- 21 Kasım 2017
- 27.856
- 122.211
- 598
- Konu Sahibi matmazelle93
-
Umarım hep böyle gider. Nişanlınız madem bu kadar mükemmel biri, bi zahmet hem annesine hem kendi işine yakın olup hem de arabayı almak istemesin. Sizin rahatınızı da düşünsün biraz. Ailesinin, yanlışlarının farkındaymış ayrıca. Sizi onlara yakın oturtup sürekli muhatap olmanıza nasıl gönlü razı onu da anlamadım ya neyse.Beni şu şekilde sıkıntıya sokmayacak çünkü oğlu çok şükür yanlışların vs nin farkında, o çok alışmış ailesinin bu durumuna ve onları aslında takmıyor, cevap vermiyor. Konuşsunlar biz kendi hayatımızı kendimiz şekillendireceğiz diyor. Allahtan hiçbir zaman sen de ne diyorsun demedi. Aksine her zaman evet ben seninle mutluyum, sıcak kanlılığı, güler yüzü sen de gördüm. Bunu da kıskanacaklat sen niye kafaya takıyorsun mutlu olsana diyen birisi. Ama ben yine de böyle olsun da istemiyorum ondan böyle keşke müdahale etmeseler ben onların gönlünü zaten hoş tutarım.
E bugün niye sizi bu sıkıntıya sokuyor o zaman?Beni şu şekilde sıkıntıya sokmayacak çünkü oğlu çok şükür yanlışların vs nin farkında, o çok alışmış ailesinin bu durumuna ve onları aslında takmıyor, cevap vermiyor. Konuşsunlar biz kendi hayatımızı kendimiz şekillendireceğiz diyor. Allahtan hiçbir zaman sen de ne diyorsun demedi. Aksine her zaman evet ben seninle mutluyum, sıcak kanlılığı, güler yüzü sen de gördüm. Bunu da kıskanacaklat sen niye kafaya takıyorsun mutlu olsana diyen birisi. Ama ben yine de böyle olsun da istemiyorum ondan böyle keşke müdahale etmeseler ben onların gönlünü zaten hoş tutarım.
Abla tavsiyesi olarak görün, nişanlınız şimdi böyle, dediğim gibi bir adat de bizde var, evlenince dedikleri gibi olmuyorlar, çünkü anneleri şuan köprüyü geçiyorlar, evlenince dozu daha da artıracaklar, şimdi bile kendini gizleyememiş kadın.Gerçekten o kadar güzel tarif ettiniz ki, hep kendilerine yönelik bişeyler olsun istiyor. Ama nişanlım konusunda kafam rahat, her zaman beni destekleyen birisi oldu. Ben ailemi biliyorum der hep, haklı olduğumu da söyler. Ve hatta bana sen çok ılımlısın ondan bana söyleyemediklerini sana söyleyerek kabul ettirmeye çalışıyorlar. Buna izin verme bazen insanlara ters yapman ve çizgini çekmen gerek der. Yani saygıyı bozmadan ben bunu istemiyorum de geç ısrar ederlerse de benim üzerime at diyor. Ama ben yine de üzülüyorum.
Benim ailem biz hiç sıkıntı yaratmıyorken, şimdi bana surat asılacak hep bir sıkıntı olacak diye tedirgin oluyorum. Nişanlım böyle olacaksa sizi nadir bir arayaa getiririm sen üzülme yeter ki diyor. Ben de ona öyle bişey olmayacağını, tek istediğim insanları kırmadan şimdilik böyle düşünüyoruz diyerek açıklama yap diyorum. Ama ailesiyle konuşmak açıklama yapmak nişanlımın huyu değil. Biz her şeye karar veririz onların fikrine ihtiyacımız yok, konuşsunlar ben kimsenin konuşmasına engel olmam ama bildiğimi okurum. Bu bizim hayatımız, artık benim önceliğim sensin der hep.
Mesajınızı yine alıntıladım, müsadenizle yine altına imzamı atacağımE bugün niye sizi bu sıkıntıya sokuyor o zaman?
Madem ailesini biliyor,seni biliyor nasıl böyle bir teklifle geliyor? Versin ailesine ağzının payını, sana da anlatmasin 'onlarin dibine oturalim' diye .
