evinize siz yokken giren kayınvalide

Sizi anlıyorum. Kv nin niyeti iyi aslında ama siz de evinizi mutfağınızı sahipleniyorsunuz. Sizi haklı buldum. Bir insana bir kez söylenir onun da anlaması gerekirdi. Gelinini ve oğlunu zor durumda bırakıyor

nasıl iyniyetli ?
önceden yemek temizlik yapıyomuş hadi burda iyi diyelim ...

ee şimdi gelip öylece duruyomuş evde perde indir kaldır kapıları aç kapa
bunun iyi niyet neresinde ?

Yani bence çok yerinde bir örnek olmamış. Eski yaşam standartları belliydi. Bir çoğumuz sobalı evlerde doğduk. Ben 80 li biri olarak konuşuyorum. Evlerimize renkli TV 86 girdi daha geç girenler olmuştur. Eski kadınların sınırları dardı, fazla beklentileri yoktur hayattan. Özenebilirler ama bu özenme duyguları bile bastırılmıştır. Kvalidesi yetişkin bir insan başka birinin psikolojisini bozarken nasıl huzur bulabilir ki konu sahibinin evinde kendi egolarını tatmin ederek? Bir değil, 2 değil,3 değil. Nasıl bir ego ki ölene kadar mı sürecek?

İşte altında çok farklı Psikolojiler yatıyor. Kadının evinde misafir ağırlamiş. Ondan dolayi esyalarini sevdiği için sık ziyaret ediyor olabilir diye düşündüm. Evde oturup tv izleyeceğine gelinin in evinde oturup tv izliyordur.

Konu sahibi benide çok rahatsız etti yaptığı şey. Bende insanlar benim sınırlarıma tecavüz edince acayip rahatsız olurum. O yüzden sıkıntının çok iyi anlıyorum. Ben işi boşanmaya kadar götürürüm muhtemelen. Yani öyle birşey beni mahveder. Hele bir de takarsın kafaya eve girmem. Evdeki herseyi yikarim falan. Çok fena

nasıl iyniyetli ?
önceden yemek temizlik yapıyomuş hadi burda iyi diyelim ...

ee şimdi gelip öylece duruyomuş evde perde indir kaldır kapıları aç kapa
bunun iyi niyet neresinde ?

Bazı insanlar takıntılı tuhaf oluyor. Bir şey planlayarak yapmıyor olabilir. Yapma dedikçe yapıyor belli ki takıntılı kadın

Anahtarini evde birak snra git ondakini al anahtarim evde kalmis diyerek dahada verme anahtarinim bem oyle yapmistim :)

eşinizi kayınvalidedeki anahtarı almaya ikna etmeniz lazım.kayınvalideniz laftan anlamıyorsa iki çözüm yolu var biri taşınmak biri anahtarı almak.eşinizi ikincisine ikna etmeniz daha kolay.eşinizden habersiz kilidi değiştirip sadece iki anahtar çıkarttırsanız ne olur?evet belki çok kötü kavga edersiniz ama bir süre sonra affeder herhalde.gerçi o zaman da bir tane daha anahtar çıkarttırıp annesine verir...bilmiyorum ya ama görünen o ki bu dertten kurtulmanızın tek yolu kayınvalidede anahtar olmaması.

Bence eşine de anahtar vermesin. Eve gelince karısı yoksa evde çıksın anasında beklesin.

açıkçası ben pek iyi niyetli bakamayacağım bu olaya. yetiştirilme tarzınız kültürünüz farklı dahi olsa insan bu kadar laftan söylenmeden sonra gelinini huzursuz ettiğini bile bile bu hareketlerine devam ediyorsa ortada anormal bir durum var demektir. bazıları demiştir muhakkak (yorumları okumadım) ne güzel yemeğini yapıyor işini hallediyor diye ama belli ki konu sahiğbi bundan hoşlanmıyor-ki ben de hoşlanmazdım. hastalık vs durumu yoksa çok manasız bu takıntısı. bence k.validen senin tatlı dilinden anlayacak biri değil. tatlı dille eşinle konuş. sinirlenerek değil. madem annesinin bu davranışlarını normal buluyor, belki takıntıdır deyip önemsemiyor, sen de eşine evde sen yokken habersiz gelinip eve müdahale edilmesinde takıntlı olduğunu, psikolojik olarak çok rahatsız olduğunu göster. onu buna inandır. sonra da kilidi değiştirin ve anahtarı asla kvalidene vermeyin. kesin çözüm.

