- 1 Eylül 2014
- 25.895
- 30.306
- 35
-
- Konu Sahibi MihrimahHatun
Seni ciddiye almıyor demek ki ..Konusuyorum ama konuyu kapatiyor umursamaz davraniyor
Güzel ahlakı için mi evlendin? Güzel ahlak? İyi mi biri? Sana vurmuyor çok iyi biri. Ailesine para veriyor eve sadece yemek alıyor, para bırakmıyor. Başa dönüyorum güzel ahlak din? İyi biri? Bu konu şaka olmalı. Hiç bu kadar umutsuz evlilige rastlamadım. Üzgünüm ama kendine bu kötülüğü yapma, evlilik bu değil. Kendine sana layık bir hayat kur. Zaten ilk baştan belli etmişler kendini. Sana yazikMerhaba,
Acaba birileri sesimi duyar mi, diye bu siteye uye oldum. Mesele eşim. Aramizda kuvvetli bi bag var. Birbirimizi sevdigimizi rahatca soyleyebilirim. Ancak esim eviyle tamamen kopuk. Ailesinin baskisi cok buyuk. Takdim edeyim; annesi, abisi ve ablalari. Kendileri dugunumu, kina gecemi ve evliligimi kabusa ve rezalete donusturen az gelismis ilkel koloni olurlar.
Esim ailesinin her ferdiyle manen-maddeten ilgilenir. Hepsiyle onlarla onlarin cocuklariyla hatta torunlarina varana dek. Ama ben haric. Yani maddi anlamda. Manevi olarak hic skntmz yok elh kotu aliskanliklari yok. Ama Faturalarimizi odemez. Asla bnm icin kiyafet almayiz. Benimle bi yere gelmez. Evin bi ihtiyaci olsa asla almaz sadece yiyecek aliyor:) olmeme izin vermedigin tesekkur ederim. Tek yaptigi bazi pazarlar evde kalip basbasa vakit gecirmemiz. Evet elhamdulillah bana bu 4 yilimiz boyunca bir kez bile vurmadi beni incitmedi. Asla kotu biri degil beraber guleriz konusuruz film izleriz vs. ama maalesef ailesinin doldurusu duygu somuruleri bni kotulemeleri ve hala bir cocugumuzun olmamasi onu benimle yasamaktan alikoyuyor. Bi ara bosanmaya kalktik. Bu karardan 5dk sonra sarildik vazgectik gercekten ayrilabilecegimizi dusunmuyorum. Ama bu sekilde de olmuyor. Yani bu benim hayatim degil. Ekonomik gelir olsun diye Internet uzerinden ufak tefek cesitli isler yapiyordum artik ordan da fayda yok. Esimle kulturel ve egitimsel anlamda farkimizda buyuk. Onunla sadece guzel ahlaki ve dini icin evledim. Ailesinin bu yaptiklari olmasa pisman da degilim aslinda..
Sonuc olarak onumde iki secenek var;
1. Evden yapabilecegim bi is bulmak
2. Bosanmak (son care)
Umarim sesimi birilerine duyurabilirim.
....... Hayir izin vermiyor. Evet cok uzuluyorum agliyorum ama yanyana oldugumuzda acikcasi bunlar aklima gelmiyor ben de mi bi sorun var?
Aynen.Güzel ahlakı için mi evlendin? Güzel ahlak? İyi mi biri? Sana vurmuyor çok iyi biri. Ailesine para veriyor eve sadece yemek alıyor, para bırakmıyor. Başa dönüyorum güzel ahlak din? İyi biri? Bu konu şaka olmalı. Hiç bu kadar umutsuz evlilige rastlamadım. Üzgünüm ama kendine bu kötülüğü yapma, evlilik bu değil. Kendine sana layık bir hayat kur. Zaten ilk baştan belli etmişler kendini. Sana yazik
Evlenmek için evlenmişsiniz gibi geldi.Bir insanla sadece güzel ahlakı ve dini için evlenilmez ki bilemedim.Merhaba,
Acaba birileri sesimi duyar mi, diye bu siteye uye oldum. Mesele eşim. Aramizda kuvvetli bi bag var. Birbirimizi sevdigimizi rahatca soyleyebilirim. Ancak esim eviyle tamamen kopuk. Ailesinin baskisi cok buyuk. Takdim edeyim; annesi, abisi ve ablalari. Kendileri dugunumu, kina gecemi ve evliligimi kabusa ve rezalete donusturen az gelismis ilkel koloni olurlar.
