evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

ayyy süpersin gazel yaaa. 40 yıl düşünsem son fikrin aklıma gelmezdi hemen deniycem bunları. :46:ayyy çocuk gibi sevindim valla

fikir olduysa ne mutlu bana :) zaten bu konuyu hem önerelim hem öğrenelim diye açtım...çok faydalı bilgiler dimi bende mesela artan yemekleri koymayı öğrendim :) bilmiyordum :) bozulur diye düşünmüştüm :) ama çok güzel oluyormuş...hatta mercimek çorbasını koyanı bile duymuştum şaşırmıştım..aslında çok mantıklı aniden çıkar ısıt ocakta.. :)

yemek konusu çok mantıklı canım..bende deneyecem tavsiyen için teşekkürler...haklısın aynı yemeği getir götür yaptıkça sonunda çöpe bile gidebilyor...ama ilk günden dolaba konursa bi süre sonra hem hazır yemek olur hemde bıktırıcı olmaz...
ekmekleri bende koyuyorum..çünkü bazen kahvaltı erken yapılırsa ekmek bulamıyorum burda, o yüzden hemen dolaptan çıkarıp mikrodalgada veya fırında ısıtıyorum mis gibi ekmem oluyor taze gibi... :)
birde ben kalan bayat ekmekleri robotta çekiyorum, toz gibi kalıncaya kadar... sonra poşetleyip atıyorum dolaba... köfte veya sulu köfte yapacağım zaman hemen çıkarıp eklmek tozlarını koyuyorum içine...her zaman bayat ekmek olmadığı zamanlar hazır gibi çıkageliyor elime :)
bayat ekmekleri bende fırında kurutup robottan geçirir koyarım ve çok kullanışlı oluyor.herzaman köfte harcın hazır demektir.köfteye koyarken biraz ıslatıp konulduğunda dahada güzel oluyor. yeğenim her geldiğinde bakar dolapta varsa alıp götürür çok işime yarıyor diyo. galeta yerine bile kullanılabiliyor.

Son düzenleme:
bayat ekmekleri bende fırında kurutup robottan geçirir koyarım ve çok kullanışlı oluyor.herzaman köfte harcın hazır demektir.köfteye koyarken biraz ıslatıp konulduğunda dahada güzel oluyor. yeğenim her geldiğinde bakar dolapta varsa alıp götürür çok işime yarıyor diyo. galeta yerine bile kullanılabiliyor.

evet canım galeta olarak kullanıldığını duymuştum ama olurmu öyle şey demiştim...doğrumu gerçekten galeta olarak kullanılırsa yapayım bende..çünkü benim bi tatlı tarifim var galeta ile yapılıyor çok süper bi tatlı...her zaman galeta unu olmuyor evde...eğer öyle galeta yerine geçiyorsa fırında kurutup çekeyim robotta koyayım...çok rahatlık olur valla...:)

evet canım galeta olarak kullanıldığını duymuştum ama olurmu öyle şey demiştim...doğrumu gerçekten galeta olarak kullanılırsa yapayım bende..çünkü benim bi tatlı tarifim var galeta ile yapılıyor çok süper bi tatlı...her zaman galeta unu olmuyor evde...eğer öyle galeta yerine geçiyorsa fırında kurutup çekeyim robotta koyayım...çok rahatlık olur valla...:)

evet evet onun galeta olduğunu ben de biliyorum. hatta babannem ben küçükken ekmekleri sobanın üstünde kuruturdu. sofra bezinin üstünde kavanozla falan ezerdi. galeta yaptım derdi. tabi o zaman rondo falan yoktu:52:

canım tuzlularda kullanılıyor ama tatlıda nasıl olur bilemem ekmekte tuz olduğu için tatlıda farklı bir tat çıkabilir ortaya birazcık denemek lazım

evet evet onun galeta olduğunu ben de biliyorum. hatta babannem ben küçükken ekmekleri sobanın üstünde kuruturdu. sofra bezinin üstünde kavanozla falan ezerdi. galeta yaptım derdi. tabi o zaman rondo falan yoktu:52:

eeeeee ben havuçlarımı hallettim bi baktım kimseler kalmamış topikte. yoksa herkes mutfağa mı koştu??:52:

ben pişmiş yemek olarak biber dolması kuru fasulye mercimek çorbası yeşil fasulye denedim hiçbişicikler olmuyor arkadaşlar yalnız küçük ocakta altı kısıkta ısınacak .hatta bikaç saat önce çıkarmak daha iyi oluyo.mesela ben dolaba bisürü pişmiş yemek koydum eşim için ben istanbuldayken sabah kalkınca çıkarıyo buzluktan akşam işten gelincede ısıtıp yiyor oh miss..