Yani hem size 'gerekirse istediğini söyle ben arkandayim' dedi diyorsunuz, hem 'cizgini çek gerekirse suçu bana at' dedi diyorsunuz. İyi güzel. Ama aynı zamanda diyorsunuz ki; "Nişanlım benimle aynı düşünüyor ama biz burda oturmayacağız diye net bişey de diyemiyor ailesine"
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Madem aileye çizgi çizmek o kadar kolay, yeni gelin halinizle bunu yapın istiyor . neden biraz erkek olup ailesine 'bu kadar karışmayın, biz burada oturmayacagiz' diyemiyor.
Tüm mesajlarını okudum, inan nişanlıni hiç sevmedim. Senin ağzına bal çalıyor,ailesinin yanında süt dökmüş kedi. 'Beni savunuyor' diyorsun ama ortada öyle bir şey yok. Seni savunsa ailesine hoslanmadigin şeyleri söyler,onlar da sana bunlari yanında soramazdi. Nişanlın da onlardan sana laf tasimazdi. Böylece sinir stres olmadan süreci yonetirdiniz
Böyle eşler çok var kk'da. Bence sadece senin gazını alıyor. Yine ailesinin dediğine geleceksiniz .
Tabi ki size en uygun olanı tercih ederdim. Hatta tercih etmezdim netleştirirdim malum karşısınızda ana kuzusu sadece kendine müslüman yaşayan bir aile var. Ya çok mu arıyorsunuz bunları cidden her okuduğumda ben rahatsız oluyorum bu erkeklerin sadece kendisini ve anasını düşünmesinden.Merhaba, ben nişanlıyım. Nişanlımın ailesi bizimle aynı şehirde, ve onlara yakın oturmamızı istiyorlar. Ama ben de memurum benim işim de onların istediği yere uzak, nişanlımın işi de benim olduğum yere uzak. Benim ehliyetim yok, nişanlımda ehliyette var, arabada var. Ortak bir noktamızda malesef yok. Uzak dediğimde benim dediğim yerden ev tutarsak arabayla trafiğe göre en fazla 45 dk sürecek bazen yarım saat diyelim. Ama ben toplu taşıma ile gidersem 2 veya 3 vasıta değiştireceğim, en iyi ihtimalle bir saat bir buçuk saatte evde olacağım. Ne önerirsiniz?
Ya zaten bu sitemi eden gelinler pasif olduğundan buradan sadece destek, gaz bekliyorlar. İnsan eşinin niyetini az çok bilir. Birde savunduğunu sanıyorE bugün niye sizi bu sıkıntıya sokuyor o zaman?
Madem ailesini biliyor,seni biliyor nasıl böyle bir teklifle geliyor? Versin ailesine ağzının payını, sana da anlatmasin 'onlarin dibine oturalim' diye .
Yani hem size 'gerekirse istediğini söyle ben arkandayim' dedi diyorsunuz, hem 'cizgini çek gerekirse suçu bana at' dedi diyorsunuz. İyi güzel. Ama aynı zamanda diyorsunuz ki; "Nişanlım benimle aynı düşünüyor ama biz burda oturmayacağız diye net bişey de diyemiyor ailesine"
Madem aileye çizgi çizmek o kadar kolay, yeni gelin halinizle bunu yapın istiyor . neden biraz erkek olup ailesine 'bu kadar karışmayın, biz burada oturmayacagiz' diyemiyor.
Tüm mesajlarını okudum, inan nişanlıni hiç sevmedim. Senin ağzına bal çalıyor,ailesinin yanında süt dökmüş kedi. 'Beni savunuyor' diyorsun ama ortada öyle bir şey yok. Seni savunsa ailesine hoslanmadigin şeyleri söyler,onlar da sana bunlari yanında soramazdi. Nişanlın da onlardan sana laf tasimazdi. Böylece sinir stres olmadan süreci yonetirdiniz
Böyle eşler çok var kk'da. Bence sadece senin gazını alıyor. Yine ailesinin dediğine geleceksiniz .
Bence siz bu çelişki ile kayınvalidenize yakın değil evinde yaşarsınız varış geliş öyle görünüyor.Teşekkür ederim yorumunuz için, ben sorunların çıkacağının farkındayım. Nişanlım işine gelmeyen bir şey olursa çizgini çek diyor, ben seni desteklerim, hiçbir şey diyemezsen benim üzerime at. Ben hallederim diyor ama, malum biliyorsunuz ki ne olursa olsun. Ben cephe alınıyorum, ben kötü oluyorum. Aslında aileler konuştuğunda çocuklar karar versin her şeye bizde destek olalım denildi. Ama buna uymayan nişanlımın tarafı. Bu da beni rahatsız ediyor. Her işimize şimdiden siz bilemezsiniz, tecrübeniz yok adı altında karışıyor. Gelinliğime bile almadan mutlaka ben de göreceğim dedi, kırmadım ama böyle kırmayarak benim kişisel alanıma giriliyor. Bu da beni çok rahatsız ediyor. Bu arada 30 yaşlarındayız.
