Evlat ayrımı mı yapıyorum?

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.843
6.213
683
Merhabalar. Cuma gününden beri sıkıntıdayım. Hamilelik sıkıntımı daha da arttırdı, öfkeden kuduruyorum da denebilir.

Ben duygularını temasla anlatabilen, kolay sarılan, öpen bir insan değilim. 10 yaşında ve 5 yaşında 2 kızım var.

Büyük kızım da aynen benim gibi. Kolay kolay duygularını açık etmez. Kolay sarılmaz, öpmez. Küçük ise tam tersi. Sürekli yanaşır, gelir yanağıma öpücük kondurur vs.

Eşim birkaç defa büyük kızım da yanınızdayken, ona yeterince temas etmediğimi, yeterince öpmediğimi söyledi. Daha önceleri bu konuda sorun yaşanmazken kızım bir anda bu konuda alıngan davranmaya başladı.

Bu arada tabi ki okula gidip gelirken öperim, birşeye üzülür sevinir öperim ama durduk yere şap şup öpmek aklıma gelmez.

Herneyse cuma günü eşim işten geldi. Bu arad kızların da benim de keyfimiz yerinde. Kızın odasına gidip mavi kaplı bir defter getirdi. ‘Bu bir rapor. 2 haftadır tutuyorum, bana kaç kez dokunmuşsun, kaç kez öpmüşsün, kardeşimi kaç kez öpmüşsün, hepsini yazdım’ dedi.

Bunu sitem ederek söyledi. Birşey söylememe fırsat kalmadan, eşim araya girdi ‘annen seninle çok sorun yaşayacak ilerde kızım, kardeşin ve sana karşı adaletli olmuyor’ dedi.

Ağlayacaktım zor tuttum kendimi. Kızlarımın herşeyiyle, en ufak ayrıntısına kadar ilgilenirim. Küçüklüklerinden beri tüm vaktimi onlara adadım. Hayattaki herşeyi geri plana attım ve karşılığında kötü anne olmakla suçlanıyorum.

Eşimi affedemiyorum ama kızıma da içten içe öfkeliyim. Benim dünyam onların etrafında dönerken, bana yaptıkları haksızlık gibi geliyor. Cuma’dan beri eşimle iletişim kurmuyorum. Lütfen tarafsız gözle yorumlar mısınız?

Ekleme: Kızım tanılı bir üstün zekalı. Yaşından büyük düşünen ve davranan bir çocuk. Bebekken bile temastan rahatsız olurdu. Küçük kızım ise 6 aylıkken kötü bir kaza sonucu beyin kanaması geçirdi. Bebekliği ve sonrası ablasına göre daha zordu. Onun da kendini güvende hissetme şekli temas etme, sarılma vs oldu. Hayatımız bu seyirde ilerlediği için büyük kızımı da uzaklığı da bu şekilde kabul edip irdelemedim. Büyük kızımın bu şekilde mutlu olduğunu düşündüm ama maalesef yanılmışım.

Son düzenleme:
Ben de öpmeyi yanaşmayı sevmezdim kardeşim ise çok severdi. Doğal olarak ailem kardeşime daha çok yanaşırdı. Bu da aslında ilginç bir burukluk oluşturuyor.

Kızınız aslında düşündüğünüz kadar soğuk olmak istemiyor demek ki.

İlgi beklediğini daha nasıl ifade edebilir ki? Bence kızınızdan özür dileyin ve gerçekçi biçimde nedenini söyleyin. Ona da daha çok ilgi göstereceğinizi söyleyin bence. Zaten bir kardeş daha geliyor sanırım. Patlama yaşamış.

Kızınıza neden öfkelisiniz? 10 yaşında demedinizmi ? Sanırım bir kardeş daha gelip onun arka plana atılmasından korkuyor. Kızınıza bence ilginiz yeterli gelmiyor.
Kızlarımın herşeyiyle ilgiliyim. Fazlaca hem de. Erken doğum riskim olmasına rağmen sırf kızım yanında olduğumu bilsin diye 15 günde bir başka illlere turnuvaları için gidiyorum. Giydikleriyle, okuduklarıyla, yedikleriyle hatta antrenmanları ile ilgileniyorum. Bu sevgi gösterisi değil midir?

Kucugu durduk yere opmek akliniza geliyorsa buyugu de opmek akliniza gelebilirdi. Belki cocuk farkindaydi ama baba sesli ifade edince kendinden daha emin olmustur. Ben de sap sup opulmeyi sevmem, opmem ama annem opunce hayir demiyordum :) Yanasmasa da istiyor olabilir yani
Hayır küçük beni şap şup öpüyor. Onun yapısı o şekilde. Büyük kızım küçüklüğünden beri mesafelidir.

