Evinizin Düzenli Hali-OKUMADAN GEÇMEYİN LÜTFEN

benim de senin gibi canım çok değil saymadım ama anca senin kadardır belki daha az yeni yeni alıyorum ilaveleri...herşeyde aşırıya karşıyım ben gülüm , bir de evlenirken çok para dökmedim döktürmedim şimdi elim oldukça alıyorum...
annem bana özel boy yani büyük yorgan yaptırdığı için özel nevresim diktirmiştik biz bi kaç takım canım hazır alamadım o yüzden

Çünkü bir de sonra koyacak yer dert oluyor. Yatakları bazasız olanlar evlerinde yastık yorganları nereye koyuyorlar acaba Ya da dolap lazım ama işte kiracı olunca da yaptırmıyor insan.
Standart olmayınca çok zor sahiden nevresim ama büyük boy yorgana da imrenmedim değil

gerçi diktirmek çok güzel oluyor çünkü ben her takımıma 2 farklı çeşit çarşaf ve 2 şer çift farklı yastık kılıfı yaptırdım :)) ama hazırlarda da gözü kalıyor insanın o başka...mesela ben ilk hazır takımımı aldım daha yeni dedim yazın yorgansız kullanırım baharda da içine battaniye geçiririm alacam :))

İyi dusunmussun battaniyeyi ben de kullaniyorum nevresimle

Maşallah hanımlar hepiniz okadar düzenlisiniz ki İmrenmemek elde değil ben çok düzenli biri değilim birde ikiz çocuk tüm konuyu baştan hepsini okudum ve iki gündür habire dolap duzeltiyorum resim ekleyen arkadaşlara teşekkür ederim düzenli arkadaşlar lütfen resim paylaşın benim gibi arkadaslara gaz oluyor bir hısımla eve dalıyoruz

Alejandra ya baktım ama türkçe değil sanırım

yazan herkese sonsuz teşekkürler
kaç gündür eve dip köşe dalmış durumdaydım:))
bazanın altı çekmeceler dolaplar derken bu sabah da uyuyamadım hevesten kalktım mutfağa giriştim:)
ben köy lojmanında oturuyorum. mutfağım küçücük ve dolap da yok..2 kapaklı küçük bir şey asılı lavabonun üzerinde
haliyle neyi nereye koyacağını şaşırıyor insan
ben büyük çeyizimi hiç açmadım. hani 12 kişilik de yemek takımı, mutfak robotları falan..gömme dolabın altında koliyle duruyorlar hala.
mutfaktaki o küçük dolaba günlük kullandığım tabakları tencereleri kaşıkları koydum
şunu da söyleyeyim evimde ihtiyacımdan fazla ne bir tabak ne bardak var..hatta 2 tahta kaşığım var biri bile batıyor gözüme
ne kadar az eşya o kadar düzen...
okuldaki eski tip çok yüksek büyük bir öğrenci masasını boyayıp tezgah yaptım kendime
altına eski kitaplığın yan kısmını söküp raf yaptım
mini fırını, yağ-salça vb. oraya koydum.
o kitaplığın altı iki kapalı dolaptı gayet güzel..karşıya da onu koydum. içine büyük cam kapaklı kavanozlardan epey almıştım...bakliyat pirinç vb yerleştirdim. un kovasını koydum
üzerine tost makinesini
buz dolabını elden geçirdim..içini sirkeli suyla sildim koku falan kalmadı
..
burayı okudukça gaza geliyor insan yazalım kızlar:)

Alejandra ya baktım ama türkçe değil sanırım

Evet Türkçe değil ne yazık ki. Üye olduktan sonra 3 tane video gönderiyor mailinize her gün birer tane. Sonrakiler ücretli zaten onlara ben de bakamadım :) Özetleyim buraya. Siz yine de mail adresinizle üye olup videoları seyredebilirsiniz. Ne konuştuğunun çok bir önemi yok neyi nasıl yaptığını gözlemlemek olay bence.

