Evimizi satıp araba aldık acaba iyi mi ettik aklım çok karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz ki, kredisiz ev nasıl mümkün olabiliyor?
Doğu'da yaşıyorum. İmkanlar dahilinde zorlayacağız inşallah . Lüks birşeyler istemiyoruz bizi idare etsin yeter aslında. Ama kredisiz olması için elimizden geleni yapıyoruz . İnşallah olsun diye dua edin teşekkür ederim

Aynılarını dedim de adamı sıfır araç cezb etti zaar dua edin de hayırlısı olsun. Teşekkür ederim

Benim eşimde bekarken hiç arabasız durmazdı ama ev alıcam diye sıfır arabasını sattı şimdi istesek bir şekilde yine alırız ama çok masraflı diye yeltenmiyor. Ev şart kirada insan bu zamanda çok zor geçinebiliyor, inşallah sizde hayırlısıyla ev sahibi olursunuz

Eve hiçbir şeyi değişmem. Tabi ki arabada önemli ama ben huzurumu evimde buluyorum. Bizde yeni ev yaptırdık kan kustuk tabi o süre zarfında. Biliyordum da sıkıntılar yaşayacağımı araba mı alsak diye hiç düşünmedim yatırım olarakta düşünmedim tek istediğim sessiz sakin bir yerde huzurum olsun müstakil evim olsun dedim. Bundan öncede müstakildi ama komşularımız maalesef çok kötüydü evimizi de onlar yüzünden satmıştık zaten kötü komşu insanı mal sahibi edermiş o hesap oldu bi nevi :) Araba muhabbetimiz hep geçse de fiyatlar artsa da asıl yatırımı eve yapmış olduk iyiki de öyle yapmışım dedim çünkü arabayı er geç alma şansım var ama evi er geç yaptırırım deme şansım hiç hiç yok imkansız bu arada yaptırmaktan bahsettim ama bir daire almakta artık zor 1 trilyona daire satıyorlar şaka gibi.

Sorma sorma millet çöp gibi olan evlere ne fiyatlar yazıyorlar . Ama gerçekten şuan tek istediğimiz paramız çöp olmasın . İnşallah bizde en kısa zamanda bir ev alırız hemde senin ki gibi müstakil olur hayallerimden biridir bilmiyorum ki kaldı mı öyle şeyler eviniz hayırlı uğurlu olsun. Hep huzurla oturun inşallah

Allah razı olsun inşallah canısı ..bizde bir ufak ev alsak inşallah Rabbim hayırlı etsin .

Bu devirde ev almak çok zor bence keşke evinizi satmasaydınız çünkü fiyatlar almış başını gidiyor. En azından başınızı sokacak bir eviniz olması çok iyi birşey arabada ihtiyaç ama ev almak daha mantıklı geliyor. İnşallah ileride pişman olmazsınız

Biz de arabamızın satılmasını bekliyoruz ucuz yollu da olsa bi ev alabilmek için olan olmuş ama bence tekrar ev almaya bakın. Araba iyi kötü yine alınır ama ev evler gün geçtikçe uçuyo. Üstelik kiradaymışsınız ev sahipleri güncele göre hareket ediyo artık. Piyasa altındaysa kiranız çık demesi an meselesi bile olabilir. Ev her zaman iyi bi güvence arabadansa kesinlikle ev.

Amin inşallah ilerde pişman olmayız olursak burada paylaşırım zaten

Bende her zaman ev taraftarıyım . Ahh benim büyümeyen kocam arabasız kaldı biraz ya . Hemen darlandi. Ama paramızı büyüttük bende bu yüzden mutluyum açıkçası inşallah en kısa zamanda ev aldığımın müjdesini de veririm inşallah sende hemen bir ev alırsın hemde en güzelinden

Valla bacim akilsizilik etmissin keske satmasaydin evini arabanin benzinidir kaynanan yok al diycek suraya gidelim der der kocan da rahatina duskun senin gibi saf birine denk gelmis millet basini sokacak ev bulamiyor sen bulmussun ama arabayla degistirmissin evlerin fiyatlari daha iki kat artar ama arabanin fiyati artmaz hem sen kirani alip kendi kirana verip daha iyi geçirebildin ve kredi cekip arabanin taksinidi esin verebilirdi suan evden olmussun

