Merhaba,diğer topikte yazmıştım ama bir kere daha yazabilirim seve seve:))
Başvurumuzu yaptık,bir telaş evraklarımızı hazırladık,ev ziyaretini de atlattık bir gün arkadaşım beni arayarak sosyal hizmet görevlisinin kendisini aradığını bizim hakkımızda sorular sorduğunu söyleyince çok telaşlandım.Referans olarak verdiğimiz diğer kişilerinde arandığını öğrenince arka arkaya,dedim herhalde bizimle ilgili bir sorun var,dosyamız onaylanmayacak o yüzden referanslar aranıyor.İçim nasıl daraldı anlatamam.Aynı gün akşamüstü uzmanımız arayıp dosyamızın onaylandığını,bize uygun bir bebek olduğunu,ertesi gün görebileceğimizi eğer bir sorun çıkmazsa kızımızı alabileceğimizi söyleyince yaşadıklarımı tarif edebilmem mümkün değil.
Vakit geçmek bilmedi,nihayet öğle saatlerinde kurumda kızımla ilgili bilgi alabildik,yuvaya kızımızı görmeye gittik.Kucağıma aldığımda uykudan yeni kalkmıştı,acıkmış deli gibi ellerini emiyordu.Elini tutmak istediğimde o minicik eliyle parmağıma sarıldı.İnanın şimdi o ilk anı düşündüğümde ne yüzü ne gözü sadece o minicik parmakları geliyor gözümün önüne.
İşlemlerimiz bitti,yuvadan kızımızı aldık eve gelirken kucağımda mamasını yedi.Ama hala inanamıyordum,benim olduğuna,evimize gittiğimize...
Sanki başkasının bebeği bana bir kaç saatliğine verilmiş gibi.
Herkes farklı hissediyor sanırım.Belki hayal kırıklığına uğrayacaksınız ama görür görmez büyük bir aşkla bağlandığımı hissetmedim ben.Sadece çok güzel geliyordu gözüme,bakmaya doyamıyordum.
Eve gelir gelmez yıkadık üstünü değiştirdik,uyudu kucağımda,ben hala inanamaz gözlerle onu seyretmeye devam ettim...
İşe dönmem gerekiyordu kısa süreliğine,şimdi düşünüyorumda şoktaymışım sanırım o akşam.İşlerimi bitirdim eve döndüm çok gelenimiz oldu kızımızı görmeye,bir şeyler ikram ettik bütün bunlar düşünülmeden otomatiğe alınmış gibi yaptığım şeylerdi.İçimde dışa vuramadığım,adlandıramadığım kadar büyük bir sevinçle çay servisi yapıyordum düşünsenize.Şimdi şaşırıyorum kendime,neyse,herkes çekildi,evimizde kızımızla ilk gecemizi yaşayacağımız düştü aklıma.Ondan sonra elim ayağıma karıştı işte.
Sesini duyamam uyanamam diye korkup uyumadım bütün gece.Nefesini dinleyerek,koklayarak onu seyrettik hep.
Eşim kucağına alamıyor korkuyordu canını acıtmaktan,ben bakamazsam diye içimi şişiriyordum ama geçti gitti o ilk panik duygusu.Acemiliğimiz var elbet ama kimsede annesinin karnından anne-baba olarak doğmuyor ki şekerim:))Bebeğiniz öğretiyor size anne olmayı.
Aklımız fikrimiz hayatımız kızımız oldu bir kaç gün içinde.Allah öyle bir sevgi veriyor ki içinize,sesinize,bakışınıza yansıyor,bebeklerde bunu hissediyor bence.
Tereddütlerim vardı tabii,ya bizim kadar benimseyemesze ailelerimiz,ya sevemezlerse diye şimdi utanıyorum kendimden nasıl böyle düşünmüşüm diye.
O kadar eminim ki eğer doğurmuş olsaydım ancak bu kadar sevilen bir bebek olabilirdi:)))
Daha çok yeni anneyim,diğer arkadaşlar endişelerinizi daha iyi giderebilirler.
İleride sorun yaşar mıyım bilemiyorum.Olursa da başa çıkarım Allah'ın izniyle.
Bunca yıldır kızıma sahip olabilmek için az şeye mi göğüs gerdim sanki,bütün bunlarla savaşabildiğime,vazgeçmeyi düşünmediğime göre kızıma yada aileme zarar verebilecek şeylerle de savaşabilirim,buna izin vermem diye düşünüyorum evelallah:))
İnşallah arkadaşınız karar verir bir an önce başvurusunu yapar.Çünkü şimdi o kadar pişmanım ki daha önce kızıma kavuşmak için uğraşmadığıma,heba olan,kendime acımakla geçen yıllarıma, kimsenin vakit kaybetmesini istemiyorum.
Sevgiler...