-
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Çok çok zor bir durum kayınvalideniz biraz rahat aynı sorun bendede var bazı insanlar sadece kendini düşünüyorKayinvalidem gece ben de kaldı sabah 5 e kadar sigara içti hep duydum Surekli ışıkları açıp kapıları hızlı açıp kapatmalarını. Sigarayı dışarda iç dedim diye alınıyo ama dışarda içiyor mecbur bu seferde eline çakmak verdiğim halde ocakta yakıyor sigarayı dışarı çıkana kadar tüm ev kokuyor. Diş kapıda içiyor evim giriş kat bu seferde kapının dibinde içiyor ve kapı açık içiyor yirmi kere dedim anlamıyor şimdi ben daha nasıl anlatayım bu insana derdimi ? Onun yüzünden sabah 8 de kalkmam gereken ben sabah 6 ya kadar sesten şeyden rahatsız oldum Uyuyamadım . Sinirlerim çok bozuluyor ev az biraz sigara koksa dahi psikolojim bozuluyor. Icmedigimiz için beni çok rahatsız ediyor . Söylüyorum dışarda iciyo bu seferde ocakta yakıyor ee ne diyecegim şimdi de ocakta yakma dışarda yak mi ?
Sabah isim vardı kahvaltıyı yalnız yaptı . Eve geldim gitmiş aradim anahtar ondaydı biryere bırakmış. Akşam gelirim belki dedi ( ins gelmez) eşyalarını bırakmış ama kesin gelir .
Bir kişilik çay değil 10 kişilik yapmış bir demlik dolusu çayı çöpe döktüm .
Hayır sen tek kişisin demliği sonuna kadar neden çay koyuyorsunki çaya yazık ben onu 5 kere içerdim o kadar dolu dolu demlik çay . Hep böle yaparsa bi kilo çay 5 günde biter .
Şimdi ben nasıl anlatcam bunu ona ?
Çok rahatsız bir durum ya kendi evinde rahat edememek .
Kendi evi var Bize yakın sayılır. Yalnız diye anca geliyor ben de bu rahatlığından biktim usandım.
Kafaya çok takıyorum ben de . Iki gundur psikolojim bozuldu.
Benim de yapım böyle biraz takıntılıyım .
Şimdi de çay muhabbetini görünce taktım kafaya . Nasıl anlatacağım?
Ayrıca odada iki koltuk var birinde o uzaniyo birinde eşim bana yer kalmıyor çok rahatsız oluyorum.
Uyuduğu odada yatak odamızın dibi . Surekli bizde kalmaya başladı. Özel hayat kalmayacak bu gidişle. Her ses duyuluyor . Gece lavaboda bile çit çıkmadığı için ses duyuluyor. Tuvalette çeşme açıyorum resmen ses gitmesin diye aciklayici oldu ama biraz öyle yani .
Evin düzeni değişiyor . Rahatsız oluyorum biri mutfağımma girince . Adam akıllı ol bari . Bir kisiysen ona göre cay demle.
Gece 5 e kdr milletin evinde girip çıkıp durma mesela demi.. ışıkları açıp durma .biraz yerinde dur biraz utanma olsun mesela . Fazla rahatlık beni geriyor..... evde hem kedi hem kus var . Kediyi bahçede besliyorum soguklarda eve alıyorum. Kuşu görünce saldırma pozisyonu aliyor. Kus da kv nin odada . Oturma odasında uyuyor kv. Dışarda sigara içip kapıyı kapatmayinca kedi içeri dalıyor . Kv de de kapı ışık kapatmama huyu var . Kedi kuşu yiyecek onun yüzünden diye aklimiz gidiyor. 20 kere uyardık ama aklı havada . Bu dertler kolay gibi görünüyorsa beni çok huzursuz ediyor . Cildiricam
Niye tek taraftan bakıyorsunuz? Çay konusu dışında haklı buldum ben konu sahibini. Kendi evi dururken neden başkasında kalırki insan. Sabah 5e kadar sigara içtiğine göre gayette sağlıklı biri. Sağlık sorunuda yokken sırf keyif İçin konu sahibinin evinde kalacaksa birlikte oturalım deseymiş en baştan keşke.Allah kayınvaldenize yardımcı olsun sizin elinize düşürmesin.Rabbim ona huzur versin sizdende uzak eylesin...
