evet malesef başında beklemek gerekiyor
ben en son kayınvalideme yıllardır haftada bir gelen ve cok memnun oldugunu soyledigi yardımcı bayanı aldım
camlarım aylar var ki silinmemisti.bir de ne göreyim.camın cercevesini sildigi camurlu suya aynı bezi sokup camı siliyor,uyardım yeni su hazırladı
sonra ben diger odada ütü yapıyorum.onun güya temizleyip bitirdigi oda.günes vuruyor camdan iceri.bir de ne göreyim konsulun üstünde duran biblo,fotograf cercevesi ne varsa hicbirini yerinden oynatmadan on taraflarından üstün körü bezi gezdirmiş.tabii ısık vurunca tüm tozlar ve nasıl is yaptıgı ortaya cıktı.hemen cagırdım.dedim ki burayı da sil lütfen unutmussun.(yine kırmadan söylemeye calısıyorum)gitti banyoya elindeki pis bezi suya tuttu geldi onunla siliyor :O
sonra avizeleri silmesini soylemistim.sordum koridordaki avizeyi sildin mi diye evet dedi.bi an dusundum kadının boyu kısa.ne merdiven istedi ne de sandalye aldı nasıl sildi acaba
bi baktım silmemis.oyle canım sıkıldı ki anlatamam.resmen beni kandırıyor.halıları sildi ben de icerde baska isle ugrasıyorum.geldim baktım aa dedim kendi kendime gercekten iyi temizlemis.sürekli basıp gectigimiz kısım epey kirlenmisti.sonra aksam otururken bir fark ettim.o kirli kısmı koltugun altına gelcek sekilde halıyı cevirmis.ben de temizlemis diyorum
esim zaten evde yabancı birinin olmasından hoslanmıyordu.zor ikna etmistim.
simdi evin iyi bir temizlige ihtiyacı var yine ama acıkcası kadınla ugrasacagıma kendim mi temizlesem diye düsünüyorum.bir yandan da gözüm kesmiyor.bakalım artık yavas yavas kendim yapıcam herhalde
Kusura bakmayın da sokak ayakkabısıyla evin içinde ne işi var?Canım ya bugüne kadar hep öyle yaptım üstünkörü ama artık biraz evin dezenfekte olması gerekiyor daha dün kızım sokak ayakkabısıyla salonda halının üstüne tepiniyordu düşün artık. Camlar en son kışa girerken silinmişti.
Aynı ben günü gününe yapmam işleri birikir sonrada kendimi paralarım bitiricem yapıcam diye canım çıkar.Temizlik yapmayı hiç sevmiyorum yapınca çok güzel ayrıntılı yapıyorum ama sevmiyorum işte.
Böylesi daha iyi olmuş, bence bundan sonra işleri biriktirmeden yapın. Her akşam bir iş bitirseniz hafta sonuna pek bir şey kalmaz.Kızlar o kadar yazdım kadın alacağım diye ama almadım çünkü işleri o kadar savsaklamışım ki iki kadını bırakın beş kadın gelse yapamazdı. Cumartesi günü balkon camlarını sildim cam balkon var o beyaz kısımları resmen grileşmiş hep cifledim yardımcı bayan gelse hayatta öyle uğraşmazdı. Kayınvalidemden buhar makinasını aldım balkonun derz aralarını beyazlattım tabi bu iş saatlerimi aldım. Buzdolabımı boşaltıp tek tek parçalarını yıkadım mutfak dolaplarım zaten temizdi buharla bir üstünden geçtim. Bu arada kızıma kimse bakmadı o da benimle temizlik yapmaya çalıştı bir ara resimlerini gösteririm çok komikti. Bu akşam ütü yapacağım yatak odasını toparlayacağım. Yarın salon ve çocuk odası perdeleri ve camları. Çarşamba günü tuvalet ve banyo. Perşembe günü yemek yaparım cuma günü de son bir süpürme ve silme işi. İşleri zamanında yapmazsam olacağı bu...
İyi de Dranas eşin hem eve yardımcı çağırmana izin vermiyor, hem çocuğa bakmıyor hem de sana yardım etmiyor herşeyi tek başına sen yapıyorsun. Sence bu işte bir gariplik yok mu yoksa bana mı öyle geldi? Köle modunda gördüm seni.
Ne yapayım canım ev inan pislik içindeydi adamın umrunda bile değil denemediğim yol kalmadı laftan anlamıyor benim kocam okumuş ama erkeklik taslayan tiplerden erkek yapmaz modunda...
bu temizlik konularını okudukça yardımcım ayse ablayı daha da çok seviyorum..kadın kendi evi olsa anca böyle temizler.ama yardımcı alan arkadaşlara tavsiyem ayda tam gün alcağınıza haftalık yarım gün alın.pencere,mutfak dolapları dönüşümlü siler olur biter.böylece eviniz çok kirlenmeden her hafta temizlik görür.dranascım bi de evinde küçük bebeğin var onun sağlığı için temizlik önemli...ben halılarımı senede 2 kez yıkamaya verdiriyorum.açıkçası sildirmiyorum ve hiçbir yıpranma olmadı:26:senin şansına öye denk gelmiş olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?