Bazı insanlar takıntılı tuhaf oluyor. Bir şey planlayarak yapmıyor olabilir. Yapma dedikçe yapıyor belli ki takıntılı kadın

takıbtı değil bence sadece burası benim oğlumun evi istediğimi yaparım psikolojisi.

konu sahibi hiçbi çneriyi kabul etmiyo anahtarı istemiyo, kilidi değiştirmiyo, evin iç kapılarını kitlemiyo, annesine anahtar vermiyo...

tek yol kvnin evinin anahtarını alıp gece gündüz zırt pırt gidip herşeyi tersine çevirmek kalıyo e onuda yapmazsa böyle sinir olmaktan başka çözüm yok

Ben bu benim evim benim düzenim evin hanımı benim takıntılarını anlayamadığım için çok bilemiycem.Evde herzaman bi çalışanımız olduğundanmıdır bilmiyorum ama bennyokken eve girilmesi ev çok dağınık olmadığı sürece çokta sorun değil benim için.hele şu ara bi çalışan bulamamışkem geldiğimde sıcak bi kap yemek bulmak bulunmaz nimet olurdu..
Bilmiyorum kayınvalideniz fettan kötüniyetli bi kadın gibi gelmedi

Ben bu benim evim benim düzenim evin hanımı benim takıntılarını anlayamadığım için çok bilemiycem.Evde herzaman bi çalışanımız olduğundanmıdır bilmiyorum ama bennyokken eve girilmesi ev çok dağınık olmadığı sürece çokta sorun değil benim için.hele şu ara bi çalışan bulamamışkem geldiğimde sıcak bi kap yemek bulmak bulunmaz nimet olurdu..
Bilmiyorum kayınvalideniz fettan kötüniyetli bi kadın gibi gelmedi

bu dediğiniz şey size göre doğru. herkes başkasının yaptığı yemeği yemek istemez ancak aman yemek olsunda karnımı doyuruyim mantığında bi kişi ister bunu.
güzel yemek olsun benim emeğim olsun diyen insan kendi yapmak ister.

ben başkasının yaptığı temizliği istemem ben nebiliyim nasıl yaptı ? belki wcden çıktı dlini yıkamadan mutfak dokaplarımı sildi. aynı bezle tüm evi sildi ?

yani olay sonuçun neolduğu değil o sonuca gelene kadar olanlar.

Anahtarı almadığınız sürece sinirlendiğinizle kalırsınız.Eşiniz de bu rahatsızlığı görmüyor veya anlamıyor maalesef.
Bir yorumda demişler,kayınvalideniz işi yüzsüzlüğe vurmuş diye,aynen öyle.Söyleyebileceğinizden fazlasını söylemişsiniz.

Biraz da bezdirme,heves kaçırma yoluna gidin.Gördüğünüz her değişikliği,bir perdenin oynamasını bile sorun edin,hesap sorun."Ben şöyle bırakmıştım neden böyle" deyin belki aman ellemiyim,aman gitmiyim der.
Mesela ben olsam,"senin evdeyim" dediği zaman "ne işin var" derdim.Oturuyorum derse "git kendi evinde otur" derdim.Tepkimi anında gösterirdim.Siz daha ağır sözler bilesöylediğinize göre,bunları açıkça söyleyebilecek durumdasınız.

