evin tapusunun eniştenin üzerine olması

Gebere Jackson

Sümüğümü çeker giderim
Kayıtlı Üye
3 Mart 2015
1.788
17.262
208
Geçen size bahsettiğim ev olmadı, karşı taraf caydı.
İki gün önce benim ailem ve nişanlımın ailesi oturyorduk, çocuklar ev bakıyor muhabbeti geçti, Kv ' Ay enişteside gitsin onlar bir şeyden anlamaz' dedi.
Annem nişanlımın hatrı için sustu, gözlerinin içine baktım resmen.
Dün de evi beğendik yeri güzel, pazarlık için kv'yi aldık, enişten gelsin de o halleder dedi.
Neyse gittik bir şekilde mal sahibi emlakçı biz.
Kredi konusu açıldı, enişten çeker dedi.
Bana da çıkıyor ben çekeyim, yarın evi üstümüze aldığımızda bir daha masraf dedim.
Yok enişte çeksin, dedi.
Teyzesi de dediki Gebere Jackson krediyi çekersen TAPU ONUN ÜSTÜNE Mİ OLACAK ?
Kv de evet dedi.
Yok yok enişte çeksin dedi.
Suratımı astım, hiç konuşmadım, Kv'nin emlakçıda ve evde 8 lafından 9u enişten çeksin yarın hallet, gelsin o baksın o beğenirse halledelim dedi.
En son patladım nişanlıma, bana güvenmiyorlarsa ben de eniştene güvenmiyorum dedim.
Annesini kenara çekti, sizin ona güvenmediğinizi düşünmüş neden böyle yapıyosun demiş.
Oda oğlum eniştene çek dedim, şimdi ona çektirmezsek küser kırılır demiş.
Ve bu konu ben çekicem diyte kapandı.
Kv benimle konuşmadı, nişanlımın pantolonunu ütüleyecektim, pantolonu bana resmen fırlattı, evden kovarcasına hareket etti.
Akşamında bişey lazımdı aradım itle konuşur gibi konuştu.
Nişanlıma patladım bende, kırılıyorum anlıyo musun dedim.
'Ben arada kalıyorum, buraya bin bir hevesle geldim, konuştum annemle işte daha ne yapayım, senin kredi çıkıyorsa gizliden sorduralım, enişteme birden söylemeyelim üzülür, şu an resmiyette bir şey yok ya o yüzden evi senin üzerine yapmıyor olabilirler dedi.
Ya mal mı bunlar çok afedersiniz, yadda ben mi malım?
Kendi malımı kendi üstüme yaptıracağım diye çekinir oldum.
Gece hiç uyumadım gözlerim şiş, ağlamadım uykusuzluktan, ağlamıycam da.
Ne yapayım bu saatten sonra, nişanlımla da aram bozuluyor yavaş yavaş.
Lanet olsun alın evinizi ne yapıyorsanız yapın mı diyeyim, yoksa direteyimmi?
Kiraya çık demeyin 100bini elimizden alırlar, başka seçenek üretelim.
Çok yoruldum çok

Sen adamı çıldırtırsın

Hala bir pasiflik

Hala bir "acaba enişte mi çekse" düşüncesi

Hala bir "şöyle dedi sustum, böylr dedi sıstımİ

Yahu niye susuyorsunu niyeee
Gerçekten anlamıyorum
Sende ona it gibi davran
Yalan söylüyorlar enişte kırılır diye
Teyze açık açık belli etmiş niyeti
Görümce de belli etmiş
Daha ne olmasını bekliyorsun?

100 bin senin değil mi? Kimin parasını kimin elinden alıyorlar? Sen nasıl buna izin verebiliyorsun?

Nikahınızı yapın evi öyle alın

Siz hic soylenen lafları kulak asmayın. O ev sizin ve sizin ustunuze olmasinin hic bir mahsuru yok. Akillari sira nikahtan once ev alinacak herhangi bi bosanma olursa hak iddaa edeme diye enistenin uzerine yapmaya calisiyolar bence. Sakin taviz verme. Kopruyu gecene kadarda nisanlini alttan almaya bak. Ne alaka eniste bozulacakmis? Bahane bahane kanma bunlara.

Karşı tarafın yaptığı çok açık. Ev senin üzerine olmasın diye enişteye yapıyorlar. Sen alıp kaçacaksın ya artık. Git hukuken araştır. Evlenmeden önce alındığı için ev senin. Ama kredileri birlikte ödeyeceksiniz o yüzden boşanırsanız nişanlının da hakkı olacak evde.
Ayrıca evin yarı hissesini nişanlına geçirmek için noterde satış vaadi sözleşmesi de yapabilirsiniz.
Bunları sakin bir şekilde açıkla nişanlına. Bak işte git bunları söyle ailene korkmanıza gerek yok ama ben kesinlikle eniştenin üzerine ev istemiyorum de. O konuda net ol. Ne kadar absürt olduğunun herkes farkındadır herhalde.
Nişanlın da klasik erkekmiş yani. O arada kalmasın. Sen sus. Herkes musmutlu olsun keyfi bozulmasın beyfendinin.