Ben hiç öpüşken değilimdir

Okula giderken gelirken vs öpmem

Canım ister sarılır gıdıklarım vs

Bende çocuk bir tane
Bence kızınız ergenlik eşliğinde bir de yeni Bebek çok gerilmiş

Başbaşa anne kız günü düzenleyin konuşun

Bir de bebeğin cinsiyeti ne erkek ise de gerilmiş olabilir yani ona farklı muamele vs bekleyebilir

Eşinizle de sakin bir Zaman'da konuşun bu değerlendirmeleri çocukların yanında yapmasın

kötü bir anne tabikide değilsiniz birazda hormonlardan dolayı sağlıklı düşünemiyorsunuz ama bence artık büyük kızınıda küçük kızınız kadar sevgi görmeyi öpülmeyi bekliyor. yani 3. kardeşten snra huyu değişmiş olabilir :) daha çok yaklaşın kızınıza

Kızlarımın herşeyiyle ilgiliyim. Fazlaca hem de. Erken doğum riskim olmasına rağmen sırf kızım yanında olduğumu bilsin diye 15 günde bir başka illlere turnuvaları için gidiyorum. Giydikleriyle, okuduklarıyla, yedikleriyle hatta antrenmanları ile ilgileniyorum. Bu sevgi gösterisi değil midir?
Sizin için sosyal olanak sağlamak ilgilimidir?

Sonuçta erken doğum riski kızınızın sucu değil, kendinizi erken doğum riskiyle ön plana koyarsaniz, kizinizla daha bir duvar örersiniz.

Herşey yedigiyle içiyle iyi anne olmak değildir.
Bazen sicacik bir sarılma ve başını okşama ona verdiğiniz değeri hisetirir.

Belki siz farkinda olmadan kiziniza boyle hissettirdiniz.
Bence esinizin soyledigi zaten bir sacmalik ama kizinizin bu dusuncesini duygusunu yok saymayin. 3.cocuk da gelince belki daha az zaman ayiracaksiniz buyuklere. belki daha da icsellestirecek. Simdiden bu konunun uzerine gidip cozmeye calisin kiziniza ofkeleneceginize

benimde cocuklarim ayni sizin ki gibi , birisi can ciger kuzu sarmasi digeri soguk revani :) eee dogal olarak revaniyi digeri gibi zirt pirt öpemiyorum , cok normal bu. kisilikleri böyle . ama yinede revaniyle haftada bir gün anne-kiz günümüz olur. erkekleri evde birakip cikip gönlümüzün cektigi gibi vakit geciririz birlikte, coklu cocuklarda kisiye özel vakit gecirme mutlaka olmali diye düsünüyorum. esiniz kiziniz da hassasiyet olusturmus bence hatali bu yaptigi. kizlarin yaninda zirt pirt ayrimciliktan bahsetmesi varmis gibi göstermesi yanlis. esinizle bu konuyu acikla´ga kavusturun. kiziniza gelince annesisiniz siz eminim nasil gönlünü alacaginizi biliyorsunuzdur :) ve emin olun kötü anne kesinlikle degilsiniz :)

Ben hiç öpüşken değilimdir

Okula giderken gelirken vs öpmem

Canım ister sarılır gıdıklarım vs

Bende çocuk bir tane
Bence kızınız ergenlik eşliğinde bir de yeni Bebek çok gerilmiş

Başbaşa anne kız günü düzenleyin konuşun

Bir de bebeğin cinsiyeti ne erkek ise de gerilmiş olabilir yani ona farklı muamele vs bekleyebilir

Eşinizle de sakin bir Zaman'da konuşun bu değerlendirmeleri çocukların yanında yapmasın
Sevgili damdan senin yorumlarını öteden beri takip eder beğenirim. Yorumun benim için kıymetli. Ben ki aylardır erken Doğum riskine rağmen o turnuvadan diğerine kızımın yanında olmak için koşturuyorum. Sevildiğini nasıl anlamaz çok üzgünüm şu an. Bu arada bebeğimiz kız. Cinsiyetle alakası yok bu durumun.