• 1. Gün: "A görevi" olarak tanımladığı şey, her akşam evin banyosunun toparlanması. Kendisi de videoda yapıyor ve görüyoruz ki 3 dakika 30 saniye sürüyor. Yerden havluları kaldırıp topluyor, makyaj malzemelerini yerlerine yerleştiriyor, ortadaki kıyafetleri çamaşır sepetine atıyor, lavaboyu siliyor. Her akşam buna vakit ayırırsanız sabah çok daha güzel bir güne uyanırsınız, fikir bu.
  • 2. Gün: "B görevi"ni öğreniyoruz. Evde hani gözümüze takılıp durur yerine konması gereken bir şey, ama koymayız. İşte onlardan 5 tanesini alıp yerlerine koyuyoruz. Bu kadar. 5 dakika sürmüyor bu da. Dün öğrendiğimiz A görevi de var bu akşam. A görevi + B görevi = 8 dakika 30 saniye
  • 3. Gün: "C görevi" mutfağın düzenlenmesi ve sabah mutlulukla gireceğimiz hale gelmesi. Alejandra'nın 2 kişilik akşam yemeği bulaşıklarının kirlerini akıtıp makineye yerleştirmesi, makineye koymadığı plastik kapların tencerelerin elde yıkanması, ocağın etrafında kalan yemek yapmak için kullandığı malzemelerin yerlerine yerleştirmesi, tezgahı evyeyi silmesi inanılmaz ama 9 dakika sürüyor. (Bunu ben de denedim sahiden o kadar tutuyor!)
    Böylece A görevi + B görevi + C görevi = 17 dakika 30 saniye

Her gün bunları yaparsak akşam yatmadan önce, ertesi sabah kafamız daha dinç uyanacağımız kesin sahiden.
Alejanda'nın dikkati çektiği birkaç nokta var. Öncelikle onun evinde her şeyin yeri belli. Yani bizim bunların bu kadar sürebilmesi için önce evi bir elden geçirmemiz lazım. İkinci olarak her zaman kendisinin bile bunları yapamadığı. Benim de kötü günlerim oluyor sizin de olacak diyor. Ama kendinizi şartlarsanız bir gün bile yapmasanız rahatsız olacağınız için ertesi gün yapacaksınız diyor. Son olarak eğer kendinizi yerinizden kaldırmaya zorlanıyorsanız, videoyu açın ve ben yaparken siz de yapmaya başlayın; birinin daha bunu yapıyor olduğunu bilmek sizin yaptığınız işi size kolay hissettirecektir diyor.

Bu sonuncu söylediğini ben evlendiğimden beri yapıyorum. Samanyolu kanalında Evim Evim Temiz Evim diye bir program vardı. Televizyonda bir iki kere denk gelmiştim. Misafirim gelecekti ve benim hiç iş yapasım yoktu. Ordaki konsept, 3 saat içinde evin temizlenmesi. Bazıları yalapşap yapıyor bazıları incik boncuğuna kadar uğraşıyor. Onlar orda uğraşırken izlemek de çok zor oluyor kendi evin pis ve dağınık haldeyken! Hemen kalkıp ben de yapmaya başlıyordum bir yandan da ordaki kadını eleştiriyordum; ay çok güzel yapıyor, ıyy hiç yapamadı diye.

ilginçmiş.
ama evde her şeyin yerinin belli olması önemli
bir de ortada duranın "sonra kaldırırım" demeden hemen kaldırılması

ben de buradan gaza geliyorum:)

O kadar güzel anlatmışsınız ki gözümde canlandı resmen.
Katılıyorum "ne kadar az eşya, o kadar düzen" sahiden. Zaten eve girişmeyi düşünen arkadaşlardan öncelikle yapmalarını isteyeceğim şey döküntülerden kurtulmaları. Döküntüye hayır! O eskimiş havlulardan, başkasının yanında çekindiğiniz topuğu erimiş çoraplardan, bir sürü olup yine de yıkayıp dolaba sığdırmaya çalıştığınız plastik kaplardan kurtulalım. Aaa bu çok değişikmiş diye mutfakta yığın yapacağımız kaseyi, kullanmadığımız bir sürü olduğu halde dolaba koyacağımız 101. havluyu, bu renginin şu tonu yok diye gardolaba tıkıştıracağımız gömleği almayalım

