EVİN KONUMU

matmazelle93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
14
6
86
31
Merhaba, ben nişanlıyım. Nişanlımın ailesi bizimle aynı şehirde, ve onlara yakın oturmamızı istiyorlar. Ama ben de memurum benim işim de onların istediği yere uzak, nişanlımın işi de benim olduğum yere uzak. Benim ehliyetim yok, nişanlımda ehliyette var, arabada var. Ortak bir noktamızda malesef yok. Uzak dediğimde benim dediğim yerden ev tutarsak arabayla trafiğe göre en fazla 45 dk sürecek bazen yarım saat diyelim. Ama ben toplu taşıma ile gidersem 2 veya 3 vasıta değiştireceğim, en iyi ihtimalle bir saat bir buçuk saatte evde olacağım. Ne önerirsiniz?

Bunu bile bile hem işime yakın olayım,hem anama yakın olayım,hem araba bende dursun kafasında bir adamdan bana koca olmazdi.
Tabii ki size uyan yere taşının. Ya da ehliyet alın araba sizde dursun.
Karısı üç vesait ise giderken yakın işine arabayla giden insanlar bir de erkeğim diye geriniyor ya, cakasim geliyor bir tane

Kendi işine göre bi yer bul ilerisini düşün hem kayınvalidenden uzak daha iyi

Aileci nişanlıdan uzak durmanı.

Birinin evine yakın diye ev tutulmaz (o biri kim olursa olsun). Özellikle bize yakın oturun diye tutturan kayın aileye yakın ev hiç tutulmaz, eşinizle kurduğunuz ailenin bağımsızlığı çok zarar görebilir, her işinize karışılabilir, gelmedin gitmedin diye alınılabilir. Bir de işten eve gelmemin 3 saat sürdüğü zamanlar yaşadım, çoğunlukla 1.5 saate bir yere gidebildiğim bir yerde yaşadım, şu an çok sürse 30 dk sürüyor ve hayat kalitem o kadar iyileşti ki anlatamam. Bu kadar fark edeceğini beklemiyordum. Çalışan insanı işten çok yol ve toplu taşıma yoruyor bence. Ehliyet alın tabi ki mutlaka, ehliyet sahibi olmak insana (özellikle kadına) büyük bir özgürlük sunuyor. Ama ehliyet olsa da olmasa da iş yerinize uzak ve kayın ailenize ya da kendi ailenize yakın oturmak akıl kârı değil. Bu konuda iletişime açık olmayası gerekir nişanlınızın. 45 dk arabayla birazcık uzun bir süre, belki onun işine az daha yakın olan ama size de yakın bir yer bulabilirsiniz sonuçta siz şimdi araba süremiyorsunuz diye ömrünüz boyunca araba hep eşinizde olamaz, siz hiç araba sürmeyi öğrenmeyeceksiniz değil.

Ben anlamıyorum bazen bu aileleri ya yakın oturunca ne oluyor? İki insan evlenip aile kuruyor işte bi salın. Oğluşunuz bu kadar değerliyse evlendirmeyin.
Bence sizin işinize yakın neresiyse ordan ev tutun ama en önemlisi nişanlınızla siz verin bu kararı. Nişanlının ailesi öyle istiyor diye değil.

Aynı durumdaydım. Tabii ki benim işime yakın olan semtte oturduk. Diğer türlüsü çok saçma değil mi? Niye çileyi çeken ben olayım ki?

Cevabınız için çok teşekkür ederim, ben de siz gibi düşünüyorum. Ama ne yazık ki nişanlımın işiyle benim işim arasında ikimizi de rahat ettirecek bir mesafe yok ( orta yol ise işte kayınvalidemin olduğu yere çıkıyor. O da bana arabasız pek orta yol olmuyor. Ben zaten ailelerden uzak olmak istiyorum. Nişanlım benimle aynı düşünüyor ama biz burda oturmayacağız diye net bişey de diyemiyor ailesine. Benim ailem şehir dışında zaten. Kayınvalidem şimdi bile her şeye karışıyor. Hatta alınganlık yapıyor. Ama onun oğlu benim ailemi aramış aramamış, gitmil oralı olmuyor. Sadece kendisini düşünüyor. Benim ailem olduğunu unutuyorlar.

