benim de senin gibi canım çok değil saymadım ama anca senin kadardır belki daha az yeni yeni alıyorum ilaveleri...herşeyde aşırıya karşıyım ben gülüm , bir de evlenirken çok para dökmedim döktürmedim şimdi elim oldukça alıyorum...bendimahi arkadaşım bir kere itiraf etmeliyim ki benim sahiden çok nevresimim yok.
4 pike takımı 7 nevresim takımı.
Çeyiz olarak 2 pike takımı 2 nevresim takımı; birer dantelli birer kaneviceli yaptı halacığım.
Hediye olarak 1 pike takımı 2 nevresim takımı geldi.
Aldığım 1 pike takımı, 3 nevresim takımım var. Hatta 3 nevresim takımının 2 si English Home sadece nevresim, çünkü aynı renk aldım evde olanlardan yastık çarşaf var onlarla kullanırım diye. Yani toplasan 1 pike takımına 1 nevresim takımına iyi para vermişim ama o kadarcık olsun
Çok mu ki yaa senin kaç var ki?
Bence sen 2 takım aldıysan önce birini aç yıka kullan biraz bakalım. Memnun kalmazsan hediye götürürsün öbür takımını.
Kullanmadan önce yıkıyorum evet
benim de senin gibi canım çok değil saymadım ama anca senin kadardır belki daha az yeni yeni alıyorum ilaveleri...herşeyde aşırıya karşıyım ben gülüm , bir de evlenirken çok para dökmedim döktürmedim şimdi elim oldukça alıyorum...
annem bana özel boy yani büyük yorgan yaptırdığı için özel nevresim diktirmiştik biz bi kaç takım canım hazır alamadım o yüzden
gerçi diktirmek çok güzel oluyor çünkü ben her takımıma 2 farklı çeşit çarşaf ve 2 şer çift farklı yastık kılıfı yaptırdım :)) ama hazırlarda da gözü kalıyor insanın o başka...mesela ben ilk hazır takımımı aldım daha yeni dedim yazın yorgansız kullanırım baharda da içine battaniye geçiririm alacam :))Çünkü bir de sonra koyacak yer dert oluyor. Yatakları bazasız olanlar evlerinde yastık yorganları nereye koyuyorlar acabaYa da dolap lazım ama işte kiracı olunca da yaptırmıyor insan.
Standart olmayınca çok zor sahiden nevresim ama büyük boy yorgana da imrenmedim değil
gerçi diktirmek çok güzel oluyor çünkü ben her takımıma 2 farklı çeşit çarşaf ve 2 şer çift farklı yastık kılıfı yaptırdım :)) ama hazırlarda da gözü kalıyor insanın o başka...mesela ben ilk hazır takımımı aldım daha yeni dedim yazın yorgansız kullanırım baharda da içine battaniye geçiririm alacam :))
Alejandra ya baktım ama türkçe değil sanırımYaa Baronesss teşekkür ederiim
Bilmiyordum alejandra'yı, baktım şimdi üye oldum sitesine günlük görev verecekmiş değişik geldi:) Ben de Pinterest'te düzen fotoğraflarına bakmayı seviyorum mesele bu yapışkanlı askıyla raf asma fikri ordan geldi. Yurtdışında direk dolap içine asılan raflar var burda bulamayınca iş başa düştü deyip böyle bir çözüm buldum rafım hazırda vardı.
Hanımlarımız da daha çok koysa da onlardan da bir şeyler öğrenseek :)
Alejandra ya baktım ama türkçe değil sanırım
Bu sonuncu söylediğini ben evlendiğimden beri yapıyorum.Samanyolu kanalında Evim Evim Temiz Evim diye bir program vardı. Televizyonda bir iki kere denk gelmiştim. Misafirim gelecekti ve benim hiç iş yapasım yoktu. Ordaki konsept, 3 saat içinde evin temizlenmesi. Bazıları yalapşap yapıyor bazıları incik boncuğuna kadar uğraşıyor. Onlar orda uğraşırken izlemek de çok zor oluyor kendi evin pis ve dağınık haldeyken! Hemen kalkıp ben de yapmaya başlıyordum bir yandan da ordaki kadını eleştiriyordum; ay çok güzel yapıyor, ıyy hiç yapamadı diye.