Yerden tasarruuf

evet ben böyle büyük temzliklere elimd eçöp torbasıyla başlıyorum:)
"bir gün lazım olur" denen hiç bir şey lazım olmuyor buu kabul edelim:)

Teşekkürler çok güzel anlatmış sin zaten burayı takip ettiğim günden beri habire bir yerleri düzene oturtmaya çalışıyorum .benim yaptığım yanlış kendimi yormak çünkü ben habire sil süpür yapıyorum ince işe gelince of ya yoruldum diyorum ee sonra sabah kalkınca dağınık bir ev ve benim bütün sinirimi getiriyor .artık akşamdan toplayıp yatıyorum saat kaç olursa olsun

Aslında düşünürsen düzenini bir kere oturtursan temizliğin de çok rahat olur. Neden? Ortada döküntü olsa bile yeri belli olacağı için toparlamak iki dakikanı alır en fazla. Bir de dağınıklığa en çok sebep veren şey ne, ona göre çözümler üretilebilir.

Merhaba fazlalıkları atmak demişsiniz de dikkatimi celbetti.Bundan iki ay önce bir gün lazim olur diye beklettiğim ne varsa boşalttım.mesela üç kızı evlendirecek kadar çok olan sandık çeyizi eşyamı dağıttım ihhtiyacı olanlara.Annemede anne Allah hayrını kabul etsin bisürü yoksul genc kızdan dua aldın dedim .Köyde evlenecek olan kızlara bir komsum aracılığıyla gönderdim.Bisürü seccade vardı bisürü yastık yorgan battaniye pike tıkiş tıkışdı .Tesbihler yazmalar yüzer yüzerdi . Bide niye evlere sığamıyoruz diyoruz.Çekmeceleri dolaplarda ne kadar giyilmeyen ne varsa onları boşalttım.Öyle ferahladım ki manen.Sonra hep gündemde olan ev alma konusu gerçeklesti.Rabbim nasip etti bir ev aldık.Ben şimdilrrde taşınma hazırlığındayım.Ama hiç telaşım yok çünkü döküntüm yok ,mis gibi rahat rahat gidicem inşallah yeni evime .Kızlar bigün lazım olur diye sakladığımız herşey biz ölünce çöp olacak atın atın kurtulun.Hem sevaba girin hem de düzen sağlanmış olur böylece.

En çok dua aldığım püf noktasını paylaşayım sizinle. Tost makinesi temizliği!
Tost makinesi evde en çok kullandığım pratik eşyalardan biri. Ekmek börek ısıtırım, et pişiririm, domates biber közlerim, e malum tost yaparım

Ama temizlemesii!! Netten arattım, annemlere sordum yok bir çaresi! Yok sıcak su dök yok makineye koy çıkmazsa süngerle kazı vs. En son, kendimce yağlı kağıdı buldum. Sonra bir arkadaşım kağıt yerine aliminyum folyo kullanabileceğimi de söyledi ancak o gıcırtılı sesi bir yana, sıcakla bir araya gelince sağlığa zararlı olabileceğini düşününce yağlı kağıt daha mantıklı geldi.

Yağlı kağıdın makinemize göre göz kararı ölçüsünü, birazcık fazlasıyla alıp kesiyoruz. Tırnakların plakalara geçtiği kısma tutturacak şekilde yağlı kağıdı yerleştiriyoruz. Makineyi çalıştırıyoruz, içinde ne yapacaksak yapıyoruz vee işimiz bitincee, kağıdı dertop edip atıyoruz

Eklentiler

• 11.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 395
  • 12.jpg
    86,4 KB · Görüntüleme: 397
  • 13.jpg
    73,2 KB · Görüntüleme: 408
  • 14.jpg
    75,8 KB · Görüntüleme: 399
sen varya sen ha-ri-ka sın :)) Allah razı olsun ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…