ben pişmiş yemek olarak biber dolması kuru fasulye mercimek çorbası yeşil fasulye denedim hiçbişicikler olmuyor arkadaşlar yalnız küçük ocakta altı kısıkta ısınacak .hatta bikaç saat önce çıkarmak daha iyi oluyo.mesela ben dolaba bisürü pişmiş yemek koydum eşim için ben istanbuldayken sabah kalkınca çıkarıyo buzluktan akşam işten gelincede ısıtıp yiyor oh miss..

gerçekten yeni pişmiş gibi mi oluyor canım yaa? ben güvenemiyorum. beğenmezse diye

gerçekten yeni pişmiş gibi mi oluyor canım yaa? ben güvenemiyorum. beğenmezse diye

evet yeni pişmiş oluyor canım için rahatca koy...ilk çıkarınca anlıyorum seni sanki bozulmuş gibi geliyor gözüne dimi :) ama bozulmuş olmuyorlar canım..kısık ateşte güzel oluyor sanki yeni yapılmış gibi...

canım yaptınmı havuçlarını :) merak ettim valla aklım burda kaldı da iftar hazırlığı işte çıktım..şimdi geldim..naptın hangisini yaptın...toplarımı?

evet topları yaptım canım. ama şekil verip bi tabakla koydum buzluğa. biraz donunca poşetledim öbür türlü şekli bozulur diye:6:

evet topları yaptım canım. ama şekil verip bi tabakla koydum buzluğa. biraz donunca poşetledim öbür türlü şekli bozulur diye:6:

tabakla koyman iyi olmuş ama direk poşetle koysan da pek bozulmuyordu...bende koymuştum geçen kış... zaten hemen donunca şekli öylece kalıyor...ama unutma kışın yiyeceğin zaman fırın tepsisinde azcık ısıt...tavada falan ısıtma sakın hindistan cevizleri yanar...birde şeker iyice erir hoş olmaz..fırın tepsisinde hafiften sadece ısınsın...buzunu çözsün yeterli...çayın yanına çok hoş oluyor ben çok seviyorum bu topları hem hafif hem şık...birde tabağa sıraladığında üzerlerine kürdan batır şekli daha cezbedici olur yerken :)

evet ben küçükken annem yapardı bu toplardan misafirlere. o zaman pek sevmezdim ama şimdi bayıldım. tarifini de akıl edip sormamışım hiç. çocukluğuma gittim resmen:emir_bebek:

selam kızlar...bugün başladığım bu seneki kış için evimdeki hazırlıklarını, hem birbirimizle paylaşalım, hemde birbirimizden bilmediklerimizi öğrenelim istedim....
konserveler..reçeller..turşular.. dipfrize konulan gıdalar...aklınıza ne gelirse hepsini paylaşalım ne dersiniz...
ben bugün fazlaca içpilavı hazırladım ve dolma doldurdum, baya artmıştı kalan içle de yaprak sardım...buzdolabu poşetlerine koyup attım buzluğa :)
dün eşime ısmarladığım kırmızı et biberleri önce fırında közledim... sonra oturup kabuklarını soydum...daha sonra yine poşetlere koyu attım onlarıda buzluğa...kışın zeytinyağlı sirkeli sos yapıp karıştırıp koyacam sofraya :)
iki kiloya yakın patlıcanlar vardı evde bi kaç günlük...bu işe girişmişken onlarıda aradan çıkarayım dedim...
yuvarlak şekilde doğradım yağda kızarttım, sonra poşetlere koydum, üzerlerine doğradığım domateslerde ve biberlerden çiğ şekilde biere avuç koydum bağladım poşetleri attım dolaba :) bugün baya çalışmışım sanırım....:) şimdi aklımda domates alıp menemen yapıp konserve şişelerine doldurmak...hem kışın hazır menemen olarak kullanıyorum, hemde kışın sebze yemekleri yaparken bi kaç kaşık yemeğin içine katıyorum bu menemenden...hem çok lezzetli oluyo hemde kışın o taş gibi sert hormonlu domateslerden almak istemiyorum...
dah yapacaklarım çok..kış hazırlıklarıyla uğraşmayı seviyorum...benim gibi seven yapan varsa paylaşsın kızlar...tavsiye öneri anlamında...:) yada paylaşım.. :)