Eşiniz çok yanlış yapmış ama bence kızınızın suçu yok.daha 10 yaşında ne hissediyorsa onu söylemiş.eğer soğuk bir yapısı varsa siz ona daha fazla ilgi gösterin.sarılın,öpün demekki çocuk kendisi yapamıyor ama içten içe kafasına takıyor.benimde kardeşim çok sıcak kanlıydı ben daha soğuktum.annem sürekli ona öper sarılırdı bana sen soğuksun ne yapayım bu çocuk çok canayakın kendi geliyor derdi.gerçekten şu kardeşler arasında denge bulunmayınca çok yıpratıcı oluyor.bebek doğmadan halledin bu sorunu.

Bu her zaman sevgi gösterisi değildir o yaştaki bir çocuk için.
Temas gerekir. Durduk yere aklıma gelmiyor diyorsunuz ya? Durduk yere gelmeli aslında. Bi anda sarılıp öpmelisiniz ki, bir şarta bağlı olmasın. Bu daha içten görünüyor uzaktan bakınca. Okula giden çocuğunu veya işe giden eşini herkes öper. Önemli olan her zaman bunu yapmak, veya beklemediği bir anda yapmak. Çocuğunuz oyun oynarken,veya sizinle konuşurken bir anda ona sarılıp öpmek gelmiyor mu içinizden? Bence gelmeli.

Eşinize öfkelendim. Çok öfkelendim.

Size gelince... evet her şeyin minik olanı daha çok seviliyor.

10 yaşında bir kızı kucağımda hoplatarak sevemem sonuçta.

5 yaşında ve 2 yaşında yeğenim var.

2 yaşındaki tam bir bal torbası. Yarım konuşmaları nazlanması niyazlanmasi ile bir içim su... e haliyle daha çok ilgi görüyor.

Büyük olani da kıskanıyor tabi. Hırçınlık yapıyor. Ama elimizden geldiği kadar ona da ilgi gösteriyoruz. Öpüyoruz oyun oynuyoruz.

Kıskançlık doğal bir duygudur.

Doğal olmayan eşinizin davranışı.

Çok şikâyetçi ise kendisi ilgilensin.

Sizin için sosyal olanak sağlamak ilgilimidir?

Sonuçta erken doğum riski kızınızın sucu değil, kendinizi erken doğum riskiyle ön plana koyarsaniz, kizinizla daha bir duvar örersiniz.

Herşey yedigiyle içiyle iyi anne olmak değildir.
Bazen sicacik bir sarılma ve başını okşama ona verdiğiniz değeri hisetirir.
Sadece sosyal olanaktan bahsetmiyorum ben. Sohbet edebilmek için okuduğu kitapları okur, o konuyla ilgili muhabbet başlatırım.

İşten gelir gelmez sevdiği bir kurabiye, tutar va yapar sevgiyle karşılarım. Uzun uzadıya sohbet ederim. Ama siz de haklısınız şu an ki sağlık durumum kızımın suçu değil zaten bu sorumluluğu ona yüklemedim hiç. Sadece sevildiğini bilendir çocuk olarak gördüm onu ama yanılmışım demek ki.

Eşiniz ne yapmaya çalışıyor resmen kızınızla aranızı açmış koca adam çocuk gibi hareket etmiş pes.
Kızınıza her insanın sevgi dilinin farklı olduğunu söyleyin, sen dokunarak sevgini göstermeyi sevmediğin için bende ona göre hareket ettim, bunun seni üzdüğünün farkında değildim, bundan sonra nasıl davranmamı istersin diyebilirsiniz ama bu konuşmayı onunla yalnız yapın, eşiniz olmasın mümkünse!

Bu her zaman sevgi gösterisi değildir o yaştaki bir çocuk için.
Temas gerekir. Durduk yere aklıma gelmiyor diyorsunuz ya? Durduk yere gelmeli aslında. Bi anda sarılıp öpmelisiniz ki, bir şarta bağlı olmasın. Bu daha içten görünüyor uzaktan bakınca. Okula giden çocuğunu veya işe giden eşini herkes öper. Önemli olan her zaman bunu yapmak, veya beklemediği bir anda yapmak. Çocuğunuz oyun oynarken,veya sizinle konuşurken bir anda ona sarılıp öpmek gelmiyor mu içinizden? Bence gelmeli.
Haklısınız hem de çok. Ama günün koşuşturması içinde aman tatil kızlar sıkılmasın, yemek saati kaymasın, bir koşu denize girip gelelim derken unutuyorum. Evet şaşıracaksınız belki ama insanın yapısı benimki gibi soğuk olunca yarın kızımı bol bol öpmeliyim dese bile o elbise bana ait olmadığı için düşündüğümü yapamadan günü tamamlamış oluyorum.

Back
X