Nişanlınızla bu konudaki görüşleriniz benzer ise, iletişim kurabiliyorsanız ne güzel :) Dediğiniz gibi kayınvalidenize yakın olan orta yol pek orta yol olmuyor bir de uzun vadede gereksiz sorunlara yol açabilir. Kayınvalidenizle yakın oldunca sorun yaşama ihtimaliniz daha çok, bu doğru, hayatınıza müdahele etme ihtimali de daha çok. Ama bence hepsinden kötüsü kayınvalidenizin bu müdahaleri konusunda kayınvalidenizde değil eşinizle aranız bozulabilir. Oysa ki herkes kendi mahallesinde yaşayıp ara sıra birbirini birkaç saat ziyaret etse bu sorunlardan kaçınabilirsiniz. İnsan gerçekten ailesine üzülebilecekleri bir şeyi net olarak demekten çekinebiliyor ama aslında başka semtte oturmanız normalde ailesini ilgilendirmemesi gereken bir şey. Bu yüzden de belirsizlikte savrulup gitmektense ailesine yara bandı çeker gibi direkt söylemek nişanlınız için de daha kolay olabilir. Madem nişanlınız da benzer görüşte ve arabanız var bu durumda belki sizin işinize yakın bir yerde ev bakmak daha iyi olur. Mutluluklar diliyorum.

Teşekkür ederim yorumunuz için, ben sorunların çıkacağının farkındayım. Nişanlım işine gelmeyen bir şey olursa çizgini çek diyor, ben seni desteklerim, hiçbir şey diyemezsen benim üzerime at. Ben hallederim diyor ama, malum biliyorsunuz ki ne olursa olsun. Ben cephe alınıyorum, ben kötü oluyorum. Aslında aileler konuştuğunda çocuklar karar versin her şeye bizde destek olalım denildi. Ama buna uymayan nişanlımın tarafı. Bu da beni rahatsız ediyor. Her işimize şimdiden siz bilemezsiniz, tecrübeniz yok adı altında karışıyor. Gelinliğime bile almadan mutlaka ben de göreceğim dedi, kırmadım ama böyle kırmayarak benim kişisel alanıma giriliyor. Bu da beni çok rahatsız ediyor. Bu arada 30 yaşlarındayız.
Benim ailem uzakta, kayınvalidemin hayali de nasılsa onun ailesi uzakta sadece biz varız. Biz karışırız modunu açıp ailemi unutuyor. Annemlere gidip gelmeyeceğiz falan sanıyor, benim ailem yok gibi davranıyor.

O işe kaynana gidip gelmeyecek, sizin işinize yakın oturun, eşiniz nasılsa arabayla gider gelir. Aksini savunanın bencillikten gözü kör olmuştur zaten. Zerre mantığı yok kaynananın yakınında oturmanın

Sormayın aşırı benciller, iyi gibi, karışmıyor gibi görünüyorlar ama aslında hep ben aranayım, hep biz yanlarında olalım. Benim ailem olmuş olmamış önemli değil, ne benim fikrim ne ailemin fikri sorma gereksiniminde bulunmuyorlar. Daha sonuçlanan bişey yok ev konusunda ama yani bu bencillikte beni rahatsız ediyor. Oğluna dememiştir sen de kayınvalideni kayınpederini arıyor musun diye ama kendine gitmiyorum diye her seferinde laf sokuyor.

Hislerime tercüman oldunuz, yorum yapsam böyle net anlatamazdım, yorumunuzdan nemalanıp fikrimi ekleyeyim.

Konu sahibine tavsiyem, aileye mesafe koyamayacak bir adam belli ki, siz işi boş verin asıl aileden 5 vesait öteye yerleşin.

Kusura bakmasin esiniz de sizin durumunuz yemiyor gibi ailesinin bu yakin oturtun istegi cok anlamsiz,cok asiklarsa ogullarina evlendirmesinler,gunumuz sartlarini dusununce tabii ki sizin isyerinize yakin bi yer olmali,malum kadinlar olarak zar zor yasiyoruz bu ulkede

Size o kadar katılıyorum ki, yani şeyi de hazmedemiyorum. Benim ailem benim nişanlımı veya ailesini strese sokacak bişey istemediler, yapmadılar. Biz kız tarafıyız demediler. Her şey ortak olsun dendi. Ben de öyle bişey istemedim. Ama beni manevi olarak tanıştığımız günden beri üzüyorlar. Ama bunu öyle gözle görülmez şekilde yapıyorlar ki, nişanlım bir çoğuna hak verse bile ara sırada ne yaptıkları var diyor. Yani illa bişey mi yapmaları gerek, her işimize karışmaları yetmiyor mu. İçimden gelip arıyorum, gidiyorum her seferinde alttan alta laf sokuluyor.

