• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine temizlik şirketi çağırıp memnun kalan varmı?

evet malesef başında beklemek gerekiyor
ben en son kayınvalideme yıllardır haftada bir gelen ve cok memnun oldugunu soyledigi yardımcı bayanı aldım
camlarım aylar var ki silinmemisti.bir de ne göreyim.camın cercevesini sildigi camurlu suya aynı bezi sokup camı siliyor,uyardım yeni su hazırladı
sonra ben diger odada ütü yapıyorum.onun güya temizleyip bitirdigi oda.günes vuruyor camdan iceri.bir de ne göreyim konsulun üstünde duran biblo,fotograf cercevesi ne varsa hicbirini yerinden oynatmadan on taraflarından üstün körü bezi gezdirmiş.tabii ısık vurunca tüm tozlar ve nasıl is yaptıgı ortaya cıktı.hemen cagırdım.dedim ki burayı da sil lütfen unutmussun.(yine kırmadan söylemeye calısıyorum)gitti banyoya elindeki pis bezi suya tuttu geldi onunla siliyor :O
sonra avizeleri silmesini soylemistim.sordum koridordaki avizeyi sildin mi diye evet dedi.bi an dusundum kadının boyu kısa.ne merdiven istedi ne de sandalye aldı nasıl sildi acaba
bi baktım silmemis.oyle canım sıkıldı ki anlatamam.resmen beni kandırıyor.halıları sildi ben de icerde baska isle ugrasıyorum.geldim baktım aa dedim kendi kendime gercekten iyi temizlemis.sürekli basıp gectigimiz kısım epey kirlenmisti.sonra aksam otururken bir fark ettim.o kirli kısmı koltugun altına gelcek sekilde halıyı cevirmis.ben de temizlemis diyorum :47:
esim zaten evde yabancı birinin olmasından hoslanmıyordu.zor ikna etmistim.
simdi evin iyi bir temizlige ihtiyacı var yine ama acıkcası kadınla ugrasacagıma kendim mi temizlesem diye düsünüyorum.bir yandan da gözüm kesmiyor.bakalım artık yavas yavas kendim yapıcam herhalde

Son düzenleme:
buharlı temizleyici sakın kullanma derim ben koltukları yaktım o aletle sakın belki banyoda kullan okadar gerçi sadece hijyen sağlıyor temizlediği de yok

evet malesef başında beklemek gerekiyor
ben en son kayınvalideme yıllardır haftada bir gelen ve cok memnun oldugunu soyledigi yardımcı bayanı aldım
camlarım aylar var ki silinmemisti.bir de ne göreyim.camın cercevesini sildigi camurlu suya aynı bezi sokup camı siliyor,uyardım yeni su hazırladı
sonra ben diger odada ütü yapıyorum.onun güya temizleyip bitirdigi oda.günes vuruyor camdan iceri.bir de ne göreyim konsulun üstünde duran biblo,fotograf cercevesi ne varsa hicbirini yerinden oynatmadan on taraflarından üstün körü bezi gezdirmiş.tabii ısık vurunca tüm tozlar ve nasıl is yaptıgı ortaya cıktı.hemen cagırdım.dedim ki burayı da sil lütfen unutmussun.(yine kırmadan söylemeye calısıyorum)gitti banyoya elindeki pis bezi suya tuttu geldi onunla siliyor :O
sonra avizeleri silmesini soylemistim.sordum koridordaki avizeyi sildin mi diye evet dedi.bi an dusundum kadının boyu kısa.ne merdiven istedi ne de sandalye aldı nasıl sildi acaba
bi baktım silmemis.oyle canım sıkıldı ki anlatamam.resmen beni kandırıyor.halıları sildi ben de icerde baska isle ugrasıyorum.geldim baktım aa dedim kendi kendime gercekten iyi temizlemis.sürekli basıp gectigimiz kısım epey kirlenmisti.sonra aksam otururken bir fark ettim.o kirli kısmı koltugun altına gelcek sekilde halıyı cevirmis.ben de temizlemis diyorum :47:
esim zaten evde yabancı birinin olmasından hoslanmıyordu.zor ikna etmistim.
simdi evin iyi bir temizlige ihtiyacı var yine ama acıkcası kadınla ugrasacagıma kendim mi temizlesem diye düsünüyorum.bir yandan da gözüm kesmiyor.bakalım artık yavas yavas kendim yapıcam herhalde

