evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

3 kilo fasulye 3 kilo domates aldım konserve için.Daha önce hiç yapmadığım için internetteki tarifler konusunda kararsız kaldım.

3 poşet barbunya 4 poşet bezelye 12 poşet çiğden doğranmiş domates 7 poşet dolmalik biber 4 poset taze fasulye 6 poşet bamya 6 poset kozlenmis patlican 8 poşet közlenmiş biber 13 kavanoz menemenlik 15 poset kozlenmiş domates sosu domates çorbasinda kullanmak üzere (her biri tek çorbalik) allah ağiz tadiyla yemeyi nasip etsin :KK68:
Kızlar karnıyarıklık ya da oturtmalık patlican yaptınız mi hiç ve de nasıl yapılıyor rica etsem :KK52:

valla bu sene en tembel yazımı geçiriyorum .önümüzdeki günlerde şehir dışına gidiyorum eylülde gelicem Allah izin verirse gelince menemen konservelerimi yapıcam ok kadar .kurutulmuş sebzeler kayınvaldeden geliyor tarhanam geçen seneden var dolaba biraz bezelye biraz fasulye koydum birazda vişne koydum bu senelik bu kadar .
Vişne yi napiyosunuz bende almak istiyorum da napcam bilmiyorum çocuk için reçel için falan

3 poşet barbunya 4 poşet bezelye 12 poşet çiğden doğranmiş domates 7 poşet dolmalik biber 4 poset taze fasulye 6 poşet bamya 6 poset kozlenmis patlican 8 poşet közlenmiş biber 13 kavanoz menemenlik 15 poset kozlenmiş domates sosu domates çorbasinda kullanmak üzere (her biri tek çorbalik) allah ağiz tadiyla yemeyi nasip etsin :KK68:
Kızlar karnıyarıklık ya da oturtmalık patlican yaptınız mi hiç ve de nasıl yapılıyor rica etsem :KK52:

merhaba siz yaptınız mı acaba geçen sene karnıyarık patlıcan yada kızartmalık nasıl oldu?

Yaklaşık 20 poşet fasulye hem zeytinyağli hem çorbalık hem kavurmalık hem yemeklik domatrsle beraber yapıp koydum.

20 kavanoz menemenlik kaynanam ve annem sağolsun ben el surmedim.

5 kavanoz kahvaltilik sos

Reçellerim geçen seneden çoktu bu sene de kayısı vişne incir var diye yapmadim ve istemedim.

Tarhanam var.

Yine kaynanam sağolsun kesme makarna, kızılcık marmelatı var.

Bir de patlican kurutma yaptik.
Onun dışında patlıcan ve kabak ucuz buldukça kızartıp kızartıp buzluğa attım.Aynı şekilde mısırıda haşlayıp attım salatalarda falan güzel oluyor.

Back
X