yazan herkese sonsuz teşekkürler
kaç gündür eve dip köşe dalmış durumdaydım:))
bazanın altı çekmeceler dolaplar derken bu sabah da uyuyamadım hevesten kalktım mutfağa giriştim:)
ben köy lojmanında oturuyorum. mutfağım küçücük ve dolap da yok..2 kapaklı küçük bir şey asılı lavabonun üzerinde
haliyle neyi nereye koyacağını şaşırıyor insan
ben büyük çeyizimi hiç açmadım. hani 12 kişilik de yemek takımı, mutfak robotları falan..gömme dolabın altında koliyle duruyorlar hala.
mutfaktaki o küçük dolaba günlük kullandığım tabakları tencereleri kaşıkları koydum
şunu da söyleyeyim evimde ihtiyacımdan fazla ne bir tabak ne bardak var..hatta 2 tahta kaşığım var biri bile batıyor gözüme
ne kadar az eşya o kadar düzen...
okuldaki eski tip çok yüksek büyük bir öğrenci masasını boyayıp tezgah yaptım kendime
altına eski kitaplığın yan kısmını söküp raf yaptım
mini fırını, yağ-salça vb. oraya koydum.
o kitaplığın altı iki kapalı dolaptı gayet güzel..karşıya da onu koydum. içine büyük cam kapaklı kavanozlardan epey almıştım...bakliyat pirinç vb yerleştirdim. un kovasını koydum
üzerine tost makinesini
buz dolabını elden geçirdim..içini sirkeli suyla sildim koku falan kalmadı
..
burayı okudukça gaza geliyor insan yazalım kızlar:)
O kadar güzel anlatmışsınız ki gözümde canlandı resmen.
Katılıyorum "ne kadar az eşya, o kadar düzen" sahiden. Zaten eve girişmeyi düşünen arkadaşlardan öncelikle yapmalarını isteyeceğim şey döküntülerden kurtulmaları. Döküntüye hayır! O eskimiş havlulardan, başkasının yanında çekindiğiniz topuğu erimiş çoraplardan, bir sürü olup yine de yıkayıp dolaba sığdırmaya çalıştığınız plastik kaplardan kurtulalım.Aaa bu çok değişikmiş diye mutfakta yığın yapacağımız kaseyi, kullanmadığımız bir sürü olduğu halde dolaba koyacağımız 101. havluyu, bu renginin şu tonu yok diye gardolaba tıkıştıracağımız gömleği almayalım
Yerden tasarruuf
Teşekkürler çok güzel anlatmış sin zaten burayı takip ettiğim günden beri habire bir yerleri düzene oturtmaya çalışıyorum .benim yaptığım yanlış kendimi yormak çünkü ben habire sil süpür yapıyorum ince işe gelince of ya yoruldum diyorum ee sonra sabah kalkınca dağınık bir ev ve benim bütün sinirimi getiriyor .artık akşamdan toplayıp yatıyorum saat kaç olursa olsunEvet Türkçe değil ne yazık ki. Üye olduktan sonra 3 tane video gönderiyor mailinize her gün birer tane. Sonrakiler ücretli zaten onlara ben de bakamadım :) Özetleyim buraya. Siz yine de mail adresinizle üye olup videoları seyredebilirsiniz. Ne konuştuğunun çok bir önemi yok neyi nasıl yaptığını gözlemlemek olay bence.
- 1. Gün: "A görevi" olarak tanımladığı şey, her akşam evin banyosunun toparlanması. Kendisi de videoda yapıyor ve görüyoruz ki 3 dakika 30 saniye sürüyor. Yerden havluları kaldırıp topluyor, makyaj malzemelerini yerlerine yerleştiriyor, ortadaki kıyafetleri çamaşır sepetine atıyor, lavaboyu siliyor. Her akşam buna vakit ayırırsanız sabah çok daha güzel bir güne uyanırsınız, fikir bu.
