Evine ilgisiz koca ve ekonomik çaresizlik

Evliligimde hala umut var mi?

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
O zaman allaha dua edinde faturalarınız , erzak ihtitacınız ve üst baş için kocanıza vahiy göndersin
Eşim çalışmadığım ve ihtiyacım olduğu halde durumuda varsa ve evine bakmıyorsa ne yapayım dindar adamı ben ?

Güzel ahlakı için mi evlendin? Güzel ahlak? İyi mi biri? Sana vurmuyor çok iyi biri. Ailesine para veriyor eve sadece yemek alıyor, para bırakmıyor. Başa dönüyorum güzel ahlak din? İyi biri? Bu konu şaka olmalı. Hiç bu kadar umutsuz evlilige rastlamadım. Üzgünüm ama kendine bu kötülüğü yapma, evlilik bu değil. Kendine sana layık bir hayat kur. Zaten ilk baştan belli etmişler kendini. Sana yazik

yazdıklarınızı bir kaç kez okudum ama inanın elle tutulur bir evlilik göremedim.
eşiniz size baglı degil aranızda sadece imza ve vurdum duymazlık var.
dinine baglı demişsiniz ama islam dinine baglı olsaydı sizin temel ihtiyaçlarınızı evine mahremine ailesinin fikirlerini sokamayacagını bilirdi muhtemelen yanlış bir inancla başka bir dine baglı
çocugumuz yok demişsiniz bu daha aile olmamışken gelmeyen bir hediye diye görebilirsiniz.
inanın bana hayatdan beklentilerimiz olsa hayatın bize verdigi lütufları bilsek böyle avuntuya kendimizi vermez bazen h.sonları evde olan size vakit ayıran eşinize evliliginize bir umutsuzlukla yaklaşmazdım

Hem sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyor hemde çalışmanıza izin vermiyor.bırakın sizin şahsi ihtiyacınızı evinizin sorumlulugunu bile almamış faturaları biriktiriyor siz milletten borç topluyup ödüyorsunuz.sizce böyle ömür gecermi? Şahsen ben böyle bi adama ne saygı duyarım ne sevgi!!!

Lutfen evinin faturasi icin kimseden borc isteme bu senin sorumluluğun da degil
Kiyafet para veya evinin ihtiyacini istemiyormusun
Belkide sen istemediğin icin almiyor
Kimi erkek boyle itelemezsen gitmiyor
Ben calismak istiyorum sen benim ihtiyaclarimi karsilamiyorsun diyebilirsin
Bence eşin cok yufka yurekli ve bu durumu ailesi tarafindan kullaniliyor

Aynen.
Konu saka gibi.
Seni dovmuyor cunki iyi ahlakli biri.
Evine bakmiyor ama seni seviyor cunku iyi biri.

Ben anlamadim nasil bir evlilik bu.
Bu yuzden yorum yapamicam fazla

İş olursa çalışıyor olmasa ne yapıyor?
Millete el açıyor, karısına el açtırıyor.

Sorun ailesi öyle mi?

Emin misin?

Bende aynı dertten muzdaribim ama ailesiyle değil arkadaşları yüzünden adam parayı dışarı saçıyor evde hep sorun alkol sorunu da var ne yaptıysam olmadı maddi yonden destek oluyorum ama bu aydan itibaren bıraktım sende öyle yap değişmezse de kendileri bilir

Evlenmek için evlenmişsiniz gibi geldi.Bir insanla sadece güzel ahlakı ve dini için evlenilmez ki bilemedim.

adam olan önce kendi evinin ihtiyacını görür
hiç bir sorumluluğunun olmadığı evde adam neyin kavgasını yapacak
zaten adam sülaleye ezdirmiş eve zırnık para harcamıyor birde bunun üstüne üste çıkıp kavga mı etsin

bu arada niye bulup buluşturup fatura ödemeye çalışıyorsun ki
cat diye kesilsin elektrik karanlıkta oturun gidip faiziyle öderse belki aklı başına gelir de faturaları ödemeye başlar
nasıl bu zamana kadar çatlamadınız hayret ettim

........
3 ya da 4 ayda bir birilerinden borc alir oder odemezse bn borc bulup oduyorum of ya cok utanc verici
Ailesine maddi destek oluyor ama faturalar için borç alıyor veya alıyorsunuz. Hadi bir aldınız iki aldınız da ne geniş bir çevreniz var ki 4 yıldır her ay birilerinden borç alıp sonra ödüyorsunuz.

Esim esnaf is olursa ustalar haber veriyor gidip calisiyor. Duzenli bi kazanci yok. Kazandigni da dedigim gibi harciyor eline gecen neyse artik asgari ucretin altinda oluyor bazi aylar
Tamamen kendinizi kandırıyorsunuz bana kalırsa kendinizi avutmak ve eşinizi savunmak için her şeyi yapıyorsunuz. Benim babam da yıllarca esnaflık yaptı iflas etti yeri geldi annemin bilezikleri satıldı ama başkasından borç alıp fatura ödemedi evin ihtiyaçları varken annesine yeğenlerine üst baş vs almadı iki tane de evlat büyüttü. Kocanızı savunmayı bırakın gerçekleri görün derim.

Yufka yurekli ve ailesi tarafindan kullanildigi kesinlikle dogru. Ve bunu ona soyledgmde napayim diyor artik diyecek bisey bulamiyorum. Dediklerinizi fazlasiyla soyledim. Cok tuhaf bu aksam eve geldiginde duzenli bi is bulacagini vs soyledi cok sasirdim. Akli basina geliyo galiba ama umarim bu defa yine fikrini degistirmezler. Abisiyle beraber gidiyolardi islere abisi duyarsa ne diyecek merak ediyorum cunku abisine karsi duramiyor

Esinizi savunmak icin komik seyler yapiyorsunuz.
Sizi zorla bosayacak degiliz. Yine de istiyorsaniz evliliginize devam edin. Ama bilin ki umut yok.

Ama faturalarini odemeyip sizi zorda birakan adami iyi ahlakli, dindar gibi anlatmayin. Yok issiz kalir parasiz kalir o ayri. O zaman sorunlar maddi denebilir. Ama herkese yagdirip size koklatmiyor bile. Asgari ucret bile kazanmiyorsa baska bir is yapsin.

....... Hayir izin vermiyor. Evet cok uzuluyorum agliyorum ama yanyana oldugumuzda acikcasi bunlar aklima gelmiyor ben de mi bi sorun var?
Bendede bu durum mevcut...
Belkide aklımıza getirip oanki huzurumuzu bozmak istemiyoruzdur.. onca probleme rağmen herşeyi unutup, mutlu olma odaklı olduğumuzdanda olabilir...

Hepimiz gerçeği idrak edene kadar bir müddet kendimizi kandırıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…