Eğer kredi çekip bunun ödemesini kendiniz yapacak kadar kazancınız varsa ve sağdan soldan para alıp üzerini tamamlayıp ev almayacaksaniz gidin kendiniz evinizi alın. İster evlenin ister evlenmeyin en azından bir evim var dersiniz. Belli ki kv size güvenmiyor. daha evlenmeden "ya boşanırlarsa " düşüncesi olmuştur kesin kafasında ... Fırsat vermeyin !

Ay ben bile sinir oldum ne saçma. Sen ödeyeceksin tabiki tapu senin üstüne olacak yahu. Bunda çekinecek ne var! Yarın adam sizin ödediğiniz evden sizi atarsa hiçbirşey yapamazsınız. Çekiniyorum ağlıyorum yerine bunları düşünün. Akrabalık başka alışveriş başka. Paranızı adınıza bankaya yatırın nasıl alacaklar zorla soyacaklar mı?Sorman bile gereksiz kredini cek al evini tapunu,onlar mı oturacak onlara ne ki?
Ayrıca enişte neden üzülüyor? Ona ne? Allahım ne saçma

Bugüne kadar siz tüm işlerinizi enişteyle halletmiş olabilirsiniz bundan sonra isteyen işini enişteyle halledebilir ama ben kendime alacağım hiçbirşey için eniştenin onayıyla yada eniştenin eliyle hiçbir iş yapmak istemiyorum deyin . Bu en normal ve doğal hakkınız . ticarette vs akrabayla iş yapılmaz diye bir sürü insan tecrübe edinmiştir illaki problem çıkar çünkü . Valla kendi paranızla kendinize ev alırken eniştenin üstüne ev yapacaksanız burda çokkk başlık açıp enişte evi vermiyor enişte evi sattı parayı yedi gibi konular açarsınız . Sizi kaybetmekten korkmayan insanları ( nişanlınız) kaybetmekten korkmayın . Doğru olanı yapın sonucu ne olursa olsun . Kusura bakmayın ama enayi olmaya luzüm yok !

resmi nikahınızı yapın evinizi üzerinize alın
bu güvensizlikle nasıl evlilik olacak orasıda ayrı ama

Ayrıca aşırı sessizsin. Her şeye sus sen daha. Sus sus sus. Niye böylesin? Ne gebeliğin var bu insanlara? Onların seni gözünün içine baka baka ev senin üzerine olacaksa sen çekme krediyi diyorlar. Sen hala sus. Enişte alınmasın diyen nişanlının sana böyle alınganlık yapmasına izin verme. Sen üste çık. Sen küs. Sen kız. Sen alın. Çünkü burada sana hakaret ediliyor.

Sakin kabul etme kabak gibi ortada değil mi ne yapmaya çalıştıkları? Olası bir boşanma durumunda hak iddia edeme diye şimdiden önlemini alıyorlar ve bence nişanlın da gayet haberdar bu durumdan. Kovar gibi davranmalar falan, iyice tepene çıkarmışsın belli. Acilen sen ve ailen ağırlığınızı koyun. 100 bin kimin parası?

100 bin nasıl gider sorusuna, düğünde şu bilezik eksik kaldı, şunu yetiştiremedik, koltukları şurdan alalım gücümüz daha kalmadı, biz yaşlıyız diye diye o para suyunu çeker.
Aşkığğğmmm bebeğimmmmm diye bana yavşayan kv gitti, dumrul biri geldi.
Ya ben ne kadar salakmışım görümce bana gıcık gitmese farketmiycektim bile.
Ben bu muyum, evlenmeden boşanmasını düşünen gelin mi ?
Vizyonum bu mu ?

Onların sana paracı gelin, ev tapusu yüzünden huzursuzluk çıkaran gelin demesine fırsat vermeden sen yapmak zorundasın. Yoksa bu lafları yemek üzeresin. Sen onlara diyeceksin. Ben mutlu huzurlu olmaktan başka bir şey istemiyorum siz beni nasıl gördüğünüzü gösteriyorsunuz diyeceksin. Nerede görülmüş başkasının üzerine ev alınıp kredinin ödendiği geline bir şey kalmasın boşanırsa diye diyeceksin. Ben sizin eniştenizin üzerine ev alıverip kredilerini ödeyivermem diyeceksin. De yahu

Evi için ben kredi çekip alayım enişte ödesin deyin . Yani sizin iş ters olarak tam da böyle ! Onların kabul etmeyeceği şeyin tersini sen niye kabul edeceksin . Ayyyy ne derlerse desinler ! Erkek soyuna kıran mı girdi ? Başka adam gibi adam mı yok ? Allah aşkına bu kadar körü körüne bir kula bağlılık nedir ! Başkalarını önemsediğiniz ve sevdiğiniz kadar kendinizi sevin !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…