Amin canım inşallah paranı büyütmen için o arabaya binmeden satmalısınız değeri düşmeden yani. Benim eşim de arabayla doğmuş ben şüpheleniyorum olabilir yani. Arabası olmayınca psikolojisi bozulacak eminim. 10 yıldır beraberiz 40-50 araba değiştirmiştir abartmıyorum belki fazladır bile. Ama işte ev söz konusu olunca benden bile çok sevdiği araba sevdasına mola verecek Yine alır iyi kötü ev sahibi bize çık dedi çünkü mecburuz ev almaya bizim de gücümüzün yettiği kadar olacak inşallah bakalım

Tabi ki önce ev, eşiniz koca adam ama biraz şımarık geldi bana. Alışamıyor nedir ya. İnsan bu neye alışamamış ki arabasızlığa alışamasın.
Benim de gözümün önünde araba istiyoruum diyerek ayaklarını yere vura vura söylenen bir adam canlandı (tabi bu işin espirisi). Evinizde kiracınız da varmış hazır ordan üc beş bir geliriniz olurdu ama araba öyle değil araba boş boş kapının önünde dursa dahi para yer kaldı ki mazot fiyatları da aldı başını gitti. Ben sanmıyorum ki bu devir de hadi arabamız var diyip benzin hesabı yapmadan çıkıp ora senin bura benim diye gezen insan kaldığını. Araba elbette bir gereklilik fakat alınabiliniyosa alınmalı bence, kaldi ki simdiye kadar idare edebilmiş demek ki olmadan da olabiliyormuş. kenarda köşede para yoksa evi satıp araba almak bana pek de mantıklı gelmedi. Ama artık olmuş bitmiş bırakın binsin hevesini alsın, bu saatten sonra geriye bakmanın, acaba mı demenin pek de bir anlamı yok gibi.

Yorumun için çok teşekkür ederim ama kredisiz birşeyler yapmak istiyoruz . Ev eski bir evdi değerinden daha fazlasıyla değiştirdik. Aynen getirisi yok gideri çok ama evin elden çıkması gerekiyordu. Krediye bulaşmamak için al sat yapıldı .

Hay Allah razı olsun çok güzel anlamışsın beni bende öyle yaptım. Aslında benzetmen güzel . Bana hissettirmek istemedi ama gerçekten cok zorlandı bir süre . Biraz kayınpeder değişik bizde. Çok konu varda bilinmediği için pek birşey anlaşılamadı konum eksik oldu biraz anlayışın için tekrardan teşekkürler

İnşallah olmazsınız
İnşallah
İnşallah canısı inşallah olur . Bizde de durum aynı 40 50 araba değişmiştir belki de. Tek farklılık biz kredisiz olması için çabalıyoruz . Zaten bu arabaya kıyamıyor eşim bence iyi oldu

Seni uzmek istemem ama is yerine bi sekilde gidebilir otobus falan filan. Bisikletle giden insanlarda var. Esin arabaya alistigi icin arabadan asagi biseye binmek istemiyordur binince de konduramiyodur kendisine. Hani diyecegim su ki annen ne yazik ki hakli. Arabaya bi sekilde ulasirsin ama ev cok zorr

Hayır üzülmüyorum asla aksine fikir almak ve dinlemek beni her zaman ileriye taşımıştır. Çok da teşekkür ederim yorumun için. Bak konduramıyor konusuna bir nebze hak verebilirim. Eşimin ailesinde biraz bu var . Hele kayınpederim de . Yani evi de hiç beğenmemişti mesela . İnsanı böyle soğutuyor . Biz zorla almıştık onu da . Hatta iyi ki aldık gerçekten bizim için karlı bir ticareti. Yani paramızı büyüttük . Ama bu arabayı alınca kayınpeder bir sevindi bir sevindi hani sıfır ya. Annem haklı evet bunu da çok iyi biliyorum. Sadece kimsenin hakkına girmek istemiyorum ben . Onların o şekilde düşündüklerini düşünmek istemedim ben

Çok saçma yaptığınız kusura bakmayın.
Rahatından ödün veremediği için ev satıp araba alan eş, onu satıp ev almaz bundan sonra.

Araba ortak gibi gözükse eşiniz sürecek keyfini. Kullanmak isteseniz doğru düzgün kullanmayacaksınız. Eşiniz uygun olursa binecek, gezeceksiniz.

Ailece evin satıp araba alma hevesinde olmaları da garip geldi bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…