Eşiniz söylesin siz müdahale etmeyinKayinvalidem gece ben de kaldı sabah 5 e kadar sigara içti hep duydum Surekli ışıkları açıp kapıları hızlı açıp kapatmalarını. Sigarayı dışarda iç dedim diye alınıyo ama dışarda içiyor mecbur bu seferde eline çakmak verdiğim halde ocakta yakıyor sigarayı dışarı çıkana kadar tüm ev kokuyor. Diş kapıda içiyor evim giriş kat bu seferde kapının dibinde içiyor ve kapı açık içiyor yirmi kere dedim anlamıyor şimdi ben daha nasıl anlatayım bu insana derdimi ? Onun yüzünden sabah 8 de kalkmam gereken ben sabah 6 ya kadar sesten şeyden rahatsız oldum Uyuyamadım . Sinirlerim çok bozuluyor ev az biraz sigara koksa dahi psikolojim bozuluyor. Icmedigimiz için beni çok rahatsız ediyor . Söylüyorum dışarda iciyo bu seferde ocakta yakıyor ee ne diyecegim şimdi de ocakta yakma dışarda yak mi ?
Sabah isim vardı kahvaltıyı yalnız yaptı . Eve geldim gitmiş aradim anahtar ondaydı biryere bırakmış. Akşam gelirim belki dedi ( ins gelmez) eşyalarını bırakmış ama kesin gelir .
Bir kişilik çay değil 10 kişilik yapmış bir demlik dolusu çayı çöpe döktüm .
Hayır sen tek kişisin demliği sonuna kadar neden çay koyuyorsunki çaya yazık ben onu 5 kere içerdim o kadar dolu dolu demlik çay . Hep böle yaparsa bi kilo çay 5 günde biter .
Şimdi ben nasıl anlatcam bunu ona ?
Çok rahatsız bir durum ya kendi evinde rahat edememek .
Kendi evi var Bize yakın sayılır. Yalnız diye anca geliyor ben de bu rahatlığından biktim usandım.
Kafaya çok takıyorum ben de . Iki gundur psikolojim bozuldu.
Benim de yapım böyle biraz takıntılıyım .
Şimdi de çay muhabbetini görünce taktım kafaya . Nasıl anlatacağım?
Ayrıca odada iki koltuk var birinde o uzaniyo birinde eşim bana yer kalmıyor çok rahatsız oluyorum.
Uyuduğu odada yatak odamızın dibi . Surekli bizde kalmaya başladı. Özel hayat kalmayacak bu gidişle. Her ses duyuluyor . Gece lavaboda bile çit çıkmadığı için ses duyuluyor. Tuvalette çeşme açıyorum resmen ses gitmesin diye aciklayici oldu ama biraz öyle yani .
Evin düzeni değişiyor . Rahatsız oluyorum biri mutfağımma girince . Adam akıllı ol bari . Bir kisiysen ona göre cay demle.
Gece 5 e kdr milletin evinde girip çıkıp durma mesela demi.. ışıkları açıp durma .biraz yerinde dur biraz utanma olsun mesela . Fazla rahatlık beni geriyor..... evde hem kedi hem kus var . Kediyi bahçede besliyorum soguklarda eve alıyorum. Kuşu görünce saldırma pozisyonu aliyor. Kus da kv nin odada . Oturma odasında uyuyor kv. Dışarda sigara içip kapıyı kapatmayinca kedi içeri dalıyor . Kv de de kapı ışık kapatmama huyu var . Kedi kuşu yiyecek onun yüzünden diye aklimiz gidiyor. 20 kere uyardık ama aklı havada . Bu dertler kolay gibi görünüyorsa beni çok huzursuz ediyor . Cildiricam
Bende tam bunu diyecektim. Kendi annesi olsa çay gözüne batmazdı. Batarsa söylerdi. 10 cümlede 1 “çayı fazla demledi, çayı fazla demledi”. Tamam, çayını demleyip gitsin o zaman kayınvalidenin.Şimdi gelir öz annen olsa koyduğu fazla çay gözüne batmazdı diyğcek tayfa !! Burda atar tutarlar kendileri evde kimbilir nelerden rahatsız oluyorlar işgüzarlık başka şey..
Onun bize neler yaptığını bilsen ...Nasıl ya düşündükçe üzülüyorum biz böyle olduk mu sahiden?