Esim ailesinin her ferdiyle manen-maddeten ilgilenir. Hepsiyle onlarla onlarin cocuklariyla hatta torunlarina varana dek. Ama ben haric. Yani maddi anlamda. Manevi olarak hic skntmz yok elh kotu aliskanliklari yok. Ama Faturalarimizi odemez. Asla bnm icin kiyafet almayiz. Benimle bi yere gelmez. Evin bi ihtiyaci olsa asla almaz sadece yiyecek aliyor:) olmeme izin vermedigin tesekkur ederim. Tek yaptigi bazi pazarlar evde kalip basbasa vakit gecirmemiz. Evet elhamdulillah bana bu 4 yilimiz boyunca bir kez bile vurmadi beni incitmedi. Asla kotu biri degil beraber guleriz konusuruz film izleriz vs. ama maalesef ailesinin doldurusu duygu somuruleri bni kotulemeleri ve hala bir cocugumuzun olmamasi onu benimle yasamaktan alikoyuyor. Bi ara bosanmaya kalktik. Bu karardan 5dk sonra sarildik vazgectik gercekten ayrilabilecegimizi dusunmuyorum. Ama bu sekilde de olmuyor. Yani bu benim hayatim degil. Ekonomik gelir olsun diye Internet uzerinden ufak tefek cesitli isler yapiyordum artik ordan da fayda yok. Esimle kulturel ve egitimsel anlamda farkimizda buyuk. Onunla sadece guzel ahlaki ve dini icin evledim. Ailesinin bu yaptiklari olmasa pisman da degilim aslinda..
Sonuc olarak onumde iki secenek var;
1. Evden yapabilecegim bi is bulmak
2. Bosanmak (son care)
Umarim sesimi birilerine duyurabilirim.
Ailesine maddi destek oluyor ama faturalar için borç alıyor veya alıyorsunuz. Hadi bir aldınız iki aldınız da ne geniş bir çevreniz var ki 4 yıldır her ay birilerinden borç alıp sonra ödüyorsunuz.........
3 ya da 4 ayda bir birilerinden borc alir oder odemezse bn borc bulup oduyorum of ya cok utanc verici
Tamamen kendinizi kandırıyorsunuz bana kalırsa kendinizi avutmak ve eşinizi savunmak için her şeyi yapıyorsunuz. Benim babam da yıllarca esnaflık yaptı iflas etti yeri geldi annemin bilezikleri satıldı ama başkasından borç alıp fatura ödemedi evin ihtiyaçları varken annesine yeğenlerine üst baş vs almadı iki tane de evlat büyüttü. Kocanızı savunmayı bırakın gerçekleri görün derim.Esim esnaf is olursa ustalar haber veriyor gidip calisiyor. Duzenli bi kazanci yok. Kazandigni da dedigim gibi harciyor eline gecen neyse artik asgari ucretin altinda oluyor bazi aylar
Yufka yurekli ve ailesi tarafindan kullanildigi kesinlikle dogru. Ve bunu ona soyledgmde napayim diyor artik diyecek bisey bulamiyorum. Dediklerinizi fazlasiyla soyledim. Cok tuhaf bu aksam eve geldiginde duzenli bi is bulacagini vs soyledi cok sasirdim. Akli basina geliyo galiba ama umarim bu defa yine fikrini degistirmezler. Abisiyle beraber gidiyolardi islere abisi duyarsa ne diyecek merak ediyorum cunku abisine karsi duramiyorLutfen evinin faturasi icin kimseden borc isteme bu senin sorumluluğun da degil
Kiyafet para veya evinin ihtiyacini istemiyormusun
Belkide sen istemediğin icin almiyor
Kimi erkek boyle itelemezsen gitmiyor
Ben calismak istiyorum sen benim ihtiyaclarimi karsilamiyorsun diyebilirsin
Bence eşin cok yufka yurekli ve bu durumu ailesi tarafindan kullaniliyor
Bendede bu durum mevcut.......... Hayir izin vermiyor. Evet cok uzuluyorum agliyorum ama yanyana oldugumuzda acikcasi bunlar aklima gelmiyor ben de mi bi sorun var?
Hepimiz gerçeği idrak edene kadar bir müddet kendimizi kandırıyoruzEsim asiri cocuk seven biri yegenlerine cok duskun hatta yegenlerinin cocuklarina bile harcama yapiyor. Ailesi de cocuklarini vs acindirarak onu somuruyor diyebilirim. Ama cocugumuz olmadigi icin galiba evin biseye ihtiyaci olabilecegini idrak edemiyor:) 4 yildir bosanmamak bu isi cozmek icin ugrasiyorum. Annesi ona corap dahi giydirirdi ilk geldigimde. Bi cok seyi astik aslinda baslarda daha kotuydu. Bilmiyorum belki de kendimi kandiriyorum