Aynısını yaşadığım için seni gayet iyi anlıyorum..
Yapacak bişey yok artık, giden gitti, ama yazdığını okuduğumu, seni anladığımı bilmen belki sana iyi gelir diye yazıyorum bunu..
Az değil, bayağıda ciddi paralar veriyoruz..
Her bölgede değişiyormuş, bizim orada mesela 80 lira günlük, 9-5 arası.
Floryada oturan arkadaşım var, 65 liraymış orada, oysa orası çok lüks bir semt dğeil mi, neden ucuz anlamadım.

Birebir başında durmak gerekiyor ilk başlarda, üşenmeden her dakika yanında olmak. İşten anladığını görecek önce. Sonra yalnızda bıraksan yapar. MEsela mutfağım fayans benim, silmesini istemiştim, önce cifle, sonra duru duyla. Duruladın mı dedim, evet dedi. Ama yandan bakınca aşağı doğru akan cifler öyle net ki. Pek iyi durulayamamışsın dedim, ama dediğimle kaldım. Zamanı yetmedi, bi şekilde durulamadan gitti.

Koltuk sildi, koca koltuk takımını silmesi 15 dk almadı bile. Ama çekmece düzelt de, saatlerce çekmece düzeltiyor. Albümlerdeki resimleri falan istifliyor saatlerce. Ve bunun karşılığında ciddi bir rakam alıyor.

İşini güzelce yapan, aldığı parayı hak edene saygım sonsuz ve 1 dk fazla tutmam. Evde çocukları bekliyor, düşünürüm hep.
Eğer fazla kaldıysa, kendisi teklif ettiyse, o zaman hakkını fazlasıyla veririrm. Kimsenin hakkında kalmam, asla.
Ama artık okuyan ve çalışan hanımlar genelde ev temizliğinden anlamıyor mantığı hakim ve bu nedenle savsaklayıp gidiyorlar malesef..

geçen ay şirketten iki bayan aldım.. saat 10 da geldiler 5 'de bıraktılar..
120 lira verdim..
aslında ben iyi bir patron olsaydım,memnun kalırdım.. ben bir şey isteyemediğim için ellerinden geleni yaptılar.. biraz dişli olsaydım daha iyi olabilirdi tabii.en azından camlarım tertemiz oldu..
onları çalıştırmak bizim elimizde ..

ben de geçenlerde aldım yardımcı ama ondan çok ben yoruldum bir daha almıcam...kotukları çekmeden süpürdü sildi dayanamadım söyledim neymiş koltuklarım çok ağır görünüyormuş yalana bak..neyse ben söyleyince çekti,camlar ben sildim dolapları ben sildim hanımefendi toz aldı süpürdü sildi sadece yerleri o da ..yok yok almıcam bir daha kendim zaten gün aşırı süpürüp silerim boşuna para vermem..

Bir de şu var kızlar birçoğunuz eminim öyle yapıyorsunuzdur zaten..Ben kesinlikle iş biriktirmem az az sürekli yaparım o yüzden heran misafirim gelse kafam rahattır..

Canım ya bugüne kadar hep öyle yaptım üstünkörü ama artık biraz evin dezenfekte olması gerekiyor daha dün kızım sokak ayakkabısıyla salonda halının üstüne tepiniyordu düşün artık. Camlar en son kışa girerken silinmişti.:59:
Kusura bakmayın da sokak ayakkabısıyla evin içinde ne işi var?
İllaki giyeceğim diye diretip huzursuzluk çıkarıyorsa bir güzel temizleyip öyle giydirin.
Ayrıca camlar 8 aydır nasıl silinmez, kışa girerken dediğiniz için öyle hesap etim.
Sizde pek boşvermişsiniz gibi geldi bana. Bende 5 yıllık evli çalışan bir kadınım haftanın 6 günü çalışıyorum sizden tek farkım çocuğumun olmaması ama her hafta temizliğimi yaparım. Cumartesi yetişmediğinde pazar sabah eşimden önce kalkar o uyanana kadar kalanları yaparım. Gece geç yatma pahasına da olsa ihmal etmem. Hee tabi halı koltuk silemiyorum o ayrı. Halıları yıkamaya vereceğim, koltuklar ıda kayınvalidemin makinesiyle yıkayacağım.
Bence siz akşamları çocuğu babasına pas edip ufak ufak işlerinizi tamamlayın. Her gün bir yeri bitirseniz kafi. Mesela akşam yemekten sonra mutfağa girişin. Ertesi gün tuvalet banyo gibi. Hadi kolay gelsin.