Peki ileride daha da büyük sorun yaşayacağınız aşikar olan bir ilişkiyi hala yürütme sebebiniz nedir?

Ben sizin kv nizi çok yakından tanıyorum, aynı benim halam, bunlarla samimi olmaya gelmez, uzak kalın, altında kalacaksanız tartışmaya girmeyin, siz uzak kaldıkça oğluna şikayetleri başlayacak, şimdiden başlamış bile,

Bunlar gelini bırakın oğullarını bile sevmiyorlar, tek sevdikleri kendi egoları, babaannem zamanında gelinlere çomak sokmaktan kızına terbiye veremedi net, sizinki de alamamıştır,

Halamın gelini çok tatlı çok hoş sohbet biri, çok da severim ama halama tam bir şeytan, frekansını yakalamış eğleniyor, kocasına da öyle, çok soğuk kanlı, sakin sakin yapıyor ne yapacaksa, soğuk kanlı ve ilmi siyaset bilen biri değilseniz çok ezerler, yol yakınken dönün.

Nişanlınız annemi ara dediğinde tepkiniz ne oluyor, bizim gelin hemen alır telefonu arar konuşur, sonra da eşine babam da bana dert yanıyordu gelmiyorsunuz diye ama ben sana yansıtmıyordum bir gidelim o da mutlu olsun der.

Aile kısmına gelince onları uzak tutacak ki sahipsiz kalın, halam düğünde bile gelinin ailesi kenarda otursun gitsin havasındaydı, zehir oldu ama kadına, gelin bir arsız yenge almış yanına, kadın halam sen kaynanasın azıcık ağır ol her şeyin içindesin demiş, aylarca içinden atamadı.

Bunları neden anlatıyorum, bizim gelin gibi yapamayacaksanız, sonrasında da kaynananın atağını karşılayamayacaksanız hiç girmeyin hiç, güzellikle yolunuza bakın çünkü o aileler tam bir harp meydanı, zayıfları yerler.

Peki ileride daha da büyük sorun yaşayacağınız aşikar olan bir ilişkiyi hala yürütme sebebiniz nedir?
Beni şu şekilde sıkıntıya sokmayacak çünkü oğlu çok şükür yanlışların vs nin farkında, o çok alışmış ailesinin bu durumuna ve onları aslında takmıyor, cevap vermiyor. Konuşsunlar biz kendi hayatımızı kendimiz şekillendireceğiz diyor. Allahtan hiçbir zaman sen de ne diyorsun demedi. Aksine her zaman evet ben seninle mutluyum, sıcak kanlılığı, güler yüzü sen de gördüm. Bunu da kıskanacaklat sen niye kafaya takıyorsun mutlu olsana diyen birisi. Ama ben yine de böyle olsun da istemiyorum ondan böyle keşke müdahale etmeseler ben onların gönlünü zaten hoş tutarım.

Gerçekten o kadar güzel tarif ettiniz ki, hep kendilerine yönelik bişeyler olsun istiyor. Ama nişanlım konusunda kafam rahat, her zaman beni destekleyen birisi oldu. Ben ailemi biliyorum der hep, haklı olduğumu da söyler. Ve hatta bana sen çok ılımlısın ondan bana söyleyemediklerini sana söyleyerek kabul ettirmeye çalışıyorlar. Buna izin verme bazen insanlara ters yapman ve çizgini çekmen gerek der. Yani saygıyı bozmadan ben bunu istemiyorum de geç ısrar ederlerse de benim üzerime at diyor. Ama ben yine de üzülüyorum.
Benim ailem biz hiç sıkıntı yaratmıyorken, şimdi bana surat asılacak hep bir sıkıntı olacak diye tedirgin oluyorum. Nişanlım böyle olacaksa sizi nadir bir arayaa getiririm sen üzülme yeter ki diyor. Ben de ona öyle bişey olmayacağını, tek istediğim insanları kırmadan şimdilik böyle düşünüyoruz diyerek açıklama yap diyorum. Ama ailesiyle konuşmak açıklama yapmak nişanlımın huyu değil. Biz her şeye karar veririz onların fikrine ihtiyacımız yok, konuşsunlar ben kimsenin konuşmasına engel olmam ama bildiğimi okurum. Bu bizim hayatımız, artık benim önceliğim sensin der hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…