- 2. Gün: "B görevi"ni öğreniyoruz. Evde hani gözümüze takılıp durur yerine konması gereken bir şey, ama koymayız.
İşte onlardan 5 tanesini alıp yerlerine koyuyoruz. Bu kadar. 5 dakika sürmüyor bu da. Dün öğrendiğimiz A görevi de var bu akşam. A görevi + B görevi = 8 dakika 30 saniye
- 3. Gün: "C görevi" mutfağın düzenlenmesi ve sabah mutlulukla gireceğimiz hale gelmesi. Alejandra'nın 2 kişilik akşam yemeği bulaşıklarının kirlerini akıtıp makineye yerleştirmesi, makineye koymadığı plastik kapların tencerelerin elde yıkanması, ocağın etrafında kalan yemek yapmak için kullandığı malzemelerin yerlerine yerleştirmesi, tezgahı evyeyi silmesi inanılmaz ama 9 dakika sürüyor.
(Bunu ben de denedim sahiden o kadar tutuyor!)
Böylece A görevi + B görevi + C görevi = 17 dakika 30 saniye
Her gün bunları yaparsak akşam yatmadan önce, ertesi sabah kafamız daha dinç uyanacağımız kesin sahiden.
Alejanda'nın dikkati çektiği birkaç nokta var. Öncelikle onun evinde her şeyin yeri belli. Yani bizim bunların bu kadar sürebilmesi için önce evi bir elden geçirmemiz lazım. İkinci olarak her zaman kendisinin bile bunları yapamadığı. Benim de kötü günlerim oluyor sizin de olacak diyor. Ama kendinizi şartlarsanız bir gün bile yapmasanız rahatsız olacağınız için ertesi gün yapacaksınız diyor. Son olarak eğer kendinizi yerinizden kaldırmaya zorlanıyorsanız, videoyu açın ve ben yaparken siz de yapmaya başlayın; birinin daha bunu yapıyor olduğunu bilmek sizin yaptığınız işi size kolay hissettirecektir diyor.
Teşekkürler çok güzel anlatmış sin zaten burayı takip ettiğim günden beri habire bir yerleri düzene oturtmaya çalışıyorum .benim yaptığım yanlış kendimi yormak çünkü ben habire sil süpür yapıyorum ince işe gelince of ya yoruldum diyorum ee sonra sabah kalkınca dağınık bir ev ve benim bütün sinirimi getiriyor .artık akşamdan toplayıp yatıyorum saat kaç olursa olsun
Valla sayenizde elime bir poşet aldım çekmecelerde olan bi ton işe yaramaz ne varsa attim bide duzenledim oh mis gbi oldu önce işe fazlaliklari atmakla başlamak lazim.
sen varya sen ha-ri-ka sın :)) Allah razı olsun ne diyimEn çok dua aldığım püf noktasını paylaşayım sizinle. Tost makinesi temizliği!
Tost makinesi evde en çok kullandığım pratik eşyalardan biri. Ekmek börek ısıtırım, et pişiririm, domates biber közlerim, e malum tost yaparım
Ama temizlemesii!! Netten arattım, annemlere sordum yok bir çaresi! Yok sıcak su dök yok makineye koy çıkmazsa süngerle kazı vs. En son, kendimce yağlı kağıdı buldum. Sonra bir arkadaşım kağıt yerine aliminyum folyo kullanabileceğimi de söyledi ancak o gıcırtılı sesi bir yana, sıcakla bir araya gelince sağlığa zararlı olabileceğini düşününce yağlı kağıt daha mantıklı geldi.
Yağlı kağıdın makinemize göre göz kararı ölçüsünü, birazcık fazlasıyla alıp kesiyoruz. Tırnakların plakalara geçtiği kısma tutturacak şekilde yağlı kağıdı yerleştiriyoruz. Makineyi çalıştırıyoruz, içinde ne yapacaksak yapıyoruz vee işimiz bitincee, kağıdı dertop edip atıyoruz