Yapmayın gençler o anne aynı şehirde otursa bile belki tek başına yaşamaktan çok sıkılıyordur ki konu sahibi son zamanlarda böyle oldu demiş kadın baştan beri rahatsızlık vermemiş zaten ki gelip oğlunda kalması nasıl rahatsızlık diye düşünülebilir ki.
Çok kötü niyetli kayınvalideler olabileceği gibi bir çayı bile sorun eden gelinlerin olduğunu görüyoruz.
Evet tabi ki çocuklarımız yuvalarında mutlu olsunlar ama bu onlara hiç gitmeyelim,evlerinde diken üstünde oturalım demek mi?
Lütfen genç kızlar da evlenirken bir zahmet anne babaya,büyüklere nasıl hürmet edileceğini öğrensinler.
Kadının resmen gözününün üstünde kaş vardan nem kapılmış.
Evladımın evinde eşinin benim için bu şekilde düşündüğünü hissetsem sanırım inanılmaz bir hayalkırıklığı yaşarım ki hayatımda hep çocuğum mutlu olsun mottosunu benimsemişimdir.
Fakat bu mutluluk değil saygısızlıksa orda duracaklar.evlatlar da evlatlığını bilecek.oğlum da eşinin annesine aynı saygı ve sevgiyle yaklaşacak her zaman.o da aynı saygısızlığı yaparsa önce ben uyarırım. Bu konu bence tam ben kendime yer edeyim gör bak sana ne edeyim olmuş.
Bende tam bunu diyecektim. Kendi annesi olsa çay gözüne batmazdı. Batarsa söylerdi. 10 cümlede 1 “çayı fazla demledi, çayı fazla demledi”. Tamam, çayını demleyip gitsin o zaman kayınvalidenin.
Vallahi bende hiç yatılı misafir sevmem. Kalanada şunu şöyle bunu böyle yap derim. Aslada kontrolü elden bırakmam. Ne değişsin istemiyorsanız, o konuda uyarın yada siz daha önce yapın.
Gelmezdim çünkü onun yüzüne söylerdim herseyi düzgünce . Ama kayınvalide olunca denmiyo denincede yanlış anlıyor espriyle karışık oğlana diycem diyoGenel olarak haklısınız fakat benim merak ettiğim bu davranışları kayınvalide değil de anneniz sergileseydi yine aynı derecede çıldırma noktasına gelir miydiniz?
Korkunçsunuz anne güzellemesini bırakın ne demektir.
Sigara kokusu ile anneye yapılan saygısızlık bir midir.
Önceki konularını bilmem,başka ne gibi sorunu var bilmem,açtığı konuya yazdıkları ile değerlendirdirdiğimde evlerden uzak bir zihniyet görüyorum.
Siz de bu kadar kendinizi hayatın merkezinde görmekten vazgeçin.evlendiğiniz eşlerinizin büyüklerine terbiyeli olun incileriniz dökülmez.
Onun bize neler yaptığını bilsen ...Umuyorum oğlum bu düşüncede olan bir kız ile evlenmez.çok amin.yazık gerçekten kadının her şeyi batar olmuş size ne ayıp.
Allah yardımcınız olsun o zamanGelmezdim çünkü onun yüzüne söylerdim herseyi düzgünce . Ama kayınvalide olunca denmiyo denincede yanlış anlıyor espriyle karışık oğlana diycem diyo
bakın bu yazdığınız tamamen oğlu ile onun arasındaki mesele.asıl kızgın olduğunuz kayınvalideniz değil annesi ve sizin arasındaki ilişkiyi dengeleyemeyen eşiniz bence.Onun bize neler yaptığını bilsen ...
Paramız olmadığı halde kendi kiramızı odeyemezken ona verip herseyini karşılıyoruz.
Genç olduğu halde çalışmıyor emekli de değil herseyini biz veriyoruz o halde beğenmiyor bi de beddua ediyor . 2 aydır eşimin maaşı Yatmadi borclarımız kredilerinizi odeyemedik ama ona kredi kartından borç çekip para veriyoruz. Durumumuzu gördüğü halde hiç acimiyor. Bir anne evladina yaptigi anneligi duygu somurusu olarak kullanip para isterse verince iyi evlat yokken gercskten yoktan anlamayip para veremedigi icin onun istedigi kadar beddua ederse ben de sogurum rahatsz olurum o insandan normal