizde vaya kayınvalidenizde böyle bir durumu farkettiniz mi??

her anne ister istemez evlatlar arasında ayrım yapar mı??

ben bizim taraftan evlat ayırımı yapan kimseyi görmedim kız erkek eşittirkaydirigubbakcemile2
ama kayınvalidem çocuklarını eşit tutmuyor
eşimin annesi mi halası mı belli değil gamyoncuiremsu

kız erkek ayrımından ziyade kişide ayrım yapılıyor....

bunu çevremde birçok kişide ve tabi kendi ailemdede fark ediyorum.....

..................................................................

Son düzenleme:
hmmmm kendimi bilmem henüz bir cocugum var cünkü

biz 3kardesiz annem erkek kardesimi biz iki kizdan daima ayirmisdir ve onu hep el üstünde tutmusdur
kaynanama gelince ne alemde oldugu belirsiz en son oglunu ve beni red etti :)
kaynimida sevip sevmedigi belirsiz yani

kardeşim evin hiç büyümeyen bebeği..(bu arada kardeşim 18 yaşında)..annem tarafından üstüne titrenen yegane kişi..
.. buda bir nevi evlat ayrımıdır, ben kıskanıyorum şahsen....maddi değil manevi olaraktan yani ...ilgi alaka vs vs..

annemde görmedim öle bişeyy.olmasında zatenn ben çok alınırım bu konulardaa.

maalesef ewet benım kaynana kayınbaba çok yapıyo onlar için öncelikli olan kız evlatlarıdır

şahsen ben adaletli davranılmasını isterdim

Bazı ebeveynler kendileri için evlat ayrımcılığı yapıyorlar.. Kendini düşündüğü için çocuğa güzel davranıyorlar.. Merhametli çocuk bana bakar gibigibi..
Böyle hissetmeyip yine ayrımcılık yapan yine bazı kişiler çocuklarının üzerinden kendilerine kalite katmak için yapıyor olabilirler, kendilerine göre iyi evlatsa, o iyi evladın anne babasıyım gibi.. Aslında yine üsste yazdığıma geliyor, kendileri için güzel davranıyorlar..
Başka başka nedenleri de vardır tabi de, bu da bir neden işte..
Sonuçlarını da evlat yaşıyor. Mutsuz yetişiyor, mutsuz oluyor, mutsuz yetiştiriyor.. Kelebek etkisimsi gibi birşey..

Bazı ebeveynler kendileri için evlat ayrımcılığı yapıyorlar.. Kendini düşündüğü için çocuğa güzel davranıyorlar.. Merhametli çocuk bana bakar gibigibi..
Böyle hissetmeyip yine ayrımcılık yapan yine bazı kişiler çocuklarının üzerinden kendilerine kalite katmak için yapıyor olabilirler, kendilerine göre iyi evlatsa, o iyi evladın anne babasıyım gibi.. Aslında yine üsste yazdığıma geliyor, kendileri için güzel davranıyorlar..
Başka başka nedenleri de vardır tabi de, bu da bir neden işte..
Sonuçlarını da evlat yaşıyor. Mutsuz yetişiyor, mutsuz oluyor, mutsuz yetiştiriyor.. Kelebek etkisimsi gibi birşey..

...dimi

kendi ailemde arasıra farkediyor
annem yapıyor sanki bazen
ama kaynanamda çok farkediyorum
kendine maddi ve manevi yardım eden oğulunu
el üstünde tutuyor
bana bakan iyi çoçugum olayı.

Kendi annemden de babamdan da bir ayrımcılık hissetmedim.
Aile bağlarımız kuvvetlidir,sevgiyi doyasıya yaşamışızdır çocukluğumuzdan bu yana.
Çocuklarını ayırmayı bırakın, damatlarını abimden ayırmazlar,
Gelinlerini de kızlarından ayırmazlar.

Eşimin ailesine gelince;
Kayınpederim kızlarını daha çok sever,bir dediklerini ikiletmez
Kayınvalidem de oğullarını daha çok sever :)) (ilk göz ağrılarım,onları ne zorluklarla dünyaya getirdim der)

topunun suyuna kibrit mi denir neydi o laf öyle bişey işte

kendi ailemde kimsede böyle birsey görmedim. ama nişanlımın ailesinde var. abiye tüm imkanlar sağlanıyor. sürekli o kayırılıyor. nişanlım 2. plana atılıyor. onun için gerçekten üzülüyorum ama elimden birsey gelmiyor. üzülüyor bu duruma, babasının ona da aynı ilgiyi göstermesini istiyor ama :sinifsinif:

ahh ahh olmazmı benim kaynana bunun kralını yapıyor ufak oğluna aman kimse dokunmasın aman kimse bişey demesi maddi manevi destek benimkine gelince üvey evlat muamelesi.

neyseki eşimde bunun bilincinde farkında uzak duruyoruz yoksa maddi manevi zarar veriyorlar.:kızgın:

Benim kayınvalidem (daha olmadı olacak inş:) erkek arkadaşımı inanılmaz sever beni kıskanır vs.Küçük kardeşini pek sevmez.Kayınbabamda küçük kardeşi sever benm erkek arkadasımı pek aramaz:) kaydirigubbakcemile3

Ben ailenn tek çocuğuyum o yüzden el üstündeyim zemuszemus

bu aralar yine bu durumu yaşıyorum lanet olsun bu duyguya :52:

Üvey olduğumu düşünmeme neden olan sevgili aileme selam yolluyorum buradan!....

Back