Kızlar o kadar yazdım kadın alacağım diye ama almadım çünkü işleri o kadar savsaklamışım ki iki kadını bırakın beş kadın gelse yapamazdı. Cumartesi günü balkon camlarını sildim cam balkon var o beyaz kısımları resmen grileşmiş hep cifledim yardımcı bayan gelse hayatta öyle uğraşmazdı. Kayınvalidemden buhar makinasını aldım balkonun derz aralarını beyazlattım tabi bu iş saatlerimi aldım. Buzdolabımı boşaltıp tek tek parçalarını yıkadım mutfak dolaplarım zaten temizdi buharla bir üstünden geçtim. Bu arada kızıma kimse bakmadı o da benimle temizlik yapmaya çalıştı bir ara resimlerini gösteririm çok komikti. Bu akşam ütü yapacağım yatak odasını toparlayacağım. Yarın salon ve çocuk odası perdeleri ve camları. Çarşamba günü tuvalet ve banyo. Perşembe günü yemek yaparım cuma günü de son bir süpürme ve silme işi. İşleri zamanında yapmazsam olacağı bu...

Çok iyi yapmışsın valla bencede insanın kendisinden iyi kimse yapamazki temizliğini..benim içime sinmez valla.. :40:

Aynı ben günü gününe yapmam işleri birikir sonrada kendimi paralarım bitiricem yapıcam diye canım çıkar. :50:Temizlik yapmayı hiç sevmiyorum yapınca çok güzel ayrıntılı yapıyorum ama sevmiyorum işte.

Aynı ben günü gününe yapmam işleri birikir sonrada kendimi paralarım bitiricem yapıcam diye canım çıkar. :50:Temizlik yapmayı hiç sevmiyorum yapınca çok güzel ayrıntılı yapıyorum ama sevmiyorum işte.

Ben de öyle hiç zamanında yapmam ama yapınca da kendimi helak ederim.

Kızlar o kadar yazdım kadın alacağım diye ama almadım çünkü işleri o kadar savsaklamışım ki iki kadını bırakın beş kadın gelse yapamazdı. Cumartesi günü balkon camlarını sildim cam balkon var o beyaz kısımları resmen grileşmiş hep cifledim yardımcı bayan gelse hayatta öyle uğraşmazdı. Kayınvalidemden buhar makinasını aldım balkonun derz aralarını beyazlattım tabi bu iş saatlerimi aldım. Buzdolabımı boşaltıp tek tek parçalarını yıkadım mutfak dolaplarım zaten temizdi buharla bir üstünden geçtim. Bu arada kızıma kimse bakmadı o da benimle temizlik yapmaya çalıştı bir ara resimlerini gösteririm çok komikti. Bu akşam ütü yapacağım yatak odasını toparlayacağım. Yarın salon ve çocuk odası perdeleri ve camları. Çarşamba günü tuvalet ve banyo. Perşembe günü yemek yaparım cuma günü de son bir süpürme ve silme işi. İşleri zamanında yapmazsam olacağı bu...
Böylesi daha iyi olmuş, bence bundan sonra işleri biriktirmeden yapın. Her akşam bir iş bitirseniz hafta sonuna pek bir şey kalmaz.

İyi de Dranas eşin hem eve yardımcı çağırmana izin vermiyor, hem çocuğa bakmıyor hem de sana yardım etmiyor herşeyi tek başına sen yapıyorsun. Sence bu işte bir gariplik yok mu yoksa bana mı öyle geldi? Köle modunda gördüm seni.

İyi de Dranas eşin hem eve yardımcı çağırmana izin vermiyor, hem çocuğa bakmıyor hem de sana yardım etmiyor herşeyi tek başına sen yapıyorsun. Sence bu işte bir gariplik yok mu yoksa bana mı öyle geldi? Köle modunda gördüm seni.

Ne yapayım canım ev inan pislik içindeydi adamın umrunda bile değil denemediğim yol kalmadı laftan anlamıyor benim kocam okumuş ama erkeklik taslayan tiplerden erkek yapmaz modunda...