Kv niz fazla rahat bir tip. Ama bence hatayı orada oturarak yapmışsınız. Ayrıca esinizin söylediği hep fazlasını istiyorsun lafi da çok gereksiz olmus. İstediğin şey ne? Evine izinsiz girilmemesi bence çok normal bir istek. Olmasi gereken bir şey. Esin annenisini yalniz birakamazmis. Allah korusun babana bir sey olsa ( Allah uzun ömür versin tabii ki) sen de anneni yanina alacaksin o zaman. Her sey karsilikli.

1. Benim en nefret ettiğim şey yalnız yatak odama ayrı birisinin girmemesi.Hiç sevmem.Yatak odası bence en özelidir.

Daha once yazildi mi bilmiyorum ama, banyo haric her odanin kapisini kilitleseniz, kocaya onceden soylemeden?
Koca 1 kizar, 2 kizar kv kilitli kapiyi gorunce mesaji alir ve tekrarlamaz, sonra koca da unutur... diye seyler dusundum oturdugum yerde

Konusmusunuz anlamamis esi oldugu icin kendisini ogluna adamış birakin adasin bir insani konusarak vazgeciremezsiniz evde hic bir is yaomayin ne bulasik ne yemek ne camasir ne temizlik birakin het seyi o yapsin madem cok seviyor ugrassin butun gun kocaniz sorarsa annen sagolsun deyin gecin hatta daha cok gelmesini isteyin ay annecim valla sen her gun gel evi kontrol et deyin isteyken arayin yemekle ilgili bir seyler isteyin yapmasini kocanizada deyin ovun onu her isimi yapiyor ben yokkeb deyin aman bir gun gelmese ne olur her yer deyin ama samimi olun bakin bir sure sonra siz neden gelip yapmiyon hic ugramiyon diceksiniz guvenin bana ama bunlari yaparken sabirli olun :)

Bence açıkça anahtarı isteyin istemiyorum iyiliğini diyebildiyseniz ki bu çok daha normal anne anahtarimi ver ben artik rahatsız oluyorum bunda birşey yok iki gün küser en fazla unutur sonra benim KV doğum yaptigimda almış kafasına gore girip çıkıyordu bigun dayanamadım o benim anahtarim alayın dedim çok bozuldu ama o oldu kendindeki yedek anahtarı da verdi eşime bazen söylemek gerek

Aklıma şöyle bişey geldi sürekli ondan ev için bişeyler isteseniz ama hergün hiç dinlenmesine vakit bırakmadan belki o zaman kullanıldığını hissederde bidaha gelmez ama buda acımasızlık yazık kadına bilemedim cidden

Girip hiçbir şey yapmasa da bende rahatsız olurdum. Orası benim özel alanım, benim özelim, bana ait; taciz gibi gelirdi bu tarz bir hareket. Valla ben bu durumda kv nizin psikolojisini falan anlamazdım, bu benim alanım der kocaya da rest çekerdim, böyle hayat sürmez ne o öyle sütyenimi ortada bıraksam görecek falan, o benim öz annem değil istemezdim görmesini de. Hatayı en başında anahtarı vererek yapmışsınız siz, ben olsam kapıyı kırar sonra da kırılmış deyip çilingir çağırıp yeni anahtar yaptırırdım kendime ona da vermezdim.

ilk başlarda benimde hoşuma gidiyordu sonra baktım koltukların yerini değiştirdi baktım yatak odama girmeye başladı en sonunda bi baktım evime benden kabersiz misafir kabul etmiş ondan sonra ben delirdim.. yaptığın hiç bi iyiliği istemiyorum uzak dur evimden dedim.. şimdi hiç bişey yapmıyor sanki orası parkmış gibi giriyor evde dolaşıyor.

Yani bence de yatak odanin kapisini kilitle mesela anahtari da at cantana sorarsa yatak odasi sonucta mahrem dersin yani. Hatta mutfagi da kilitle o da sklir girmez bi daha cani skliyo muhtemelen de giriyo kotu niyetinden degil bence. Yalnizliktan muhtemelen

X