ohh ne güzel hazrılık yapmışsın ellerine sağlık,bende severim kışın çıkarıp hazırlaması kolay oluyor,kompostolar,kırmızı biber,domates,yeşil fasulye ,patlıcan foslatması...vs. birsürü şey hazırlardım ...bu sene yapmadım:(

ohh ne güzel hazrılık yapmışsın ellerine sağlık,bende severim kışın çıkarıp hazırlaması kolay oluyor,kompostolar,kırmızı biber,domates,yeşil fasulye ,patlıcan foslatması...vs. birsürü şey hazırlardım ...bu sene yapmadım:(

evet canım çok büyük kolaylık... nickinizde yazan yazıya çok üzüldüm...bebeğinizi kaybettiniz sanırım allah sabırlar versin...çok üzüldüm gerçekten evlat acısı en zor olanı..allah kimseyi evladının acısıyla sınamasın..amin..

evimde olsam ben de domates bezelye falan atardım buzluğa da düğün hazırlıkları için annemlerin yanındayım ne zamandır :/

pişirilmiş şeyleri saklamayı ilk defa sizden duyuyorum ama bizde genelde barbunya, fasulye, bezelye, domates gibi şeyler temizlenip ayıklanıp buzdolabı poşetiyle dipfrize atılır. hiç pişirip de koyan duymamıştım daha önce :44:

kızlar bugünkü buzluk işlevlerimden bi tane daha paylaşayım :)evde biberlerim vardı zaten bir kiloya yakın sivri biber, komşumda bahçesinden topladığı biberlerden göndermiş sağolsun...düşündüm napsam bu kadar biberi diye, geçen sene yaptığım aklıma geldi..biberleri ortadan bölüp kızarttım yağda...sonra koydum poşete.. iki poşet oldu hepsi..poşetlere birer avuç da çiğ domatesi doğrayıp koydum...attım buzluğa...kışın çıkarınca teflon tavada şöyle bi kavurup koyacam sofraya..biber kızartmasını çok severim kahvaltıda..veya akşam yemeklerinde sarımsaklı yoğurt döküp üzerine pul biber serpelemeyi çok severim... :) paylaşmak istedim sizlerle..

kızlar bugünkü buzluk işlevlerimden bi tane daha paylaşayım :)evde biberlerim vardı zaten bir kiloya yakın sivri biber, komşumda bahçesinden topladığı biberlerden göndermiş sağolsun...düşündüm napsam bu kadar biberi diye, geçen sene yaptığım aklıma geldi..biberleri ortadan bölüp kızarttım yağda...sonra koydum poşete.. iki poşet oldu hepsi..poşetlere birer avuç da çiğ domatesi doğrayıp koydum...attım buzluğa...kışın çıkarınca teflon tavada şöyle bi kavurup koyacam sofraya..biber kızartmasını çok severim kahvaltıda..veya akşam yemeklerinde sarımsaklı yoğurt döküp üzerine pul biber serpelemeyi çok severim... :) paylaşmak istedim sizlerle..

ayyy sabahtan beri mutfaktayım desem yeri var. eşim bu sabah nöbetten gelirken 10 kilo domates 3 kilo da biber getirmiş. işin kötü yanı ben yarın yola çıkıcam. biberleri doğradım sevmesem de bi kısmını menemenlik yaptım. bi kısmını da çiğden attım buzluğa. domatesleri de rendeledim. birer yemeklik poşetleyip attım dolaba. menemenliklerin soğumasını bekliyorum. soğuyunca o da dolaptaki yerini alacak.:6:

Back
X