Dranas şu buhar makinası ne iş işe yarıyor mu düşünüyorum sürekli cesaret edmiyorum

13 yıllık evliyim bir defa yardımcı aldım eve ondan çok ben yoruldum
dur şurayı ben yapayım dur o öyle değil böyle derken bi baktım kadın oturmuş ben temizliyorum
bidaha tövbe dedim

Ne yapayım canım ev inan pislik içindeydi adamın umrunda bile değil denemediğim yol kalmadı laftan anlamıyor benim kocam okumuş ama erkeklik taslayan tiplerden erkek yapmaz modunda...

Allah Allah o zaman sen de ben de temizlikçi tutucam belli günler gelicek moduna gir. Kendini bu kadar ezdirirsen tepene çıkmaması garip olurdu zaten.

Son düzenleme:
bu temizlik konularını okudukça yardımcım ayse ablayı daha da çok seviyorum..kadın kendi evi olsa anca böyle temizler.ama yardımcı alan arkadaşlara tavsiyem ayda tam gün alcağınıza haftalık yarım gün alın.pencere,mutfak dolapları dönüşümlü siler olur biter.böylece eviniz çok kirlenmeden her hafta temizlik görür.dranascım bi de evinde küçük bebeğin var onun sağlığı için temizlik önemli:55:...ben halılarımı senede 2 kez yıkamaya verdiriyorum.açıkçası sildirmiyorum ve hiçbir yıpranma olmadı:26:senin şansına öye denk gelmiş olabilir.

bu temizlik konularını okudukça yardımcım ayse ablayı daha da çok seviyorum..kadın kendi evi olsa anca böyle temizler.ama yardımcı alan arkadaşlara tavsiyem ayda tam gün alcağınıza haftalık yarım gün alın.pencere,mutfak dolapları dönüşümlü siler olur biter.böylece eviniz çok kirlenmeden her hafta temizlik görür.dranascım bi de evinde küçük bebeğin var onun sağlığı için temizlik önemli:55:...ben halılarımı senede 2 kez yıkamaya verdiriyorum.açıkçası sildirmiyorum ve hiçbir yıpranma olmadı:26:senin şansına öye denk gelmiş olabilir.

Merhaba çok zaman geçmiş ama, size gelen bayan evlere temizliğe gitmeye devam ediyor mu? Ne kadar ücret alıyor? ben de bursaya yeni taşındım, haftada bir yarım gün bayan almak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba ben İzmir'de tadilatını yaptırdığım eve oturmadan önce "inşaat sonrası ev temizliği" yaptırmak için Saygın Temizlik adlı firma ile anlaştım. firma yetkilisi Muzaffer beyle telefonda özellikle konuştum işlerini düzgün ve temiz yapmaları konusunda. boya kalıntıları temizliği, sıva temizliği, derz temizliği gibi boş evde inşaattan sonra temizlenmesi için anlaştım. 16.10.2014 te 220 TL ye 2 kişi gönderip bir günde tüm temizliği halledecekleri vaadini verdiler. sabah 9:30 gibi gelmişler. ben ise 15:30 gibi eve geldiğimde "bitirmek üzereyiz" dediler. ancak kontrol ettiğimde hiçbir temizliği yapmadıklarını farkettim. kapılarımı silmek bir yana dursun, jelatinini bile sökmemişlerdi. pimapenlerin bir kısmının etiketlerinin bile sökülmediğini toz içinde olduğunu üzerinde boya kalıntıları olduğunu gittikten sonra farkettim. yeni döşettiğim laminatlarım silinmemiş resmen üzerine bir kova su dökmüş gibi sırılsıklamdı. bunları kurulayın bakın yoksa kabarır dediğimde çalışan iki kadın yüzüme öfleyerek baktılar. dolap içlerinin de silinmesi temizliğin içine dahildi ancak dolabın tüm iç köşe ve kenarları toz içindeydi. tekrar sildirdim bu sefer arkalarından kontrol ettiğimde raflardaki etiketlerini bile sökmemişlerdi. KISACA İZMİR SAYGIN TEMİZLİK firmasından hiç memnun kalmadım. KİMSEYE DE TAVSİYE ETMİYORUM!

Back