Benim ailem uzakta, kayınvalidemin hayali de nasılsa onun ailesi uzakta sadece biz varız. Biz karışırız modunu açıp ailemi unutuyor. Annemlere gidip gelmeyeceğiz falan sanıyor, benim ailem yok gibi davranıyor.
Ben meseleyi anlatamadım galiba, burdan sadece yazdıklarımla bmyle bir kanıya varamazsınız, çünkü bu zamana kadar benim istediklerim oldu. Şikayetçi olduğum konuda annesinin yorum yapmasını istemedim, o şartla gelirim size dedim o konuda bir daha kimse konu açmadı. Benim demek istediklerimi iyi dinlememişsiniz. Zaten biz ordan ev bakmıyoruz, benim olduğum yerden ev bakıyoruz. Ama ben böyle gerginlikleri sevmiyorum, bazı kişilerde bazen kayınvalidene yakın dur, kira vereceğine onların evinde dur diyor. Fikir almak istedim, sonuçta herkes farklı tecrübeler yaşıyor. Nişanlımla problem yaşamıyoruz. Annesi beni sıkıştırıyor, annesini de defalarca yanımda bağırarak uyardı. Yani bilip bilmeden konuşmasak mıE bugün niye sizi bu sıkıntıya sokuyor o zaman?
Yakınların akıllı insanlar değil bence. Ya da senden nefret ediyorlar.bazı kişilerde bazen kayınvalidene yakın dur, kira vereceğine onların evinde dur diyor.
Kıskançlık yapacak bişey göremiyorum, istediğini düşünebilirsin. Pasif birisi değilim, iyilikten güzellikten yana birisiyim. Üzüldüğüm ve kırıldığım, kafaya taktığım konuyu paylaşmak istedim. Bir eğitimci olarak gerçekten anlam veremiyorum. Kadın kadına neden bu kadar düşman. Keşke herkes ben kadar eş konusunda şanslı olsa, ama biz kadınlar hep karşımızdakinin kötü olmasını isteriz ki kendi mutsuzluğumuzu unutalım.Ya zaten bu sitemi eden gelinler pasif olduğundan buradan sadece destek, gaz bekliyorlar. İnsan eşinin niyetini az çok bilir. Birde savunduğunu sanıyor
Daha şimdiden böyleyse işin zor arkadasım. Bı sure sonra evlenince eşin de onlar gibi düşünmeye başlar. Yakınlık sürekli müdahale fazlasıyla yıpratır. Karışmayan kaynana yoktur. En iyisi bile bı yerden sonra cıvıtıyor. Yol yakınken aklını başına al. Aileni soyutlamaya çalışan insanlardan uzak dur Sevgi yetmiyor bazı şeylerde sonradan çok üzülürsünSormayın aşırı benciller, iyi gibi, karışmıyor gibi görünüyorlar ama aslında hep ben aranayım, hep biz yanlarında olalım. Benim ailem olmuş olmamış önemli değil, ne benim fikrim ne ailemin fikri sorma gereksiniminde bulunmuyorlar. Daha sonuçlanan bişey yok ev konusunda ama yani bu bencillikte beni rahatsız ediyor. Oğluna dememiştir sen de kayınvalideni kayınpederini arıyor musun diye ama kendine gitmiyorum diye her seferinde laf sokuyor.
Arkadaşın sizi kıskandığıni nereden çıkardınız ki? BDV sizin gibi kadınlarla dolu. Hangisini kıskanalimKıskançlık yapacak bişey göremiyorum, istediğini düşünebilirsin. Pasif birisi değilim, iyilikten güzellikten yana birisiyim. Üzüldüğüm ve kırıldığım, kafaya taktığım konuyu paylaşmak istedim. Bir eğitimci olarak gerçekten anlam veremiyorum. Kadın kadına neden bu kadar düşman. Keşke herkes ben kadar eş konusunda şanslı olsa, ama biz kadınlar hep karşımızdakinin kötü olmasını isteriz ki kendi mutsuzluğumuzu unutalım.
Arkadaşın sizi kıskandığıni nereden çıkardınız ki? BDV sizin gibi kadınlarla dolu. Hangisini kıskanalim
Konuyu açtığınızda yazdığınız cümleler gayet açık. Gözü kör olmayan herkes aynı şeyi okur anlar
Demissiniz ki; nişanlımın ailesi onlara yakın olan yerde oturalım istiyor , ama oradan tutarsak nişanlım arabasıyla ise rahatça gidecek, ben üç araba, günde toplam 3 saat yol çekeceğim
Yani bu mantıklı mı?
Bunu sizden talep eden insanlar gerçekten sizin iyiliginizi istiyorlar mıdır?
Bunu dile getiren , dile getirene agizinin payını vermeyen es adayı sizce başka konularda sizi savunabilir mi?
Eki Görüntüle 3188059
Özel mesaj hakaretiniz için şikayet ettim.
Umarım haksız çıkarız , şimdi bile ailesine sizi ezdiren nisanliniz köprüyü geçince bdv'deki diğer eşler gibi hepten sizi gormezden gelmez. Genelde nisanliyken bu konuları açıp 'ailesi kötü nişanlım pirlanta' diyen aşık kadınlar evlendikten sorna 'ailesi kötü eşim de farksız değil
Siz eşiniz yönünden gerçekten şanslı olduğunuza kendinizi ikna ettiyseniz şimdiden geçmiş olsun diyorum. Şu hayatta en son isteyeceğim evlilik ve eş tipi sizin evliliğiniz olur. Asla demem hayırlısı olsun derim. Ama en başta kaynananızın ne olduğunu, huyunu, karakterini bile bile evlenip sonradan sitem etmeniz % 100 sizin hatanız. Kabuş ettiyseniz sonuçlarına katlanırsınız. Ya da kendinizi ezdirmeyecek otoriteyi sağlarsınız. Siz ikisini de yapmıyorsunuz burada dert yanıyorsunuz. Madem çok şanslısınız neden sitem ediyorsunuz? Şu konunuz dahil yorumlarınızın asla birbiriyle bağlantısı, uyumu yok. Hepsi birbiriyle çelişiyor. Bi karar verin mutluysanız şanslıysanız gidin kaynananızla yaşayın o zaman eşinizin sizi ezdirmeyeceğine bu kadar kalpten inanıyorsanız bu korkunuz neden? Bi söylediğiniz diğerine uymuyor. Kadın kadına düşman değil kadın en büyük kötülüğünü kendisine yapıyor aynı siz gibi işte.Kıskançlık yapacak bişey göremiyorum, istediğini düşünebilirsin. Pasif birisi değilim, iyilikten güzellikten yana birisiyim. Üzüldüğüm ve kırıldığım, kafaya taktığım konuyu paylaşmak istedim. Bir eğitimci olarak gerçekten anlam veremiyorum. Kadın kadına neden bu kadar düşman. Keşke herkes ben kadar eş konusunda şanslı olsa, ama biz kadınlar hep karşımızdakinin kötü olmasını isteriz ki kendi mutsuzluğumuzu unutalım.
Kıskanç bir kaynana ve ana kuzusu olan eşi de kıskanan duruma düştük ya daha ne diyimArkadaşın sizi kıskandığıni nereden çıkardınız ki? BDV sizin gibi kadınlarla dolu. Hangisini kıskanalim
Konuyu açtığınızda yazdığınız cümleler gayet açık. Gözü kör olmayan herkes aynı şeyi okur anlar
Demissiniz ki; nişanlımın ailesi onlara yakın olan yerde oturalım istiyor , ama oradan tutarsak nişanlım arabasıyla ise rahatça gidecek, ben üç araba, günde toplam 3 saat yol çekeceğim
Yani bu mantıklı mı?
Bunu sizden talep eden insanlar gerçekten sizin iyiliginizi istiyorlar mıdır?
Bunu dile getiren , dile getirene agizinin payını vermeyen es adayı sizce başka konularda sizi savunabilir mi?
Eki Görüntüle 3188059
Özel mesaj hakaretiniz için şikayet ettim.
Umarım haksız çıkarız , şimdi bile ailesine sizi ezdiren nisanliniz köprüyü geçince bdv'deki diğer eşler gibi hepten sizi gormezden gelmez. Genelde nisanliyken bu konuları açıp 'ailesi kötü nişanlım pirlanta' diyen aşık kadınlar evlendikten sorna 'ailesi kötü eşim de farksız değil' moduna giriyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?